- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #2861 üzenetére
HTML5-nek semmi köze a lekerekített sarkokhoz. CSS-ből megy, csak ez olyan ficsőr, ami még nincs szabványosítva. Külön van rá attribútum pl. webkites, mozillás böngészőkre.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Speeedfire #2858 üzenetére
Már most is bátran lehet használni. Ha az egyes böngészők nem is tudják 1:1-ben lekezelni, az sem baj, standard módba állítódnak a használt DTD miatt, emellett pedig már csak egy megfelelő reset.css állomány kell, hogy semmi gond ne adódjon.
-
cucka
addikt
válasz
Speeedfire #2851 üzenetére
Lehetséges okok:
1. A css nem jó, tehát a "#CB_Window img" szelektor nem vonatkozik a clearbox-os képre.
2. Egy későbbi css stílus felülírja ezeket a szabályokat. Próbáld a clearbox css-t a css végére rakni.
3. Ha a fenti kettő sem megy, akkor használd az !important-ot a css-ben. (Bár általában az a tag-re szokott előjönni ez a probléma és főleg firefox-ban) -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #2838 üzenetére
úgy néz ki h a prototype-nak nem tettszik valami, kiakad a firebug:
reference to undefined property window.attachEvent Line 13
IE: !!(window.attachEvent && !window.opera),
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #2803 üzenetére
használd a spaw2-t, nekem bevált
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #2803 üzenetére
Ajax File Manager
korábban ez volt a tinymce mellé, mielőtt a sajátjára cserélték. -
HelloWorld
tag
válasz
Speeedfire #2757 üzenetére
Ehhez Javascript kell (vagy pedig CSS3, de az még odébb van, jelenleg nem alternatíva).
JS hover (onmouseover) eseményre egy ciklus, ami egyenként növeli a div pozíciójának x értékét (left, margin-left, attól függ...), amíg az el nem ér egy bizonyos értéket.
Onmouseout-ra másik esemény, ami csökkenti ezt az x értéket, amíg a div ki nem ér az oldal széléig. -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #2745 üzenetére
ezek szerint téves infóm volt eddig ezzel kapcsolatban
Mivel kapcsolatban volt téves infód? XHTML-ben XML szintaktikával kell kezelni a nyitó és záró tagokat, vagyis a helyes forma:
<tag>tartalom</tag>
vagy ha nincs tartalom, akkor:
<tag></tag>
helyett írhatod így is:
<tag/>
<tag /> -
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #2741 üzenetére
Ne zárd le az anchor tagot már nyitásnál.
<a title="kereső" style="font-size:1.2em" href="cimke=kereső" />kereső</a>
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #2741 üzenetére
Amúgy nem neked volt 1-2 hónapon belül pont hasonló problémád (<OL><LI>-n belül H1)?
AE
-
ArchElf
addikt
válasz
Speeedfire #2739 üzenetére
Meg is magyarázza...
One possible cause for this message is that you have attempted to put a block-level element (such as "<p>" or "<table>") inside an inline element (such as "<a>", "<span>", or "<font>"). Vagy az angollal van a gond?
A szabvány szerint nem szabad block szintű elemet inline elembe rakni.
Formázz CSS+Class/ID-val, ne H1-el... Esetleg a H1 belsejébe tedd a linket, ne fordítva...AE
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #2729 üzenetére
végül is így oldottam meg
echo '<span style="font-size:'.$ertek.'em" >'.$Tags.'</span> ' ;
-
shev7
veterán
válasz
Speeedfire #2680 üzenetére
"Tisztában vagyok vele, de a köztudatban nem ez marad meg ..."
A koztudatban egyaltalan nincs info arrol hogy mi az a JS. Legalabbis nem hinnem, hogy ha az utcan veletlenszeruen kivalasztanek 10 embert azoknak tul sok fogalmuk lenne arrol mire is valo a JS.
"De a gmail-nél már ajax-ról beszélünk, nem sima js-ről, vagy tévednék?"
Es szerinted az ajax hivasokat mivel csinaljak, ha nem "sima JS"-sel?
BTW mar az Explorer 5.5 js motorja is tudott async kerest kuldeni a szerverhez. Csak akkor meg senki nem gondolta, hogy ez szukseges, hasznos, es persze nem talaltak ki hogy az AJAX az isten
Felre ne ertsd, nem azt mondom, hogy az ajax az rossz, sot... csak nem tudom honnan jon az a kep, hogy az ajax az valami JS 2.0...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Speeedfire #2680 üzenetére
Mégegyszer: Az AJAX egy adatcserélési technika, aszinkron lekérdezés a szerverről. A script meg script, akár használ AJAX-ot, akár nem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2663 üzenetére
A csilli-villi-mánia szerintem inkább a Flash-t használó oldalakra jellemző, JS-t használó oldalakra szerintem kevésbé (persze nyilván használható ilyesmire is), és egyébként milliónyi hasznos dologra lehet használni.
Kicsit sem kell lebecsülni a JS-t, mert nagyon fontos és hasznos tud lenni.
Engem inkább az zavar, hogy túlzottan engedi a gányolt kódolást (pl. pontosvesszők lehagyásától kimegyek a fazonomból, nem is értem, ezt miért kell engedni) - bár ez sok más webfejlesztő nyelvre is igaz, lásd pl. a PHP-t (de itt legalább a pontosvessző lehagyásakor egyszerűen nem vagy helytelenül működik a kód). -
fordfairlane
veterán
válasz
Alapvetően a kezdők szokták széteffektezni teljesen fölösleges/általában ritka ízléstelen grafikai effektekkel az oldalaikat. Azért nézz csak meg pl. egy gmail-t, mennyire hasznos is tud lenni a kliensoldali scriptelés.
-
shev7
veterán
válasz
azert a js-t ennel sokkal komolyabb dologra hasznalja a legtobb ember...
gondolok itt olyan alapveto dolgokra mint a kliens oldali input validalas.
AJAX-hoz meg nem kell nagy JS tudas... alap szinten semmi extra nincs benne. Felkuldesz egy kerest a szervernek, visszakapod a valaszt, megjelenited.
-
DeltaPower
addikt
válasz
Speeedfire #2645 üzenetére
most még nem, majd ha lesz HTML5
-
zka67
őstag
válasz
Speeedfire #2643 üzenetére
JavaScripttel, pl. így:
<input class="searchfield" type="text" name="s" value=" Keresés"
onfocus="if ( this.value == ' Keresés' ) {
this.value = '';
this.style.color = 'black';
this.style.width = '180px';
this.style.borderColor = '#f90';
}"
onblur="if ( this.value == '') {
this.value = ' Keresés';
this.style.color = '#555';
this.style.width = '120px';
this.style.borderColor = '#acacac';
}" />Azért van a böngészőkben az "oldal forrása", hogy ha valamit nem tudunk, akkor az megnézzük (és ellopjuk)
A kód szerintem magáért beszél...
-
válasz
Speeedfire #2625 üzenetére
Hmm, a frontpage nem hangzik rosszul, mert az talán benne van a 2007-es csomagban.
Ha nincs, akkor ingyenes kellene.Utána is nézek.
köszi! -
wolfman
veterán
válasz
Speeedfire #2617 üzenetére
Köszönöm! Ám te vagy a 4. ember aki a 4. CMS-t ajánlja.
Volt aki a Drupalt ajánlotta, de ez már majdnem készen van, csak ezt kell megoldanunk. Esetleg modult tud valaki hozzá? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2601 üzenetére
Jaja, a head részbe kell tenni a scriptet, egy függvénybe belepakolni, majd a body onload eseményébe kell rakni a függvényt.
...
<html>
<head>
...
<script type="text/javascript">
<!--
function fuggvenyed(){
// ...
}
// -->
</script>
...
<body onload="fuggvenyed();">
...
</body>
</html>Szóval az oldal közepéről át kell pakolni a head részbe a fent említett módon a scriptet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2557 üzenetére
Gondolom biztonsági okból törli, de próbáld meg a codepad-et vagy a pastebin-t.
Eddig is értettem, hogy nem nyúlhatsz bele a reklámba...
A template-be viszont belenyúlhatsz. Ott ne ISO-8859-2 legyen, ha már a másik UTF-8.
Ha meg mindig át kell állítanod a kódolást UTF-8-nál, akkor ott az oldallal van baj.Egyébként PHP-vel is lehet küldeni UTF-8 fejlécet:
<?php header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); ?> -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2544 üzenetére
Hát ha automatikusan belerakja, akkor manuálisan kellene kiszedni valamelyiket, mert ez így nem lesz jó, pl. az ISO-8859-2-t mindenképp! És az sem jó, h utána duplikálva van az UTF-8. Csak egyszer legyen benne, szedd ki az egyiket, ha amúgy is belekerül.
Ja, és persze legyen UTF-8 kódolású a doksid, hogy helyesen jelenjen meg.
Az az escape-elt cucc mindenképp hülyeség, akkor lenne érdekes, ha így töltenéd adatbázisba, hogy escape-elve legyen, vagy pl. PHP-vel idézőjelen belülre írnád a stringet, hogy úgy írd ki, és akkor az idézőjel már escape-elve van, hogy ne jelentse a string végét, a végeredményen meg nem látszik a dupla escape-elés...
Na, de egy szó mint száz, valahogy babráld meg az alapdoksit (mittomén az index.php-ből szedd ki a felesleges sorokat), hogy ne legyen többszörös karakterkódolási beállítás.
Mondjuk persze könnyebb lenne a helyzet, ha lehetne látni a hozzátartozó JS-cuccost, ami belerakja (ha megmutatnád, konkrétan hol van, az jó lenne, nincs kedvem kikeresni), meg az alapforráskódot. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2540 üzenetére
Az oldaladon van egy ilyen:
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="hu" xml:lang="hu">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />Eleve rossz, mert nincs a meta tag előtt head tag.
Közvetlenül utána meg ez látható:
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />Először ISO-8859-2, aztán UTF-8 kódolást akarsz adni az oldalnak? Aztán hogy PHP-vel adsz-e még külön karakterkódolást, azt most nem tudom, bár valószínű UTF-8-at, mert a fejléc szerint UTF-8 (bár lehet, h ezt a későbbi UTF-8 kódolás megadásából szedi)...
Emiatt még jó, hogy "sikítozik" a W3C validátora, mert helytelen...Van még egy ilyen:
<META name=\"y_key\" content=\"399cfccb44ff70a6\" >
Itt feleslegesen vannak escape-elve az idézőjelek, ezt javítani kellene, nem tudom, ezt a template-ből szedi-e, de rossz.
Na meg ha már XHTML, akkor már ezt a meta-taget eleve kisbetűvel kellene írni, meg le is kéne egyből zárni (<... />).Nagyon sokszor fordul elő a <br>, pedig ez XHTML-ben így helyes: <br />
És így tovább...Mindenesetre egyfajta karakterkódolást adj meg, ahhoz viszont akkor minden esetben következetesen ragaszkodj.
-
shev7
veterán
válasz
Speeedfire #2532 üzenetére
es mindket ie-ben be van kapcsolva a kompatibilitasi mod?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2525 üzenetére
Hányas IE-t használsz?
Nálam IE 8.0.7600.16385 alatt teljesen ugyanolyan, mint a többi böngészőnél (mint már korábban is).
Screenshot? -
Padam
aktív tag
válasz
Speeedfire #2521 üzenetére
az a baj, hogy egész oldalas flash oldalról van szó.
igaziból én nem láttam a problémát csak mondták, de szerintem ez lehet a gond -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2513 üzenetére
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #2512 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2509 üzenetére
Miért nem volt jó úgy, ahogy mondtam?
Az iframe-en belüli megjelenítési stílusokat kellene módosítani, mégpedig elvileg a hirdetésgeneráló JS-fájlban, ha nagyon ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz, bár nem értem, minek.
Meg ha módosítasz valamit valahol, mutasd meg, hol (link) - pl. ezt írod: "holott a css fájlban benne van a div-hez tartozó leírásnál h text-align=center"; csak nem ártana látni, hogy hol, mint hogy végig kelljen bogarászni egyesével az összes szanaszétdobált CSS-fájlt (amúgy nem is értem, minek van ennyifelé darabolva, gondolom a template-ben így volt benne). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2507 üzenetére
legenerált forrásban 252. sor:
<div class="FooterCopy">ezt cseréld le így:
<div class="FooterCopy" style="margin-bottom: 40px;">És elvileg ennyi. Persze a 40px-t csökkentheted/növelheted ízlésed szerint.
Ahogy elnézem, azt a hirdetést JS-sel pakolja oda, így annak a kódjába kellene beletúrni, hogy ezt módosítani lehessen, de a fenti megoldás jóval egyszerűbb és biztosabb. Így mindenképp lesz a lábléc alatt 40 pixel margó. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #2505 üzenetére
Hali!
Tudsz mutatni konkrét példát, aminél látható, hogy nem az elvártnak megfelelően viselkedik?
Anélkül nehéz megmondani az okát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Haditechnika, harcászat
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- KONZOL beárazás
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest