Új hozzászólás Aktív témák
-
@ fordfairlane: Sikerült, ez az átírás megoldotta, legalábbis a srácnál is jó már.
-
válasz
fordfairlane #5549 üzenetére
Hm, ebben lehet valami. Furcsa, hogy random a hiba, valakinél előjön, valakinél nem. Mindegy, átírtam, aztán kiderül, változik-e valami.
Köszönöm az ötletet!
-
válasz
PumpkinSeed #5546 üzenetére
Elküldve.
-
válasz
PumpkinSeed #5544 üzenetére
Mindkettő így van beállítva. Ezért nem értem.
-
Üdv mindenkinek!
Az miért lehet, hogy egy adott weboldal nálam 6 böngészőn is (Chrome, Mozilla, Opera, IE, Opera Mini, NokiaBrowser) jól jeleníti meg a karaktereket, de egyik ismerősnél a Chrome a böngésző címét (a böngésző ablakában a fülön) rosszul jeleníti meg, mintha a kódolás nem stimmelne...az ékezetes betűk nem jók.
A weblapon nála sincs hiba.Ötlet?
-
-
-
válasz
fordfairlane #5513 üzenetére
Jajj, "butaságot" kérdeztem! Ahogy olvastam, egyből beugrott...
Én leragadtam ott, hogy csak a div elemeken belül lehet CSS stílust adni.Köszönöm a segítséget!
Ha már itt tartunk, a weboldalon van pár olyan eset, pl betűszín, amikor csak egy bizonyos kiírásra érvényes. Ezt html attribítummal adtam meg: <font color="red"> szöveg </font>. Ezt PHP-vel echo-zom ki. Ennyi még belefér, vagy erre is CSS-t használjak?
-
Üdv ismét!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy weboldal, ami több lapból (php fájlok) áll. Egyetlen CSS fájl tartalmazza az összes stílust, és azt szeretném elérni, hogy a bejelentkező oldal háttere más színű legyen, mint a főoldal háttere. Egyetlen CSS fájl esetén hogy tudom ezt megoldani?Próbáltam a <body bgcolor="#színkód"> megoldással, de a head-ben behívott CSS felülírja ezt. Most úgy hidaltam át a problémát, hogy van egy külön CSS fájl, ami csak a body háttérszínét tartalmazza, és ezt a már említett "összesített" CSS után hívom be...de ez nem túl elegáns megoldás.
Van valami ötletetek?
-
-
Megcsinálnám ul li tagekkel is, de amint mondtam, az volt a probléma, hogy bár 100%-os méreten jó volt, alatta és felette összecsúsztatta menüt...
-
Közben rájöttem: az volt a baj, hogy az "a" tagekre kell tenni a paddinget, nem a táblázat celláira.
-
-
válasz
PumpkinSeed #5500 üzenetére
Hm, lehet, hogy én írtam valamit rosszul, de így nem működik a link.
A CSS-t is át kellene írni?
-
Üdv!
Tudom, hogy van CSS topic, de az halottnak tűnik, ezért postolom ide a kérdésem.
Adott egy táblázat, ami egyetlen sorból áll, és minden cellában egy link szerepel - ezt használom a weboldal menüjének.
Azt szeretném elérni, hogy ne csak magára a linkre kattintva aktiválhassam a linket, hanem a táblázat cellája már a linkhez tartozzon. Beállítottam a "display: block;"-ot de valamiért nem működik. Ránéznétek a kódra, hogy mi lehet a hiba?HTML kódrészlet:
<table id="menu_table">
<tr>
<td><a href="index.php?menu=fooldal">Főoldal</a></td>
</tr>
</table>CSS:
table#menu_table{
border-collapse: collapse;
background: #3C3C3C;
margin: 10px auto;
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
}table#menu_table a{
display: block;
text-decoration: none;
color: white;
}table#menu_table td{
padding: 10px 17px;
}table#menu_table td:hover{
background: red;
}Köszi a segítséget előre is!
-
Vélhetően a kódban lesz a hiba, mert másik menüpontok alatt működik, amit akarok.
-
válasz
Sk8erPeter #5494 üzenetére
Aha, úgy működik. Ha nem lesz jó, akkor marad ez, vagy amit GG888 kolléga mondott - amikor újratöltöm az oldalt, akkor a felső divre ugratom.
Örülök, hogy tudtam olyat mondani, amit még ti sem láttatok.
Köszönöm a válaszokat!
-
...érdekes, mert ha valami kamu linket írok be, akkor jelez, hogy nem létezik, de ha beírom a helyes linket, csak #akarmi nélkül, akkor ugyanúgy ottmarad, amire előzőleg ugrott.
-
Oké, nekifutok újra. Szóval.
A PHP kódon belül ezt mondom neki (pl. egy gombra kattintva):
header("Location: index.php?menu=valami#valamilyendiv");
És oda is ugrik az újratöltést követően, minden ok. Viszont ha kiadom ezt, ugyancsak PHP-ből:
header("Location: index.php?menu=valami");
akkor ugyan újratölti az oldalt, de valamiért az előző link marad benn, tehát ez:
header("Location: index.php?menu=valami#valamilyendiv");
és persze ahhoz a DIV elemhez ugrik, ahova előzőleg ugrattam, pedig nekem az oldal tetejére kellene.Tényleg nem tudom, mi lehet ebben a rossz, szerintem rendben van a kód...
MOD: Hú, azt hiszem, megtaláltam!
MOD2: Nem...mégse.
-
Üdv mindenkinek!
A segítségeteket szeretném kérni.
Ha újratöltést követően az oldalon hivatkozok egy elemre, mondjuk "index.php?menu=akarmi#valamelyikdiv", akkor odaugrik a "valamelyikdiv" ID-jű elemre, viszont ha újratöltöm ismét, immáron "index.php?menu=akarmi"-vel, akkor is a linkben marad a "#valamelyikdiv", és ezért ugyanúgy odaugrik.
Ha úgy töltöm újra, hogy "index.php?menu=akarmi#ezegymasikdiv", akkor viszont frankón odaugrik, ahova mondom.Mi erre a megoldás? (AJAX nem játszik.
)
Köszi a segítséget előe is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged