Hirdetés
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dom1n0
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Hat az tenyleg jo kerdes, futas kozben “maradi” vagyok es pulzust nezek, meg leginkabb meddig tudok csukott szajjal menni
-
dom1n0
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem Fr955 van, es futas kozben mer wattot ov nelkul is.
-
parandroid
félisten
válasz
INTELligent
üzenetére
Nekem a Fenix7 azzal mutatja, activity mentésekor már az órán szokta mondani, hogy új thresholdot talált (tempóban, pulzusban, és wattban is megadja ilyenkor).
p
-
INTELligent
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Koszi! Az ugy erdekes, mert HRM-Pro-m van
. -
MM
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Vagy amikor muszáj tolni, hogy haladjon az ember, miközben más meg "kinyomja" ezt a wattot Z2-ben is...
-
STC Speed
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Értem, köszi
-
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A kis bizbaxok beváltak a kormányon, vagy már el is felejtetted, hogy ott vannak?
Igen
-
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Új, decás riverside 120. Itt a képen rendben van a zsir nélküli tengely?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Há még mit nem, zékettőzni és még meg is állni minden sarkon fotózni?! Az miJen edzés, he?!
A kis bizbaxok beváltak a kormányon, vagy már el is felejtetted, hogy ott vannak?
MM...ez az, mikor kevés az idő akkor aligha van alkalom lazsálni is zékettőbe, örülsz, ha kitombolhatod magad.
-
parandroid
félisten
válasz
INTELligent
üzenetére
"futasnal kuszonbhoz hogyan tudsz teljesitmenyt is kijelezni? Nekem nem mutatja (igaz csak tegnap jottem ra, hogy Connect IQ appal kapok wattot futas kozben, mert nativan az oram nem tamogatja)."
Szerintem az csak külön eszközzel megy, legalábbis nekem is azóta van, amióta a running podot, illetv a hrm pro övet használom (ebben is van ugye pod).
p
-
INTELligent
senior tag
válasz
dom1n0
üzenetére
dom1n0: nagyon koszonom a reszletes valaszt, sokat segitett
! Megfogadom a javaslatodat a hosszabb szintes edzesekkel, ugyis tobbet szeretnek montizni, es szerencsere a kornyeken van szint rendesen. A kettlebell nekem majd le kepp porolnom, de majd szerintem az csak a sulyzos szakasz utan jon.Csokicsibesz: eloszor is koszonom a nagyon reszletes, es konnyen gyakorlatba atultetheto valaszodat!

Nem irtam, az elmult hetet pont szezontervezessel toltottem, es a heten kezdtem az alapozast (10 het sulyzos resz jon, majd 16 het tovabbi alapozas, utobbi kb e szerint a terv szerint).
Az FTP teszt nagyon erik, utoljara majus elsejen csinaltam, de meg nem vettem ra magam, fejben nem vagyok ott (az utolso versenyem ket hete vasarnap volt a Spar maraton).Ilyenkor, amikor gorgozol (vagy altalanossagban alapozol), akkor szoktal kozben enni? Nekem ilyen teren sincs tul nagy tapasztalatom, plusz bonyolitja a dolgokat, hogy atlagban reggeli nelkul szoktam elmenni bringazni, es le kellene adnom olyan 7kg-ot. Igy pedig neha nehezen talalom meg az egyensulyt, hogy ne fogyjon el az erom. Foleg az emelkedos reszekhez.
Azt megfogadtam, hogy tobbet fogok montizni, mert az elmult ket evben tul sokat allt az XC, ami szamomra egy nagyon jo gep (ok, a belepo MT2-es magura fek semmit nem er), de nem akartam sarazni
, a kornyeken meg sok az eso osszel.Azt mar megtanultam (mert megegettem vele magam korabban
), hogy nem szabad mindig teljes gazzal menni, de meg az ilyen eronleti dolgok nem intuitivak szamomra, ahogy az sem, hogy hogyan tudom a bringazast ertlemesen kombinalni futassal es uszassal. De ez a szep benne, hogy lehet sokat tanulni
.MC Pite: futasnal kuszonbhoz hogyan tudsz teljesitmenyt is kijelezni? Nekem nem mutatja (igaz csak tegnap jottem ra, hogy Connect IQ appal kapok wattot futas kozben, mert nativan az oram nem tamogatja).
-
MM
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Most visszanéztem ilyen szemmel a múlt hétvégi "bringatúrát", nagyjából nyomtam neki, nekem is összejött 2 óra Z4...

Ma kicsit lazábbra vettem, de ez más terep, ebben benne volt egy 3/4 Velencei-tó kör is, ami nagyrészt sík, így eltolódott Z3 irányba.

Úgy érzem, nekem nincs olyan áttételem (vagy kondim), hogy a BUBA dombokon tudjak lazán zékettőzni, időm is kevés van (heti 5-6 óra), ezért inkább tolom neki. Azon még nem kezdtem el agyalni, hogy lehetne többet fejlődni.
-
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Láttam-láttam, csak köcsögösködök
lsebestyen,relaks: Hát ilyen a kis Valkói havasunk, az a gond ha a másik irányba indulok el Acsára, vagy felfele Balassagyarmat felé, mindenhol ugyanilyen fika az út, ez tényleg nagy büntetés outival

Na nembaj, szerintem vasárnap rápróbálunk egy Mátrára, ez a 21 fok nagyon csábító
-
lsebestyen
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
+ dom1no: Valkóról le, Gödöllő felé szinte a felezőn kell menni, különben csúnya kátyúkat lehet fogni, itt tök jól jön a radaros lámpa. Zsámbok felé szerintem nem olyan vészes, vagy csak már megszoktam.
De az kevésbé forgalmas szerencsére. -
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Jo hat aki kruzolni megy biciklivel hidakra, nem hegyet maszni az mas tema
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
lsebestyen: Atlagnal tobbet a heti 2000 kilivel?
Relaks: Hat itt a kornyeken sajnos tenyleg fika az utak nagy resze, enis engedtem neki fullra Valko-Godollo kozott a lejton, de 45-50 korul mar halalfelelmem volt

-
ZavaBalazs
őstag
válasz
gabro0
üzenetére
egy példa
mondjuk azt hiszem grátisz küldtek neki új alaplapot, de nem emlékszem pontosan, mi volt, hogy volt, garis volt-e még, amikor vette, de az biztos, hogy azóta működik.#312566dom1n0
viccen kívül az enyémben is, amikor hazazékettőztem a megyeri hídon, hogy milyen jó, hogy ma is full nyáriban indultam el
-
gabro0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Értem, ezek teljesen valid érvek. Te vagy már a második aki a garit emlegeti. Ennyire megbízhatatlanok a görgők vagy miért ennyire fontos? Nem követem két éve a fórumot, lehet volt róla szó, nézzétek el

Az automata kalibrálás se utolsó, az Avanti tudja, persze egy százassal drágább is mint a Jetblack...
-
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ez a komment járt végig a fejemben amikor kvára fáztam Valkón az erdőbe, pedig ugyanaz volt a szerelés mint tegnap
A füleim rendesen lefagytak ma, pedig még agyaltam is felvegyem-e a fülvédős sapim.
Na nem baj, +50kili 335m szinttel a naplóban
-
sakop
újonc
Sziasztok
Lenne egy olyan kérdésem hogy 186cm vagyok és 65kg.
Szerintetek ez már nem túl alacsony testsúly?Nem vesztek túl sokat erőből?
Egyébként 280w az ftp-m jelenleg. -
lsebestyen
addikt
válasz
gabro0
üzenetére
Amiért gondolkozom, hogy lecserélem a Jetblackre a Suito-T-t: neked nem releváns, de lejár hamarosan a gari, ez a legfőbb indok. Wi-Fi stabilabb, kisebb késleltetést tud mint az Elite (race mode 10Hz), Type-C csatlakozó: bármivel tudod tölteni, automata kalibrálás (ki lehet erőszakolni a manuálist is, ha jól rémlik). Kb. ennyi, pontosságra is jónak tűnik. Suitonak annyi az előnye, hogy kicsire össze lehet hajtani.
-
gabro0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
lsebestyen
addikt
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Brigeciol D3 teljesen jó. Mármint szagra nem, legalábbis én érzékeny vagyok rá, néha meg is fájdul tőle a fejem, pedig nem inhalálni szoktam, sőt leginkább az erkélyen / kertben szórakozom vele.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Brigéciol 2000 van otthon, szóval akkor fény derült valószínűleg a rejtélyre, emiatt törhetnek a láncszemek, mint a ropi.
Úgyhogy nézek is gyorsan valami mást. Ezek közül valamelyiket próbáltátok már: Force Strong lánc spray, Force Pro tisztító utántöltő, Muc-Off Chain Cleaner, Finish Line Citrus Degreaser? A Muc-Offnak és a Force Pronak is jó az értékelése.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
itt az út mindkét szára elég jó volt (leszámítva üröm környékét, de solymárig el lehet jutni a hűvösvölgy felől is, csak az kiesett), illetve a fenti ág inkább visszaútnak jó, odafelé szentlászló helyett vagy a dömörkapu felé (retek minőség), vagy kis kerülővel meg extra szinttel a paprét felé mennék, és esztergom előtt lemennék a bicikliútra. dömörkapus példa, persze itt meg bele kell számolni 5 perc sétát macskakövön, ha országútival megy az ember.
-
Csápájev
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Hát, tuti kapott... 2km szakasz nem rövid,kizártnak tartom,hogy ne kapott volna...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Csápájev
üzenetére
Ez attól függ kapott-e homokot...ha igen akkor muszáj, a homok hamar elintézi, ha meg nem akkor elég szárazra letörölni azt amit kinyomott a használattól magából a lánc. Persze ez olajtól is függ mert nem tudom hogyan lehet magasnyomásúval úgy lemosni a bringát, hogy a lánc ne kapjon
(vagy a csapágyak, ugye
) -
Csápájev
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Jójó...
Tegnap google rávitt egy kb 2km-es homokos szakaszra egy bányató mellett.
Ma magasnyomásúval óvatosan lemosom a bringát.
A láncot is mossam le? Tegnap előtt olajozták, ott ahol a váltót is állították
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Majd hívják Gundelt.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
Krézi Jenőtől herótom van a bringás közvetítéseknél.
-
Csápájev
őstag
Na,tegnap letekertem Zuglóból Esztergomig.
Aki hozzám hasonló nokedli bringás, annak mondanám,hogy leányfaluig tényleg remek az át (Nánási - Királyok útját kell kibírni), a Duna-parti szakasz szuper Békásmegyer és Szentendre között. Szentendre és Leányfalu között is gyönyörű.
Leányfalu végétől muszáj kimenni a főútra,az kicsit necces Dunabogdányig,ahol viszont újra van bringaút a strandig, szuper a Duna-part. Én kb eddig tartom élvezetesnek.
Utána Visegrád,majd Esztergom felé már végig a 11-es úton kell menni,szerintem az már nem az igazi, az út is nyomvályús, emiatt nem éreztem igazán biztonságban magam a 100-al repesztő autósok mellett. (nekem 80km lett Esztergomig)
Viszont Esztergomból fél óránként jön vonat a Nyugatiba. ( 1 órás út ) -
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ha a kommentár mellé olyan minőségű lesz mint eddig pl a TdH alatt, akkor kár a gőzért.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Fórum itthonélő outisai örüljetek! 2026-tól a közmédia is közvetíti a Tour de France-ot.

...már csak meg kellene keresni a csatornát a kínálatban.
-
MC Pite
veterán
válasz
dom1n0
üzenetére
Garmin javasolta zónák. Karóra, futással 'kalibrálva' rám (Instinct 2, pánttal, talán 167W lett ha jól rémlik). Lehet hogy kicsit el van tolódva, de nem gondolom, hogy egész zónányit.
Ha muglikkal tekerek, [101] , [123] az átlag.
Mindjárt 41 vagyok, pulzusban 180 as plafon helytállónak tűnik (178 környéke).
-
6030D
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
Én emelkedős intervallokat csináltam erősítésre. 5-6-7-8 perc 3-4-5-6x, közben visszagurultam. Volt egy adott intenzitás megadva (nekem pulzus, mostanában watt), és általában 60-70 közötti pedálfordulat.
-
dom1n0
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Ezek a zónák ki lettek mérve, vagy a garmin javasolta, vagy mi alapján lettek beállítva?
Nekem ezek a 2.5 órás Z4-ek gyanusak, mert átlag embernek nem való.
Érdemes lenne elmenned laktát alapon ezt kiméretni, mert élek a gyanuperrel egy zónával el vannak tolódva a beállításaid. -
MC Pite
veterán
A lefelé pihenés vs tekerés terén szerintem kitaláltátok mit szoktam választani: [link]
-
Fall-N
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Elvileg kisebb az erőkar, így kisebb nyomatékkal kell tekerni. Járulékos előny, hogy könnyebb nagyobb fordulattal tekerni, azaz pörgetni. [link]
Mondjuk a cikk alapján a csipőizületet kíméli így, a térdet a nyereg magassága határozza meg.
-
MC Pite
veterán
válasz
mauimagic
üzenetére
Ahogy írták webes.
Hát, én szerintem sose tudnék Z2ben montizni.
Múltkori outival ment, mert fájt a fejem
.Ez a rehabosabb montizás ilyen:
Ez közepesen feszes tekerés, pl a Börzsöny ring meg ilyen:
Az átlag eszéseim a kettő között vannak.
Szal fasza hogy erősödjek hozzá, de intenzitást csökkenteni kellene, időm meg nincs több.
Egy egy hétvégi ilyen két Z3as hétközbenivel pont fasza lenne, 2023ban ez működött. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
-
dom1n0
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Huh szép, gratula! Mennyit órát tudtál belerakni hetente kb?
Szerk: Látszik egyébként a klasszikus montis erőnlét, rövidebb számok erősebbek
-
lsebestyen
addikt
válasz
gabro0
üzenetére
GPlama teszt videó.
-
gabro0
őstag
válasz
dom1n0
üzenetére
Ahha, na a garira nem is gondoltam. Jogos, pláne egy ilyen értékű elektronikai cuccnál. Én nem bánom ha 200k, csak ne kelljen szívni vele. Bedug, működik, elfelejt

#312520 f_sanyee: Nézegetem ezt az új Avanti-t is [link]. Az Avanti 275k, a Direto 230k. A WiFi és az opcionális Ethernetes kapcsolat nem lenne hülyeség, mert már parandroid is írta BT-s dongle kellene a mostani setupomhoz (Edge 130, PC), az meg újabb "mozgó" alkatrész a rendszerben, amire IT-s ként egyáltalán nem vágyok

#312521 lsebestyen: Ez a Jetblack miben jobb, mint a többi?
-
dom1n0
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Nálad most hogy alakult a szezon számokban? 5,8,20 perces wattok, watt/kg-ok? Fiam hasonló súlyban van mint Te szerintem, azért érdekelne leginkább
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem tudom mi az a terep.
Kátyús aszfalt?
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Szerintem az első lépés az, hogy legyen egy megbízható „képed” arról, ahol jelenleg tartasz legyenek nagyjából korrekt teljesítmény és pulzus zónaid.
Jön a tél és az alapozó időszak, szerintem most inkább alapozásba érdemes rakni 3-4 hónapot. Tavaly azt csináltam, hogy szépen lassan emeltem a teljesítményt a görgőn: pl. emeltem 5 wattot mentem amíg bírtam, ha éreztem kezdek kicsúszni a pulzus zónából akkor visszavettem, összeszedtem magam kicsit aztán megint egy kicsit növeltem. Tehát szépen lassan, apránként növeltem az átlagteljesítményt.
Nekem van egy excelem, ebben vezetem, hogy éppen, hogy állok, illetve ebben is szoktam megtervezni, hogy mi a cél.Példa: szeretnél 10% teljesítményt növelni, kiszámolod az hány watt és szépen felosztod egységekre. Legyen mondjuk 20 watt, amit szeretnél elérni mondjuk 4 hónap alatt, akkor az havi 5 watt növelés. Csinálgatod a kis edzéseidet és az a célod, hogy mondjuk decemberben, novemberhez képest 5 wattal nagyobb átlagot tudj menni. Ugyan ezt a mintát viszed tovább januárra meg februárra és így tovább. Lehet nem mindig fog sikerülni, akkor kicsit áttervezed és megnézed mi a reális.
Amikor volt edzőm akkor próbálgattam ezt az alacsony pf-s cuccot, meg amikor Zwiften edzettem az is csinált ilyen edzéseket, de bevallom én nem éreztem, hogy egy előrébb vitt volna. Biztosan van, akinek működik én ezt vitatom.
Az emelkedőzés az igazából annyi, hogy magasabb intenzitáson mész, ezt görgőn vagy síkon is tudod reprodukálni. Nekem annyi ezzel kapcsolatban a tapasztalatom, hogy montin szerintem a nagyon rövid (5-8 perces) résztávoknak nincs értelme. Inkább mászok meg megszakítás nélkül egy hegyet (pl. HHH vagy Hárs), mint 5 perc után visszafordulni és elkezdeni megint, ez valahogy életszerűbb is nekem. A legtöbb itthoni maraton az kb úgy néz ki, hogy: sík à mászásà lejtőà sík à mászás és így tovább.
Súlyt emelni nekem nincs időm, de sokan mondják, hogy jó. Ha idődbe belefér, akkor ártani biztos nem árt.Alapvetően én azt mondanám, hogy tekerj minél többet, olyan helyeken, ahol szeretsz menni é élvezed. Ha ez megvan és ésszel mész (tehát nem mindig z4, meg nem rottyra rakva magad minden nap), akkor fogsz fejlődni. Nem csinálok edzésterv szerinti edzéseket, ami éppen jól esik azt csinálom. Próbálok figyelni arra, hogy legyen egy magasabb intenzitású tekerés mellett alacsonyabb intenzitású is, ill. ha hosszabbat megyek, akkor jobban beosztani az erőmet (tehát nem lövöm el az elejét, hanem próbálok azonos teljesítményen menni végig). Igazából nincs ebben semmi ördöngősség.
-
dom1n0
őstag
válasz
mauimagic
üzenetére
"Wattások: lefelé is mér a wattmérő, mikor nem tekersz? Akkor átlag wattra hajtóknak síkon érdemes menni?
Nem mintha ez mozgatna, csak érdekel..."Garminba beállítható a 0-ák kezelése, de szerintem a többség beleszámolja igen, ha megnézed a zone1-et a képeden 0-tól van, ergo amikor nem tekersz az oda esik be.
Átlag watt tekerése igazán csak egy jó átfogás kérdése szerintem ésszerű határokig.
Persze terepen azért ez másabb, ott vannak olyan szintek ahol eltud fogyni a nagytányér is, és muszáj erőből megrakni, de ez szerintem azért nem tart órákig amíg 15%-on megy az ember fel, nem?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Gondolom ez a lkefelé nyomás nem terepen történt.
#312527Dark Archon...befagyott a Velencei tó.
-
dom1n0
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Szigorúan az én véleményem országúti szempontból:
Alacsony PF-et amennyire csak lehet, próbáld kerülni, max síkon reco, gyenge z2 tekeréseknél hagyom, hogy 80 alá menjen, különben váltás, 90 körül mondják az okosok optimálisnak a megfelelő dinamika, és terepváltozások lekövetéséhez, így az első 2 pontra érdemes beállni egy általad tarthatóra.
Ha triatlon a célod, ott alacsonyabb (80-85 körül) PF-el szoktak sokesetben tekerni a prok, nyilván ez is függ sok mindentől, tényleg egy sík oválpálya, vagy egy fel-le emelkedős verseny...
Nekem a legtöbb erősödést kondiban és erőben is a szintes hosszú edzések hozták idén, amikor Mátráztam konkrétan hétről hétre nőtt az ftp garmin szerint.
Súlyzózást én eddig elég visszafogottan, hébe-hóba toltam csak, de sokszor ütköztem abba a falba, hogy kondival bőven bírtam még, de a lábaim elfogytak egyszerűen leváltva, ezért vezettem be a kettlebellt.Remélem tudtam segíteni
-
dom1n0
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
+1 emelkedőre, teljesen mást lehet kitekerni egy 3-4% emelkedőn mint síkon legtöbbször

-
-
INTELligent
senior tag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Az erosodoeshez neked mi volt a leghasznosabb?
Nekem meg nincs annyi tapasztalatom, hogy el tudjam donteni, hogy mi a jobb,
1. Alacsony pf-fel tekerni a tobb izommunka celjabol
2. A teljesitmenyt emelni (a pf valtoztatasa nelkul)
3. Emelkedozni
4. Sulyt emelniGondolom nem fekete feher a valasz, plusz attol is fugg, hogy a szezon melyik reszerol van szo. Ami engem belezavar, hogy hatarok kozott azert valamennyire meg lehet csinalni, hogy ugyanaz a power/hrm zona, de az adaptacio teljesen mas tud lenni a terep/pf fuggvenyeben.
-
SteveAd
tag
válasz
semmiho
üzenetére
Wow!!! De a 9T a soron kicsit fura. Nem veletlenul nem volt nepszeru, talan az E13-t meg a Shimano Capreot leszamitva. Ertem, hogy 30T lanckerekhez kell egy ilyen XC modellre, meg a 9-45 sor lightosabb mint a 10-51, de a hajtashatekonysagnak annyira nem tesz jot akkor sem.
-
dom1n0
őstag
Ebben nem biztos hogy én leszek az autentikus tanácsadó, eddig 2x nyomtam

Vettem egy ilyen waterbell-t: [link] , ez ugye egy olyan kettlebell aminek a súlyát fokozatosan tudod növelni elsőnek vízzel, utána homokkal, majd a nagyon erősek betonnal is akár
Most ráhangolódásként sima guggolást csinálok 50-től emelem heti 10-el , mellé még Swing-et tervezek, meg amikor körbe kell adogatni a csipő körül a cuccot. -
lsebestyen
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
Ha nem tekersz, csak racsnizol, akkor nem mér. Ennek ellenére a lefelében is lehet nyomni.
Átlag 324W lett a szegmens, a downhill szakaszon nem is maradtam el annyira (296W), az volt a regenerálódós rész.
Teljesítménytesztet szeretnél, akkor egy egyenletes emelkedőt ajánlok, ott lehet a legkönnyebben tartani a wattokat, síkon szerintem nehezebb. Ilyen lankás "vackon" meg esélytelen. -
gabro0
őstag
válasz
mauimagic
üzenetére
Intervals.icu, ingyenes webapp.
Nemrég kérdeztem itt görgőkről. Háát, lehet mégse tudok szerezni ismerőstől Elite Direto XR-T-t. Hasonló árkategóriában mit javasoltok? Vagy jó lenne ez az Elite újonnan is? Használt is szóba jöhet, de most nem találtam.
-
dom1n0
őstag
válasz
Lajmund
üzenetére
Erdemes ugy menni szerintem, foleg ha szandekozol menni egymas utani napokon, hogy lehetoseg szerint a nagyja z2-ben legyen, igy azert 24 ora eleg szokott lenni a regeneralas nagy reszere. Es persze elejen es a vegen legalabb 5 perc lassabb tekeres bemelegites-levezetesnek.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Ringman
üzenetére
Az a baj, hogy teljesen más dologról beszélünk.
Te az állóképességről beszélsz én meg a teljesítményről. Ha van állóképességed attól még nem leszel erősebb. Értsd: tudsz mondjuk 140 wattot, azt fogod tudni egyre tovább tartani. De ha nem erősödsz akkor nem fogsz tudni 140 majd 160 vagy 180 watott tartani ugyan ennyi ideig.
Ha nincs hallóképességed, akkor nyilván nincs hova erősödni. De nekem személy szerint jobban bejött az, hogy erősödtem, mert van állóképességem. Én tudok menni 4-5 órát terepen, nem eddig kell eljutnom. Nekem az az előrelépés, ha nem zuhan be a teljesítményem a 4. órában, vagy az első 2 órában +20wattal több az átlagom.
Megsúgok valamit, az állóképességi sportok pont grindset mentalitásúak. Mert az számít, hogy minél több órát és km rakj bele. Ha mész heti 10 órát előrébb leszel, mint aki heti 5 órát megy. Sőt ebben az esetben valószínűleg a z2 teljesítménye is egyre több lesz, mivel folyamatosan erősödsz.
Szerinted egy world tour pro-nak, hogy van 250-300 wattos z2-je? Biztosan a folyamatosan 130 watton menéstől tud egyszer csak 2x annyi wattot fenntartani. Véletlenül sem úgy, hogy szépen fokozatosan emelik a teljesítményt és a teste hozzá erősödik.
Nem azt mondom, hogy menjél kapásból évi 10.000km-t, de ha fejlődni szeretnél akkor igen is érdemes növelni az edzési időt és a teljesítményt is szépen lassan. Azért van a kerékpáron váltó, hogy megtaláld azt a fokozatot ami neked jó, aztán ha úgy érzed sok neked, akkor vissza váltasz. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Bár csak a szabadonforgót kellene lecserélni, - mégis csak DT Swiss, nem Alexrims - nem a komplett kerékszettet, de így is kiakadna, az tuti

parandroid: de a féknyergek maradhatnak? Vagy akkor már ne fukarkodjak ilyen apróságokon?
Meg érzésre a hajtókar, lánckerekek okát sem látom cserélésre.Tényleg jobban "megérné" ezt eladni, és venni egy Di2-vel szereltet, ami már akkor karbon. De bilibe lóg a kezem
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Van ennel durvabb is, ez gorgo mar
:
De termeszeteses ez outi, itt azert (jo esetben) nem jonnek felfele sziklak, kerulgetni a nagyobb aladalyokat, stb, elkezdesz tolni egy wattot aztan azt tolod amig tervben van
Sokszor nekem amikor emelkedok jonnek, nehez megallni hogy ne toljam nyelen felfele hanem figyeljek hogy max z3 legyen, de ez persze emelkedo fuggo is, rovid emelkedokon ami 1-2 perc nem szoktam nezegetni megrakom azt majd utana regeneralok, gorgon ez hianyzik 
-
semmiho
tag
Shimano wireless Di2 szettek jönnek (XT/XTR), KTM katalógusban szivárgott ki az információ. Forrás: [link]
A filterezett részek copy-paste után ezt adják ki:
R.DERAILL. Shimano XTR Di2 M9250-12 GS shadow+
SHIFTLEV. Shimano XTR Di2 M9250
CRANKSET Shimano XTR M9200-12 Carbon 32T
BOTTOM BR. Shimano MT900 pressfit PA29 MTB
SPROCKET Shimano XTR M9200-12 / 9-45
CHAIN Shimano M9100-12XT szett:
Shimano Deore XT Di2 M8250-12 GS shadow+
Shimano Deore XT Di2 M8250
Shimano Deore XT M8200-12 30T
Shimano MT800 pressfit MTB
Shimano Deore XT M8200-12 / 9-45
Shimano M8100-12Új fékek is érkeznek és jó eséllyel a Shimano első MTB karbon hajtókara szintén...

-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem, mert akkor vezették be, amikor átálltak 12-re. Korábban csak ultegrából volt di2.
Szerk.: Ez a dilemma nekem is, egy átépítés annyiba kerülne mechanikusról elektromosra, mint eladni a bicajt, és venni egy újat di2-vel. A másik oldal viszont az, hogy most ugyanaz a bicaj ugyanannyiba kerül di2 váltással, mint korábban mechanikus 105-tel.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
Cseréld le a hátsó kereket, sort...és akkor elsőt is, hogy passzoljon. Szerintem ennyitől ki fog akadni eléggé....de ha mégsem hívjuk Chubbyt segítsen.
#312508mauimagic...az 50% ritkán jön össze, esetleg 3 órásnál hosszabb meneteknél...és ahogy mondod, lefelé bár életemért küzdök néha úgy kapaszkodok, (vén rókaként
) már nem izgulok és a pulzusom sem marad magasan. Amint nézem nekem sokkal lentebb is vannak a zónák. 
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerintem 50% z2 montin az nem rossz.
Én sokszor nagyon odafigyelve össze tudok hozni 60 felettit, de 15%-os emelkedő felett még 30-as tányérra 60as rpm-el is esélytelen a z2 nekem, márpedig azokról nem mondok le.
Másik, hogy lefelé sokszor nincs meg a z2, mert nyilván nem tekersz bele egy komoly lejtőn.Nekem 3+ órás távon kezd igazán szétcsúszni a dolog, eltolódik z3-ra a vége:

Wattások: lefelé is mér a wattmérő, mikor nem tekersz? Akkor átlag wattra hajtóknak síkon érdemes menni?
Nem mintha ez mozgatna, csak érdekel... -
Shimano Di2 105 2*11 váltás nem létezik, csak 2*12?

Egyre nagyobb fejtörést okoz, mivel akasszam ki az asszonyt
-
Lajmund
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
És tényleg. Nem is figyeltem.
Jó hogy feljött ez a pulzus és egyéb téma. Én eddig is edzettem de uszàssal is egy órát csak. Mióta megvan a bico többet tekerek mint eddig. Azt vettem észre hogy miota mentem 2 órát multhét pénteken kb 130-150 pulzussal és néha fullra feltekerve magam is a másnap elég kidölős volt. Hétfőn megint mentem de csak 70-80 percet és azóta mintha alacsonyabb lenne a vérnyomàsom. A pulzusom nem változott de amit észrevettem hogy nagyon hamar visszaesik ha bàrmit csinálok és abbahagyom. Persze a többi edzést nem hagytam ki erőben nem vettem észre csökkenést de nyugodtabb vagyok de nem ment fel ugy edzés kozben se a vérnyomás ahogy szokott. Nem érzek semmit csak azt hogy nyugodtabb vagyok de kicsit para mert mintha nem érezném olyan erősen a szívverésem
Lehet lassabban kéne akkor tekernem és nem feszegetni ennyire a hatàraimat? Elméletben tudom hogy sokszor a kevesebb több de ugy éreztem birom. Meg eszek rendesen minősègi kajàt de mintha így szàlkàsodtam volna de a súlyom nem változott. Nem szeretnèk izmot vesziteni. Aminmég befolyásoló tényező lehet az hogy én 7 hetet edzek egyet pihenek és most ez az utolsó hét amikor kezdek elfogyni. Direkt ezért iktattam be 2 havonta egy hèt pihenőt mert volt többször hogy 3-4 honap után nagyon kimerültem. Közben olvasom ezeket a heti 10-15 ora edzéseket LOL. Ti ürlények vagytok? Eddig azt hittem mennyire fitt vagyok de akkor mégse.
-
Ringman
félisten
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Szerintem jobban megéri felrakni egy nagyobbat és beleerősödni, ezt értem országútira is.
minek szopatni magunkat, nem elég, hogy van ellenszél és emelkedő? pont abba az irányba megy el a modern edzésmódszer, hogy alapszinten sok alacsony intenzitás (mert az átlag fizikummal hosszú évekig van ebben fejlődési lehetőség), azt meg nem lehet akkor, ha elfogysz közben.mivel vagy előrébb, ha olyan eszközzel edzel, amit nem tudsz kihasználni? outi normális pf-fel használva eleve overgeared még a mostani kompakt tányérral is.
kevesebb rosszabb javaslat van szerintem, mondjuk ez a "grindset" mentalitás az élet bármely területén fasszág szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKG K371 professzionális stúdió fejhallgató
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

, a kornyeken meg sok az eso osszel.

Átlag 324W lett a szegmens, a downhill szakaszon nem is maradtam el annyira (296W), az volt a regenerálódós rész.