Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
zack
nagyúr
Ezt a kategóriát néztem...
cannondale-jekyll
cannondale-trail-sl3
cube-reaction-pro
fuji-mt-pro-carbon
fuji-sl-xt-3x10
scott-endorphyn-project
cannondale-f3000-volvoEzek közül melyik érheti a legtöbbet újonnan? Törekszem arra hogy új ár -50% vegyek kiszemelt biciklit, illetve melyek a legjobbak ezek közül? Most ha 60% az még belefér, de 70-80%-át nem akarom adni egyikért sem az új árához képest.
-
Pocee
senior tag
Srácok!
Baj van...volt ma egy eszméletlen hülye firka
Figyelmen kívül hagytam a fekvőrendőrt lenéztem és már meg is volt a baj.először hátradőltem aminek köszönhetően bedugtam a lábam a villa és a kerék közé,ez még nem is lenne baj de papucsbanvoltam és szépen összedarálta a lábam,nem is értem,jójó tudom cipő de haverhoz mentem volna cigizni 100 métert...f@szláma voltam és kész.Nincs törés csak dúrva ficam a röntgen szerint mert azért bedagadt nagyon.
Lényeg hogy Mavic Crossmax Enduro komplett kerékből egy küllő kiszakadt a felniből annak a nagyobb csavarnak a menete eltört,meg 3 küllő de lehet több deformálódott.
A kérdésem az lenne,ki az aki szakszerűen szerel MAVIC kereket,szeretném ha gyári állapotra tudná hozni.
Kire szabad ezt rábízni?Előre is köszi!
MTB-ről van szó...
-
zack
nagyúr
válasz
hoffman_ #48192 üzenetére
Ez is a parkolómban van már.
Szép darab!
A teló idénre bőven jó lenne. Pofátlan egy szemétláda vagyok. 20k tuti alkudni fogok belőle.
Aztán jövőre jöhetne rá egy komolyabb teló.(#48194) Doki-HUN1978
Néztem a mérettáblázatot...17-18-19 is jó lenne a magasságom alapján, de inkább a 17-18. 19-nek az alsó határa a magasságom. Szerintem nyújtózkodós lenne.
(#48193) SOAD19
De legalább könnyű vagy, és hasít alattad a paripa.
-
SOAD19
addikt
válasz
Doki-HUN1978 #48194 üzenetére
Mint írtam, azért nekem is nagyobb vázméret kell, de a mostani 17"-os mintha kicsit nagy lenne, szóval 16" kb. ami ideális lehet.
A melóhelyen is egyik kedves kolléga lehobbitozott!
Legalább a testalkatomban is hasonlítok az avataromra... -
hoffman_
nagyúr
a teló nem túl acélos(de már bőven használható), egy kis alkut(10k tuti) megpróbálnék belepréselni, így azonnal ez jött szembe. lehet, hogy van jobb.
ha esetleg nagyon ki akarsz hozni többet, akkor eladod ezt a telót használtan, és a megmaradt 20-as, az alkudott 10-es, és a teló ára(30-40k max) összegéből nézni egy használt, vagy bontott, komolyabb telót. az már tényleg pöpec gép lenne nagyon.
-
zack
nagyúr
Felemeltem 200k környékére a keretemet...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #48181 üzenetére
hm, az kellemetlen akkor, mélyebbre kell ásni. de továbbra is a váltóbeállítással lesz a gond. olyan 1000 huf körül mennek a váltóbeállítások, ahogy néztem.
zack:
sajnos nem igazán élveznéd így vele a tekerést. mondanám, hogy akkor vedd meg, a vázat add el, és keríts egy másikat, de ez nem lenne túl jó tanács, ebben sok a buktató.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
Pszihonaranc #48181 üzenetére
De az is lehet hogy nem adtam elég pontos hiba leírást. Ha készítek róla egy videót az többet segítene?
-
Gyufaaa
veterán
Gyönyörű idő volt ma. Tekertem egyet én is. Volt2 majdnem becsapódás is. Egy kisfiú kamikaze módjára rontott nekem, még szerencsém, hogy ki tudtam az utolsó pillanatban kerülni, és egy tini kiscsaj, akinek akkora az arca, hogy nem fér el a bicikli úton csalingázott előttem. Át kellett volna mennem a nyakán
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
hoffman_ #48174 üzenetére
Köszi a cikket mindjárt elolvasom.
Majd később még jelentkezem hogy sikerült-e megcsinálni. De ha véletlenül mégse jönne össze akkor kb. szerinted mennyiért csinálják meg a szervizben?Szerkesztés: A cikket gyorsan átszaladtam a szememmel és nem a h csavarral lesz a probléma mert azt már próbáltam meghúzni és nem segített:-(
-
hoffman_
nagyúr
ezesetben is azt mondanám, hogy előbb nézz körbe aprón használt outi kapcsán, 90-ért szerintem már vannak igényes darabok. de ha szerelmes vagy a Torpedo-ba az se baj, nem rossz gép. én a fixes testvérét gyűrőm, bár csak a váz Csepel, a többit én építettem, de nagyon jól bírja a strapát. csak dögnehéz fostos hi-ten
-
Dr.Én
veterán
-
zack
nagyúr
176cm vagyok...Egy 15,5 váz nagyon kicsi lenne nekem?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
lecsokolbi #48175 üzenetére
elhiszem
nagyon fáj a szívem már nekem is a hegyi tekerésekért, csak hát ugye nincs soha keret egy illő XC gépre. életem egyik legjobban bánt lépése, hogy eladtam sok éve a cross country gépemet...
ketten három-felé megvan, mindig úgy megijednek, mintha szellemet látnának
láttam-láttam
-
lecsokolbi
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #48172 üzenetére
valószínűleg beleér a lánc a terelőbe. jó esetben csak egy picit kell állítani a 'H' csavaron, és megoldja a problémát. ha nem értesz hozzá, akkor több bajt is csinálhatsz, mint volt
de nem egy nagy etwas, ha van 5 perced átolvasni ezt, akkor nem sanszos, hogy elszúrod. de ezt szervizben is illene bagóért megcsinálniuk.
-
madmike
őstag
válasz
Pszihonaranc #48172 üzenetére
Szia!
Valószinű csak be kéne állítani azt a váltót. -
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Én még igen új vagyok ebben a biciklis témában, nem nagyon értek hozzá, de nem is ez a célom.
Segítségeteket szeretném kérni.
Probléma van a váltómmal. 24 sebességes a biciklim és amikor legnagyobb sebességbe kapcsolom akkor ugyan felvált, de ha elkezdem tekerni, akkor agresszívan el kezd kattogni. Ezt úgy kell elképzeli, hogy tényleg erősen kattog mintha le akarná dobni a láncot. (De nem dobja le )
Ez a jelenség csak akkor fordul elő, ha legnagyobb sebességben vagyok.
Remélem valaki tud segíteni, előre is köszi! -
Dr.Én
veterán
Hali
Érdemes beruházni egy Csepel Torpedó 3-as országútira?
tapasztalat valakinek ezzel bicóval kapcsolatban? -
beci
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #48168 üzenetére
Köszönöm.
A mtb nem pálya akkor? -
lecsokolbi
aktív tag
Éljen május elseje
Bicajos cimborákkal mentünk ma egy jó kis terepkóstolgatósatReggel átgumiztam a hajtogatós Larsen TT-re, amit el akartam adni de még érdeklődő se volt rá.(ez a gumi valami eszméletlen milyen jó... aszfalton igen jól gördül, terepen a laza sodrós kanyarokba is úgy tart mintha muszáj lenne, félelmetes hogy lehet vele veretni
)
Idén ez volt az első erdős tekerésem. Nagyon sokat jelent, hogy előtte aszfaltos montizgatás ment.Olyan jó kis edzőútvonalakon jártunk... nem bírtunk a végén se egyenes hazajönni
még egy kunkor nah menjünk erre is
ááááááááhhh nem akartam hazajönni
Erre jártunk igaz nem állítottam meg az órát így benne van egy kis palacsinhidratáció
meg Hidegkúton a vizeskedős beszélgetésnél
Remélem idén partyba leszek minden versenyen, mert feel the power.
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Kérdeznék, hogy a Cross/Trekking kerékpároknál van a 28"-os méret. Ez miért jobb, mint a montiknál a 26"-os az országútra?
Gondolkozom, hogy nyárra beszereznék magamnak egy másik kerékpárt, túrázásra... De gondolkozom a montin, vagy e kategória között.Jelenleg (már több mint 10 éve) ugyanaz a montin van odahaza, öszteleszkópos kis Hauser, és egész jól bírta a Bükk terepeit, és 10-20km-es országút sem volt előtte akadály sosem.
Ami nekem tetszik benne, hogy kényelmes, igaz hogy 8km hosszú emelkedő után a hátsó rugó beáll a végére, de amúgy kényelmesnek érzem a jelenlegimet a hátam szempontjából, mivel egyenesebb a hátam...
Meg ahogy néztem sok trekking kerékpárnál ez az egyenes kormány van, amit én szeretek, én szeretem az ilyen bmx típusút, aminek a markolata magasabb van, mint az a rész ami a kormányszár kapcsolódik. (Egy részt terepen segít, meg kényelmesebb) Ebben a kategóriában ez lecserélhető?(Még sosem volt más a mountin kívül és ezért érdeklődöm, hátha van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata)
Illetve egy Trekking egy erdészeti útat mennyire bír?
-
D.Orion
veterán
válasz
hoffman_ #48157 üzenetére
Oké, hogy nem a tegnapi deore xt fejlesztés van rajta, de ez akkor is kemény. Legszívesebben megvenném és átépíténem anyum gépére, remélem a felnik is hasznalhatóak, csak, hogy még jobban fájjon a lelkem. Kész is lenne a fejlesztés. Mobilról vagyok, de ezt meglesem majd gép előtt is.
sssent: Oki, csak ne nekem cimezd, mert én is úgy válaszoltam valaki kérdésére.
-
hoffman_
nagyúr
apróhirdetésekből összevadászni alkatrészeket, egy amúgy is használt bringára, amin a komponensek mondjuk, hogy felét le szeretnéd cserélni, kvázi öngyilkosság.
a legolcsóbb verzió egy használt bringa keresése az apro.bikemag.hu-n, a lehető legkevesebb kompromisszummal. alkatrészenként mindig mérföldekkel drágább egy gép. hacsak nem férsz hozzá nagykerhez, és rakod össze otthon - de úgy se olcsóbb sokkal.
-
=HG=
addikt
válasz
hoffman_ #48157 üzenetére
Ha boltban vásárolnám az összetevőket, akkor biztosan, de ha sikerülne valahol aprón összeszedni az alkatrészeket, akkor már nem annyira..Persze ebben az esetben jobban kéne ismerni, hogy mit mivel lehet összeépíteni.. És ugye az aktuális hírdetésekből kell gondolkodni, tehát kompromisszumokra szükség van...
-
hoffman_
nagyúr
hű mit találtam, nagyon szeretem az ilyen gépeket.
=HG=
az általad elképzelt verzió a lehető legköltségesebb megoldás, ha bringához szeretnél jutni
-
=HG=
addikt
Sziasztok !
A napokban befészkelődött az agyamba, hogy össze kéne rakni egy bringát. Mivel ezer éve nem cangáztam, így eléggé le vagyok maradva a technikai tudnivalókkal. Először használt bringákat kezdtem nézegetni, de megmondom őszintén, ha látok is kedvemre való darabot, általában ára miatt visszahőkölök a vásárlástól. Ezért gondoltam, hogy 1-1 alkatrészt esetleg kedvezőbb áron lehetne megvásárolni, mint egy komplett bringát.Arra is gondoltam, hogy esetleg egy lepukkantabb példány javítgatásával, alkatrészek cseréjével alakítanék ki egy számomra megfelelő példányt. Viszont azt látom, hogy már maga a váz is problémát vet fel, mivel egy gagyi kínai vázra nem szívesen fejlesztenék, viszont egy alu vázas bringa már eleve nem olcsó.Tehát egy megfelelő vázzal kéne kezdeni. Namost itt jön a buktató: rá kellett jönnöm, hogy közel sem értek annyit hozzá, mint elsőre gondoltam volna. Nem is a szerelés maga okozna számomra nagy problémát, hanem a különböző alkatrészek kompatibilitása. Igy hát ide merészkedtem, és nagy örömötökre elkezdek hülye kérdéseket feltenni, hátha okosodom...
Azért megkérdezném, erről az egészről nektek mi a véleményetek ? ( Egy trekking-et építenék)
Illetve az első kérdés: 182 cm körül vagyok, tehát elméletileg 55 cm-es vázméret lenne ideális számomra. Lehet-e egy 44-es vázra kezdeni az építkezést, vagy felejtős? Ez milyen további buktatókat rejtene magába ? -
lorcsi
veterán
-
sssent
senior tag
válasz
D.Orion #48146 üzenetére
Külső akku helyett alternatíva lehet egy BT-s külső (kijelző nélküli) GPS. Ilyen kombók jellemzően kibírják egész nap (némelyik tovább is) egyetlen akkuval. Ráadásul ha adatrögzítős GPS-t vesz az ember, akkor pusztán track-eléshez a telefon egyáltalán nem is kell. A GPS-ek üzemideje 2-3K/akku áron többszörözhető.
Külső akkuknál azt is vedd figyelembe, hogy a feszültségátalakítás miatt a kapacitásuk nem "megy át" egy az egyben a telefonba (vagy bármibe). Ha bekapcsolt GPS-el a telefon már 3 óra alatt lemerül, akkor megeshet, hogy gyorsabban fog merülni, mint ahogy a külső akku tölteni tudná, tehát állandóan összedugva kell őket tartanod (a kormányon?). Töltés közben esetleg jól fel is forrósodhat, pláne táskában. Cserében egy külső akku valószínűleg valamivel olcsóbb, és nyilván több mindenre használható, mint egy GPS.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Mathematics #48152 üzenetére
Van olyan váz amin nincs váltótartó fül, és arra füles váltó megy, hanyagolandó, sis 6-7 sebességesnél nincs komolyabb olyanhoz.
Kanál hossz lehet még más, az meg áttétel függő, de a 3 tányéros trekkingek mind hosszú kanalassal vannak szerelve.
Az első váltónál változhat a bilincs méret, hogy felül vagy alul húzós vagy mindkettőhöz jó, és felső vagy alsó bilincses, van amelyik váz alsó bilincsessel kompatibilis de rámegy a felső is max a kulacs tartót nem fogod tudni felrakni. Esetleg hogy milyen ívű és hosszú az át dobó, nem mindegyik jó mondjuk 44 es és 48 as tányérhoz de ezzel ritkán van baj.
Karok pár kivétellel kompatibilisek a váltókkal, itt nem sorolnám fel milyen problémák lehetnek, mert hosszú. -
Mathematics
csendes tag
válasz
---Lasali--- #48149 üzenetére
Így már értem.
Hát, ennek fényében akkor szerintem azt fogom csinálni, hogy használtan veszek valami nagyon olcsó alapbringát (lámpával, csomagtartóval, sárvédővel stb.), és idővel lecserélem rajta a váltókat ha kell. Akár használtra.
Nem tudom mi más működne. Csak valami jó alapbringát kell keresnem. Ezek a váltók szabadon cserélhetők a bicikliken, ugye? Szóval minden vázra rakható minden váltó.
-
D.Orion
veterán
2009ig tudtam előkeresni a Genesis katalógusokat neten, de ezekben nem találtam Theseus gépet. A 2008ast már már nem találom.
2009-es Intersport reklámanyag.
THESEUS MOUNTAINBIKE 26"
Váz: Alu 7005 P.G
váltómű/-kar: SLX-Shadow/Deore Rapidfire
fékek: Tektro 837AL
villa: Suntour XCM-V2 HLO
hajtókar/első váltó: Truvativ IF 3.0SQ/Shimano DeoreEnnél többet már tényleg nem találok róla.
-
Katsu
aktív tag
válasz
lsebestyen #48133 üzenetére
177cm magas 77-es átlépővel.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Mathematics #48148 üzenetére
-
Mathematics
csendes tag
válasz
---Lasali--- #48145 üzenetére
"Mi építünk használtat"
Kik azok a mi? Csak nem valami bolt? -
beci
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #48126 üzenetére
Váz: alumínium; váltómű/-kar: 24 sebességes Shimano Deore/EZ-Fire;
fékek:Tektro V-fékek; villa: Suntour XCT V2; hajtókar/első váltó: FSA-CK/
Shimano Altus; -
D.Orion
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #48138 üzenetére
Munkatársamnak van. Alapvetően jól működik. A napelemes rész az csak amolyan rásegítés az elemnek(kell bele).
Annak a tartónak amit keresel az a neve, hogy kerékpáros mobiltartó.
Én a helyedben nem tenném a kormányra, mert esésnél vagy váratlan bukkanónál/gödörnél/döccenőnél kellemetlen meglepetés érhet. Főleg ha nagy kijelzős a mobilod.
Aktív GPS mellett 3 órát bír a telefon akkuja? Az nagyon kevés. GPS mellé nem kell bekapcsolni a netet(pl. endomondo) pluszba, csak az elején, hogy hamarabb pozicionáljon, utána ki lehet lőni a netet elég csak a gps jel engedélyezés. Egyébként nekem ma a ~70km-en ment a net és a gps is, így is csak 68%-ra merült az akku 100%-os állapotról(SE WT19i).
Páran használnak itt a topikban kiegészítő akku-kat, majd biztos bedobják estére, hogy ő nekik épp milyen van és mik a tapasztalatok. Most sztem majdnem mindenki teker.fanatic
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Mathematics #48143 üzenetére
Újban 100-120 körül, de akciósan kész bringába olcsóbb lehet egy két tíz ezerrel. Mi építünk használtat, csak a használt cuccokkal az a baj, hogy nem mindig van, rengeteg féle használt cuccot kéne raktározni hogy csak úgy összedobj belőle egy kívánság biciklit, azt meg nehéz beszerezni jó áron, úgy hogy meg is bizonyosodtál róla hogy nincs baja és garanciát tudsz rá vállalni..
-
-
Mathematics
csendes tag
válasz
---Lasali--- #48139 üzenetére
Huh, még a kormányon lévő váltók is ilyen fontosak? Én azt hittem, hogy az teljesen mindegy. Hogy csak a hátsó váltó, ami számít...
Egyébként köszönöm a segítséget. Kár, hogy nincs olyan, aki használt alkatrészekből rakna össze kerékpárokat úgy, hogy figyelne ilyen dolgokra. Sajnos csak olyanokat ismerek, akik még annyira sem értenek hozzá, mint én (de úgy gondolják, hogy igen), és emiatt nem jót építenének.
Használt bringát is nagyon nehéz találni úgy, hogy rövid idő alatt, jó méretben, jó felszereléssel, ne drágán, a közelben vásároljon az ember.
Szerinted trekking célokra az általad megfelelőnek ítélt használt alkatrészekből mennyiből lehet építeni egy biciklit?
-
Manitou
veterán
bikemag apróval mi a fene van?
Nem tudok feladni hírdetést.
Másnak sem működik a hírdetés feladása funkció rendesen aki be van regelve ? -
SOAD19
addikt
Hali!
A Sportsdirectben néztem ki egy cipőt, ami a debreceni üzletben nincs abban a színben, ami nekem kellene. (már kb. 3 hete hetenként egyszer benézek, de eddig nem kaptak az adott modellből)
Az eladó csajszi mondta, hogy sajna nem tudják megrendelni nekem, így nekem kellene megrendelnem a címemre. És mondta, hogy a szállítási díj benne van az árban, ami fel van tüntetve a terméknél. Viszont a "Szállítás" pontnál írják, hogy Mo-ra 3,5k a szállítás, és a terméknél se írják, hogy az árban a szállítási ktg. is benne van.
Nincs valakinek tapasztalata ez ügyben?Köszi!
MOD:
"A szállítási költségeket a megjelenített árak nem tartalmazzák, és azok a választott szállítási módtól, az országtól, a mennyiségtől és súlytól függenek."
Azért, holnap még rákérdezek az üzletben.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Mathematics #48137 üzenetére
Tourney az igen, meg a TZ váltók is.
Sehol nem tudsz utána nézni, ez tapasztalás kérdése.
Special ez az amiben gyenge a rugó: [link] De az új 9 es meg tök jó és sokkal olcsóbb mint a deore. [link]
Hátsó váltóból pl a régi alivio még majdnem ugyan az volt mint az akkori deore, csak műanyag házban fordul a kanál: [link] Ez a 8 ast ugyan úgy rakja mint a deore, csak kicsit gyengébb a kanál rugója és a műanyag forgáspont sem annyira fasza.
Aztán utána jött az olcsósított verzió: [link]
Majd újabban már 9 es és megint olyan mint a deore: [link]
Acera és az altus első váltó közt kb semmi különbség, ugyan az a lemez bilincses cucc, belevág a vázba szépen. 7-8 as hajtóművel és lánccal tök jól működik, viszont 9 es hajtóművel nem fog. Ha úgy van beállítva hogy felhúzza nagyra könnyen, akkor nem fogja letenni a kicsire csak teljesen elvéve a nyomatékot, állíthatod órákig nem lesz jó, így pl fejlesztésnél nem árt erre figyelni, mert igazán jó hajtóműből már csak 9 est lehet kapni. És ha teheted került az alsó bilincses váltókat, nagyon gyönge a merevségük a felső bilincsesekhez képest. -
A_ScHuLcZ
addikt
Az ALDI-ban kapható óráról tud valaki nyilatkozni, átmeneti megoldásnak érdemes belefektetni? (kép, másik kép)Normálisabb órát tervezgettem, de az mostanában nem fog beleférni a büdzsébe, ezért gondolkozok egy átmeneti megoldáson.
Illetve érdekel még, hogy hol lehet mobiltartót kapni, ami bringára építhető, és mi ezeknek a pontos elnevezése? Olyanra gondolok, mint az autókban a GPS tartó, csak kormányra szerelhető, túrázáshoz hasznos lenne.
Ezen kívül tervezek még beszerezni valamilyen eszközt, amivel meg tudom növelni a mobil akkumulátorának élettartamát, mert aktív GPS esetén sajnos akár 3 óra alatt le is merül. Tehát vagy valamilyen külső hordozható töltőre lenne szükségem, amit otthon előre fel tudok tölteni, vagy a dinamós töltőmegoldás felé kell nézelődnöm (valami ilyesmire gondolok), nem tudom melyik az ésszerűbb, használhatóbb. -
Mathematics
csendes tag
válasz
---Lasali--- #48135 üzenetére
De a Tourney kerülendő?
Az Alivio/Acera/Altus típusoknak hol lehet utána nézni, hogy melyik a jó és melyik nem? A leírásokban csak egy típusszám van, de nem tudom honnan lehet tudni, hogy melyik jó, és melyik nem.
Szerk.: Pontosítok kicsit. Szóval ilyenekből hogy lehet megtudni, hogy melyik jó, és melyik nem:
Shimano Tourney, TX35
Shimano Tourney, RD-TX35
Shimano Alivio, RD-M410
Shimano Acera, FD-M310 -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Mathematics #48134 üzenetére
Deore-al is lehet baj, ugyanis azokból csak 9 est találsz, és az érzékenyebb rendszer mint a 8 as vagy a 7 es. Tehát ha kikopnak a forgáspontok, nem futnak finoman a bowdenek, akkor katasztrofális lesz a váltás. De azért elég sokat bírnak ezek. 10 ezret nevetve el szoktak menni.
Valamint egy hátsó deore sor már 9 ezer ft felett jár a magyar nagyker és a shimano áremelés jóvoltából.
Alivio is teljesen jó, bizonyos modelleknek szoktak típus problémái lenni, pl az alivio karba olyan gyenge a visszahúzó rugó hogy benyomva szokott maradni a pillangó karja.. Acerából csak az új homlik értelmesek, a régebbiek elég műanyag gagyiba vannak átrakva, de alapvető túra felhasználásra az is teljesen jó, ahogy az altus is. Főleg ha pl egy 7 sebességes altust veszel, lehet a hajtás később fog lekopni mint egy deore nál, és egy lánc is harmad annyiba kerül.
Szóval ilyen egyértelmű örök igazságokat nem lehet mondani, hogy csak ezt meg csak azt, mindennek meg van a maga helye.Olcsó shimano agyváltóknál sincs szerintem olyan iszonyú különbség, ezek kb ugyan olyan minőségűek a sram al sachs al egyetemben. Érdemes ellenőrizni a csapágy hézagot sűrűn pl defekt, centrírozás, gumi csere miatt ha ki van véve a kerék, valamint nem árt újra kenni a csapágyazást, főleg ha vizezel, mert tömítésük nem nagyon van.. tehát ha vigyázva van rá akkor nem lesz vele baj.
-
Mathematics
csendes tag
válasz
---Lasali--- #48120 üzenetére
Érdemes ragaszkodni legalább a Shimano Deore -hoz használt Trekking kerékpár keresésénél? Az ennél gyengébb váltókkal rövidebb vagy akár hosszabb távon mi lehet majd a baj?
A legolcsóbb shimano agyváltókkal be lehet fürödni? Bírják ezek a trekkinges igénybevételt?
-
lajbi101
tag
Sziasztok!
Szerintetek is ez túl van árazva?
http://www.testbike.hu/velemeny/trekking/kellys-result
Shimano Tourney rajta minden 40 centis teleszkop.... -
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Még mindig naponta böngészem az apró hirdetéseket egy normális outi miatt. Munkába járás, napi 20km kb. Ez alkalmas rá szerintetek? Íme
Előnyök, hátrányok? Első Outim lenne. És eddig sem voltam nagy sportman. De majd ezután. :-)Előre is köszönöm az észrevéleményeket.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Doki-HUN1978 #48126 üzenetére
Kimondottan még nem szereltem Raidont, de úgy emlékszem adtunk el meg hoztak is olyan bringát amiben volt. Fekete, piros felirattal, 33 ezer körül van az ára kb?
Elég egyszerű holmi, komoly teleszkópokhoz képest kicsit lomha mozgás, kicsit gyenge megindulás, egyszerű patronos szorulós lockout egység. Annyit tud amennyibe kerül. Vannak drágábbak, azoknak lehet teljesen mása belseje, mert pl az alap raidon szerintem biztos műanyag perselyes, míg az 55 ezres már lehet teflonos, legalábbis remélem hogy annyiért nem ugyan azt a hulladékot adják.. Pl a RUX volt teflon perselyes az olcsóbb teleszkópjaik közül, és az persze jóval szebben is mozgott. -
fpeter07
veterán
-
Doki-HUN1978
senior tag
Nem tudom milyen felszereltsége van a kerékpárodnak...
Ha adsz egy linket amin látszik a felszereltsége, össze tudjuk őket hasonlítani.
Én csak olyan linkeket találtam, ahol nem írják le rendesen a gyári felszereltséget.(#48124) ---Lasali--- : Suntour Raidon-nal van esetleg valami tapasztalatod?
-
Bandi18
tag
Sziasztok
Még tavaly estem egy nagyot bringával amikor a váltószem elferdült. Kiegyenesítettem és minden ok, de azért jó lenne lecserélni mert azóta félrevált a váltom. Miskolcon hova érdemes bevinni ?
Köszi
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
D.Orion #48122 üzenetére
Igen néha jobb a felújításra áldozni mint új biciklit venni, de ha minden reménytelen rajta akkor viszont csak egy mókuskerékbe kerülsz aztán a végén rájössz hogy jobban jártál volna egy új bringával..
Nem láttam a biciklit, de amikre ezeket a váltókart feltették, azoknak a 10 ezer km elég húzós.
Agyak meg a küllőzet megérdemli az új felnit?
K Szabó the best bicicle components.Remélem javítottak a fékváltókar mechanikáján, mert az előző az egy gyötrelem volt..
Meg most a 11 esnél ugyan az még a bowden húzás mint eddig, mert akkor nem fog működni.
10 es ultegra SL -em kb 8-9 ezer km ig működött világbajnok módon, de sok finom állítást igényelt, valamint patika tisztán kell tartani, következő 10 ezer km en már romlott a helyzet, de még mindig jó, csak a lényeg hogy eredeti shimano lánccal használd. Connex el meg Yaban al már úgy vált mint egy K Szabó.
Minden esetre hogy szépen cseréltem a láncot, még szerintem új lánccal nem szalajtana a sorom, 18 ezer km van benne. Szóval annyira nem szemét ez a 10 es rendszer, na de a 11 esre, meg az új mechanikás fékváltókarra valahogy nem izgultam fel.. -
D.Orion
veterán
Kétkerék mobilalkalmazással
A 2011 júniusa óta elérhető Kétkerék applikáció sajátossága, hogy a kijelölt célpontokhoz vezető útvonalat elsődlegesen kerékpárutak figyelembevételével, azok elsőbbségi használatával tervezi meg. Az alkalmazás emellett számos közösségi funkcióval rendelkezik, ami lehetővé teszi bevált útvonalak megosztását. Az androidos alkalmazás térképe közel 19 ezer POI-t, azaz hasznos, érdekes térkép-pontot tartalmaz, pl. szálláshelyeket, éttermeket, múzeumokat, közeli látványosságokat, de az adtabázisban megtalálhatóak kerékpár szervizek is.És ez kép az Outi-soknak akiknek nincs szükségük a kerékpárutakra.
Az új Ultegra:
További képek és infók.(#48124) ---Lasali---: Költségbeverés előtt kinézek majd a "piacra" és lehet szerzek egy donorbringát olcsón, a nekem kellő felszerelésekkel.
-
D.Orion
veterán
válasz
---Lasali--- #48120 üzenetére
Thx. Anyum 99'-es Neuzer Hurrican-ját akarom kicsit feljavítani és arra gondoltam, hogy első lépésben keresek hozzá 3x7-es váltókat + karokat. Ami gyárilag rajta van az konkrétan ez.
Hát olyan is...
Utána pedig dobok rá két értelmes féket plusz két normális felnit.
Jelenleg az egész gépben nincs még 10000km se 1999óta. De már ugye egyszer elütötte egy figyelmetlen autós tavaly...
Sajnos ilyen vázkialakítású jó felszereltségű(normális fék + minimum ilyen váltó) női kerékpár bőven 100ezer felett indul. Így inkább költök erre 30K-40K-t, de legalább olyan lesz amire azt mondhatom neki, hogy tessék ez jó.
-
beci
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #48068 üzenetére
Értem,koszonom szépen.
Jelenleg egy Genesis Theseus mtv-om van.
Akkor nem sokkal jobb a linkelt mtb? -
D.Orion
veterán
válasz
RigoJancsi #48051 üzenetére
No most így este meló után böngésztem egy kicsit a neten. 100.000Ft-ig nagyon kevés olyan kerékpárt találtam amin lenne minimum egy Alivio hátsó váltó.
Acera-t és Altus-t nem ismerem, még nem volt velük dolgom. Úgyhogy most én is kérdezek másoktól:
Acera és Altus váltók bírják a földutas rázkódós közlekedést?
Tourney-t meg se merem kérdezni...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
lsebestyen #48115 üzenetére
nektek is? basszus. vagy nem vagy a cimbim endo-n? valszeg az a baj, látnod kéne!
-
szki
őstag
válasz
Stauffenberg #47911 üzenetére
Nálam lényegesen kevesebb hozzáférést kér az Endomondo az Androidos telefonon. A megfelelő Endos support oldalon kaphatsz felvilágosítást miért is kér ennyi engedélyt az alkalmazás.
Pl. a telefonkönyvi adatok esetében nekem látszik a gmail-es címtárba felvett ismerősök esetében a normál névjegyzékben az, hogy éppen mikor, mit sportolt az illető.
A közösségi élet már csak ilyen, hogy rá kell bíznunk bizonyos információk kezelését az alkalmazásokra. Szerencsére különféle jogosultságok állíthatóak a telefonon, és a web-en futó Endon is. Azonban az igazán fontos adatokat csakis papír alapon szabad kezelni
Ha meg vki nagyon ódzkodik, akkor használjon két telefont! -
hoffman_
nagyúr
tavaszmező utca 8.ker - amfiteátrum utca 3.ker, 25 perc
egyéni rekordot futottam, most örülök magamnak
pedig még meg is álltam margit hídon fél percre beszélni egy cimbivel, akibe belefutottam, hogy 2 óra múlva ugyanitt partí
életcélom levinni ezt a távot 20 perc alá, még van rá majdnem két évem
-
válasz
Criton #48100 üzenetére
Az SPD-s móka tényleg nem hülyeség, főleg ha annyit fejlődsz majd, hogy már kiállva is fogsz tekerni. Mert olyankor ha lecsúszik a lábad a pedálról, irgalmatlanul nagyot zakózol ám!
Tini koromban a BMX-el akkorákat pereceltem emiatt, hogy öröm volt nézni.Bár amiatt is, mert a haverok mind favorittal vagy csepel OUTI-val nyomultak én meg az 1 sebességes BMX-el bohóckodtam mellettük. Lehet hogy igazából akkor tanultam meg nagyon pörgetni.
(#48112) Criton - Azzal a bluetooth-os mellkaspánttal nagyon vigyázz, mert zabálja az elemeket. Konkrétan a gyári gombelemmel nekem 8 órát tudott a specifikációjában megadott 150 órával szemben. Egyedül a DURACELL elemekkel működik 40-50 órát. De a textil övet én kinyírtam 5 hónap alatt, mert általában napi 3-4órát használtam minimum. Ráadásul a pántra csak fél év gari van! Amiből pont kifutottam.
(#48114) hoffman_ - Jó is az.
De a városban való sebességhajhászással nagyon vigyázz ám!
-
ludsimon
veterán
válasz
Stauffenberg #47911 üzenetére
+1 Teljesen egyet értek!
Én ugyan symbian alatt, de sports-tracker nevű programot használom már 2009 óta. Androidra is van!
Konkrétan symbian alá a legjobb program ami létezik ilyen gps trackernek! Be lehet állítani az autó start stop-ot 5 km/h alatt. Nagyon jó program! -
zoli03
őstag
válasz
---Lasali--- #48105 üzenetére
Egyelőre még nem vettem meg, mert jobban tetszene teljesen feketén. De akkor nem keresek másik felnit emiatt (ár-érték arányban nemigen találtam jobb aero felnit), hanem valahogy leszedem róla (csak eddig nem voltam benne biztos, hogy ez működne-e a gyakorlatban is).
#48106 lsebestyen: ilyenről is hallottam már, bár ott WD40-el szedték le.
-
válasz
Criton #48100 üzenetére
Amit linkeltél, ott nincs a dobozban a mellkaspánt, szóval azt külön meg kell venni hozzá.
Amúgy jók a polarok igaz hogy drágák, nekem rs100-asom van és eddig nem volt gondom vele. Annyit hozzátennék, hogy szerintem arra figyelj, hogy a mellkaspánt kódolt legyen. Engem párszor megszivatott az első olcsób órám, ami kódolatlan volt... -
madmike
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #48107 üzenetére
Neked még sikerült 1300ast venned?
Ez a 800as max és átlag pulzust se tud sajnos, ettől függetlenül lehet lecsapok rá. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
zoli03 #48104 üzenetére
Próbáld meg egybe lehúzni, hogy ne kelljen kapargatni, mert akkor megkarcolhatod, a maradék ragasztót meg valami oldószerrel próbáld meg leszedni ronggyal, féktisztító, aceton, stb, de előtte próbáld meg olyan részen ahol nem látszik, pl belül, hogy nem-e marja meg a felületet. Pl konyhai zsír oldót Tilos használni anodizált alun.
Én gyári shimano kerékről szedtem le egy-egy matricát kb másfél órás acetonozással...egybe le tudtam húzni de ott hagyta a ragasztót, volt egy piros csík a matricán, ami totálisan elütött a bringától. -
zoli03
őstag
Felniről mennyire nehéz leszedni a matricát? Le lehet úgy, hogy a felnin ne látszódjon meg utána? Konkrétan egy Rodi Airline Evo-ról lenne szó.
-
Muton
addikt
ezeket full nem vágom, hogy hogy nem dűlnek el
Nagy királyság van amúgy, ma kiderült hogy az új deuter race exp air-eknél már nem sárga az esőkabát huzat, hanem neon zöld, és lehet külön is kapni, szóval le tudom cserélni a sárgámat Deuteres zöldre (mert nem Deuteres van, csak gondolom azt mindenki érzi, hogy ez így nem az igazi
)
-
szki
őstag
válasz
Criton #48089 üzenetére
Egyáltalán nem kényelmetlen a pulzusmérő mellkaspántja. Bicajozásnál fel se tűnik, hogy rajtam van. Futásnál néha érzékelem, hogy lötyög picit, de nem probléma.
Azt javaslom először vmi olcsóbb mérőeszközzel kezdj (5-9 eFt). Átlagpulzust tudjon, meg mutassa a pillanatnyi értéket. Az se árt, ha max is kiolvasható belőle utólag. Aztán ha beválik a módszer, akkor a komolyabb eszközök vásárlását csak a pénztárca határozza meg.
Én futásnál mindig használom a pulzusmérőt. Szépen segíti a különféle edzéseket, és a tejsavküszöb tolást. Félmaratoni versenyeken is segít nekem, hogy ne fussam el magam 190 fölé, és ne is kényelmesedjek be 175 alá. Bringázásnál nem sűrűn használom a pulzusmérést, mert ott jobban érzem a megfelelő távhoz illő tempót.(#48103) Muton : mintha tricikli lenne, és azért nem dőlt el
Amúgy hasonlót én is tudok művelni
-
madmike
őstag
válasz
Doki-HUN1978 #48087 üzenetére
Ezt egyébként már ki is próbáltad? nem lehet hogy hamisitvány? Ahogy nézem már csak a 800as tipus van neki, az pedig nem tud pulzus zónát kezelni.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest