Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Autót ki vezeti? Homo Sapiens. Ki a kerékpáros? Homo Sapiens...van még kérdés?
-
válasz
Because
üzenetére
Én senkitől sem várom el a másfél métert. Sokkal jobban zavar, ha az én sebességemmel csordogál mögöttem arra várva, hogy szemből látótálolságon belül ne jöjjön semmi, és a másfél métert betartva előzhessen meg. Ne centizgessen, ne dudáljon/anyázzon, örüljön annak, hogy nem busz vagy teherautó vagyok, így könnyebben meg tud előzni. Én sem g.cizek senkivel, velem se tegyék, nekem ennyi elég. Mondjuk a belvárosi, szűk utcákban nem szoktam bringázni, ha autók között megyek, az általában olyan utakon van, ahol elég széles a sáv, bőven elférnek mellettem centizgetés nélkül is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Because
üzenetére
Unom ezeket a véget nem érő vitákat a szabályokról, de szerintem azt is figyelembe kell venni, hogy ki van nagyobb veszélyben. Egy autó azért kellene szép nagy ívben kikerüljön, mert ha elüt, meghalsz. Ha te nem tartasz az autóktól 1,5 méter távolságot, azzal csak a saját életedet kockáztatod, az autósét nem, mert egy fémdobozban ül. No meg hányszor előzöl bringával autót vagy másik bringást? Sokkal-sokkal ritkábban, mint az autók téged.
-
Because
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Mindig meglep, hogy kerékpárosként mennyi mindenért emeljük fel a hangunkat, holott mi szinte semmit se tartunk be a jelenleg ránk vonatkozó szabályozásból...
Az 1-1,5 méter oldaltávolság annyit hallatott, de akkor mi is ennyit kerüljünk egy autótól? Sőt mi jobb oldalt is felcsoroghatunk akkor ott is ennyit kell kerülni? Mi lesz a kerekpárúton ha másik bicóst előzől, ott is kellene akkor ez a távolság, vagy mégsem?Bocs mindenki, csak elmélkedtem
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
-
Ringman
félisten
-
válasz
MGaa73
üzenetére
Többen is rendeltünk onnan a topikból, nincs velük semmi baj. Az esetleges gariztatás lehet gond, de ez minden külföldi webshop esetén igaz. Tavaly nyáron a Karoo 2 volt akciós ugyanitt, páran rendeltek is, úgy emlékszem, senkinek sem volt problémája.
#281875Maximum1 Enyém érintős, de menet közben ugyanúgy nem szoktam baxtatni, mint mikor gombos volt. Mondjuk oldalak között lapozni egyszerűbb érintősön, pláne kesztyűben.
-
6030D
addikt
válasz
Sleek
üzenetére
530 a párja. Keményebb talpú cipő kell, akkor nem "markolsz" rá a pedálra, amitől fáj a talpad. 530-cal kezdtem, azóta keret nélküliek vannak, szerintem becsatolva "rendes cipővel" nincs különbség. Amikor egy lábbal vissza kell találni a pedálra, esetleg támaszkodni, akkor jó a keret.
-
Sleek
senior tag
Sziasztok. Olyan gond lenne az 520as spd pedálommal vagyis nem is a pedállal hanem inkább a lábammal. Hiába állítgatom az spd-t bár hova, elkezd fájni a talpam egy idő után. 20-25km.
Több bringa boltos mondta próbáljak ki hosszabb spd pedált mint az 520 , elvileg jobban leveszi a terhet a talppárnáról mert nagyobb felületen fekszik fel a cipő.
Cserélt már valaki 520as pedált pl hasonló kialakításúra ?
-
Maximum1
őstag
válasz
semmiho
üzenetére
Zerge is beárazta már, nem sokkal drágább itthon, havernak outis dupla van 2 éve semmi baja.
-
semmiho
tag
Pár napos hír, azok felé, akik erőmérő vásárlásán gondolkoznak: sok év után, az országútis pedáljukat követően piacra lépett az SPD-s Favero Assioma Pro MX MTB: [link]

A Garmin és SRM pedálos rendszerénél olcsóbban (bal pedál / dupla 450/750 EUR vs. ~1100 és ~1400 EUR a másik kettő esetén). Lehet ide-oda cserélgetni a bringák között, a tesztek szerint nagyon pontos - a korábbi pedáljukat alapul véve, jó eséllyel a megbízhatóságával sem lehet majd túl sok gond. -
Maximum1
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Mert nem mered elengedni a kormányt.
Engem mindig akkor érdekel valamilyen adat amikor a legrosszabb helyen tekerek, volt már pár meleg pillanat.
Mondjuk nekem órám van, nincs annyi adat kint.
Szerintem az érintőkijelző hasznos lehet, nincs ilyenem de biztos biztonságosabb és komfortosabb mint a gombokat keresgélni. -
MGaa73
tag
válasz
chubby2o6
üzenetére
Köszönöm. Sejtettem, hogy a távirányító olyan dolog amit lehet nelkulozni, így akkor a bundle csomagban csak a speed szenzor es a tok ami extra. A bikeinn árát láttam én is, de olvastam róla velemenyeket es ugy dontottem bar az ár kecsegtető, de nem rendelek onnan.
-
Ringman
félisten
-
válasz
MGaa73
üzenetére
Távirányító szerintem fölösleges, csak egy plusz cumó a kormányon. A lényeges adatmezőket kirakod a fő képernyőre, a többi adatot ha nagyon meg akarod nézni, egy-két gombnyomás a készüléken, kb. 20 centivel kell arrébb nyúlnod.
Ha nem lényegesek a szenzorok ( utólag is megveheted őket ) itt [link] elég baráti áron mérik az 530-at. -
MGaa73
tag
válasz
mrobes
üzenetére
Sziasztok,
Én is ugyanabben a cipőben járok vagyis erősen gondolkodom melyik: garmin edge 530 vagy 830, mindkettőnek borsos az ára. Nagyon sokat olvastam utána és pro és kontra találtam véleményeket. Hajlok az 530 felé.
Ahogy láttam MTB Bundle-en is árulják távirányíró + sebesség szenzor.
Van értelme a távirányítónak? -
-
szuszinho
őstag
Ma tisztítás, waxolás volt a program. Ez így hány plusz Watt?
Egyik
Másik

Remélem hétvégén tudok pár képet készíteni a régi bringáról, hogy meg tudjam hirdetni. -
trialboj
őstag
Van valakinek kormányról zárható első hátsó telója? Az lenne a kérdés, hogy ha volt olyan barom állat az emberfia hogy ilyen marhasággal szerelt bringát vett, majd megunta és fejleszteni szeretné az első/hátsó telót, akkor mi az eljárás? Csak mert ilyen állítható villákat sehol sem találok, tagot meg még annyira sem.
Tény hogy nem értem miből áll össze ez a rendszer, ha veszek egy hasonló csak kicsit újabb villát, aminek csak rendes kézzel tekerhető lock rendszere van, arra nem lehet rápattintani az én kormány vezérlős rendszeremet?
-
Ennek a modellnek hogy tudnám kideríteni a súlyát? [FS-RVL-RL3-A1] 29" 150 Revelation Charger 2.1Na szuper, mert ennek sem írja
[link] Miért olyan nagy titok ez? -
Speedy007
addikt
-
jjeahh
nagyúr
Érdekes fék teszt, le sem írom milyen gyártmányú
-
cobranco
csendes tag
A Sella-hegység a Dolomitok ékköve. Mind látványügyben, mint sport szempontból, igazi kihívás. A lenyűgöző sziklafalak árnyékában kerékpározni már önmagában is élmény, ha pedig ehhez, az itt igencsak ritka jó idő is társul, az már igazi kánaán. Valparola, Falzarego, Pordoi, mind jól hangzó olasz nevek, egyetlen probléma van velük, ezek meghódítása igencsak komoly nehézségekbe ütközik. Egy erős, de felejthetetlen nap filmes krónikája következik.
Tartalom:
Kalandoraink nem ijednek meg a feladattól, hiszen ezért jöttek, a célok megvalósítása lebeg a szemük előtt, apait-anyait, sőt apósit-anyósit is beleadnak. Az, hogy költői kérdés marad-e a kerékpárosok szent hágójának a meghódítása, nyilván csak azok számára derül ki, akik rákattintanak a „Play” gombra…”
TransDolomitok 4.rész: "Királyetap" 2021. /Sella/ 1440p
Útvonal: Passo di Valparola-Passo di Falzarego-Plan Falzarego-Ruine Andraz-Pieve-Brenta-Arabba-Passo di Pordoi-Canazei
Túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704201029661251&type=3 -
MPowerPH
félisten
Csak egy kerdes. Mi a gond a karbon felni, felnifek, eso trioval? Mar azon tul, hogy a fekhatas zero az elejen.
Vizesen jobban kopik a felni felulete? -
Fall-N
veterán
válasz
Speedy007
üzenetére
& Hasaggymeg: Ha visít akkor megcsúszik valamennyire a fékbetét a tárcsán és nem fog, azaz nem jó valami. Nekem is azért csikorgott/visított, mert üveges volt a felülete. Normál esetben csak halk surlódási hangot hallani. Nyikorgó hangot (magas hang) akkor is adhat ha rezeg a fékbetét egy kicsit a féktestben. Elvileg nem szabad, mert a fém rugó visszatartja. Ha a kormányon érezni a rezgést, akkor ott nem jó valami. Lehet kicsit ferdén áll a féktest síkja a tárcsa síkjához képest.
Nem égetted meg véletlenül ezt a betétet is?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A CST Salvót meg én is utáltam, de nagyon. Defekt szempontjából sokkal jobb, de merev és horror le- és felszedni.
-
RexpecT
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ja igaz, benéztem, mert szállítvát írtad. Vagy 200 euróval egyébként olcsóbb volt a Focus nemrég. De lehet hogy lehet nem a magyar ÁFÁ-val néztem.
-
reggi
aktív tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Igen, Bikeinn.com-on 200-ból meg lenne. Inpeak markát sajnos nem ismerem, de igazad van olcsóbb . Utána olvasok . Köszönöm !
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
dom1n0
üzenetére
Alapból nem vagyok egy fekete párti, de ez nem néz ki rosszul. Ha fekete bringám lenne, akkor talán egy Cannondale Bad Boy-t , vagy a Votec márkától választanék.
#281758Tin: köszi elmentem a videót. Maszíroztam én már mindenhogy, lehet inkább thai lányoknak kellett volna.
Nemsokkal a bringavásárlás után már volt kettő defektem, már akkor megszenvedtem velük, nem is akartak rendesen kipattanni, csak a szappan és a plusz rápumpálás lett jó. Most akartam a defektvédő szalagokat (Fundax) közétteni, de ebbe is csak azért fogtam bele, mert pumpálás során letört a presta szelep vége,na akkor fogjunk neki...
#281760Dark Archon: nem vettem komolyan a Topikgazda " feszítővas" ajánlatát, hisz ott volt mögötte a
jel.
#281769vlevi : nem szoktam nagyon felfújni, csak fokozatosan, miután minden a helyén van, csak akkor pumpálom fel ameddig kell.
#281773Ringman : van egy Gore kantáros téli nadrágom, az L-es méret jó rám (kb. 178cm/65 kg)talán még egy picit hosszú is. Inkább M-es méretűek a kantáros rövidnadrágaim. Egyszer vettem Lidl-ös bringás téli nadrágot. Az L-es combban szorított, az M-es nem volt jó rám.
#281798Friczy: A gumileszedővel, amik vannak nekem azok ide kevesek úgy vettem észre, hajlanak elfelé.
#281833RexpecT: a kiszemelt [Cannondale Scalpe HT3] valamelyik boltból? A biker-boarder-ből már vettem egykor bringát egy GT Grade-et, onnan ismerős nekem, de az sem most volt. Esteleg ebből az olasz boltból? [Pro M-Store] Ezt csak találtam a netes keresőben, hátha. -
Ringman
félisten
Feher bandazs: jol nez ki amugy, ha meg elkoszolodik, akkor ez van, ezt a kb 3500 forintos kiadast azert be tudom nyelni

—
feher meg a bovdenhaz, azt azert nem szivesen cserelnem, mert nem szeretek valtast hangolni.taposo majd fo szezonban spd-re valtozik majd.
ujjatlan kesztyut nem hordok.
-
RexpecT
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem tudom melyiket nézed.
Bike-discountról 74 euro a szállítás, a legtöbb oldal itt körül szállítja a biciklit ide.
Rose-ról 88 euro, lehet a nemzetközi oldalt nézted, oda 660euró. -
dom1n0
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Nalam is ez szokott lenni, hogy labaim adjak fel hamarabb futasnal, biconal is nagyobb temponal, tavasszal. Most bicon a teli zwiftes tekeresek ezen sokat segitettek, de ezt szerintem termesztetesen kinti alapozassal is lehet hozni.
Futopad pont ellentetesen mukodott, talan 3 hetig nyomtam, de total mashogy kell azon futni, utana jelentos visszaeses volt nalam, azota be se inditottam
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
reggi
üzenetére
Nem ismerem.
Én odavinnék egy spd-sl pedált stoplival, becsatolnám a stoplit és a stopli középvonalától a tengely felfekvő felületéig megmérném a távot.
Ha az árát nézem a bal hajtókaros kb. 100 e forinttal olcsóbb. -
Friczy
senior tag
válasz
zsamiatt
üzenetére
Az átlaga nem volt sok (relatíve) ezeket a mutatványokat általában reggel 4-kori indulással és 'majd valamikor hazaérek' érkezéssel szokta csinálni. Egy időben évente egyszer megtette, pedig nem fiatal ember, már akkoriban is elmúlt 50 (arról nincs információm, hogy mostanában is meg szokta-e csinálni).
-
RexpecT
addikt
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Viszont annyiért szerintem nem éri meg.
A Focus 8.9 ennyiért tényleg best-buy lenne, de abból csak az XL-es méret van jó áron(bike24-en jóval drágább, és annyira nem is könnyű). -
RexpecT
addikt
Kíváncsi vagyok mikor lesz megint egy nagyobb leárazási hullám.
Alltricksen a Cannondale Scalpel HT3-ból már hetek óra 3db S méret van, M-es méretből meg 4.
Jelenleg 2600 euró szállítással együtt, de a múltkor meg lehetett volna csípni 2000-ért szálítással együtt. -
reggi
aktív tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Egy Garmin Rally RS100-at néztem , ez elvileg nem növeli a Q faktort.
-
szimpláncsak
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kivéve, ha a kesztyű anyaga (általában műbőr vagy hasított bőr) megfogja

-
zsocy
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Aki a fehéret javasolta gravelre gondolom most csendben röhög
A Wilier fehér bandázssal jött, szép is volt amíg hazavittem, aztán nagyon hamar nagyon koszos lett, pedig azzal csak napos időben mentem, országúton.
Én nem törtem volna meg a feketét, elég rá az a lila pedál.
Mindettől függetlenül szép bringa, jó építés lett, gratula hozzá! -
Ringman
félisten
Na megjott a bandazs, topikbeli javaslatre feher, majd meglatjuk mennyire lesz tartos:
csomagtarto tesztuzem, nem ehhez a bringahoz vettem, kell is meg alakitani a palcat, hogy vizszintbe keruljon -
IRO21
senior tag
Sziasztok,
Nincs véletlenül valakinek elfekvőben egy baloldali SLX SL-M660 váltó kijelzője?
Tudom, hogy nem sok rá az esély, de hátha
-
6030D
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
Mi meg puffogunk, hogy csalás, ha a monti maratonon valakinek adnak fel új kulacsot, nekünk meg nem.

Remélem a lakóautóban volt vasalt flaneling is, meg bajuszwax.
-
dom1n0
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
Mindjárt kiderül, a maradék úton meg stéhereztetek a lakóautó után...
-
balintbaba
tag
válasz
6030D
üzenetére
Jól van na!
Mindenki máshogy csinálja.
Volt egy srác, akivel viszonylag sokat mentem, neki a szülei meglátogatták egy lakóautóval. Hoztak neki/nekünk üdítőt, jégkrémet.

-
szuszinho
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
-
6030D
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
Utána kocsival visszavittek Siófokra, ahol egy jakuzziból néztem a naplementét és a saját ágyamban aludtam.
Utána másnap reggel vissza Fonyódra és indulhatott megint.
Mehettél volna ebike-kal is. 
-
balintbaba
tag
válasz
szimpláncsak
üzenetére
Az egy gondolatjel szerett volna lenni, de nem tudom, hogy Word-ön kívül, hogy lehet előhívni.
-
sepyi
aktív tag
Még valami. Igp10-et használok teljes megelégedettséggel. Az igp-nek van pedál, sebességszenzora is. Soha nem szakadt meg még a kapscolat. Nincs navigáció, cserébe pontos a gps. Az alkalmazás a szinkronhoz egyszerű, magyar nyelvű és logikus. Szenzorokkal együtt is kijön 40 rugóból. Egy napot bőven kibír. Görgőn hetente szoktam tölteni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Még jó, hogy van 10% kedvezmény rá, másképp nem érné meg.
...ezzel egy bokor láttán is azonnal leszállsz, elcsomagolod nehogy kiszakadjon, majd a mezőn a biztonságban felveszed újra,. 
szimpláncsak...azért mondtam az országos Kékkör túra útvonalát.
-
szimpláncsak
tag
válasz
balintbaba
üzenetére
Az a -35 fok tényleg durva lehetett
Hasaggymeg: Egyszerűbb lett volna berajzolni Magyarország határait, az is a Balaton körül megy, nem?

Gumifelrakáshoz. Eleinte én is szerencsétlenkedtem a leszedőkkel. DT E1800 kerekekre, 28mm-es conti ultrasport III fel sem ment. Szégyenszemre szerelősrác rakta fel. Nah, tőle tanultam, hogy nem kell finomkodni, de két erős marok jól jön hozzá (Előny, ha nem volt barátnőd kamaszkorodban
). Szóval tavaly mikor cseréltem a külsőket, mindenféle szerszám nélkül felment, csak baromi erősen kell húzni, szóval egy kesztyű mondjuk jól jön. Jah meg előtte minél inkább a felni közepe felé rakni a gumi peremét. Persze biztos van olyan gyilkos kombó ami így sem menne fel 
-
RexpecT
addikt
válasz
balintbaba
üzenetére
Én 280km után(hajnal 3 körül) álltam meg a sátrazásos alvásra.
A 22-es útvonalnál ~170km körül volt a kőröshegyi mászás, azután én is megrogytam.
-
MPowerPH
félisten
válasz
sepyi
üzenetére
Kamionok kikoptak errol a szakaszrol. Nekem nem kell nagy szint, jo a sik terep, erre is keszultem. Nekem Madocsarol van bicikli ut az NPP -ig, onnan zsir uj ut Gerjenig, majd Fadd, Dunaszentgyorgy, es ott kell a 6 -oson kicsit menni visszafele, hogy meglegyen a kor. De lehet tovabb menni, Dombori, Tolna, majd Szekszard. Szekszardra a 6 -os ut okes, szep egyenes, szekes, belathato, sok outist latok.
Szekszard fele is van egy hatso ut, azt nem ismerem, majd megnezem.
Cece-Nemetker-Paks fel lett ujitva.
-
-=RelakS=-
veterán
Megérkezett a zsíroldó, meg még mittudoménmár mit raktam a kosárba.
Csakhogy az irodába rendeltem, én meg kedden megyek legközelebb.Mindenesetre remélem, hogy fog működni, és nem lesz olyan büdös, mint a benzin.
-
6030D
addikt
-
Friczy
senior tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Van egy ismerősom, ő a Balaton-kört úgy szokta letekerni, hogy Budapestről indul és tér vissza, mindezt egy nap alatt. Az is kb. 400 km, lehet, hogy kevesebb benne a szint

-
Friczy
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szélesebb MTB gumihoz sokszor a leszedéshez se kell szerszám, nemhogy a felrakásához

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. De a specifikációban nem írják, csak annyit, hogy "nylon composite".
), menet közben ha volt eddig ~10 alkalom, hogy váltottam képernyőt a 1,5 év alatt.