- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee #26707 üzenetére
mindenki akinek ez nem megy, béna
Mindenki, aki azt hiszi, hogy neki ez megy, aztán egyszer pofára esik, pláne.
(Felhívnám a figyelmet, hogy a baleseti jegyzőkönyvben külön kérdés, hogy két
kézzel fogta-e a kormányt a vezető a baleset pillanatában? Ha nem, az felveti a
vezető felelőtlen magatartását, amire esetleg a biztosító beinti a lengőkarost.)irányjelzésnél is jó lenne pl kereszteződésbe érve előre jelezni a szembe jövőnek
Erre való az irányjelző. A kézjelzés kerékpáron oké (bár ott is 10-ből ha 2, aki
foglalkozik ilyesmivel, lásd még a jelzőlámpák tilos jelzésének figyelmen kívül
hagyása=nemzeti sport), rolleren meg maga az életveszély, aki elvárja, hülye! -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #26707 üzenetére
Volt nálam sok roller (igaz ebből pálcika kevés volt) és tényleg csak az etwowra merném rámondani ezt. Még wolf al is para 15 el is, hiába mocskos stabil amúgy a gép és 100nál sem hajlamos szitálásra.
Persze aztán lehet csak többet kellett volna (miért is kellett volna valójában) gyakorolnom.
Amúgy szerintem irányjelzésre továbbra is a láblóbálád a legjobb. 10/10 értik. Nem mellesleg a rávezető magatartás. Anélkül is tudnák mit akarok, ha nem lóbalnám semmim -
válasz
Thunderzolee #26683 üzenetére
Áhh, mindegy, hagyjuk.
-
User05
tag
válasz
Thunderzolee #26480 üzenetére
Ha az alacsonyabb ár a szempont (mantis dual helyett) melyik kugoo jöhetne szóba, vagy melyik a legjobb? A sima G3 vagy G2 Max esetleg?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee #26485 üzenetére
Még a gorilla glassnak is a homok és a por a legnagyobb ellensége
Ezen meg kétlem hogy ilyen védelem van -
BitRider
senior tag
válasz
Thunderzolee #26485 üzenetére
Nálam a bringás computer volt tök karcos, bár azt néha leveszi meg behajítja az ember a táskába. De azt el tudom képzelni azért bőven a rollernél is, hogy (koszos) kesztyűvel rámarkol az ember, néha táskát pakol rá stb., és az már bőven elég tud lenni, kiindulva abból, hogy mennyire puha vackok sokszor ezek a kijelző "üvegek".
enginev3.0: Az AliExpress tele van ilyen fóliákkal, szóval megoldható a védelem ugyanúgy, mint a telefonoknál – már ha kicsit is népszerűbb cuccról van szó.
-
User05
tag
válasz
Thunderzolee #26466 üzenetére
Köszi mindenkinek nagyon hasznos volt!
Az új Techsend cyber monster-ről hallottatok? Van itthoni szervíz elvileg (futár jön érte, hozza vissza)
Anoniminc. Tesztelte is, nekem nagyon bejövős🤔 Ezt választanám, ha nincs vele nagy para
[link] -
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #26466 üzenetére
Egy NB max g2-nél ami global, a 35km/h csúcsteljesítmény(W) magasabb lehet sport módban, mint egy E-s eus sportmód 25km/h-val? Van összehasonlítás ezzel kapcsolatban?
Mert profilonként más-más a teljesítmény leadás, indulok ki ebből.És itt a kövi kérdés is.
Mi lehet a legnagyobb difi a "normál" teljesítmény és a maximális teljesítmény között?
Létezik hasonló, mint pl 300W és 1500-2000w max. teljesítmény? -
User05
tag
válasz
Thunderzolee #26399 üzenetére
Szuper! Ezek egész jó árban vannak
A vásárlást hol tanácsoljátok? Tudom vannak itthon boltok amik alapból 25km/h korlátozottakat adnak. (Plusz gyengébb akksikat is talán🤔) -
Boci23
csendes tag
válasz
Thunderzolee #26412 üzenetére
Igen ez lenne a legjobb megoldás,de itt Nálunk a városba semmi nincsen. Még a nagyobb elektronikai boltokban sincs készleten semmi, mindent csak rendelésre.
Köszi a válaszokat -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #26424 üzenetére
Ne legyél rosszmájú.
Hátha neki sikerül elintézni a garanciát.
Valakinek sikerül, sőt még olyat is hallottam hogy kedvesek voltak. -
User05
tag
válasz
Thunderzolee #26411 üzenetére
Előtte ellenőriztem, és direkt megnéztem külön, hogy full töltöttséget jelzett. Szinte nincs 2 egyforma érték, hiába fullra van töltve, nekem ez a fura 🤔
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #26415 üzenetére
Gt2 is a tiéd?
-
Boci23
csendes tag
válasz
Thunderzolee #26415 üzenetére
Azta!
Köszönöm szépen
-
zohan1970
csendes tag
válasz
Thunderzolee #26392 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ.
A Xiaomi 4pro gen 2 nél nincsenek idióta szoftveres korlátozások? (tempomat, egyebek) -
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #26372 üzenetére
Cserebe nagy (es 4kW feletti) rollerrel mehetsz az autopalyan, ha tudja a 60-at.
-
nimfas
addikt
válasz
Thunderzolee #26375 üzenetére
"Egyébként gyalogosok mit keresnek ott?
Én rájuk szoktam szólni, ha szükséges."
Itt Siófokon rengeteg helyen a kerékpárutakat úgy alakították ki, hogy a már meglévő járdára festettek egy folyamatos és egy szaggatott vonalat. Onnantól az a bicikliút. Ott azért elég gyakram megesik, hogy az emberek össze-vissza csámpáznak a teljes szélességen.Másik kedvencem, hogy 2 sávból egyet lezárnak, vonal: kész a bicikliút.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee #26375 üzenetére
Ja bocs, nálunk úgy van hogy bicikli út mellett közvetlenül van a gyalogos út
Egy csikkal elválasztva
Így hát mennek össze vissza -
ridiculous
aktív tag
válasz
Thunderzolee #26374 üzenetére
megoldják az egészet annyival, h minden olyan roller, ami 25-nél többel is tud menni, azt nemes egyszerűséggel lezavarják az úttestre.
..és a legszebb az egészben hogy ezt nem tudják betartatni, szóval ilyen nem valószínű hogy lesz.
Kerékpárosok "repesztenek" ~40 - el majd pont a rollerest érdekli hogy nem mehet ott amikor járdán meg kerékpárúton semmilyen szabály nincs betartva kerékpárosok részéről.
Engem se fog érdekelni ha lesz ilyen törvény, hiába megy a rollerem 25 - nél többel én nem megyek le az autók közé. (természetesen nem 50 - el száguldozom)
Senki se fog leszedni a kerékpárútról mert még nem láttam biciklis vagy rolleres járőrt egyszer sem mióta kerékpárt és rollert használok és nem is hiszem hogy MO - n bármikor is fogok látni.. -
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #26372 üzenetére
Ja, nem ugy ertettem, hogy veled nem ertek egyet, hanem kiegesziteskent irtam a te gondolataidhoz
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #26364 üzenetére
A megkozelites teljesen rossz. Az utak vannak kategorizalva, pl. autopalyan mehet szemelyauto, motorkerekpar, teherauto...stb. Ami ebbe nem esik bele, kerekpar, lovas, repulogep..stb az nem mehet rajta. A vegsebesseg meres is egy butasag, varosban is mehet 50 km/h sebesseggel egy ferrari is, nincsenek kitiltva. Az meg tok logikus, hogy ezek a kiskereku ,,jatekszerek" ne az autok , buszok, motorok, teherautok kozott szerencsetlenkedjenek, nem arra talaltak ki oket. Tok mindegy, hogy 25-el, vagy 45-el esik valaki pofara egy buckan a kis kerekek miatt, a rollerek nem forgalomba valo kozlekedesi eszkozok. Szerintem a foutakrol kene kitiltani oket, azon kivul meg mehessenek mindenhol, mint a kerekparok es mondjuk szabalyozzak, hogy jardan nem mehet gyorsabban 10 km/h nal.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Én ezzel nem értek egyet. Vagyis amilyen a közlekedési morál, az alapján nem tudok. Egy halom idióta nem 25el menne ott, ez jól tudjuk.
Persze ezzel azt szivatjuk aki gépe 30al tudna de tényleg betataná a 25öt,mert őt is kizárjuk onnan. De az alapján ahogy az autósok is mennek, tuti ők lennének kevesebben.Persze ezzel az a roller ami 25 től nem sokkal, de 50el nem tud menni kb értelmét vesztené. Meg az etwow is, mert azzal tuti meghalsz kint az úton 8" tömör kerekekkel
Nem véletlen kardoskodik a forgalmazói (benne vannak a szakmai vagy milyen bandában), hogy súly legyen a mérvadó ne a teljesítmény -
enginev3.0
félisten
válasz
Nem, szerintem egyáltalán nem gáz
Járok most már szinte napi szinten bicikli úton rollerrel, és nagyon bénák mind a biciklisek, mind a gyalogosok, kacskaringóznak, gyalogos megy ahogy kedve van, nem néz szét, egy kisgyerek meg mégjobban kiszámíthatatlan"el kell" fogadni hogy egy roller az arra van, hogy 25-tel menjünk vele, ahol még tudunk időben reagálni a váratlan helyzetekre
Akinek meg ez nem elég, és nagyobb teljesítményt akar, az öltözzön be, vegyen fel kellő védőfelszerelést, és irány az út széle, ott "csak" a saját életét kockáztatja, nem pedig sok más emberét a bicikli úton
Ezt mint új rolleres írom, de ésszerűen átgondolva.
Én még az autósokra is úgy próbálok figyelni, hogy lehetőleg mindenkinek világos legyen, hogy épp megállok a kereszteződésben, vagy mit akarok csinálni, időben lassítok, leszállok stb... ne neki kelljen kitalálni hogy én mit akarok, csak mert az utolsó pillanatban állok meg.
u.i.: Kötelező alap kresz oktatást az iskolákba!!! Ez lenne a legjobb megoldás, nem kell jogsit adni, csak legyen kresz oktatás, mondjuk valamelyik felesleges francia költő / író élete helyett, vagy felesleges énekóra helyett. De ehhez kéne valami agy is, a döntéshozóink fejébe
-
PociAti
őstag
válasz
Nem véletlenül lehet egyre többször olvasni a "tervezett sebesség" kifejezést.
Azt pedig a gyártó adja meg.
És ez az érték szerepel a termék adattábláján, ha van olyan neki. Normálisabb termékek esetén létezik.Mégis miért lenne már "gáz" a 25 km/h sebességhatár? A kerékpárutak használóinak védelménél mégis mi lehet fontosabb? Az, hogy valaki kilométerenként nyerjen pár másodpercet? 25 és 30 km/h sebesség között kilométerenként 24 másodperc a különbség (144 vs 120). Abban az esetben, ha a teljes 1000 méter során mindegyik végsebességen közlekedik. Ezt a pár másodperc áll szemben a rosszabb reakcióidővel, az ütközéskor létrejövő nagyobb mozgási energiával.
-
User05
tag
válasz
Thunderzolee #26345 üzenetére
Esetleg kugoo g2 pro 240-ért nem éri meg?
A hatótáv amúgy kb mindegy lenne, ha tud mondjuk 20-30km-t egy töltéssel, az már nekem nagyon jó. De mondjunk 20-at, úgyis a súly befolyásolja ezt leginkább. -
User05
tag
válasz
Thunderzolee #26345 üzenetére
Szinte teljesen sík terepen.
Fuhh ennél nincs kicsivel olcsóbb mondjuk? Azért inkább közelítenék a max 2-300 ezer forinthoz mint az 500-hoz🤔 Vagy ebben a súlyban az mind gagyi? Segway kickscooter g2 max esetleg? (Vagy hasonló árban valami kukirin nem bírná a strapát?) -
törölt tag
válasz
Thunderzolee #26275 üzenetére
Én értelmezésemben a F2 Plusszra ez nem vonatkozik max 25km/h (korlát van benne, gyárilag - oké szoftveresen módosítható lenne vagy nem).
És 25 kg sincs. Én nem fogok emiatt biztosítást.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #26319 üzenetére
"szinte hallom ahogy anyáznak mögöttem, h miért nem megyek már. "
Ez nem csak olyan mentális zavar, ami a valóságban nincs is így. Vannak nyomulós emberek, akik erőltetnek dolgokat. Vezetés különösen kihozza belőlük az állatot, és minél alkalmasabb rá a jármű, annál inkább."Már néha gondoltam rá, h inkább 60V-ra kellene váltani, ..."
Erről beszéltem. Pont jól példázza.Roller nem való az autósok közé. Külön kategória, és a rolleres rendkívül sérülékeny. Erre nem a nagyobb sebesség a megoldás, a nagyobb teljesítmény, a nagyobb gyorsulás.
-
Boci23
csendes tag
válasz
Thunderzolee #26316 üzenetére
Köszönöm a választ. Sajna ezek a kuponok,nem élnek már,vagy Én bénázok. Viszont kaptam 24 ezret, a regisztrálás miatt ,így 245ezerre jön ki a G2. Szeritnem ezt választom.
Kérdésem,hogy ennél a verziónál ,kell valamire figyelni ,hogy megmaradjon a max 35km/h végsebbeség? PL frissíthetem a szoftvert,vagy bármi? Köszi -
ivógéptanács
tag
válasz
Thunderzolee #25157 üzenetére
"Navee rendszeresen van kint Napidroidon olcsóbban kuponokkal, ill. az egyik újpesti rolleres szervizben tudnak rajta szoftveres módosítást (sebességnövelést) csinálni egy tizesért. "
- ez mellik bolt, nem az volt hogy navee s65 nem módosítható szoftveresen ? -
alphamooncam
őstag
válasz
Thunderzolee #26266 üzenetére
Lesz itt még káosz ...
KGFB-hez a biztosítónak tudnia kell, hogy mi alapján biztosítson, tehát kell egy alvázszám/gyári szám stb.
Azt tudom, hogy az enyémnek van, és az alapján tudtam szerződést kötni, de vajon az összes most kötelezettnek van ilyenje?
Mert ha nincs, nem fog tudni KGFB-t kötni, még akkor sem ha csak évi 5k mint nekem...
Meg kap egy hangszórót
az aki megmondja, hogy a KRESZ alapján lehet-e gépjárművel lakott területen belül járdán, kerékpárúton, és kerékpár sávban közlekedni.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #26253 üzenetére
Miközben azt a helyi céget kerestem, találtam egy tucatnyi vállalkozást, ahol nagyon hasonló a kínálat és az árazás is meglepő módon egybe esik. Még akkor is, ha a számlázási adatoknál ez szerepel: "IČO: 54110556, A társaság nem ÁFA fizető." (Arra gondolhattak, hogy ők nem ÁFA kötelesek, mivel a cégük adóoptimalizálási célzattal a magyar-szlovák határ északi oldalán tevékenykedik.) Ettől még nem lettek olcsóbbak.
Amúgy a helyi cégnél nem is az Aovo, hanem a Mankeel márkát árulják. Első látásra nehéz megkülönböztetni ezt a sok új céget. Az iScooter-t látni kifejezetten sokszor, de leginkább a Kukirin a közös pont. És ezek a "főbb márkák" közé keverednek a kevésbé ismertek: OOK-Tek, Maxwheel, Zwheel, Kixin, stb.
Mégis kinek van alkatrésze ezekhez? Sajnos elég szomorú sors vár rájuk, elektronikai hulladék lesz belük. És csak remélni lehet, hogy 1-2 szezont kihúznak!
Azt hittem már írtam róla, de a rendeljkínait oldalon a Roll-Base szerviztapasztalata rendkívül őszinte kritika.
Az AOVOPRO ES80 M365 termékhez írták 2023-ban:
"SzerviztapasztalatokNyitottam egy új fejezetet az elektromos járművek tesztjében, a Roll-Base szerviz tapasztalatai alapján. Azt gondolom, hogy ennek jelentős hozzáadott értéke van számotokra, főleg a hosszabb távú üzemeltetés szempontjából. Az AOVOPRO ES80-nal a fő gond, hogy a Xiaomi rollereknél gyengébb minőségű alkatrészekből áll, és nincs is hozzá utánpótlás, például vezérlőből. A szervizben 3 darab rollert láttam, amit csak úgy ott hagytak a tulajdonosaik. Erre mondanánk autók esetében azt, hogy gazdasági totálkár: egyszerűen nem érdemes őket megjavítani a költségek miatt."
De megéri még 2 részt idézni a cikkből (mielőtt eltűnne):
"Szerepel egy vicces mondat a sajtóanyagban: „full body waterproof”,
de ez nyilvánvalóan nem igaz, még akkor sem ha IP65 szabvány szerint áll ellen a behatásoknak. Több tucat rollerrel mentem már, de nincsenek vízálló modellek, és nem is javaslom az esőben gurulást, még akkor sem, ha pár könnyed záport jó eséllyel túlél."
...
"Mint ahogy a 30 fokos dombmászó képesség is költői túlzás, szerintem a 10-nek is örülni kell, ha egyáltalán tud annyit."Ígéretekből nincs hiány.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee #26250 üzenetére
Bontott volt
Alzánál van bontott, használt, újszerű, meg persze az új
A bontott elvileg csak kibontott, de nem használt, ezért rendeltem megMég ha 5-10km van benne, azt mondom oké, de így már elég sok, a használati útmutató csak bele volt hányva a dobozba stb... igénytelen ember(eknél) lehetett
Megy vissza, rendelek máshonnan újonnan, csak azt már nem tudom személyesen átvenni
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #26247 üzenetére
Simán lehet, a hirdetésben nem szerepelt a termék neve (talán nem véletlenül), csakhogy Ninebot másolat.
Mostanában előforduló Xiaomik klónok közül elég sok Aovo fantázianevű. Főleg mert a győri hirdetéseket szoktam nézni, és van aki helyben ezekkel a remekművekkel telíti a piacot.Gondolom az Aovo is csak egy gyűjtőnév.
Ami kicsit még zavarosabbá teszi a képet, hogy aovo.hu oldalon a Aovo és KuKirin rollereket árulnak. Egy kis nyomozást megéri majd folytatni milyen összefonódás van közöttük.
Közben megtaláltam, és tényleg ez lesz az:
https://www.aovo.hu/products/aovo-esmax-elektromos-roller
Majd összegyűjtöm, miben ígérnek többet, mint amit a bénácska Ninebot tud.
Például: terhelhetőségben: Aovo: 130 kg, Ninebot 100 kg.
Szerintem lesznek még érdekességek.
Ez a jellemzés is nagyon tetszik: "Kompakt Méret". -
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #26226 üzenetére
ha valaki megpróbálna űberelni...
-
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee #26198 üzenetére
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #26200 üzenetére
Nagyon dicséred a zselés kereket, de a szervizes szerint azzal is akadhatnak gondok. Az én rolleremnél a gyári zseléréteg összetolódott a szelepnél, ezáltal elkezdett a roller vibrálni / ütni. Ennek következtében nem csak a köpenyt, de a csapágyakat is cserélni kellett. (Az eredeti tulajdonos szívott ezzel.) Pedig a képek alapján a zseléréteg elég masszív anyag, úgymond csak egy bevonat, de lehet megolvadt, vagy gyártási hibás volt.
Bár a jelen állapottal sem vagyok teljesen megbékülve. Most is van még egy kis vibrálása. Amit a - Xiaomihoz 2. szériához képest - hosszabb kormányrúd csak felerősít.
A külső nem teljesen szimmetrikusan fut. Most próbálom kicsit helyére pofozni.
Amíg két kézzel fogom, addig szinte fel se tűnik, vagy csak alig zavaró. De egy kézzel fogva már látványosabb.Most próbálom helyére pofozni a 10"-os Ninebot márkájú köpenyt (állítólag ez nem zselés, hanem külső + belső felosztású páros). Bár olvastam róla, hogy gyártási pontatlanság miatt nem mindegyik tökéletesen szimmetrikus.
Lehet, hogy az első - azaz a hajtott - kerékre PMT e-Fire 10" x 2.125-ös gumit rakatok fel. 20k körül van. Nagyon mozgatja a fantáziám. Csak még pár dolognak utána kellene néznem, pl. hogy passzoljon rá, ez tényleg előrelépést jelentsen, és eléggé le van gömbölyítve, ami kanyarodáskor előny, viszont egyenes vonalú mozgásnál valószínűleg kevésbé stabil. -
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee #26195 üzenetére
Nem, xiaomi 4 boltból 150
Vagy volt egy keveset használt 2 pro (200km)
De elvitték előlemMost vadászok tovább
Bár lassan rá megyek egy 4 pro gen2-re újonnan, mert mindent elvisznek előlem, már vagy hármat amit kinéztem 2 pro-t -
donchicco
tag
válasz
Thunderzolee #26156 üzenetére
Köszönöm a választ!
Azóta vettem egy XIAOMI Mi4-et, mivel idáig Mi3 fehér rollerem volt és abban simán működött a Tempomat.
Erre az első út folyamán rájöttem, hogy ebbe nincsen ilyen opció és nem kapcsol a Tempomat...
Ez szívás.
Tudtok ajánlani Bp.-en olyan szervízt ahol ezt a problémát abszolválják nekem? -
enginev3.0
félisten
válasz
Thunderzolee #26137 üzenetére
Mondjuk én 40es lábbal elállok bárhol
-
Doky1988
senior tag
válasz
Thunderzolee #26099 üzenetére
Velem beszéltél facen szerintem
Orosz Zs.
-
oszy
veterán
válasz
Thunderzolee #26087 üzenetére
Köszönöm! És igen.
Pumpát már vettem régen, még a Xiaomihoz. Jól működik.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #26068 üzenetére
IPX 4 védettség.
Ami a vázra vonatkozik.
Ugye amikor valami ami le van írva az nem a teljes leírás. Védett a váz de ami benne van az nem. -
pontyos
senior tag
válasz
Thunderzolee #26058 üzenetére
Sajnos nem! De megtartom, családban majd használják, csak most már ezzel az infóval.
-
pontyos
senior tag
válasz
Thunderzolee #26053 üzenetére
Hát ezt előre honnan a fenéből tudtam volna! 5 kilométer kb oda vissza, de ma már úgy jöttem vissza, hogy eléggé csípett, fájt.
Sajnos a háti dolog most nagyon megijeszt, két év gyógytorna az nem volt egyszerű! -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #26044 üzenetére
Ugyanúgy lehet lezárni feloldani mint bármelyik rollert , appból is ,de sokkal gyorsabb a nfc kártyával. Lehet varriálni . Pl.: Kártyával lezárni, appból feloldani.
Nekem a lakat kulccsal volt együtt, lezártam lakattal majd a kártyát odaérintettem a kijelzőhöz és már le is volt zárva.
Ilyen esetben a kijelző sem volt aktív nem úgy mint a g30 nál.
Az app végig fent volt , nem tudom megy e app nélkül csak a nfc kártyával. Egy kártya itt maradt majd ha bemegyek a Mm ba ma jd kipróbálom hogy egyedi e a kártya vagy mindegyiket vezerli e. 😅 -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #26046 üzenetére
A biztonságtechnikát érdekes témának tartom. Sokat nézem a LockPickingLawyer videóit, a számzáras lakatokban nem merek bízni. Lötyögés alapján kitalálható mi a nyitókód.
Persze mindegyik hibás. A hagyományos záras is, azért amennyire lehet kényelmetlen pozícióba forgatom a kulcslyukat.
Az ujjlenyomatos és egyéb módon biztonságosnak vélt lakatokról is rendre kiderül, hogy biztonsági rést tartalmaznak. Mert van valamilyen szélsőséges forgatókönyv, amire a gyártók nem gondoltak. Legutóbb egy Bluetooth kapcsolattal rendelkező zárról derült ki, hogy megfelelő címzéssel fel lehet rá tolni egy új firmware-t. Ezt a kaput nyitva hagyták. Ezáltal a védelem kiiktatható.
A vásárló biztosan nem fog tájékozódni ezeken a biztonságtechnikai oldalakon, ellenben a tolvajokkal. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #26039 üzenetére
Nem tudom rá a választ.
Az első napokban kipróbáltam az NFC kártyát meg még a telefonomat is rávettem arra, hogy azzal fel tudjam oldani, de nem nekem való. Nem szokott nálam lenni a telefonom, azt, hogy az NFC kártya mindig a megfelelő hátizsákomban legyen, az körülményes lenne menedzselni, így ezt a témát elengedtem.
Ha lesz időm és kedvem, akkor majd tesztelni fogom.
A lakat az, ami megvéd a lopástól. Az NFC által biztosított védelem áthidalható.
----
"De ha jól értem, nem csak ezzel lehet kinyitni/zárni, hanem enélkül is? Pl applikációval?"
Az nem megy olyan simán. Az applikációba el kell menteni a telefonod NFC adatait. Vagyis ha jól emlékszem az eredeti NFC kártyát kellett klónozni (bár gyanús, hogy nem ez a jó szakkifejezés). De kell hozzá az eredeti NFC-s kártya is.
Ez a lényeg, nem lehet csak úgy, az eredeti kártya nélkül applikációba beletenni a telefon NFC adatait. -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #26039 üzenetére
A kék kártyát hozzá kell érinteni a kijelzőköz. Kb 2 másodpercig kellett odatartani. Akkor lezár. Ismételve meg feloldja a rollert .
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #26021 üzenetére
Na az meg a másik. Mantis jobban rugózik, hiába csak buta rugó van benne. Illetve nem kicsit erősebb, és csak 3 kilóval nehezebb, de stabilabb is.
Szerk: 48v os mantis meg súlyban is egál. Persze az nem annyira vad (az ugye csak hátsó motoros), illetve kerülni kell a 13ah s verziót, az semmire nem elégZero 10x van fent még pár, némelyik elég jó áron (igaz a legtöbb csak 52v os), na az még jobban rugózik és még tovább is javítható értelmes rugóstagokkal
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25992 üzenetére
"Gyere, reagálj, itt egy életszerű helyzet."
A termék eredeti dobozát sehol nem követelhetik meg. Ez már tisztázva lett. Ezért erről általában már is leszoktak.Viszont valami normális csomagolást megkövetelnek. Bármilyet, ami dobozszerű. Lehet az akár TV-s doboz is, ami át lett szabva, vagy a hűtő doboza. És ez így van rendben!
A GLS és más csomagküldő szolgálatnál utána lehet nézni ők mit követelnek meg. Ha valaki doboz nélkül akarja feladni a rollert, azt nem veszik át. A csomagoknak egymásra halmozható, sík felületű, téglalap formájú csomagoknak kell lenni.
Sokan elég kukán gondolkodnak, azt hiszik az a Józsi fogja leszállítani a címzetthez, aki átveszi tőle. Pedig Józsi csak átveszi az ügyféltől, leolvassa a vonalkódot, beviszi a központba, ott felteszi a futószalagra, majd másik emberek tovább osztályozzák lokáció szerint, megkapja a címkét, kb. hajnal 1 és 4 óra között egy másik sofőr leszállítja a célállomás közelében lévő depóba. Abba a depóban megnézik melyik futár körzetébe tartozik a csomag. Az a futár (immár a harmadik futár) a délelőtt folyamán leszállítja a szervizbe.
És ugyanezt a három futáron és legalább 2 rakodóemberen átívelő történetet visszafelé is túl kell élnie a rollernak. Úgy, hogy közben a zötykölődő teherautóban / furgonban nem karcolódik össze, nem törik le a csengő, nem esnek ki a pótalkatrészek, töltő, stb.
Az ügyfél lenne legjobban felháborodva, ha egy utazás során teljesen leamortizált, nem működő rollert kapna vissza. A TV-t sem csak úgy csupaszon adjuk oda a GLS futárnak, hogy vigye el a szervizbe, meg majd hozzák vissza. Épen.
Nekem makulátlan állapotban megvan mindkét általam vásárolt rollernek a doboza.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #25967 üzenetére
Az egy okosan elhelyezett töltő, nagy hőleadó felülettel. Illetve nem is az akku mellett van
A másik, hogy aki ilyet csinál, amit írsz, az meg is érdemli amit kap érte
Három meg írta is DigitXT kolléga. Nem lesz töltés ilyenkorAmúgy épp akartam én is írni, hogy gyorstöltéstől ilyen 5A ekkel még messze vagyunk valójában
-
geryboro
senior tag
válasz
Konkrétan a mai tapasztalat alapján:
100%-ról 56%-ra, majd egyből töltő, 95%-ig, majd egyből használat.
55%-on elkezdett sípolni a roller, azt hittem behányt valami, de az alábbiakat produkálta:
50°C felett a roller folyamatosan sípol bekapcsolt állapotban.
(ha megy az irányjelző, akkor nem.)
45°C felett nem veszi a töltést.
Írja is az app, hogy melege van.A jelzett hőmérséklet a motorra értendő, az akksira nem.
-
DigitXT
félisten
válasz
De azt vágjátok hogy ezekben van hőmérő, így nem engedi tölteni a BMS,
ha határértéken túl van, nagyon meleg, esetleg fagypont alatt van éppen?
Csak mert a töltő nem okos, tiszta sor, de az akku az nem egy fakocka.Ui: és ne gyorstöltőzzünk már 2A-re, vagy 5-re. Az akkor lenne igaz, ha az
akku kapacitása 2Ah, vagy 5Ah. Akkor az 1C töltés, az már relatíve gyors.
Normális rollerekben jóval nagyobb akku van, és <0.2C az tényleg lófütty! -
pontyos
senior tag
válasz
Thunderzolee #25965 üzenetére
😂 igyekszem.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #25962 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy egy magában álló cella kevesbé melegszik (illetve ugye jobban le tudja adni a hőt), mint egy a pakk közepén senyvedő darab. Így előbb eljöhet az a pont, amikor "sok az amper".
De igen, kinézem azt is, hogy ez is benne van, meg hogy fisifosi töltő gyártási ára is kisebb. Mert, hogy nekem akarnak jót, hogy védik a gépet, azt nyilván nem hiszem el -
pontyos
senior tag
válasz
Thunderzolee #25957 üzenetére
Fentebb linkelt roller amit vettem az a Plus nem Pro.
Köszi a válaszokat, sima aszfalton bőven jó ennyi pénzért.
Tölteni pedig a leírtak alapján fogom! Köszi szépen a segítséget, ez a modell elég lesz egy darabig, teniszre ingázni, kb 3x6 km / hét. -
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #25957 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint ezek amúgy annyira semmi töltési áramok, hogy többszöröse sem okozna szignifikáns degradációt
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #25947 üzenetére
pedig marketplacen nem egyszer láttam már
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #25942 üzenetére
A visszatöltés nem érdekelne csak így fékezés nélkül tudnám használni a rollert, de akkor vagy kikapcsolom vagy visszaveszem a fokozatát.
Ezekre a lengéscsillapítókra van valami bevált olcsó beszerzési forrás? -
BlacKSouL
addikt
válasz
Thunderzolee #25925 üzenetére
A gombbal duplakatt váltja az üzemmódokat: Eco, D, S, Eco, D, S...
Gyalogost (5 km/h) viszont így be nem kapcsol. És ki sem. Azért kérdeztem van-e valami trükkös kombi (mittudomén, féket húzva tart, kétszer balra indexel és 3x megnyomja a gombot. V.ilyesmi) hogy ne kelljen elővenni ehhez a telefont. -
FireShadow
senior tag
válasz
Thunderzolee #25831 üzenetére
A pálcika mit takar és meddig az valami, mikortól nem az?
Aminek nincs lengéscsillapítása csak a kerekek ballonosságára van bízva azon mennyire esik le a veséje az utazónak?
Hogy lehet őket lelakatolni anélkül hogy "kibújtatható" lenne belőle illetve a láncot táskában viszi az ember ilyenkor (vagy fel lehet rá tekerni ízlésesen)?
Amit app nyit az addig nyitva marad amíg le nem rakják, nem kell a telefon közelében lennie meg ilyenek?
Ha lemerül lehet lábbal hajtani vagy valami "motorfék" fogja/nehezíti?
Mindenképp "csomagtartós" méretű kell legyen (az indította be nálam ezt hogy szó szerint másfél órán át kerestem parkolóhelyet a belvárosban egy szombat estén, annyi idő alatt besétálok otthonról...) stílusosan P+R vagy hasonló helyen hagynám az autót és a kritikus fennmaradó pár km részt meg rollerrel. De ha ilyen 30+ kiló ott már nem annyira lesz őszinte a mosoly pakolgatáskor.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Thunderzolee #25918 üzenetére
Nem kell izgulni, komolyabb gépekben is ugyan ilyen hulladék csatlakozó van ám
Becsületére váljon ennek a gépnek, hogy csati égett el, nem a szabályzó. Nem olcsó vsett gépeknél utóbbi előbb adja fel sokszor
Kaabo is kingekbe rakott először értelmes csatlakozót. Zero 10x ben láttam csak "olcsóbb" gépek közül hogy mt60 at raktak rá.
Jellemzően még akkun is a 3ft os xt60 ak vannak millás gépekben is, véletlen sem minőségibb fajtaSzerk: xiaomi gépeken is összeégnek a csatlakozók, legalábbis m365 pro n tuti, azt láttam. Igaz 1000 km vt benne. G30 ból is olvadt már ki ugyan ez a csati, igaz jellemzően ott meg volt kínálva pár amperrel pluszba a gép
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25895 üzenetére
Itt ezen a fórumon volt vagy 12-15 eset, amikor magyarországi garanciális probléma a vevő igénye szerint történt.
A facebookon nem egy szakmai fórum, hanem az egy kanális. A lapos föld elmélet és más marhaság melegágya. Hiteltelen. Nem minden hülyeség, ami ott elhangzik, de az internet legalja.
Onnan kiragadva egy esetet még nem bizonyít semmit. Mégis mennyi ellentétes példát lehetne ott találni?Itt legalább normálisan visszakereshető az arány. Kb. 15 : 1 függő esettel szemben.
És itt arra is lehet olvasni példákat, hogy kínai webshopból történt Segway / Ninebot roller vásárlásának garanciája semmit sem ér. -
h1mpi
félisten
válasz
Thunderzolee #25895 üzenetére
Na erre írtam azt valamelyik nap, hogy hiába a gari, sokszor a Kínai eladó a világ másik felén sokkal korrektebb. Pl. a G4-nél nem működik a jobb hátsó index, már itt van hozzá a csere darab. Küldtem egy videót és postázták is.
-
bence188
tag
válasz
Thunderzolee #25851 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ, ezek alapján átgondolom a dolgokat...
-
FőDudu
veterán
válasz
Thunderzolee #25847 üzenetére
Nem tervezem a roller tuningolasat - 12 evesen a fiam mar vezethet motort (Szloveniaban). Van ra vizsgaja.
Igy iden valoszinuleg kap egy motort (ami 50 kobcentisen 25Km/h lesz sebessegre fojtva) es boldogan motorozhat a barataival. Eszement amit ezekkel a 'pocskoszorukkel' muvelnek. Akrapovic kipuffogo, stb.
Eddig eleg volt a roller es a bicikli - most csak kicist felujitom a rollert mert a gumi is kopott es a gazkar is doglott. Valoszinuleg el lesz adva, felesleges egy harmadik kozlekedesi eszkoz 1 gyereknek.
-
FőDudu
veterán
válasz
Thunderzolee #25843 üzenetére
Vegulis a gyari megoldas is hajlitja a fektarcsat az M365 gepeknel, mert csak egyik oldalon van dugattyu. A masik oldalon levo fekbetet csak akkor tud 'fogni', ha a tarcsat neki nyomja az ellenkezo oldali fekbetet.
Azaz a tarcsa hajlitasa uzemszeru.
-
h1mpi
félisten
válasz
Thunderzolee #25835 üzenetére
Igen ez jól mozgat minden szituban
A cipelésre most lesz egy megoldás, lefúrok egy ABUS rögzítést a teremgarázsba és kapnak egy minőségi láncot. Van kamera, meg beléptető rendszer, ez elvileg elég lesz, hogy ne lopják el. Csak töltögetni kell felvinni a lakásba.
-
greg77
csendes tag
válasz
Thunderzolee #25831 üzenetére
A válaszod második részében a matekozás az AI szerint eltérően alakul.
A felgyorsításhoz valóban kell a mozgási energia képlettel számolni, de az adott sebességen való utazásnál a gördülési és a légellenállási erők ellenében végzett munkával kell számolni (az adott útszakaszon: W = F * d).
Konkrétan itt az AI számítása (20 kg roller, 80 kg ember, normál aszfalt, zéró szél, zéró emelkedő): link. -
greg77
csendes tag
válasz
Thunderzolee #25826 üzenetére
Dolgom nincs velük, egyelőre csak nézelődöm, aztán a net feldobta ezt a márkát is.
Köszi a hátteret, nem tudtam, hogy Kugoo kópiákat forgalmaznak (-tak).
Mondjuk, ettől még lehet jó cég / márka. Ha jól vettem ki, hálózatban szervizelnek. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25811 üzenetére
"Kár, h csak átnevezték, könnyebb lenne eligazodni az új rollereik között."
Pont ezt szokta jelenteni a 2nd Gen, vagy autóipari nyelven a facelift kifejezés. Magyarul szokás ráncfelvarrásnak, arculatfrissítésnek, de sokkal találóbb a félidős frissítés kifejezés, esetenként generációközépi modellfrissítés vagy életciklus modellfrissítés.
A modell teljes újratervezése nélkül tudnak kisebb újításokat bevezetni, vagy a gyártástechnológián változtatni. Ez a Teslák esetén volt jól megfigyelhető, hogy egyre olcsóbban tudtak egyre többet nyújtani.
Olasz igényeknek megfelelően ezek is kaptak irányjelzőt. Ettől azért érezhetően szélesebb lett a kormány, ami csomagtartóban elhelyezéskor jelenthet problémát, ha emiatt pont nem fér be.
Kénytelenek voltak éjszakai fotót betenni róla, annyira gyenge ez a szentjánosbogár megoldás. És a kormány vége az egyik legsérülékenyebb pontja a rollernek, meg hallon a kapcsolókkal is probléma van. Szar ügy, nem lehet kompromisszumok nélkül jól megoldani."Külön kiemelik, h carbon steel (szénacél) a váz, azaz vasvázas lett alu helyett."
A "vasvázas" kifejezés miatt a tanáraim nem az ajtón hajítottak volna ki, hanem a csukott ablakon. -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #25817 üzenetére
Ja tényleg.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #25813 üzenetére
A Xiaomi 4 Pro Max elég szimpatikusnak tűnik, viszont arra kíváncsi lennék hogy 10200mAh akkuval hogy lehet elmenni 60 km-t.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee #25798 üzenetére
Ha sokat fogyasztasz inkabb 72Ft.
-
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #25798 üzenetére
akkor ~0.5-2Ft/1Km?
-
alphamooncam
őstag
válasz
Thunderzolee #25793 üzenetére
"A rendszám arrafelé nem jár akkora bürokráciával, mint nálunk, de megértem az érveidet."
Rendszámozás túl nagy teher lenne az állambácsinak is, nemcsak póógárnak, csak a bürokrácia növelését szolgálná, jobb lenne inkább elkerülni, mert félő hogy elvenné a kedvét a népnek a rollerezéstől, akarom mondani SMKP-ozástól. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25793 üzenetére
Nem csak a kiegészítőhöz kellene tanúsítvány, hanem a szakszerű átalakítást is le kellene papírozni.
Több évtizede tervezik a robogókra a rendszámot, mégsem sikerült ez átverekedni. Még az egyik banképület robbantása után sem, amit egy rendszám nélküli motoros követett el.
Állampolgárok lehúzása lenne a cél az egyszerűen marhaság. Az a bürokráciával járó rossz. Az extra hivatalnokok és ehhez kapcsolódó infrastruktúra kiépítés és fenntartása ne a központi költségvetésből legyen megfinanszírozva, hanem abból a tevékenységből, amit végeznek. Ami elég jelentős összeg lenne, amit finoman szólva se fogadnának kedvezően az érintettek. Ilyen méhkasba önszántából senki nem akar belenyúlni.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25789 üzenetére
Az csak a bürokrácia intézményének fenntartásának lenne hasznos.
Elektromos rollerek között nagyon gyakori a tuningolás, hardveres és szoftveres oldalról."Problem solved."
????????????Ebből inkább csak sírás lenne! Amikor a gyári készülékre nem tudnád feltenni a normálisabb lengéscsillapítót, mert vagy nincs neki megfelelő tanúsítványa, vagy mert azt márkaszervizben kellene felrakatni rá, és újra bevizsgáltatni, lepapírozni a hivatalban.
Használt roller eladása is problémásabb lenne, ha az további regisztrációs díjjal járna.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Thunderzolee #25766 üzenetére
THX ! Átnéztem !
Igazából tetszik. Ez meg különösen:
"Kerekek és gumiabroncsok
5. (1) Az elektromos rollert legalább [200] mm átmérőjű kerekekkel kell
felszerelni, beleértve a gumiabroncsot is."
Nagyjából lefedi azt, amit fent írtam, anélkül hogy ismertem volna."Mit várunk egy olyan csapattól, ahol a doktorbelügyminiszterúr kinyilatkoztatja, h a roller SMKP, és aszerint is kell tekinteni rá. Majd utána évekig fel se merül, h elősegítsék a megítélését?"
Nem csípem a volt maffiavezért, de abban sajnos igaza van, hogy a KRESZ jelenlegi szabályozása szerint az elektromos roller jogilag SMKP.Az összes.
Ezt tényleg helyre kéne tenni.
Amit meg írtam azt a biztonságosabb közlekedés érdekében írtam, mert úgy látom, így lehetne javítani a helyzeten.
És igen ez kényelmetlenséggel jár. Itt sincs ingyenebéd, a nagyobb közlekedésbiztonságot sem adják befektetés nélkül.
Én kettéosztanám az e-roller kategóriát pálcika rollerre, és SMKP-ra utóbbit 40, max.50km/h sebességkorlátozással, azzal, hogy az utóbbi szigorúan az úttesten közlekedhet, járdán nem. ( Munkába járáshoz !)
-
punisher1
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25752 üzenetére
Igen,így van de két kolléga is a hatótáv miatt aggódott...
-
punisher1
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25737 üzenetére
Én pont a mai nap adtam be hozzájuk a max G2-esem.EU verzió max 25Km/h holnap megyek érte.Gondoltam hosszú egyenes szakaszon ahol járok hajnalba melóba jól jön egy picit nagyobb sebesség.Természetesen sisakot viselek.Én viszont motoros sisakot vettem annó hozzá.Pontosan ezt:[link]
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #25737 üzenetére
Szerintem nem variálok egynlőre itt sok a bicikliút ami sok helyen elég gyalázatos minőségű.
Az app felajánl fw frissitést. Engedjem neki ? Téma volt tudom de igye eddig Okaim volt és ott nem volt ilyen. Nem emlékszek hogy kell vagy nem.
-
ianhoward
tag
válasz
Thunderzolee #25709 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Megnézegettem, kipróbáltam. 468 km volt benne.
Gari lejárt. De ezzel nem is nagyon számoltam, hogy lesz vagy hosszú időre szólna.
Jól megy, nincs semmi nyekergő hang, kerekek szépen forognak.
Kicsit poros volt. Az eladó elmondása szerint idén még nem használta. Így 43%-on volt az akksi.
110.000 Ft-ért cserélt gazdát.
Ismerkedünk tovább a járgánnyal.Láttam korábban amit linkeltél de távolság miatt nekem nem volt jó.
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #25713 üzenetére
Nem erről van szó. Viszont tudsz mondani rá valamit? Hogyan érkezhet olyan frissítés ami után tudja a 30at? Vagy valamit mókoltak így ugrott a gari és csak nem akarja elmondani?
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee #25700 üzenetére
Köszi! Szét néztem a használt piacon és hasonló árban találtam F2 Plust is. Találtam olyat ami Euronics vásárlás, viszont az eladó szerint tudja a 30km/orat is. Érkezett neki egy frissítés ami után ennyi lett a végsebesség. Nem is ért hozza így nem is akart semmilyen módosított firmwaret tenni rá. Ez így mennyire mérvadó? A garancia miatt érdekel leginkább.
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25699 üzenetére
Hat ja, a fizika es kemia pedig nem markafuggo
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25671 üzenetére
Innen a fórumról ismerünk 10-20 olyan hazai esetet, amikor a magyar garanciális ügyintézés rendben ment, még olyan esetekben is, amikor az ügyfélt már nem kellett volna hogy megillessék a garanciális jogok, mégis cserélték / javították a rollerét.
Erre van most itt egyetlen, sok sebből vérző eset, amikor Silentfrognak a harmadik Okai NEON Lite rollerét nem akarják garanciálisan javítani. Az a szerviz, aki köztudottan nagyon rossz hírben áll.
Én nagyon nem vagyok benne biztos, hogy tényleg csak a gumi szélének kirepedéséről van szó. Nagyon-nagyon sokad kézből jut el hozzánk az információ, elég egyoldalúan, és szerintem az üggyel kapcsolatban kulcsfontosságú információkról nem értesülünk."... minden garancia mániás vevőjelölt legyen vele tisztában."
Már megint ez a GARANCIA MÁNIA!
Szerinted a garancia utáni igény az mentális betegség??? -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #25678 üzenetére
Amikor hívtak hogy kérem e akkor én is azt hittem hogy 8400 dsrabonként. Mondtam csinálják. De nem mondták 84 ezer . Nem kértem . Vissza is jött hogy semmit sdem csináltak rajta, mivel elitasítottam a fizetős javítást.
Én ezért szoktam minden Okai ajánlaskor hozzászólni hogy bár szerintem. Is jó a 120 ezres ár érte de a garancia vagy van vagy nincs. Ez miatt én leneszélnék mindenkit erről a tipusról .
Én így jártam de a MM szerint elég sokan voltak még ezzel így. -
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25672 üzenetére
Teljesen igazad van, ilyen ,,garancia , szerviz" hatterrel teljesen hulyeseg otthoni kereskedotol vasarolni. Sot, ha nem venne toluk senki semmit, akkor elobb utobb a gyartok is elgondolkodnanak magyar kepviselet nyitasan.
-
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #25671 üzenetére
Az Euronicsben van egy ismerősöm, azt mondta csak az említett szervízzel szokott baj lenni, általában az összes típusnál korrektek a szeriuesek. Igye a tmx sok áruház központi szervize, sok márkát javítanak, de az Okainak ők a forgalmazói is. Megkérdeztem a Mediát csak egy típust nem a tmx szervizel, az összes tipust oda viszik amik náluk van.
Nekem az mondták a jogászaik irogatnak nekik folyamtosan , én is paragrafusokkal mentem oda.
Lehet kamu, a MM látszólag nahyon segítőkész volt. -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #25669 üzenetére
Ma adta vissza az árát a MM méltányossági alapon. Karácsony óta rövid ideig volt nálam január vége óta ott volt egyhuzamban. A fogy.védelmi csoportba még a paragrafust is megírták hogy mi alapján kötelesek megjavítani. De hiába a tmx szerviz , ami az Okai hazai forgalmazója minden elől elzárkózott. A MM szerint sokan jártak így valaki rájagyta valaki továbbment .
Most keresem a következőt de lekéstem a Hervis akciójáról az jó lett volna. -
pontyos
senior tag
válasz
Thunderzolee #25661 üzenetére
Igen ☺️
Hát akkor "Vágó úr, ez a végleges" megjelölöm a [link]
köszi szépen a segítséget, ezt megveszem, eldőlt végre ☺️ -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #25663 üzenetére
Ez ugyan az a történet, ugyan az a Media Markt.
(#25352) Silentfrog 2024-03-23 08:49:16
"Ezek a sérülések prizma letörés, repedt gumi , illetve olyan gumicserénél is megtagadják a javítást amit nem ők végeznek." -
Silentfrog
veterán
válasz
Thunderzolee #25661 üzenetére
A helyi Media Marktban ahogy ma voltam 3 darab Okai neon volt amit a bevallásuk szerint visszadobot a garanciális ügyintézésből a szerviz.
Mind mechanikai hibára hivatkozva tagadták meg a szervizelést. Kicserélt gumi, letört világítás, karcolások a termék külsején.
A három mind töltés hiba miatt volt ott.
A használt Okai rollernél a garancia nem árnövelő tényező.
Óvatosan ezekkel a rollerekkel.
Amíg jó addig jó, de ha elromlik szinte pénzfeldobással döntenek hogy javítják e. -
pontyos
senior tag
válasz
Thunderzolee #25657 üzenetére
Köszönöm az ajánlásokat. Tavaly is elakadtam miután egyet kinéztem és lebeszéltetek róla. Végül bringa lett, de most biztos veszek rollert. 190 ért jó lett volna 👍
178cm / 77 kg -
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #25634 üzenetére
2L-es wozinsky táskát néztem, de ahogy a képeken mutatja, totál betakarja az első fényszórót, így ugrott a sztori.
szilikon védő van a gázkarhoz, a kijelzőhöz. (g30-hoz, bár szerintem jo a g2 max-hoz is, ránézésre ugyanaz, javíts kérlek ha nem.)
megy majd egy autó visszapillantó illatosítós mini cipő a kitámasztóra vagányba.
csak a töltő kábel, meg pár pipere holmi miatt lett volna jó a táska, de elengedem a témát.
valami pacek szelepsapkát majd még nézek rá, mert ami rajta van az hajlamos begyógyulni. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Thunderzolee #25634 üzenetére
Bakker 1 hete vettem 8300ért Médiaban erre most 7000.
A tartója a kormányon a kisebb rollerekhez való - a szűkítő kivétele után is - , E2 PRO-n vastag a rúd, van más megoldás felrakni rá mint két gyorskötözővel rögzíteni? -
geryboro
senior tag
válasz
Thunderzolee #25631 üzenetére
nem a rollert raknám táskába, hanem egy kompakt rögzíthető táskáta gondoltam a cuccoknak, a roller kormányán, vagy valahol.
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee #25602 üzenetére
Hat elvileg ez lenne a visszatoltes lenyege, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Xbox Series X|S
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MotoGP & WSBK
- Linux kezdőknek
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged