- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darellus92
aktív tag
válasz
NandorHUN #4495 üzenetére
Jó mondjuk mire úgy fogsz vele menni mint Kuji, legalább 1-2 évet kell napi szinten órákat "gyakorolni" (közlekedni
). Azét ennek is vannak szintjei, nem úgy van az hogy megtanulod és onnantól tudod.
[link]
Nem tudom mennyi idő lenne úgy menni mint a fenti srác, de tuti nem két hónapja kezdte. -
DigitXT
félisten
válasz
NandorHUN #4441 üzenetére
Nekem van motorom, mégis el tudnék képzelni egy Dualtron Spidert. Just for fun.
De mivel annyi zseton nekem nincs erre a hobbira, egyelőre RWD Kugoo teszt jön:
Nyilván innen már csak egy macskaugrás az AWD, kár, hogy még nincs vezérlőm,
meg a hibás akku pakk tényleg hibás, át kell még építenem azt is. Meg pl. egy 2K
értékű gyári hosszabbítóval semmiből nem állt volna az RWD. De arra várni kell...Szerk: igen, a cucc prototípus*, nincs előfúrva a villa a gyári csavarokhoz, ezért a
kábelkötegelő, ami tartja a műanyag burkolatot... (Amúgy van egy gyanúm, miért
voltam lassabb sokkal: 1 bar volt csak a kerékben, azért az megfoghatatta picit.)*: ez egy eufemizmus arra, hogy gányolt, amit itthon találtam cuccokat jeligére...
-
Wine
csendes tag
válasz
NandorHUN #4388 üzenetére
Ez van kitalálva. Rendes kresz módosítást elhúzzák, ha nem maguknak kell gyorsan törvény, ami max 1 nap, szavazással együtt..ezzel együtt ahogy korábban írták ez se szentírás. Végülis van egy értelmezési vita. Eddig élt pl a teljesítményhatár, vagy elv a 300w, ami alatt kerékpár, fölött smkp.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NandorHUN #4377 üzenetére
Ennyivel lehet menni, az nem egyenesen arányos mennyivel tud. Kocsival is 130-cal mehetsz maximum itthon, miközben ugye a kocsik 99% tud többel is menni...
Amúgy ha járdán mész vele, és feljelent, te megtámadod, úgyis te nyersz. Viszont úton se felelne meg segédmotornak, mert se típus engedély, se biztosítást nem tudsz rá kötni jelenleg, viszont az úton nem fog érte basztatni senki jelenlegi állás szerint. Szóval pont azt vártam nagy rolleresek szívják majd meg, erre a kicsikkel b@sznak ki így.
-
Wine
csendes tag
válasz
NandorHUN #4364 üzenetére
Teljesen irreális, de majd rájönnek, ha rájönnek. Amúgy ilyesmitől féltünk, hogy minden egyeztetés, a téma körüljárása nélkül egy bunkó majd én megmondom mi van józsi, ahogy az egy rendes illiberáliához illik, közibénk csap. Mégha csak átmeneti lenne is, nem kéne ezt így csinálni..
-
törölt tag
válasz
NandorHUN #4352 üzenetére
Meg azt a tényt,hogy ameddig SMKP-nak nem feltétlen látszó robogóval mész, nem biztos, hogy a rendőr megállít, elektromos kerékpárnak veszik, ha a lábon van a pedálod, és még tekered is, feltéve persze, hogy látod a rendőrt... ellenben innentől meglát egy rollerest, és egyből kéri a jogsit (ami ha van eleve akkor oké), de a kötelező, és műszaki már bukó. Ja meg bukósisak.
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
NandorHUN #4313 üzenetére
Persze, értem. ahol van kiépítve normális út....akkor csak én közlekedek rossz helyen.
járdáról le, járdára fel kráterek előttem...
Mondom. Kívánom neked hogy bejöjjön. Én biztosan nem vennék ilyet mert nincs semmi rajta amibe belekapaszkodjak amivel az egyensúlyom biztonságban bírhatnám...Nekem nem egy életbiztosítás az egykerekű. -
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
NandorHUN #4307 üzenetére
Nem nagyon akarok belevauzni...de apró kérdés...hol tudod kihasználni ahol teljesen jó és alkamlas rá az út?
Én ha azt nézem nekem a roller sokkal praktikusabb mert:
Tudok vele ugratni ha kell...ezzel az egykerekűvel hogy csinálod meg?
Ha van egy nagyobb hiba az úton és bele kell menned mekkora biztonsággal tudsz átmenni rajta anélkül hogy akár 20km/h sebesség mellett is biztonságban haladj át az említett úthibán?Mindemellett rollerrel is veszélyes közlekedni úton, ezzel közveszélyesnek érezném protekor ide vagyo da.
Dombon felfelé? Na azt is megnézném hogy megy fel valaki egy ilyennel
Bocs, hogy szarkasztikus voltam, csak az érveid nekem nem helytállóak hogy egy ilyenre leváltsa valaki a jó rollerét.
4. emeleten lakom...minden nap legalább 2x fel kell hozzam és le kell vigyem a booster v-met...
Küzdj!Egy kis extra kondi sose árt...én edzés után hullafáradtan szoktam még felcühölni este 10kor a rollerem.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NandorHUN #4305 üzenetére
Praktikusnak tény hogy praktikus, de míg rolleren 65-nél is biztonságban érzem magam (az enyémen), mert tudom megtudok állni simán 2 hidraulikus tárcsafék rendszerrel, addig egy ilyen egykerekű csodán befékez valaki előtted hirtelen, vagy kilép, 0 az esélyed 30ról is megállni, nem hogy 45-nél. Szóval engem sose vonzott ez az a téma.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NandorHUN #4302 üzenetére
Bármilyen fóliát rakhatsz rá ami tetszik.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NandorHUN #4296 üzenetére
"Most hogy kicsit már használtam több rollert is gondoltam írok pár sort az E-twow Booster GT-ről, hogy mi a tapasztalatom, ezelőtt egyedül Lime-ot, meg az Etwow Booster V-t használtam kevés ideig."
Akkor nagyobb rollereket ne próbálj, mert beleszeretsz...
Amúgy kompakt méretben szerintem nincs jobb választás, világítást tudsz rá tenni pluszban, tárcsa már tényleg viszont kellene rá, főleg 40ről...
A 40 az valós GPS-en nézted?
-
válasz
NandorHUN #4270 üzenetére
Eszembe nem jutna elektromosat venni, arra a célra, amire használom! A gyerekek mennek bringával a környéken, én utánuk rolleren. Ez napi kb 2 óra aktív mozgás. A garázsban elfér, össze sem csukom. És iszonyú kényelmes a nagy kerék meg a rugalmas deszka. Akin van minimum 5kg többlet, az csak profitálhat egy kick scooterrel. Az elektromosnak semmi értelme sincs, mint rekreációs eszköz. Munkába BKV helyett, ha nem akar az illető izzadni egy lábbal hajtóssal.
-
Wine
csendes tag
válasz
NandorHUN #4246 üzenetére
Sajnos az a tapasztalat, hogy a legforgalmasabb helyen se bagóznak rá az emberek. Egyszer benntörtem a kulcsot. Nekiálltunk fűrésszel a lakatnak, negyed óra alatt le is vágtuk, oda se néztek, pedig a város egyik forgalmas helyén volt. Én is a biciklik mellé szoktam lerakni, gagyi lakattal.. még megvan.
-
Wine
csendes tag
válasz
NandorHUN #4239 üzenetére
U lakatot szoktak ajánlani, azt erővágóval nem vágják le, max flex viszi, nekem sima 300 ft os biciklilakat van, az eltolás ellen véd max...pszichológiai védelem. A tolvajkergetőkben láttam ahogy tomcaték különféle lakatokat vágtak le. Volt amelyiket leöntötték folyékony nitrogénnel és simán leverték.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NandorHUN #4238 üzenetére
Miért vesz valaki nagy rollert?
Én már sokszor leírtam ezt, se garázsom se tárolom, viszont van egy gardróbom, és oda csak ez fér be normálisan, de bicikli se motor. Illetve melóba járás mellett nekem hobbi is, egy kicsit nem tudnék már annyira élvezni mint egy nagyot, illetve nekem szerencsém van, mert nem kell sehol sem cipelnem.
Memmaao: Nekem napi 12km lenne, és én szeretek megizzadva járni dolgozni.
(#4239) NandorHUN: Nekem sima bicikli lakat van, de ugye ez nem nagyon biztonságos, de én max 2-3 percre hagyom kint.
-
DigitXT
félisten
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
NandorHUN #4191 üzenetére
Ne vállalj szerintem rizikót a WW-vel, nincs elég információ még róla, plusz amelyik sima hátsó fékes az nem fogja meg a rollert rendesen. GT szerintem a tuti befutó.
(#4190) Ezekiel Ston :
Be fogom vinni a szervizbe amint vége a szezonnak és esélytelen már használni.
Korábban voltam a szervizükben. Figyelmetlenségből 2. alkalomra sikerült csak megcsinálni egy M365 problémát ami a kisebbik baj, nagyobbik, hogy teljesen szétgányolták a roller-t... -
m4rk.89
aktív tag
válasz
NandorHUN #4176 üzenetére
Ultimate E-Bikeból vettem, de szerintem Futurer-ből vedd.
Nekem az Ultimate-s roller sárhányója lejár és kiszakadt a hátsólámpa kábele. Garanciáztatni nem merem, mert korábban valakinek az Ultimate szervizese átfúrta az egészet a **csába.
Nagyobb kátyuknál kiesett az első lámpa burkolata és a fényes részt elhagytam, futurerből vettem újat és azt is elhagytam.
Első és hátsó lámpát kötelező rá venni (dechatlon kb. 10k a kettő), mert a gyári életveszélyes.
Féke szintén életveszélyes még a taposóval is, óvatosan szabad csak vele közlekedni (csak motorféke van).
WD40-et venni kell és 3 helyen befújni, mert fixen nyikorog.
Kicsi a kereke és kisebb úthibák simán megvezetik, ha nem figyelsz simán esés.
Nedves úton főleg kanyarodva könnyen kimehet alólad a roller.
Most pedig jöjjenek a pozitív gondolatok: 290k-ért legjobb vétel volt, nem bántam meg. Jó hatótáv, jó összeszerelés és hibátlan rugózás.
Megbízható, ha menni kell megy és nem kell azon gondolkoznod, hogy mikor mit kell rajta szervizelni hogy még kibírjon pár km-t. -
DigitXT
félisten
válasz
NandorHUN #4098 üzenetére
Nem, annyi a komplett vas... Az E-twow elég drága alapból is, hát még a Dual.
-
törölt tag
válasz
NandorHUN #4063 üzenetére
Lehet rosszul tudom, de nem volt olyan a 80'-as évek Amerikájában,hogy a gyártók leszabályozták a kocsik végsebességét?
Egyébként én is roller vásárlás előtt állok, de a Xiamoni-hoz oda van írva, hogy 0-45 fok között, már megvárom az új évadot tőlük... idén már arra a pár napra felesleges venni. Na meg, ha kijönnek egy új sokkal jobb rollerrel, ugyanazon az áron jövőre, vagy egy kicsit drágábban, akkor megint savanyú a szőlő. Persze a legjobb ha az elején veszi az ember a szezonnak frissében, csak akkor meg még kevés velük a tapasztalat, mint itt a már hónapok óta kint lévő új Kugookkal. -
törölt tag
válasz
NandorHUN #4059 üzenetére
Egy biciklis a KRESZ szerint
A kerékpáros megengedett legnagyobb sebessége az alábbiak szerint változik:
50 km/h lakott területen kívül, ha bukósisakot visel a bringás;
40 km/h lakott területen kívül, ha nem vesz fel bukósisakot;
40 km/h lakott területen az úttesten;
30 km/h kerékpárúton;
20 km/h gyalogos-kerékpáros zónában;
10 km/h bárhol máshol, például járdán. Járdát viszont csak akkor közlekedhet kerékpáros, ha a mellette haladó út közlekedésre alkalmatlan (a zsúfolt, forgalmas út önmagában még nem számít közlekedésre alkalmatlannak).Jó hát lehet majd csak nem hajthatja ki a sebességet, és akkor olcsón megússza...
https://magyarnemzet.hu/archivum/kullonelo/osszeallitas-hol-mennyi-a-biciklis-sebesseghatar-4127413/
-
törölt tag
-
Ezekiel Ston
senior tag
válasz
NandorHUN #4042 üzenetére
Ne haragudj, de jelenleg hol tudod kihasználni ezt a teljesítményt? Mert bicikliúton nem szabályos vele menni így se és ha jóval többel mész a kelleténél akkor még Te járhatsz pórul. És elhiszem hogy drága, de ár érték arányban szerintem -az én értékítéletemhez nézve, hogy mennyire strapabíro mennyire lehet használni- tökéletesen megérte az árát. Egyébként ennyi erővel nézhetjük a ~600ezres rollereket is hogy azok is drágák...és mi is kerül azokba annyiba? A rugózás? A felfújható kerék? A márka? Igazából mindegy is, mert ez a piac. Csinálnak valamit, fejlesztenek ami jó és jobb, ergó megkérik az árát is hozzá már akkor.
Az álltalad említett Widewheel pl tök jól néz ki, de vannak ott azért kérdéseim...a gumiról meg sorolhatnám...
De jó gépek ez tény...vizsont ahogy írtad is...Nehezek...nekem pont ez is szempont mert 4. emeletre hurcolom nap mint nap a gépet... -
NandorHUN
addikt
válasz
NandorHUN #3950 üzenetére
Akkor úgy néz ki m365 pro-t veszek majd vagy itthonról vagy külföldről (majd még eldontom), ahova megyek oda gyorsabb vagy ugyanolyan gyors mint a bkv.
Olyan kérdésem lenne:
Van olyan alkatrész/kiegeszítő amit erdemes rátenni? Pl. bizonyos alkatrészek károsodásának megelőzésére? Vagy praktikussági okokból? -
madrac
senior tag
válasz
NandorHUN #3944 üzenetére
Nem. A Kugoo-ra küldtek sok alkatrészt a hibásak helyet.
A nagy kínai webáruházak ilyen szempontból kellemes csalódásnak tűnnek. Kivéve a gearbest. Őket továbbra sem tartom megbízhatónak.
Ahogy a kolléga is írta, most épp 150-ért volt M365 pro geekbuying-on. Bár lassan nyilván jönni fog a rossz idő... -
-
madrac
senior tag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NandorHUN #3927 üzenetére
Megértelek, mert kb nekem is ez volt a véleményem, De: kocsival jártam melóba, de 2 órával hamarabb kellett minden nap beérnem hogy le tudjak parkolni (több száz ember, pár ingyenes parkoló, az áll be aki hamarabb oda ér), fizetős helyen meg napi ~5 ezerért nem vállaltam be. Pár évig csináltam ezt a 2 órával hamarabb járjunk be, utána meguntam és lecseréltem buszra...Tömegközlekedéstől meg behányok, így gondoltam kipróbálok egy rollert (mint írtam előbb csak ez jöhetett szóba)...Alsó kategóriánál kezdtem én is, úgy mint te most, csak kipróbáltam egy komolyabbat, és úgy lett az OXO, úgy hogy szívtam is már vele eleget... Szóval nekem ez a munka eszközöm, és ha 1 évben csak fél évet tudod használni már akkor is megért 500 ezret, és ugye ezek nem 1 évre vannak tervezve. Egy feltöltéssel járok 2-3 napig ezzel, szóval amennyit fogyaszt az kb = a semmivel. De ha eddig nem értetted meg miért vettem meg, akkor magyarázhatom, lényeg nem szórom a pénzt, sőt elég zsidó vagyok sok dologban, de ezt tényleg abszolút nem bántam meg.
150 ezerig, igen a Pro a legjobb választás.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
NandorHUN #3925 üzenetére
Ez nekem a kocsit váltotta ki (persze időjárás függő, de azért 7-8 hónapot simán lehet használni / év), illetve nekem a roller volt az 1 alternatíva, mivel se garázsom, se tárolom, gardróbba meg ez elfér.
Illetve a kocsira 1 évbe többet ráköltesz mint egy komplett ilyen rollerre amennyibe kerül.
Darellus92: Igen, nekem már az ilyen nem jön be, ez a ~50es utazó tempó úton nekem bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +2db táska
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- DJI Mini 3 Fly More Combo drón szett
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest