- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6932 üzenetére
Tudom, csak mint érdekesség írtam.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #6932 üzenetére
Köszi a segítséget! Elfogadta a tanár
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6927 üzenetére
Na minket azért buktattak.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #6927 üzenetére
Köszi! Sikerült
-
sz.j
nagyúr
válasz
fordfairlane #6815 üzenetére
Mindkettőtöknek köszönöm a válaszokat.
Ui.
Azzal, hogy minden cellának külön-külön megadom a méreteit, stb, azt állítólag a Google nem szereti (szöveg/kód arány) .., most már csak az a kérdés, hogy a Wordpress sablon CSS-be hogy tudom beapplikálni mindezt. -
sz.j
nagyúr
válasz
fordfairlane #6812 üzenetére
Először is köszönöm a választ.
"Alaphelyzetben a tartalom széttolhatja a cellákat, ha az adott méretben nem fér el."
És ez valahogy meglehet akadályozni? Azazhogy a tartalom ne tolja szét a cellát
-
PoniLoW
csendes tag
válasz
fordfairlane #6787 üzenetére
Köszönöm Joci! A keret probléma megoldódott, ideiglenesen a középre helyezés is, de a most kapott új kóddal megint balra igazodik, pedig ott is átírtam a float:left-et arra, amit írtál.
Fordfairlane neked is hálás vagyok!
Bocsi,hogy szerencsétlenkedek, de így erre újra kellene egy megoldás (a kód ugyanaz, ami az előző hsz-ben látható (kivéve a float:left-et).
Köszönöm a segítséget! -
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #6786 üzenetére
Tovább egyszerűsítettem, hogy csak a lényeg maradjon benne, a dropdown viselkedés 3 szintre. Egyszerű testre szabni a saját menüdhöz.
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #6761 üzenetére
A TS engem is felkur, es en is inkabb ES6 fanboy vagyok, de majd erot veszek magamon es letolok par basic tutorialt, illetve varom meg a JohnPapa Angular2 konvenciokat, bizom benne az is elerheto lesz a kozeljovoben. Az az 1.x eseteben is nagyon sokat javit a fejlesztes minosegen.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6759 üzenetére
Alapvetően nincs vele baj, de a debuggoláson kívül kb. nem sok értelmét látom a típusosságnak. Meg igazából a többi fícsör is olyan amit a babel már régóta tud, így szvsz jobban megéri babelezni, mert előbb utóbb (10-20 év múlva
) az ES2015 lesz a standard.
Azért az vicces, hogy ng2 doksi nem érhető el sima JS-hez, hanem még ott is a TS-t tuszkolja az emberre..
-
pedro888
csendes tag
válasz
fordfairlane #6698 üzenetére
Köszönöm.
-
tzimash
őstag
válasz
fordfairlane #6594 üzenetére
Nem lett jó így sem.
-
edari
őstag
válasz
fordfairlane #6577 üzenetére
Itt valóban ez volt a baja.
De egyébként nem ez volt a baj.Amúgy ha ezt:
float: left;Kicserélem erre:
display: flex;
Akkor ugyan jó a lista, csak a szöveg esik be alá.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
fordfairlane #6483 üzenetére
Kezdem érteni a lényegét.
Milyen program lenen jó erre a célra?
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #6480 üzenetére
A send metódusnál talán kell egy urlencode is.
-
zsolti_20
senior tag
válasz
fordfairlane #6480 üzenetére
Igen pontosan abba kerül bele, ezt nagy nehezen sikerült kiderítenem.
Nem szükséges itt a VB-t használni, ha erre van más megoldás is. Csupán VB-ben csináltam meg az egészet, de ez átültethető bárhová. AJAX metódushívásról tudnál írni légyszives pár szót? Ez nekem így még elég kínai.
Számorma az is tökéletes lenne, ha egyből küldené MySQL-nek a VB-t kihagyva.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
fordfairlane #6419 üzenetére
SZia!
Erre én is rájöttem, azért kértem segítséget.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #6409 üzenetére
Ne álszenteskedj már, mintha te mindig olyan türelmes ember lennél, jópár embert elküldtél már a búsba, mert épp nem tetszett, amit írtak. Ha valaki látványosan ostoba, ne csinálj már úgy, mintha kitartóan lökdösnéd előre. Nem is kell.
-
Zedz
addikt
válasz
fordfairlane #6409 üzenetére
Amúgy arra a mai napig kíváncsi vagyok, hogy az 1993 vajon a születési évét jelölte-e. Ha igen, akkor tényleg teljesen rossz irányba akarta magát képezni... reménykedem, hogy fiatalabb volt egy jó pár évvel.
-
adam_
senior tag
válasz
fordfairlane #6337 üzenetére
Ilyet vagy ehhez hasonló szolgáltatást?
A PHP-s megoldáshoz localhostnál szükséges pl.: XAMPP vagy hasonló program használata ahhoz, hogy működjön a dolog?
-
Agostino
addikt
válasz
fordfairlane #6329 üzenetére
gondolhattam volna erre. sajnos nem íródik bele
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #6242 üzenetére
Lol, azt már észre se vettem.
(#6243) honda 1993
"Lesz ezzel melo"
Abban biztos lehetsz.Levélküldésre én ezt használom: PHPMailer.
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #6125 üzenetére
És ha ezt az adathalmazt később egy külső forrásnak is ki kell szolgáltatnom, akkor a JSON oda is ajánlott?
Mi az előnye a JSON-nak az XML-lel szemben? Javascripttel tökmindegy, max kicsit gyorsabb a feldolgozási idő, nem?
Külső programokkal le lehet kezelni rendesen a JSON fájlokat (mittudomén mondjuk Androidos szoftver ha lehívja az adatot a weboldalról) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #6024 üzenetére
Őő...
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #5692 üzenetére
Ja, nézegettem a "how to turn off responsive bootstrap" doksikat...
Pár száz lapot is át kell írni, attól tartok.. -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #5690 üzenetére
Vegulis igen, van a bootstrap.css , responsive.css meg a main css, telis tele @media blokkokkal
De ha ezek kozul kiherelek mindent 1200 alatt, az nem az igazi eredmen volt -
oleandro
tag
válasz
fordfairlane #5645 üzenetére
Akkor tudja a fene, azért köszönöm a segítséget!
-
kemkriszt98
tag
válasz
fordfairlane #5623 üzenetére
Értem, kösz
-
válasz
fordfairlane #5549 üzenetére
Hm, ebben lehet valami. Furcsa, hogy random a hiba, valakinél előjön, valakinél nem. Mindegy, átírtam, aztán kiderül, változik-e valami.
Köszönöm az ötletet!
-
válasz
fordfairlane #5513 üzenetére
Jajj, "butaságot" kérdeztem! Ahogy olvastam, egyből beugrott...
Én leragadtam ott, hogy csak a div elemeken belül lehet CSS stílust adni.Köszönöm a segítséget!
Ha már itt tartunk, a weboldalon van pár olyan eset, pl betűszín, amikor csak egy bizonyos kiírásra érvényes. Ezt html attribítummal adtam meg: <font color="red"> szöveg </font>. Ezt PHP-vel echo-zom ki. Ennyi még belefér, vagy erre is CSS-t használjak?
-
DNReNTi
őstag
válasz
fordfairlane #5474 üzenetére
Ettől féltem igen.
Korábban én is szkriptet használtam, aztán váltottam az attribútumra, de egy mostani projektnél szeretném ha az oldal IE9-ig kompatibilis lenne.
-
martonx
veterán
válasz
fordfairlane #5250 üzenetére
Nem vagy egyedül. Kérdezni is tudni kell
-
highand
tag
válasz
fordfairlane #5212 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ. Az a helyzet, hogy nem keretben szeretném, hanem bekezdésben, címsorban, sima szövegben.
Esetleg, ha erre tudnál megoldást.
-
oleandro
tag
válasz
fordfairlane #5198 üzenetére
Az egyszerűség kedvéért átírtam az elérési utat és szöveget....
-
TomKiss
tag
válasz
fordfairlane #5029 üzenetére
Igen, próbálkoztam vele.
Láthatóan működik is, mert az oldalt hozzáigazítja, illetve ennek megfelelően működik, csak az adott szövegrész nem. Az továbbra is marad egy keskenyebb oszlopban.Köszönöm a tanácsokat, úgy néz ki, akkor marad egy mobil verzió készítése.
-
phanfantom
senior tag
válasz
fordfairlane #4979 üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik, át fogom nézni.
-
spammer
veterán
válasz
fordfairlane #4975 üzenetére
Én divekkel is szoktam, persze helyzettől is függ.
-
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #4975 üzenetére
En is csak td-nel hasznalom.
Mindenhol mashol marginozok. -
cidalain
veterán
válasz
fordfairlane #4899 üzenetére
Nem tom, nyilvan az alap cms felrakasaert nem sok a 30 penz.
De az egy full alap, gyari megoldas. Nincsenek benne egyesi igenyek, plane nem egyedi kinezet, logo tervezes, stb.Es sokan azzal jonnek hogy kapja a hirlevelben hogy 30ert mar lehet ilyet, csinaljuk meg mi is neki: ez kene, meg az meg amaz, igy nezzen ki, a fejlecben porogjenek a kepek, ha odaviazem az egeret ugasson, kene meg egy szep logo is, persze full menedzseles. Es ha lehet 3 nyelven :-)
Nyilvan ezt el lehet neki magyarazni, de lassan minden munkamegbeszeles 2 ora helyzetertekelessel kezdodik. :-)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4862 üzenetére
Jaj ne mondd már, hogy a hibákat tartalmazó w3schools-ra nincs alternatíva. Ott van a w3fools oldalán tonnányi ilyen oldal linkelve. De mint említettem, az ott is linkelt MDN teljesen jó forrás, és nem tartalmaz meglepő blődségeket. Ráadásul Wiki-jellegű, ahogy írják is az oldalon, ezt kevesen tudják róla - így nagyobb esély van rá, hogy javításra is kerül.
Mint írják, a w3schools szarik a beküldött javaslatokra, vagy csak nagyon nyögvenyelősen változtatják meg a hibákat, valszeg részben éppen a w3fools oldalán felsorolt infókra hallgatva. Az sem túl szimpatikus, hogy a W3C állítólag megkérte őket, hogy nyilvánítsák ki egyértelműen, hogy NINCS közük a W3C-hez, mivel ilyenformán az oldal neve nagyon megtévesztő, ők erre nem voltak hajlandóak. Az tény, hogy a keresőoptimalizáltságuk viszont nagyon jó. Az is előnyös, hogy ki tudod próbálni egyből a kódokat. Az MDN oldalán is van viszont erre alternatíva, ott jsFiddle-példákat szoktak belinkelni, ami jobb a w3schools-os megoldásnál.Egyébként nekem mindegy, ki mit használ, de nekem is eltartott egy ideig, míg rájöttem, hogy jobban járok, ha nem használom inkább a w3schools-t - és az MDN-ben még nem csalódtam. Alapos leírásaik vannak, és jóval kevesebb a hiba, valamint nem jellemző a rossz praktikák erőltetése. Amit viszont sikerül felfedezni, arra elvileg megvan bárkinek a lehetősége, hogy javítsa azt.
-
gyga
senior tag
válasz
fordfairlane #4610 üzenetére
köszi kipróbálom
-
2csi
aktív tag
válasz
fordfairlane #4549 üzenetére
Jim-y, fordfairlane Köszönöm!!
-
2csi
aktív tag
válasz
fordfairlane #4546 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És hogy kell háttérszínt állítani? -
2csi
aktív tag
válasz
fordfairlane #4544 üzenetére
<style>a {color:#010101;}
<a href="http://www.google.hu">Google</a> <br>
<a href="http://www.youtube.com">Youtube</a> <br>
<a href="http://www.prohardver.hu">Prohardver</a> <br>
<a href="http://www.argep.hu">Árgép</a> <br>
<a href="http://www.pto.hu">Pazar cuccok</a> <br>
<a href="http://www.viccesviccek.hu">Viccek</a> <br>
</style>Ez így jó?
Csakmert valamiért most eltűnt az összes link az oldalon. -
2csi
aktív tag
válasz
fordfairlane #4542 üzenetére
De ezt hova irjam?
-
válasz
fordfairlane #4530 üzenetére
és Sk8erPeter: Köszönöm!
Beállítottam a transitional fejlécet (ennek még utánaolvasok), megadtam az alsó képeket tartalmazó diveknek egy-egy id-t és a html helyett a css-ben adtam meg nekik a megfelelő paramétereket.
Így már jó lesz. -
Orton96
aktív tag
válasz
fordfairlane #4527 üzenetére
Testvérem ha minden jól megy, akkor webes programozó lesz. Úgyhogy köszönöm a te válaszodat is, neki is jól fognak jönni ezek az ismeretek a döntésnél.
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #4441 üzenetére
az én szememben az két gomb, egy boríték (mailto) és egy pénzköteg(megveszem)
de lehet az én hibám...
-
fordfairlane
veterán
válasz
fordfairlane #4436 üzenetére
<style style="text/css"> helyett nyilván <style type="text/css">
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4171 üzenetére
Nem kell elkerülni a topicot, én elfogadom, ha vitázol velem, és nem háborodom fel rajta, hogy nem értünk egyet, nem is kell mindig. Érdekes ez a hozzáállás. Most elkerülöd a topicot azért, mert nem voltunk azonos véleményen?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4169 üzenetére
Bahh, de fárasztó, hogy még mindig nem érted, miről vakerászok. A téma is kezd unalmassá válni.
Az ő döntése, de a döntését ne hülye és sántító érvekkel támassza alá. Nem érv az, hogy neki még eddig nem volt egy ügyfele sem, akiről annyit tudott volna, hogy az illetőt érdekli, hogy néz ki egy honlap, és feltűnik neki, hogy valami nem kóser a honlapon. De szerintem Te is nagyon félreérted, ami a mondanivalóm volt, mert nekem semmi bajom azzal, hogy legalább összehozott egy nézhető honlapot, sőt, ez tök jó, de ha nagyon feltűnő hibákra hívjuk fel a figyelmét, kellő érvekkel alátámasztva tanácsokat adunk, akkor ne jöjjön azzal a baromsággal, hogy "nem programozók a célcsoport", mert akkor ilyen alapon minek jön ide tanácsért; meg ha már annyira jó az üzleti érzéke, és mint kiderül, lényegében bárki lehet akár célcsoport, akkor nem kéne ilyen szűk látókörrel hozzáállnia a kérdéshez.
De engem aztán rohadtul nem érdekel, hogy a honlapja milyen üzleti előnyök eléréséhez viszi őt, szóval nem fogok győzködni senkit erről. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4167 üzenetére
Szerinted abban is igaza van (ha már így igazából konkrét tartalom nélkül véded, bár szerintem nincs rá szüksége, nagy kisfiú ő már ahhoz, hogy megálljon a lábán
), hogy a "milliomos államtitkár jövedelmezőbb", tehát akkor ebből következik, hogy le kell fosni a honlapja dizájnját? Ez volt az érvelése, erre mondtam az előbb, hogy hibás (úgy látszik, nálad az a hsz. kimaradt, vagy csak nem foglalkoztál vele).
Egyébként nehogy megmagyarázd, értem, hogy mit akar mondani, csak rosszul fejezi ki magát, és a "majd ti is meglátjátok"-jellegű, apáskodó kommentárjai (~ kb. "bizony, én már tudom, mi a dörgés, ti még nem") elég rosszul jönnek ki. Persze biztos nem ez volt a szándék, de így hangzott.
Igazából az egymás meggyőzését valahol ott kellett volna abbahagyni (szerintem neki), hogy "nem ez a szakmám, de próbálkozom, készítettem egy honlapot, nem is lett rossz, de elfogadom, ha elláttok tanácsokkal, mert ti ezt valószínűleg jobban tudjátok, és ti sem mondjátok meg a frankót a kertészkedésről".
Azt sugallta, hogy a gazdagabb rétegre szeretne építeni, nyilván jól jön a lóvé, ez tök rendben is van, de akkor meg annál is inkább foglalkozni kell a honlappal, mert fontos az imázs (mondom ezt úgy, hogy mint mondtam, abszolúte nem az én szakterületem a dizájn, nagyon távol áll tőlem, de attól még tény, hogy nagyon fontos). -
sgery
őstag
válasz
fordfairlane #4154 üzenetére
Előre raktam és jó is lett.
Köszönöm
Már csak pár tucat oldalon kell ezt végigtolnom...:/Menü: nem tudom végigfutottad-e, de itt igazából 3 kiépített hasonló oldalam van, mindegyik ilyen menüvel. Maga a menü kép pár kbyte így ez nem lényeges szerintem.
Tehát tényleg megérné átírnom minden oldalon a menüt e miatt, hoz ez nekem bármit hogy fél napomat erre áldozom, vagy csak a webprogramozók lesznek boldogabbak a tiszta munka miatt?Margin: ok, ez húzza beljebb. De ez ugye bekezdésekre szedi, de mivel a rövid sortáv miatt shift+enter-rel tolom tovább így nem tudom megoldani, hogy a felső sor bent legyen, míg alatta beljebb. Gondolom most jön, hogy akkor a sorközt állítsd lejebb...
A facebook-ra várom a megoldást, keresek én is de nem találok
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4132 üzenetére
Igen, alapvető probléma, hogy az infós (?) tanárokat nem képzik tovább, és sokszor igényük/idejük sincs az autodidakta módon történő továbbtanulásra. Pedig az informatika pont olyan, hogy lehet az ember akármilyen idős, akkor is állandóan tanulnia kell valami újat, mert így is mindig le lesz maradva.
Na meg általában a tanítási módszertan rossz (jó, ez elég általános, és szinte közhely, de informatikában is így van), mert többnyire a diákoknak csak elveszik a kedvét attól, hogy egyáltalán bele merjenek fogni a honlapfejlesztés elsajátításába. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4130 üzenetére
"Kezdő html-ező diákról van szó."
Pont ezért keserít el, hogy mi a francnak terhelik az agyát olyannal, ami abszolúte haszontalan, vagy legalábbis haladó módon lehet szépen, normálisan kinéző módon megoldani. Ahelyett, hogy azt oktatnák neki, hogy hogyan lehet egy normális oldalfelépítést kialakítani, mi az a CSS, hogyan rakjon be margót, paddinget, betűszínt és a többit NEM elavult módszerekkel, deprecated tagekkel, és még rengeteg alapdolgot fel lehetne sorolni.
De villogtatás? Utolsóként jutna eszembe. Előbb tanulja meg a HTML alapjait, meg mondjuk JavaScriptben írni egy-két sor kódot, aztán jöhetnek ilyen baromságok.Btw. abban igazad van, hogy kicsit terjengősen fogalmaztam, de mutattam neki demót, hogy lássa működni a gyakorlatban is, gondoltam abból sokkal gyorsabban meg lehet érteni.
-
roberto211
őstag
válasz
fordfairlane #4126 üzenetére
Elhiszem, miért ne hinném el?
Egyébként most már szerintem is ezt akarják számon kérni a "natúr" html-be. Mindegy hát látják h megpróbáltam az h nem működik az meg nem az én bajom ennyi.
Egyébként valóban idegesítő dolog, sőt nem is idegesítő hanem aki epilepszás, annál még rohamot is idézhet elő a nagyon gyors villogás főleg sötétben.. De ez nem ide tartozik..
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #4126 üzenetére
Kár, hogy ugyanezt konkrétan leírtam én is (böngészőproblémák, <blink> tag, alternatívák), de ezek szerint nem igazán figyelt oda a tartalomra.
-
sz.j
nagyúr
válasz
fordfairlane #4053 üzenetére
Köszönöm a segítségedet
, mindkét megoldás megszüntette az eddigi hibákat.
-
mdk01
addikt
válasz
fordfairlane #3825 üzenetére
Köszi akkor az sem lesz.
Esetleg egy olyanba tudtok segíteni, hogy egy képre kattintva az megnyílik egy külön ablakba azon a méreten amit megadok neki?
A kép jelenleg egy cellába van bent 200x150px méreten és ennek kellene megnyílnia egy ablakba egy bizonyos méreten.Köszi
-
_ATi_1
senior tag
válasz
fordfairlane #3822 üzenetére
Utólag feltűnt, hogy néhány CSS elem érvényesül, úgyhogy a csatolás megtörténik, gondolom a html5 zavarhat be pár régebbi böngészőben.
Az IE 8-as verziója az, ahol gondok vannak. -
_ATi_1
senior tag
válasz
fordfairlane #3819 üzenetére
Ugyanez volt a helyzet ezzel is, ha erre gondolsz:
<meta http-equiv='Content-Type' content='Type=text/html; charset=utf-8'>#3820: Ez sikerült is
-
_ATi_1
senior tag
válasz
fordfairlane #3815 üzenetére
Köszi a választ. Akkor nincs elrontva a linkelés.
A honlap tartalmaz pár html5-ös elemet, formázást. Esetleg az miatt előfordulhat régebbi böngészőknél ? -
sz.j
nagyúr
válasz
fordfairlane #3483 üzenetére
Semmi másért csak hajt a kíváncsiság, hogy mit miért és hogyan kell csinálni.
-
Lacces
őstag
válasz
fordfairlane #3385 üzenetére
köszönöm!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #3362 üzenetére
Jöhet a magyarázat.
-
sz.j
nagyúr
válasz
fordfairlane #3362 üzenetére
Köszönöm a segítségedet, az ajánlott kóddal tökéletes lett a cella + kép.
-
Arki
tag
válasz
fordfairlane #3308 üzenetére
Köszi, nem az volt a baj - megkapta -, lehagytam egy zárójelet
.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #2746 üzenetére
akkor csak én értettem valamit félre, most minden rendben van, minden oldal valid már
-
Speeedfire
félisten
válasz
fordfairlane #2744 üzenetére
ezek szerint téves infóm volt eddig ezzel kapcsolatban
pedig nem sok helyen így használom, javítgathatom akkor jódarabig -
válasz
fordfairlane #2687 üzenetére
Műxik. Köszi!
mod.: viszont nem pont középre rakja, de majd játszom a %-okkal. -
válasz
fordfairlane #2687 üzenetére
Köszi, este kipróbálom!!
-
zka67
őstag
válasz
fordfairlane #2677 üzenetére
Köszönöm a kimerítő és érthető választ!
Eddig megvoltam nélküle, talán ezután is megleszek.
-
HelloWorld
tag
válasz
fordfairlane #2652 üzenetére
Értem én, de a kliensoldali scriptelés önmagában nem AJAX, semmi köze hozzá. Semmiféle "AJAX szerűség" nincs abban, ha egy JS változóból változtatod dinamikusan a tartalmat.
Technikai szempontból persze, hogy nem AJAX.
De pusztán felhasználói szempontból a lényeg egy, és ugyanaz: nem töltődik újra a teljes oldal, csak a szükséges részek.
Másképp: a felhasználó nem lát mást, csak hogy változik a tartalom az oldalon, a teljes oldal újratöltődése nélkül.
Ezért írtam, hogy AJAX-szerű.Írhattam volna, hogy teljes oldalletöltés nélküli tartalommódosulás, de ekkor gondolom mindenki az AJAX-ot javasolta volna.
-
HelloWorld
tag
válasz
fordfairlane #2650 üzenetére
fordfairlane: „Ez az AJAX, minden más az nem AJAX.”
Tudom, de felhasználói szempontból nézve az a lényege a dolognak, hogy nem tölti újra a teljes oldalt (csak a szükséges adatokat küldözgeti a host és a client közt).
Lényeg, hogy nekem sem szabad újratöltenem a teljes oldalt, sőt, lehetőleg menet közben nekem itten semmit se kezdjen el töltögetni.shev7: Ha meg a savszelesseg nem problema, akkor meg miert nem jo az AJAX?
Mert AJAX-szal is töltöget a hostról, amit nem szeretnék, ui. szimplán rontja a felhasználói élményt.
Egy fading effekt van az oldalon. Bal oldalt a menü, jobb oldalt hírek, linkek és középen egy container divben a főtartalom. Ez a div linkre kattintáskor elhalványul, amikor teljesen elhalványult és egyáltalán nem látszik, akkor jelenik meg benne az új tartalom, és az új tartalommal szépen lassan "visszahalványul".
Namost, ha én közben szedem le a cuccost a hostról, akkor itt lesz egy minimális megakadás. Ha lassú a host vagy a kapcsolat, akkor szemmel jól látható pillanatnyi megakadás lesz. Én pedig ezt szeretném elkerülni.DeltaPower: ha már annyira mindent be akarsz tölteni, akkor inkább tedd egy-egy rejtett divbe a tartalmakat, és javascripttel csak rejted-mutatod ami kell.
Ez sem rossz ötlet, de akkor a 9 menüpontnak csináljak 9 divet?
Én egyszerűbbnek gondoltam egy divbe innerHTML-el beleirogatni az adatokat egy JS változóból.Egyébként az oldal képekkel-szöveggel-stíluslapokkal együtt en bloc 136Kb.
-
cicafarok
csendes tag
válasz
fordfairlane #2499 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Még abszolút kezdő vagyok, csipegetem a tudnivalókat, de inkább csak akkor kérdezek, ha már végképp nem megy valami. Az alábbi könyveket olvasgatom:
Dave Taylor: Creating Cool Web Sites with HTML, XHTML and CSS
Wendy Willard: HTML: A Beginner’s Guide
Nicholas C. Zakas: JavaScript for Web Developers, 2nd Edition
Cliff Wootton: JavaScript Programmer's Reference
Steven W. Disbrow: Java Script Weekend Crash CourseVan esetleg valami jó könyv, amit ajánlotok? Inkább kezdőknek valóra gondolok.
-
Azazello-
senior tag
válasz
fordfairlane #2180 üzenetére
3.5.5 es ie8 amivel probaltam.
-
Azazello-
senior tag
válasz
fordfairlane #2180 üzenetére
-
Azazello-
senior tag
válasz
fordfairlane #2176 üzenetére
nem csuszik el a jobb oldali banner menu, es feher a hatter mindenhol, kiveve a backgroundot?
-
Azazello-
senior tag
válasz
fordfairlane #2172 üzenetére
tudna valaki mondani kulfoldrol is elerheto ingyen tarhelyet?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #2151 üzenetére
A kérdés az volt, hogyan oldja meg...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #2054 üzenetére
Louloudaki és fordfairlane, köszi, hogy válaszoltatok, a checked-del nem volt gond, és esküszöm, nem értem, miért, de most már működik...
Toltam egy cache-ürítéses frissítést (Ctrl+F5), és szerintem ettől lett jó, előtte a sima F5-tel nem működött - számomra nem igazán logikus, hogy attól még, mert adatokat tárol a gyorsítótár, az egy ilyet miért és hogyan befolyásolhat vajon...
Mindegy, a lényeg, hogy végül is nem volt hiba a kódban.
Köszi! -
Vasinger!
nagyúr
válasz
fordfairlane #2043 üzenetére
Szóval a 2007-es office-ban nincs semmiféle FP?
Csak azokat lehet hozzá megvenni amit írsz? Ez így elég érdekes.
Nekem a 2007-es office mellett van fent a 2003-as FP. -
milegyen
csendes tag
válasz
fordfairlane #2023 üzenetére
Köszi, nagyjából értem, mi, mire jó a kódban, de ehhez több időre lesz szükségem, hogy így tudjak összerakni egy oldalt.
-
milegyen
csendes tag
válasz
fordfairlane #2021 üzenetére
Köszi, értem. Sajnos a php-hez nem értek cseppet sem. Később majd igyekszem kicsit megismerkedni vele. Gondolom, akkor iframe-re sem lenne szükség, hanem egyből lehetne div-ben megjeleníteni a tartalmat, a div mérete pedig tud igazodni a tartalom méretéhez és akkor rögtön nem lennének gördítősávok, se oldalt, se alul.
Egyelőre jó lesz így is, FF-ben nincs gond, és IE alatt sem vészes, csak engem bosszant marhára -
milegyen
csendes tag
válasz
fordfairlane #2018 üzenetére
Szia
Köszi, átírtam. Így már sokkal jobb, FF-ben pont olyan, mint szeretném, IE szokás szerint nem azt csinálja, amit kellene.., mert a keretben nem csak oldalt jelenik meg a gördítősáv, hanem alul is, pedig az alsó nem kellene. Kíváncsiságból adtam 1px-es bordert a divnek, hogy lássam mi meddig tart a kereten belül. A látottakból aztán arra következtetek, hogy azért jelenik meg az alsó gördítősáv is, mert nem csak a 470px széles div, hanem a tartalmazó oldal egy kis része is betöltődik a keretbe. Most mondjuk ez zavar a legkevésbé, de ha valaki tud ellene egy használható megoldást és megosztja velem, azt nagyon megköszönöm.
Még egyszer köszönet fordfairlane-nek a kódért, szépen működik -
milegyen
csendes tag
válasz
fordfairlane #1924 üzenetére
Köszönöm. Több kérdésem nincs ... egyelőre
További szép napot mindenkinek! -
total90
veterán
válasz
fordfairlane #1892 üzenetére
Köszönöm
-
Immy
őstag
válasz
fordfairlane #1829 üzenetére
-
Immy
őstag
válasz
fordfairlane #1827 üzenetére
IE8 fut kompatibilitási nézetben. Tehát ie7 motorral jelenik meg.
Ha kell microsoft expression web3-al is bemutathatom. (ott belehet állítani, hogy milyen böngésző motorral jelenítse meg az adott honlapot)
-
denesi
csendes tag
válasz
fordfairlane #1764 üzenetére
Köszönöm. Kipróbáltam amit írtál, működi. Arra nincs valami ötleted, hogy a baloldali sávot hogyan lehetne hosszabra csinálni. A rows="5430,*" parancsal csak kicsinyiteni tudom de egy ponton túl nem lesz hosszabb.
-
válasz
fordfairlane #1754 üzenetére
Én ezt használtam az említett kép készítésekor:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Viszont, hülyeséget írtam, mert nem a div szélességét értelmezte rosszul az ie6, hanem a két div között hagyott pár képpontnyi távolságot. Ahogy a képen is látszik; a zöld körvonal az elsőnél 3 pixel távolságra van a kéktől, míg a másodiknál pont hozzáér.
Köszi a linkeket, megnézem őket!
-
válasz
fordfairlane #1752 üzenetére
Amindenit, most látom én is...
No, mindegy.Nézegessék csak.
Közben megoldódott a dolog - részben.
A gond az volt, hogy az IE6 máshogy számolja a div-ek szélességét. Keskenyebbre vettem a középsőt, és jó lett.
Kérdés az, hogy az IE6 alább látható viselkedése (a zöld keret pár képponttal arrébb van) megváltoztaható-e?Köszi!
-
kew
senior tag
válasz
fordfairlane #1745 üzenetére
Hát pedig sajnos nem árt foglalkozni a 6os ie-vel. Igaz, már én is alig várom, hogy kipusztuljon, de statisztikák alapján még mindig sokan használják... Jópár óra anyázástól megkímélne, ha eltűnne a süllyesztőbe
-
kew
senior tag
válasz
fordfairlane #1743 üzenetére
én a következőképp szoktam:
van egy container nevü div, ami összefogja a többit. CSS pedig így néz kibody {
text-align: center; /*IE-ben középre megy minden*/
}#container {
margin: 0 auto; /*Ez teszi középre a container-t*/
text-align: left; /* IE miatt betett text-align: center felüldefiniálása */
} -
válasz
fordfairlane #1730 üzenetére
Ahamm, értem, köszi.
lezso6: köszi a tippet, ismerem a trükköt, de egyelőre az a cél, hogy egy 100% reklámmentes oldalt találjak, ami itthonról és külföldről is villámgyors. Ezek szerinte nem ez az.
Köszi! -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #1661 üzenetére
köszi
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #1659 üzenetére
az ok, de kényszeríteni nem lehet?
(bakker, 5 percig kerestem, hova dugták el -
cucka
addikt
válasz
fordfairlane #1634 üzenetére
Inkább php alapozást írnék, mert sokkal izgalmasabb és sokrétűbb, mint a html, ezen kívül sokkal kevesebb a normális tutorial hozzá. Csak azért jutott eszembe, mert pl. ennek a szerver oldal/kliens oldal dolognak a magyarázata mindenképp benne lenne..
-
dodopek
addikt
válasz
fordfairlane #1564 üzenetére
Köszönöm a kódot,épp erre gondoltam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged