Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
html-ből nem tudod meghívni include-dal a php-t.
az include eleve egy php-s parancs, így csak php fájlból fog működni.tehát a html fájlodat át kell php-sítani. azaz simán átnevezni, majd a kívánt helyre a php include-ot beszúrni
<?php
include("fájlneve.php");
?>ha a html fájl helyett bármilyen okból nem megoldás a php, akkor csak két verzió marad:
-ajax-szal kell behívni a php fájlt egy div-be
-iframe-et használsz a php fájl megjelenítésére
ezek közül az iframe a kevésbé ajánlott megoldás.update:
ezt nem vettem észre: "Kértem a szolgáltatót, hogy html-be is futtasák a php kódot". de ettől függetlenül szerintem itt lesz a hiba, hogy ez mégsem megy. -
cidalain
veterán
a headerben lévő logókép tartó <p> tolja le az oldalt.
szerintem adj neki 0-ás margót.
vagyis nézem a stylesheetben ez be is van állítva a #logo p elemre (ha ez az lenne), csakhogy a logo körül lévő p-nek nincs megadva a logo id.update:
de ha ott beállítod hogy <p id="logo">
akkor a css-ből ki kell szedni ezt a sort a logó formázáskor: padding: 115px 0px 0px 50px;de a legjobb az lenne ha a logó egy div-be lenne a p helyett
-
Soak
veterán
Elég rosszul ítéled meg a dolgokat. Legalábbis a hozzáállásod mindenképp rossz.
1. Nem kell ahhoz milliókat keresni, hogy legyen egy öntöző rendszered vagy megengedhess magadnak egy kertépítést.
2. Soha nem tudod, hogy ki mennyi pénzt keres, kinek mennyije van a cihába tömködve és mire hajlandó költeni.
3.a Szerintem egy befutott webfejlesztő/fejlesztő cég tulajdonosának több van a zsebébe mint egy államtitkárnak
3.b Már magyarországon sem ritka egy tapasztalt programozónak a nettó 500++ egy normális cégnél. ( kapásból 3mat tudok modnani és nem ismerek sok informatikust)
4. A Te cégednek egy célcsoportja van : azok akiknek kertje van... ( de ahogy láttam a balkon kertészetet az oldalon még az sem biztos, hogy csak azok), onnantól nem a te tiszted eldönteni kinek mennyi pénze van és mire költhet.Ismerek olyat aki egy közepes keresetből porscheval jár. (Persze mellette nincs rezsije és nincs is igénye saját ház/lakásra) Ha az autó kereskedő döntött volna úgy ahogy te akkor most 1el kevesebb üzlete lett volna
.
Ez amúgy nagyon off, de nekem is cégem van és már nagyon rég megtanultam, hogy a pénz beszél a többit meg leszarom
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez most 10 perc volt, mert beraktam neked a kódba egy-két változatot a betűtípusokhoz, hogy tudj válogatni (mindig az utolsó stílus jut érvényre [hacsak valahol előtte nincs !important utótaggal beállított stílus]):
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/Nfver/embedded/result/
A kódját látod, ha a jobb fölső sarokban ráklikkelsz a plusz ikonra.
Szerintem eléggé hasonlít a jelenlegi menüdre. Sokkal élesebb is. Ezen aztán lehet csiszolni.===========
Gáz hozzáállás, ha úgy vagy vele, hogy "nem ti vagytok a célközönség" - és? Nem lehetünk egyszer akár vevőid is? Vagy nem tudsz olyat elképzelni, hogy mondjuk valaki kertész, de mellette akár dizájner/honlapszerkesztő is? Vagy csak úgy simán hobbiból érdeklődik a kertészet iránt (vagy mert épp ilyen kattanása volt), de ráncolja a homlokát, látva ezeket a hibákat a honlapodon.
Még egyszer mondom, nem kell tragédiát csinálni a hibákból, de azt megint csak nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy ezek mégis nagyon szembetűnő hibák, és nem jó hozzáállás leszarni, ha úgyis csak kertészeknek készül."Ma pl. kijavítottam minden apró helyesírási hibát, amit észre sem vesz az ember úgy átsiklik fölötte, de mégiscsak sokat számít."
Azért így is benne hagytál párat. (pl. "hozzá értő" --> hozzáértő, és hasonlók). -
Soak
veterán
Nem hinném, hogy én/mi lennénk az elsők, csak ha felhívom a kertészetet akkor nem azzal a kérdéssel kezdek, hogy miért homályos a menürendszer?
.
Szerencsére nem kevés látogatóm van (és ebből szerencsére sokan Megrendelők lettek) ezért nem érzem kifizetődőnek azt a fél / egy napnyi időt, amíg ezt elvégezném.
Ha csak a vállalkozás szempontjából nézem akkor egy egyszerű kérdés : Hány megrendelőd nem lett abból, hogy esetleg Chrome-ot használt és olvashatatlan szöveg , idétlen bekezdések, homályos menü? Senki nem tudja, ha egyet vesztettél akkor már megérte volna azt a fél napot
.Ne hidd, hogy fikázom a honlapot mert sokkal rosszabbakat is láttam már.
Személyes vélemény : Én nem főállásban foglalkozok webfejlesztéssel, sokkal inkább hobbi, viszont mielött elkezdtem volna vele foglalkozni már akkor is , ha egy oldalt (pl mielött a karakterkódólást nem javítottad ki meg a képekkel (nem elsősorban a navigáció) ) igénytelennek tartottam akkor kb 5 másodpercen belül bezártam és léptem a következőre.
Megéri azt a befektetést szerintem bőven, hogy egy hivatássosal megcsináltasd (egy hasonló statikus oldal nem egy komoly tétel) , mert amíg te fél nap alatt csinalod meg a navigációt, addig ő befejezi az oldalt és már rég egy másikon dolgozik.
Szerk : Vagy rászánj egy hétvégét, mert a HTML-t 0ról meg lehet tanulni egy hétvége alatt
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Igazából azért kérdeztem ezt a menü dolgot, mert Te vagy az első, aki észrevette, hogy ez hiba."
Pedig szerintem én szóltam be érte elsőként. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Persze neked szúrja a szemed, de senki nem veszi észre, hogy kép és nem szöveg."
Hát ezt nagyon kétlem, hogy én venném észre egyedül.
Már azért is nagyon szembetűnő a dolog, mert rossz a kép felbontása, homályos/elmosódott a kép. Nem kell ehhez sasszeműnek lenni, hogy valaki észrevegye.
A menü átírása normál listára kb. max. 15 perc (most halál komolyan, segítünk, ha nem sikerül), tehát ez nem lehet probléma. Legfeljebb akkor lenne indokolt képek formájában tartani a menüt, ha valami extra dizájnnal lenne felruházva, és nem lehetne reprodukálni a menüt sima feliratokkal pl. a betűtípus miatt."Optimalizáció szempontjából is teljesen mindegy."
Hát nagyon nem, ezt rosszul tudod. A HTML5-ben már <nav> tag is van, ami kifejezetten a navigációs linkek gyűjtésére, és pl. a Google tájékoztatására is jó. Lásd szemantikus web.
A Te képeidet a Google nem fogja tudni elolvasni, honnan tudja, hogy ott pl. van egy navigációs sáv, és abban milyen szövegek vannak? Ez tehát SEO-szempontból is rossz megoldás, nem csak látványra."Hát igen, a fehér képek azért vannak mert nincs tabulátor ebben a DW-ben és csak így tudtam megoldani. Megintcsak nem veszi észre senki se"
Hát nem tudom, hogy ne lehetne észrevenni. Nézd már meg ezt még egyszer légy szíves. Kiveri az ember szemét, hogy ott van valami szürke keret, meg egy valszeg be nem töltött kép, aminek nincs ott helye, iszonyatosan idétlenül mutat. Ki nem veszi ezt észre? Például aki nem görget le idáig...
Vagy a látogatóidról az a prekoncepciód, hogy mindnyájan vaksik?De nem muszáj ám nekem hinni, nekem aztán mindegy, milyen megoldáshoz folyamodsz.
Hidd el, nem rossz szándékból mondtam a korábbi kritikákat, hanem azért, hogy tudjál róla, min lehetne még javítani az oldaladon.
Betűtípus? Fingom sincs, valami, ami jobban mutat, mint a jelenlegi, ami könnyen olvasható egy weboldal esetében. Nem vagyok dizájner, én csak arra hagyatkozom, hogy mi az, ami szerintem nem mutat jól. Ne felejtsd el, hogy ez nem egy szakdolgozat, nem egy szépirodalmi könyv, vagy egy mezei, kinyomtatott A4-es dokumentum, hanem egy weboldal, amin lehet, hogy más betűtípusok mutatnak jól, mint az előbbiekben.
Pl. nálad ez van:
font-family: "Arial Black", Arial, sans-serif;
Szerintem ennél jóval kellemesebb és olvashatóbb a weboldalakon a szemnek mondjuk egy ilyen:
font-family: Verdana, Tahoma, 'DejaVu Sans', sans-serif;
vagy még ez is:
Georgia, "Times New Roman", "DejaVu Serif", serif;
vagy:
Helvetica, Arial, "Nimbus Sans L", sans-serif;De csak kiragadtam pár példát, aztán még ott a Google Fonts is.
"Chrome alatt mitől lehet ékezet probléma? UTF-8 vagy hasonló miatt?"
Igen. Bár nálam ez speciel nem jött elő, pedig Chrome-ot használok.
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
NEM elég, ha megvan ez, a dokumentumodnak is UTF-8-nak kell lennie, ezt nagyon könnyen le tudod ellenőrizni, és szükség esetén át tudod konvertálni Notepad++-szal.A végére hozzáteszem, hogy ne csak a cseszegetés maradjon meg: tiszteletreméltó, hogy érdekel a dolog, és magadtól nekifogtál, hogy összehozd a weboldaladat, és az említett nagyon zavaró dolgokat leszámítva egész jól is sikerült. De fogadd el, hogy ez is egy szakma (ahogy a kertészet is, amiről meg valószínűleg az itt mozgolódó többségnek fogalma nincs, pl. nekem semmi), és ha már ebben a topicban kérdezel, azt is fogadd el, hogy a hibákat mi észrevesszük, és be is szólunk érte.
De a Te érdekedben, meg legfőképpen azért, mert nem bírjuk magunkban tartani.
-
fordfairlane
veterán
Nincs különösebb probléma az oldaladdal. A facebook problémádra szerintem nincs egyszerű megoldás, a pluginnak nincs ilyen opciója, amin keresztül kikapcsolhatnád ezeket a nem kívánt mezőket. Bár nem vagyok különösebben járatos a Facebook programozásban, valószínűleg FQL lekérdezéssel meg lehetne oldani a dolgot, de ahhoz szerveroldali programozás szükséges.
-
Soak
veterán
Tehát tényleg megérné átírnom minden oldalon a menüt e miatt, hoz ez nekem bármit hogy fél napomat erre áldozom, vagy csak a webprogramozók lesznek boldogabbak a tiszta munka miatt?
A helyes kérdés : Szeretném, ha az ügyfelem azt látná, vagyok annyira igényes, sikeres, hogy a honlapom megfelel az alapvető minőségi elvárásoknak?
Szerk: És itt most nem a webfejlesztők perverzióira gondolok.
Beszélhetek mindenki nevében szerintem aki segitséget nyújt, hogy senkit nem érdekel milyen a te oldalad. Viszont ha segítséget kérsz akkor minden olyan tanáccsal megprobálunk ellátni ami az oldaladat jobbá tehetné. Ez a forum lényege
.Persze azért ezek nem egyenértékűek egy "hozzáértő" által elkészített hibátlan oldallal, csupán a nagyon durva, esetleg a kérdéskörhöz kapcsolódó dolgokra korlátozódnak. Te ettől még dönthetsz úgy, hogy neked megfelel a jelenlegi helyzet.
Margin: ok, ez húzza beljebb. De ez ugye bekezdésekre szedi, de mivel a rövid sortáv miatt shift+enter-rel tolom tovább így nem tudom megoldani, hogy a felső sor bent legyen, míg alatta beljebb. Gondolom most jön, hogy akkor a sorközt állítsd lejebb...
Én egy unordered list-el ( <ul> ) oldanám meg, ha ilyet szeretnék .
Innen csemegézhetsz : [link]
-
Soak
veterán
Nem tudom mit értesz tabulátor alatt, de ha szeretnél távolságot a menüpontok között akkor a margin-t használd, erre való. Én is DW-t használok, szívesen segítek ha van kérdésed vele kapcsolatban.
Amúgy a normális menühöz javaslom, hogy kicsit olvass vissza amikor sz.j-nek segítettünk menüt építeni. Ugyanaz kell neked is, csak neked máshogy kell alkalmazni a clear-t . A képek azért sem jó alkalmazni mert így 1. feleslegesen terheled a sávszélességedet 2. Kompatibilitás szempontjából sokkal rosszabb (a kép mindig ugyanakkora, a szöveg változhat) 3. Sokkal egyszerübb megcsinálni olyan dolgokat mint pl, ha ráviszed az egeret a linkre akkor színt vált és hasonlók.
-
it_service
csendes tag
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=[karakterkódolás]">
[karakterkódolás] helyére írd be milyen karakterkódolást használsz, valószínűleg megoldja a probémát, használj html5 tag-eket, ne használj inline style-t!
Ha oldalt készítünk legyünk tisztában az alapelvekkel(w3c, progressive enhancement...)
w3c szerint röpke 32 hiba...data-href és hasonlók, a data-... - val kezdődő attribútumok a html5 specifikációjában szerepel, ha nem html5-ös az oldalad akkor ezt minden böngésző figyelmen kívül hagyja...
-
Sk8erPeter
nagyúr
[link]
Ha meg nem kell a Like gomb ide, akkor valszeg nem a Like Boxot kéne használnod, hanem mondjuk ezt (ha ez is jó neked).Viszont az elképesztően zavaró és nagyon rossz ötlet, hogy képekből raktad ki a menüt - minek?
Ez egyáltalán nem egy különleges betűtípus, ez így csak szimplán szar, hogy képekből van a menü (bocsi).
Még ezt is javítsd. De attól még, hogy ennek rossz a hivatkozása, vagy hiányzik az az elvalaszto.jpg, nem értem, egyáltalán minek az oda a folyó szövegbe.
Maga a betűtípus sem a legszerencsésebb, mert szerintem nem mutat jól, és zavaró, hogy helyenként (pl. az "s" betűknél) elvékonyodnak a betűk, és furán néznek ki, ez rontja az olvashatóságot (elveszi a kedvét az embernek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest