Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
andyTM
őstag
- [ez a riasztó] megér ennyit(?) {egy jó lakat ára}, vagy már ez is kijátszható?
-
zack
nagyúr
válasz
venember83 #47993 üzenetére
Igazad van.
Akkor ezekből marad a Simplon vázas, meg a Stevens.Nézem őket tovább...
-
zack
nagyúr
válasz
venember83 #47989 üzenetére
Trek mennyit ér így max? 100k-t? Szimpi egyébként...De a Simplon vázas is szimpi.
Lehet abból is lehetne még alkudni.
-
hoffman_
nagyúr
kicsit gagyi a rajz, nem volt endo, lehalt a gps, én kb így emlékszem az útvonalra. valaki jártas ezen a placcon? brutális.
tavaly 42-16tal se tudtam felmenni, fele ilyen távon, szóval most előre féltem, de 46-16al sikerült!!! oké, volt egy helyen pihi, ahol kiegyenesedett a szint(mert amúgy is eltévedtünk), de nagyon büszke vagyok a körre!
a mansfeld péter parkba akartunk eljutni, csak egy útlezárás miatt eltévedtünk, és kb. a fél hegyoldalon feltekertünk a cimbivel. de megérte. imádom ezt a várost. mansfeld péter park is nagyon jó hely a chillre
ui.:
14-16% nem rengetegsok??
-
venember83
nagyúr
Az össztelósok mind kőkor előtti darabok, felejtősek. Amit én megnéznék, az a Simplon vázas gép, a Stevens és a Trek. Utóbbi esetben nagyon alaposan megnézném, ne legyen semmiféleképpen sérült a váz, sehol ne legyen semmi repedés.
Update: oké, Trek ugrott, villa és fék szervizelésre szorul, így már bőven túl drága korához képest.
-
313313
addikt
Szépen összeverődtünk az tény, jó kis közösség lett. Amúgy fertőző a dolog napi 60-80km-t 6-7 napon át BÁRKI le tud tekerni, akár egy 50-60 ezres bringával is.
Évek folyamán jött a tudás, mára saját és ismerősök bringáját én szervizelem, nagy ajándék, ha nem kell hosszú napokat/hetet várni egy tavaszi karbantartásra...
10 év tapasztalata van mögöttem, hosszabb-rövidebb túrákkal. Vezettem már 9 napos túrát is, hálátlan feladat, de megéri és nagy felelősség is, mikor 10-15 ember sorsa a te kezedbe van... Olykor olyan apró dolgok tudják elrontani, hogy nem is hinnéd. Fejetlenül nem szabad belevágni 5-6 napos túrába se, nem árt némi tám/vázlat pont. Felszerelésre se árt odafigyelni (kaja, pia, gyógyszer és a többiek...) Ha bármi kérdésed van, segítek, még néha én is tanulok új dolgokat, aki meg nem volt még ilyenen, annak rossz emlék is lehet, holott minden egyes alkalom egy hatalmas élmény, amit senki nem vesz el.Ui.: Mikor faluról-falura araszolsz (17-20-as átlag közt, így kell számolni nagyjából...) vagytok vagy 5-6-an, de ha többen és szépen bolyba rongyoltok át településeken, a kisgyerekek arcán a csodálat, a felnőttek arcán az "irigység", megfizethetetlen... ha valami, akkor ez az igazi szabadság
-
Kasya
nagyúr
Keresoben rakeresve latom, hogyan mar paran kiprobaltak sok lopasvedelmet (riasztot, csapdat). Erdekelne, melyik valt be a legjobban ennyi ido elteltevel es az ebayes riasztot meg mindig ajanljatok-e?
-
dqdb
nagyúr
Fel lehet menni az Erzsébet kilátóba elől középső fogaskerékkel, hátul meg igény szerint átlag halandónak?
Fel, cikkcakk és kiállás nélkül is 32-32 áttételben, 14-16% környéki az emelkedő amúgy. Azt nem mondom, hogy jól esett, pont most vasárnap próbáltam meg, megy-e. Igaz, még keresztbe váltva, de mentHa mókuskerék fokozatban már megy az emelkedő elszálló pulzus nélkül, akkor előbb-utóbb menni fog középtányéron is. Országútival kemény lehet, de láttam már 13-14 km/h környékén feltekerni oda bringást ...
De tudok arrafelé nehezebb emelkedőket is
-
zack
nagyúr
Esetleg ezek közül melyiket?
Esetleg ha le tudom cigánykodni az árát, még ez is beleférhet:
-----------------------------------------------------------------
Szóval kb ez a kategória érdekel. Ha esetleg van időtök, esetleg tudnátok ajánlani erről az oldalról 1-2 példányt, azt megköszönném.
Illetve lenne valaki Pesten aki megtenné hogy eljön velem a kiszemelt bicajt átnézni? -
rétisün
veterán
válasz
Thulcandra #47982 üzenetére
de a cserebogár legalább nem csíp meg, mint a méh, amivel szombaton kötöttem közelebbi ismeretséget.
-
Muton
addikt
válasz
Thulcandra #47979 üzenetére
-
Thulcandra
senior tag
Szeretem, hogy a bringázás még hosszú évek után is tud új élményeket nyújtani:
- cserebogár homlokon koccintás
- cserebogár szemüvegről lepattanás
- és a legjobb : cserebogaras fültövön csettintés
... mindegyik mutatvány enyhe szembe szélben úgy 28 km/h tempónál ... nagy öröm volt.
Kellett nekem este nyolckor elugranom egy rövid körre
-
Muton
addikt
válasz
HwAdokVeszek #47970 üzenetére
én régen csak 30 fokon, kímélőn mostam folyékony kímélő mosóporral, természetesen minden használat után, majd rájöttem, hogy több került a mosószer, mint maga a ruha, szóval most már csak sima színes mosóporral mosom 30-on, de semmi baja. decathlonos mezeim, nadrágjaim vannak
madmike: én is fel tudok, de csak a legkisebb áttételen. a kérdés az, hogy egy hobbi bicajos elérhet-e olyan szintre, hogy elől középen másszam meg, mert, ha igen, akkor felveszem a gumicsimma listámra, a "Seychelle szigeteknél megcsapkodni egy halat" és a "Macho pichun zsákban futni" közé
zoo8800: a kilátó előtt van egy vagy 100m-es meredek út, a szélén valami gumi futóizé. na én arra az útra gondolok
-
SOAD19
addikt
Egy ilyennel ki is békülnék: Cannondale QUICK CX 3
Főleg, hogy kedvenc színem a narancssárga.
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
---Lasali--- #47971 üzenetére
Köszönöm
-
szki
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #47885 üzenetére
Köszi a kérdést! Jól sikerült a szombati "duathlon nap". Nem pihentem rá a futóversenyre, de így is abszolútban a férfi mezőny első negyedében végeztem. A célt is teljesítettem, mert nő nem előzött meg
Bővebben: [link]
Brutális erőben vagyok. Futásban már régóta, és bicajon is egyre jobban pörög a lábam. Pedig idén csak 2x bicajoztam sportcélút, ami edzésnek nevezhető. Majd július végére hozom magam bicajos csúcsformába. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
HwAdokVeszek #47970 üzenetére
Jó mosógéppel is csak 40 foknál ne állítsd melegebbre, vagy ha olyan a mosógéped dobja ami kihúzhatja a ruhát, akkor rakd be mosózsákba, de egyébként semmi extra, kézzel hülyeség mert nem ázik ki belőle a beleizzadt mocsok annyi idő alatt amennyit van kedved kézzel mosni, 2 órás mosógépes mosás ráfér.
Impregnálni minek? Amit nem akarsz hogy beázzon, azt lehet, eső kabát, stb, különben szerintem csak jobban beleizzadsz ha leimpregnálsz kabátot meg ilyesmit, semmi értelme, ezek lélegző holmik, nem kell őket elrontani. -
HwAdokVeszek
aktív tag
Ti hogy szoktátok mosni a kerékpáros ruháitokat?
Érdemes kézzel, vagy jó a mosógép is?
Impregnálásról is hallottam, ezt milyen időközönként érdemes?
Milyen szert ajánlotok?
Esetleg bármi tanács amit érdemes betartani? -
Hali mindenkinek, újra itt vagyok. "Gödör" rulez. (lopott czanga)
-
Muton
addikt
Fel lehet menni az Erzsébet kilátóba elől középső fogaskerékkel, hátul meg igény szerint átlag halandónak?
Érdemes egy ilyen távlati célt kitűzni, vagy tök fölösleges, mert Mission Impossible? -
SOAD19
addikt
Ha, sokat fogod használni aszfalton, szilárd burkolaton, akkor lehet érdemesebb lenne egy crosst nézned. Ez egy mtb, outi közötti átmenet, de közelebb áll a mtb-hoz. Anno én kinézet alapján vettem bicajt, és emiatt mtb-t vettem, pedig crossban is vannak gyönyörű gépek: [link]
u.i.: A Dell moncsi a legnagyobb király, a legnagyobb király...
Nem megsértődni!
-
Mewryck
tag
leváltod a legnehezebb fokozatba,6-os anyát meglazítod a váltótest hátulján,majd tengelyirányban lehúzod,onnantól már megy a dolog,vissza ugyanigy,arra kell figyelni,hogy a váltótest ugyanebben a pozícióban legyen mint most(kb vizszintes,belül nagyon apró recés felület van,ütközésig tod fel a kerékanyára-nem kell erőltetni,könnyen beállítható),váltótest hátulján anya meghúz ésszel,nem szabad nagyon megtépni,mert könnyen megszakad a menet,majd a váltást leellenőrzöd a végén
-
lsebestyen
addikt
válasz
Mr. WolfDog #47948 üzenetére
Ez így kevés, kéne még kép, infó az alkatrészekről, stb...
-
Mr. WolfDog
tag
válasz
Mr. WolfDog #47948 üzenetére
A kérdésem még mindig válaszra vár, ha tud valaki segíteni
-
hoffman_
nagyúr
ilyen árban érdemes jó állapotú használt bringát nézni, rengeteg van. a suntour telók ebben a kategóriákban elég ramatyak, alapszintűek(persze a többi márka se jobb). később érdemes mindenképp fejleszteni.
egy mérvadó szintű váltórendszer shimanonál a deore kategóriától indul(bár alivio is teljesen elégséges átlagos felhasználónak hegyre), illetve sram téren az x5 a párja. váz márkája kvázi tökmindegy, cube, merida, mongoose, trek, stb stb, amelyik tetszik.
itt nézz körül, ha találsz olyat, ami tetszik, akkor tudjuk véleményezni, ha igényled.
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
150k környékéig keresek jó ár/érték arányú bicajt.
Kinéztem a Gepida Sirmium Pro-t mert erre lenne kedvezményem elvileg, illetve a 2013-as Mali Mamba amit még néztem.Mindenképpen hosszútávra tervezek, egy mindenes bicajt. Melóba járás, esetleg hétvégi hegyezés, és napi szintű közlekedésre. Mali, Cannondale, Mongoose, Wheeler, bármi jöhet, ami jó ár/érték arányúbb esetleg a fenti kettőnél, és az se baj ha olcsóbbak.
Nem vagyok tisztában mi számít jó váznak, jó váltónak, de azt tudom hogy első telóban ez a kategória kb egyforma mert mindegyik Suntour-ral szerelt. Ezzel nem is lenne gond, mert ha esetleg nem az igazi egy komolyabb Rock Shox-ra bármikor fogom tudni cserélni ha lesz pénzem rá, és szükséges lesz. -
madmike
őstag
-
Bling95
őstag
Szeretek varosban napi hasznalatra mennyire hasznalhato egy orszaguti ? Kene venni bicot de nem csak a velencei tokoroket ronam vele hanem suliba is azzal jarnek ..
Meg csak most kezdek belekostolni a tekeresbe eddig egy kellys vipert hasznaltam / hasznalok.
-
madmike
őstag
válasz
SUPREME7 #47957 üzenetére
Komoly, nem láttam még ilyen megfűrészelt zárat.
Nekem Abus Bordo van, az első kereket pedig egy kryptonite sodronnyal szoktam a vázhoz zárni,de 10 percnél tovább nem merem sehol ott hagyni. Egyre erősebben érlelődik bennem a gondolat, hogy 15-20k-ból megpróbálok összehozni, egy igénytelen, merev villás, egy sebességes mtb-t, amit akkor se visznek el ha rárakok egy 5000est -
SUPREME7
őstag
válasz
madmike #47956 üzenetére
Köszi itt is! Szerencsére keveset hagyom lezárva őrizetlenül a bringát, bár nem egy nagyon értékes darab max a külső gumik (2011-es Gepida mundo + Schwalbe marathon plus tour) de nagyon mérges lennék ha lelopnának róla valamit. Nemrég vettem észre, hogy a kryptonite U-lakatomat megpróbálta valaki levágni, valamikor de nem járt sikerrel szerencsére.
-
madmike
őstag
válasz
SUPREME7 #47954 üzenetére
Szia!
Nekem egy Simpla Hammer 2 van. Csodát nem kell tőlük várni, messze nem tudnak annyit védeni mint egy klasszikus sárvédő.szerk: lelopni valóban 2 másodperc. Nekem a gyors szerelhetőség szempont is volt,mert csak akkor tettem fel amikor esett a hó.
-
SUPREME7
őstag
Sziasztok!
Milyen cross-os stílusú sárvédőt ajánlotok?
Ezzel szemezek leginkább. Valaki esetleg használja?
Ja és mennyire lopkodják az ilyeneket? Ahogy látom mindenféle szerelés nélkül fel-leszedhetőek.
-
lefkosia
őstag
-
csabi94
őstag
Sziasztok! Nem tudjátok, hogy a Kalenji pulzusmérőkre hány év gari van? A tököm tele van már vele, hogy a vadi új elemekkel is szarul mér!
-
rii
nagyúr
válasz
Stauffenberg #47947 üzenetére
keérkpárostáskákból borzasztó szegényes, vagy drága a kínálat
Tenshibag csinál, de ők csak kamion ponyvával dolgoznak ... nincsenejk bőr-műbőrre felkészólve, viszont a kamionponyva tartós, és vízálló
így néz ki egy klasszikus tenshibag csomagtartóra szerelhető táska:
színben mindent lehet variálni, és a ponyvának van matt felülete is ...blind chic szintén magyar ... ők olyan anyaggal dolgoznak, ami tényleg elegánsabb tudna lenni, próbálj meg rni nekik, csinálnak-e, de ha a te táskád lesz az első, akkor a tzervezés külön összeg lesz, ...
régóta nézelődök a témában ... ami elegáns, az inkább már 40-50.000 Ft.
és ritka.vagy próbálj meg használt tákákat nézni bárholl, akár vatáerán, amit fel lehet aplikálni ....
innen: bicycle bag. 400 dollár .-/
-
Mr. WolfDog
tag
hello!
Van egy országúti bicóm, ami még a '80-as évekből származik (valahonnan az NDK-ból). Könnyített vázas, koskormányos (alu). Most lett felújítva 2 éve (teljes váz lecsiszol majd újra fest [matt szürke], abroncsok, ülés bovdenek cserélve, illetve a kormányt is újra szíjaztam + teljesen kitakarítottam a váltókat és az agyakat is + tettem kengyelt a pedálokra.
Magyarul teljesen patent (pár felverődés kivételével ami újra festhető pár perc alatt), csak nem egy mai modell.
Szerintetek milyen áron lehetne eladni? Ha ez így túl kevés infó akkor majd pár napon belül tudok feltenni képeket is. Sajnos márkát nem tudok mondani (nem lepődnék meg ha házilag épített lenne). A vázon alul van egy számsor amire megpróbáltam rákeresni de semmi érdemi információt nem adott. -
Stauffenberg
nagyúr
Nem csak tíz éve fektették le ezeket az alapvetéseket, hiszen a huszadik századi utópiák (illetve disztópiák) az irodalomban és a filmművészetben rendre erre a következtetésekre jutottak. A huszadik század egyik legnagyobb írója George Orwell már 1948-ban kiadta azt a könyvet, mely remekül bemutatja napjainkat, pedig akkor azt sem tudta a közvélemény, hogy mi az a számítógép vagy éppen az internet. Zseniális látnok volt.
Na de ne csak off legyen:
Tudtok ajánlani olyan táskákat a vázra, melyek nem csak övtáska méretűek? Valami nagyobbat szeretnék, akár olyan is jöhet ami jobban kitölti a váz belső részét, elnyel egy laptopot és ilyesmi. Hétvégén nézelődtem pár helyen, mert nem volt jobb dolgom. Elsősorban nem sportos kivitelre gondolok, hanem egy elegányosabbra.
Valami ilyesmire gondoltam:
Lehet csak én vagyok béna, hogy nem találtam.
-
beci
őstag
válasz
Packersbay #47943 üzenetére
Üdv.
Ilyen 4,7-es telóhoz is van? -
pengemetal
aktív tag
válasz
Nekem is van egy ilyen, de csak akkor teszem fel, ha látnom is kell a kijelzőt. (Amúgy karpántban van a telefon.) Jó ez a tartó, de ahol felül futnak a bovdenek, ha nagyon meghúzod odanyomhatja a vázhoz, illetve ha nagyon le van vágva a villanyakad nem biztos, hogy az első rögzítő tépőzárnak lesz elég hely.
-
Criton
veterán
válasz
na, ez tetszik, köszi
gondolom erősen a vázra van rakva és akkor nem nagyon mozog semerre sem.
Én főleg az eső illetve az esetleges esések miatt szeretném védeni. Mert nadrágzsebben vagy táskában nem lenne annyira praktikus. -
válasz
Packersbay #47940 üzenetére
idővel ezek meg csökkenni fognak, ahogy a táv növekszik ;D
-
zoo8800
veterán
válasz
superecneB #47938 üzenetére
Én a 2 mm-es egyszerű DT-t használom, semmi gondom vele. Rozsdának nyoma sincs. 50-60 Ft/db.
-
venember83
nagyúr
válasz
superecneB #47938 üzenetére
A legolcsóbbat. Ez természetesen minőségi küllőkre vonatkozik csak. A küllőn minimális tömeget nyersz.
-
superecneB
őstag
Mavic XM119, es felnihez, BTS agyakhoz melyik 2.0-s DT küllőket vegyem? Alpine/Champion/Competition?
-
Muton
addikt
válasz
venember83 #47935 üzenetére
thx! akkor még van 1-2 éve. csak a sildjét kellene cserélni, mert a gyári visszapillantó nem megy rá fel, mert eltér egy picit
-
Muton
addikt
Bukót mennyi idő után célszerű cserélni? Anyagfáradásra és nem törésre gondolok.
Deuter Futura 22-vel van valakinek tapasztalata? Mert a Race Exp Air mellé kellene valami kevésbé speckó munkába járósnak (mibe normálisan elfér a notim), túrázósnak, és elég szimpatikusnak néz ki
-
Criton
veterán
Mai napig keresek egy olyan táskát amiben egy mobiltelefon probléma nélkül tárolható menet közben, de sajnos nem nagyon találok. Ti tudtok valamit ajánlani?
-
válasz
Stauffenberg #47911 üzenetére
tudod, van egy nagyon jó trilógia egy magyar írótól...
abban az egyik fő karakter ír egy könyvet a rendszer működéséről.
pont az egyik részben olvasható, hogy az embereket nem szabad rákényszeríteni, hogy megfigyelhesd őket... el kell érni, hogy mindezt szabad akaratukból, és örömmel (!) tegyék lehetővé neked.ennyi.
ha pedig körbenézel kis világunkban, akkor láthatod, hogy ez a tíz éves könyv mennyire jól leírja azt, ami most van. -
válasz
Packersbay #47921 üzenetére
az elkezdés a legnehezebb, utána már szépen növekszik a napi adag magától is
-
rii
nagyúr
havercsajnak ilyetén agyváltója van
defekt esetén hogy-hol kell leszedni, meg visszatenni egy ilyet?
-
rii
nagyúr
válasz
313313 #47789 üzenetére
szerencsés vagy, hogy vannak hozzád hasonló bringa- meg túrázóőrültek a haveri körödben ... nagy kincs, és a sors nagy ajándéka! az meg hogy így értetek hozzá, külön is irigylésre méltó!
én most gondolkoztam el azon, játszottam el annak a képzetével, hogy szerzek egy sátort, és 3 napon át, napi 100 km-t tekerek dél-felé ... aztán meg még 3-at vissza ... sátorozni meg kint a pusztában ....
-
madmike
őstag
válasz
belaazallat #47926 üzenetére
Nem volt még fixim (szerintem nem is lesz, túl drága ahhoz a szaros életem
), nem is figyeltem eddig, hogy ott nincs gyorszár.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
belaazallat #47923 üzenetére
Köszi.
Akkor majd ott meglátjuk a bótba.
-
madmike
őstag
válasz
madmike #47920 üzenetére
Találtam külföldön jónak tűnő csomagtartót, márcsak itthon kéne rálelnem.
(#47923) belaazallat merevségbe az agy is beleszámít. Egy gyorszáras agy pl kevésbé merev mint egy normál tengelyes.
-
belaazallat
addikt
Üdv!
28C széles gumi ~7 bár nyomáson mekkora súlyt tud elhordani felütés nélkül?
illetve ezt a gumit, a 100psi maximális nyomáson felül merjem-e fújni a 125kg tömegemhez? Vagy inkább felejtős?
(#47920) madmike
Jogos, nem jó képet néztem!
Bocsi!
(#47922) V.Stryker
Hali! Én 125kg vagyok, asszem tudok tanácsot adni. Szerintem az agy csak a gördülési ellenállásnál számít, a merevségbe a felni és a küllő számít bele. Szóval én vennék egy márkás erős felnit, 2mm-es DT acél küllőt bele, meg valami közepes agyat. 36 lyukas, hogy egyenletesebb legyen a terhelés elosztása. 28küllős kerékkel folyton küllőtörésem volt.
Remélem segítettem. Márkákhoz nem értek sajna, azokról én is kérdezősködök. -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Hoffman kollégával azon röhögtünk már,hogy én úgyse kapok sose itt valamiért választ,
de azért most megkérdezem, mert ma mindenképp el kell mennem kereket venni.
Véleményetek szerint a beretta felni jobb választás vagy egy Roda márkájú felni ugyanannyiért? Mindkettő olcsó kategória, jó is rossz is van róla írva. A beretta géppel fűzött noname aggyal, a roda kézzel valami neve van cuccal, de nem tudom már mi az. 100kg súlyhoz és budapesti utakra lenne.
-
Packersbay
tag
Sokan linkelgetnek 100km-et nekem csak egy lightos 45km jött össze Biatorbágy és Herceghalom felé.
igaz néhány helyen elég szép szembe szél volt főleg az 1-en. Aki esetleg szokott kijárni a budaörsi Auchanhoz,decathlonhoz tudom ajánlani a buszvégállomáson található őrzött bringatárolót. SMS-sel és kártyával működik. www.bicy.hu oldalon tudjátok megnézni.
-
madmike
őstag
válasz
belaazallat #47907 üzenetére
Nem nagyobb, jóval kisebb.
Topeak kosár: 35 x 25 x 26 cm
Ferplast kutyakosár 47*35,5*34,5cm
Nem tűnik elég erősnek számomra ez a kormányra rögzítés. A kutya 5 kg, ha még ficánkol is, vagy kátyúnál ( ugratás) jóval nagyobb terhelés is érheti ennél az 5kg-nál, ezért örülnék ha találnék valami normális első csomagtartót.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Stauffenberg #47906 üzenetére
"Én valami olyasmire gondoltam ami kormányra rögzíthető, hogy lássam az aktuális adatokat (mióta megyek már, aktuális sebesség, stb)."
Erre bármelyik filléres kilométeróra megfelel, ráadásul pontosabb is mint a GPS alapú távolságmérés. Nekem tegnap 2 km-rel mért kevesebbet a GPS, mint a biciklis óra. A kormányra nem szerelnék semmilyen nagy súlyú vagy drága készüléket, ismerve a Magyar utak állapotát, mert a tartó a egy eséstől vagy rázkódástól eltörhet.
A kémkedéssel kapcsolatban: Ha engedélyezve van az online követés, akkor a betörők meg tudják mikor nincs otthon senki és mehetnek is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Kashim #47917 üzenetére
Nem vagyok Apple-hater, de ebben speciel nincs igazad. Érdemes megnézni azt is, hogy míg a Google Play-ben megnézheted a telepítés előtt, hogy mihez kér hozzáférést az alkalmazás (felugró ablakban listázza és mindegyiket el is magyarázza és ha nem tetszik még "visszafordulhatsz"), addig az App Store nem ilyen kegyes.
Amúgy meg érdemes elolvasni ha érdekel a téma. Viszonylag friss hír.
Ezt csak azért mondom, mert mindegy melyik rendszert használod megvannak a defektjei. Szokás a Google-t ostorozni amiért kémkedik a userek után, de az Apple és a Microsoft sem különb és mindegyiknek volt már botránya, hogy a user tudta nélkül megfigyelte és az adatokat továbbította.
-
Kashim
őstag
válasz
Stauffenberg #47916 üzenetére
Ez azért az Android hibája is, hogy ilyet megengednek Play-en. iOS-en pl. ilyen hozzáféréseket programok nem is kaphatnak, néhány kivételtől eltekintve. Azt biztosan tudom, hogy Endomondo és a Sports Tracker iOS-en nem fér hozzá semmi programon kívüli adathoz, kivéve a GPS használatát, de arra is 2x rákérdez első indításkor. Egy regisztrációt kellett csinálni náluk, amihez olyan adatod adsz meg amilyet akarsz. Utána használod és kész. Sports Tracker amúgy nincs Androidra? Elég jó az is. (kivéve a hülye flash-es weboldaluk)
Szerintem Windows Phone rendszeren sem fér hozzá ilyesmihez, szóval esetleg alternatíva lehet egy Lumia 610-es vagy 620-as, akár használtan. Azokat elég olcsón mérik és Endomondo lazán elfut rajtuk. (Egyik kolléga cangázik ilyennel.) -
Stauffenberg
nagyúr
Aha, akkor marad a telefonom. Nem az Androiddal van a bajom, hanem azzal, hogy szívesen használnám az Endomondot ha nem kérne ennyi hozzáférést teljesen feleslegesen. Szóval akkor vagy használom a Strava-t vagy a Google My Trackert és onnan viszem át az adatokat Endomondoba a webes felületen.
Amúgy az előző hozzászólásomhoz:
Pont felnéztem a fórum tetejére és ez vert arcon az IT Café-ról. Adatvesztési botrány: ötvenmillió felhasználó érintett. Na hát akkor várjuk kíváncsian, hogy az Endomondo mikor jár így, aztán majd magyarázkodhat, hogy miért tudták a szervereiről ellopni a nem-Endomondo jelszavaidat, telefonkönyved, hívásnaplód és miért hívogatnak hetente négyszer utazási ajánlatokkal (mert nyilván eladják majd telemarketing cégeknek a telefonszámokat).
(#47915) D.Orion: Én kompromisszumot kötöttem. Egyedül a Google kémkedhet utánam, mert ez az egyetlen amit nem tudok kivédeni ha az ő rendszerét használom. De nem telepítek olyan alkalmazást ami a kelleténél több hozzáférést kér. Kedvencem még a sok alternatív "intelligens" billentyűzet ami megjegyzi a leütött szavakat, hogy azokat hozzáadja a szótárhoz (egy közönséges keylogger valami forradalmi új dolognak álcázva), majd ezeket felszinkronizálja egy felhőbe arra hivatkozva, hogy így kényelmes neked, mert így minden eszközödön meglesz a szép nagy egyedi szótárad. Na persze... hiszi a piszi, hogy a leütött dolgok közé nem keverednek a jelszavaim amiket még fel is tölt magának. Óóó hogyne... rögtön töltöm is le.
A WoT-ot meg én is tolom, bár a topikját már elér ritkán látogatom. Mindig megy a vita arról, hogy ki a nagyobb hülye.
-
D.Orion
veterán
válasz
Stauffenberg #47911 üzenetére
Hát igen, a nagy testvér mindent figyel és mindent tud.
Én kétszer se mondom, hogy nem az endo-nak kell ez a rengeteg adat, hanem a google-nek. Így hatékonyabban bombázhat a reklámjaival. Pl. nem tűnik fel senkinek, hogy a Youtube-on pont azok a hirdetések köszönnek vissza a videók előtt, az oldalsávon amivel kapcsolatban vagy. Pl.: World of Tanks telepítve van a gépemre és pont ilyen hirdetések vannak a videók előtt. Vagy nézegetem a használt autópiacon a Volvo-kat és a következő videó elé pont egy Volvo reklám kerül. És a végtelenségig sorolhatnám. De ugyanez igaz az FB-re is.
Ugyan már... véletlenek nincsenek.
-
Muton
addikt
válasz
#68216320 #47894 üzenetére
semelyik utcai viseletre szánt szemüveg (normális, napszemüveg) sem alkalmas kerékpározáshoz, mert nem úgy vannak kialakítva, hogy védjék a szemet a széltől. én sima szemüvegben szoktam tekerni, de ha megeresztem lefelé, akkor átváltok biciklis szemüvegre, mert 30 felett már könnyezek a menetszéltől a sima szemüvegben, és annyit sem látok, mint a dioptria nélküli bicajos szemüvegben. pedig az nagyon kevés
Szerintem a legjobb és legolcsóbb kombó a kontaktlencse + bicajos szemüveg. Nálam a dioptriás bepattintható lencse kiesik, mert hozzáér a szempillám a szemüveghez, ami nagyon zavaró.
-
Cathfaern
nagyúr
Nekem BBB BSG-33 Optiview PH van, ez tavaly 23k volt, bele a lencse az egy sima lencsekészítés ára (8k volt). Ez ugyebár photokromatikus, a "sima" sötét lencsés verziója olcsóbb (de én ragaszkodtam ehhez, nem akarok még pótszemüveget is hurcolászni). A közelebbi lencse engem nem zavar egyáltalán (első tekerésnél volt kicsit furcsa, utána már nem volt vele gondom), illetve a látszólag vastag betétkeretből sem látszik semmi belülről (max kívülről furcsa, de ha elég gyorsan teker az ember, akkor nincs ideje a szembejövőnek megnézni
).
Kontaklencse nekem ott kiesett, hogy 1 órát próbálkoztunk az optikussal, hogy berakjuk, de nem sikerült... utána adott próbalencsét, és próbálkoztam vele otthon is, de az is reménytelen volt, szóval én itt feladtam
De amúgy jó alternatíva lehet, ugyabár sokan egész nap hordják, szóval ha csak pár órára van bent, akkor jóval kisebb terhelés a szemnek mindenképp... Mondjuk cserébe drágább, mert amíg én elhordom ezt a szemüveget éveken át, addig lencséből mindig kell új (igaz akkor olcsóbb napszemüveget lehet nézni)venember83:
Nem igazán kapni rendes keretben olyat ami védene a szél ellenFutottam én is egy kört ezzel, onnan tudom... Illetve nyilván Bp-n lehet más a helyzet, "vidéken" (értsd: megyeszékhely) esélytelen volt.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Stauffenberg #47906 üzenetére
Ár szerint rendezve a következő lehetőségeid vann
1. egy olcsó S60-as GPS-es telefon SportTrackerrel SIM kártya nélkül, ahogyan szakbarbár említette
2. valamelyik i-gotU, van belőle kormányra helyezhető kijelzős és kijelző nélküli csak tracking változat is
3. bringás kivitelben Garmin Edge 500 vagy általános GPS-ként Garmin Dakota 10Arra a célra, amire te keresel, nem igazán van fapados termék, ez jelenleg még erősen prémiumszegmens. Aki olcsón szeretné megúszni, az okostelefont használ, a nulla bekerülési költséggel a gyártók nem tudnak és nem akarnak konkurálni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
D.Orion #47909 üzenetére
Nem mindegyik, érdemes megnézni a hozzáféréseket, mert aminél indokolt, ott oké. De az Endomondo esetében ezek az általam kifogásolt hozzáférések amire az alkalmazás szempontjából semmi szüksége, mégis hozzáférést kér:
Fiókok létrehozása és jelszavak beállítása
Ezzel hozzáfér a nem-Endomondo fiókok jelszavaihoz. Van külön pont a "Fiókok hozzáadása", amivel a többi fiókhoz és azok jelszavaihoz való hozzáférés nélkül is létrehozhat Endomondo fiókot. Ezért ez a hozzáférés nem indokolt.Hívásnapló készítése
Miért? Miért akar a telefon beépített rendszereszközei helyett hívásnaplót készíteni? Mi szükség van rá? A beépített már nem elég jó?Saját névjegyek olvasása
Ezzel feltérképezheti a teljes telefonkönyved, milyen gyakran beszélgetsz és kivel beszélgetsz, lenyúlhatja a telefonszámod (figyelem, korlátlan internet hozzáférése van az alkalmazásnak, ami persze nem baj, mert kell az edzések feltöltéséhez, de közben a telefonkönyved is feltöltheti titokban).Kapcsolatok módosítása
Na erre megint mi szükség van? Miért nem jó nekem a gyári telefonkönyv alkalmazás amivel módosíthatom a névjegyeket?Hívásnapló beolvasása
Elég egyértelmű. A kimenő és bejövő hívásokat képes lefülelni. Erre megint miért is van szükség? Miért jó ez nekem?Telefonállapot és azonosító olvasása
Sajnos ez a szükséges rossz egy kényelmi funkció miatt. Ez a hozzáférés kell ahhoz, hogy meg tudja állítani a zenét és más hangokat bejövő hívás esetén. Cserébe hozzáfér a telefonszámodhoz.Fiókok keresése az eszközön
Lekérdezheti a többi fiók listáját is. De ennek sok értelme nincs, mert például Facebook bejelentkezéshez a Facebook API-t használja. Ha nem lenne ez a hozzáférés, akkor a Facebook bejelentkezésnél (egyszer) meg kellene adnod az ottani jelszavad. Nagyon kényelmetlen lenne minden bizonnyal.Helyszolgáltató további parancsainak elérése
Van másik hozzáférés a GPS-hez ami teljesen jogos. De miért kell a mélyebb hozzáférés? Módosíthatja a GPS beállításait a háttérben, amit ki tudja mire használ. Ez sem indokolt, főleg mivel a GPS követéshez már van egy másik engedély, amivel beállítást nem módosíthat, csak szimplán használhatja.Érdemes összehasonlítani az Endomondo és a Strava Cycling alkalmazások hozzáféréseit (az adatlapon az "Engedélyek" fülre kattintsatok). Utóbbi harmad annyit nem követel és ott is csak a legfontosabbak kellenek neki, de például telefonálási funkciókhoz, telefonkönyvhöz, hívásnaplóhoz és ilyenekhez hozzá sem nyúl).
Ettől függetlenül az Endomondo a legnépszerűbb és egyik legjobb. De ez még ne keltsen (hamis) bizalmat. Csak egyszer törje fel valaki a szervereiket és vigye el a jelszavaidat amiket lenyúlt tőled. Ha a Pentagon, CIA, FBI és a legnagyobb bankok rendszereit feltöri néhány hacker egy napsütötte délutánon, akkor az Endo sem akadály annak aki akarja. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja mire kell az Endomondonak ennyi adat rólad...
-
HwAdokVeszek
aktív tag
válasz
Stauffenberg #47903 üzenetére
Szerintem vegyél valami használt olcsó androidos telefont.
Én egy Xperia Active-ot vettem, és ez van kitéve a kormányra.
Endomondot használok rajta. -
Kashim
őstag
válasz
Stauffenberg #47903 üzenetére
Endomondo ilyet csinál? Én perpill sports trackert használok, csak kíváncsi vagyok honnan jön ez.
Vagy androidon alapból csak ilyen hozzáférések megadásával lehet feltelepíteni? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Szakbarbár #47905 üzenetére
Én valami olyasmire gondoltam ami kormányra rögzíthető, hogy lássam az aktuális adatokat (mióta megyek már, aktuális sebesség, stb). Ha nagyon akarom, akkor megoldom telefonnal/táblagéppel egy másik alkalmazással és abból exportálgatok GPX-et, de most eljátszottam a gondolattal, hogy bringás számítógépet vegyek. Kíváncsi vagyok, hogy mennyibe jönne ki egy alap, de már használható modell.
-
Szakbarbár
aktív tag
Köszönöm,
legalább most már tudom hol lehet feltölteni a kulacsokat. Bár ismerek pár kutat ami nincs rajta.
Stauffenberg, én vettem egy használt Nokia 5230-as telefont, abban van GPS. Sim kártya sincs benne, csak edzésre használom, így nem azt a telefont merítem amit használok. Sport Tracker alkalmazásból tudsz exportálni pár formátumba (Google Earth, CSV, XML, GPX). A GPS nem túl pontos, de legalább lassan talál jelet
A telefonhoz párosíthatsz Bluetooth-os pulzusmérőt is. Azt nem tudom hogy működik-e, nem próbáltam. -
madmike
őstag
válasz
madmike #47902 üzenetére
Még az előzőhöz kapcsolódva.
Találtam egy ismertetőt ezekről a kosarakról. Jól látni benne, hogy hogy lehet rögziteni a csomihoz. Valami olyasmi csomagtartó kén mint ami a képeken van. Tudtok olyat?
-
Stauffenberg
nagyúr
Tudtok ajánlani valamilyen nem túl drága (értsd: fapados modell) bringás számítógépet, amiben GPS tracking is van és az utakat ki tudom exportálni valamilyen Endomondo kompatibilis formátumba? Nekem túl sok extra nem kell, csak kövesse az utam, mérje a sebességem, átlagsebességet meg ilyen egyszerű dolgokat.
Az a bajom az Endomondoval, hogy nem vagyok hajlandó a telefonos/táblagépes alkalmazást feltelepíteni, mert ennél nagyobb pofátlan kém alkalmazást még nem láttam (ugyan mi a francért van szükség arra, hogy a Google accountom felett korlátlan hatalma legyen, hozzáférjen fiók jelszavakhoz, telefonkönyvhöz, híváslistához, üzenetekhez és egyéb érzékeny adatokhoz amiket aztán szabadon oda szinkronizál fel ahova csak akar?)
Viszont a webes felületen lehet feltölteni edzéseket, nekem így is megfelelne. Meg legalább nem a telefont merítem addig sem.
Most a Strava Cyclingot tettem fel, mert semmi feleslegeshez nem kér hozzáférést (csak bluetooth, GPS, internet hozzáférést kér, de a fiókokat, jelszavakat, híváslistát, telefonkönyvet, személyes adatokat nem piszkálja). De ezt meg egyetlen ismerősöm sem használja és jó lenne néha összemérni a időket, átlagsebességet, stb. Na meg ez csak a táblagépemmel (Nexus 7) kompatibilis, a telefonomon (Motorola Defy) valamiért rögtön elszáll ahogy elindítok egy edzést.
A Google My Tracks még a másik, mert abból ki tudom exportálni az útvonalat, sebességet, időt is ami felrakható Endomondora, de az meg nem egészen ilyesmire van kitalálva. Na meg a telefonomon ez sem akar működni, mert nem gyári Android van fent.
-
madmike
őstag
Barátnőm futkosós mtb-jére szeretnénk kutyakosarat tenni.
Ferplast Atlas kosárral szemezünk.
3 konzollal kapható:
1
2
3Az utolsót értem, az a kormányra rögzíthető, de az nem szimpatikus,mert szerintem nem lehet annyira stabil.
Az első kettő közül kéne valamelyik, de valyon melyik. Gondolom egyiket első csomagtartóhoz lehet rögzíteni, csakhogy nincs első csomagtartónk és nem is tudom milyen az. Nézegettem webshopokat, de korrekt áron nem találtam. Tudtok ajánlani valamilyet. Most van bent neki teleszkóp, de van merev villám is, hacsak merevvel megoldható akkor átrakom. -
dqdb
nagyúr
válasz
Szakbarbár #47899 üzenetére
turistautak.hu
a POI adatbázisukban az útszéli kék kutak is fel vannak tüntetve
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest