- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
roberto211 #4185 üzenetére
Ez az anyag a kezdetektől tanít: [link]
-
Dave-11
tag
válasz
roberto211 #4185 üzenetére
Ez a srác a példaképem
Nagyon jól magyaráz, a videó is jó minőségben van, látsz mindent, forráskódot is ad a tutorial után, kitér mindenre. A legjobb magyar tutorial sorozat.
+ Érdemes végignézni a többi videóját, azok is nagyon hasznosak és összeszedettek.
-
fordfairlane
veterán
válasz
roberto211 #4128 üzenetére
Firefoxban működik, azon kell bemutatni. Sőt, most nézem, Operában is. A böngészőfüggetlen villogtatás haladó téma.
-
fordfairlane
veterán
válasz
roberto211 #4124 üzenetére
Ez a villogó szöveg dolog böngészőfüggő. Ilyen maradt a régi időkből, mert weben igazából nem sok haszna, inkább idegesítő dolog.
Hidd el nekem, a blink tagot akarják számon kérni, ennyit kell tudni a dologról.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
roberto211 #4124 üzenetére
És az erre vonatkozó, szerintem elég egyértelmű indoklásomat UGYANABBAN a hsz.-ben nem láttad?
Ne fárassz....
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
roberto211 #4117 üzenetére
"Betűvillogtatást, majd megnézem melyik paranccsal lesz jó,remélem valamelyikkel csak jó lesz. Táblázatokat azt már átnéztem olyan szinten amit írtam.. Hát csak sikerül,bár én se írtam mi a sz*rnak kell a szöveget villogtatni.."
Nem értelek, elég egyértelmű példákat linkeltem, még demókat is raktam fel neked, hogy egyből lásd működés közben is. Ennek melyik része nem volt számodra elegendő?============
(#4120) fordfairlane :
Ha megnézed, az előbb erről egy kicsit bővebben is írtam, csak úgy tűnik, nem jött át neki, mintha nem is linkeltem volna ezeket a demókat... -
Soak
veterán
válasz
roberto211 #4119 üzenetére
Arra gondolok, hogy egy nagy <table> lesz a site-on és annak a cellájába pakolod a dolgokat.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Betűvillogtatást, majd megnézem melyik paranccsal lesz jó,remélem valamelyikkel csak jó lesz.
Ha ez valami feladat, akkor bizonyára a blink html tagra gondoltak.
-
Soak
veterán
válasz
Látom nem jött át a poén. Nem az okj-t fikáztam, hanem arra a kérdésre válaszoltam, hogy vajon hol kérhetnek ilyen haszontalan feladatot ,az OKJ-t meg azért tettem hozzá, mert manapság már hangya számlálásból is lehet OKJ-t tenni.
Az OKJ-ra meg ugyanaz igaz mint az egyetemekre. A legtöbb szar és haszontalan dolgot tanít, de legalább könnyen lesz diplomád, amelyik jó és olyat tanít amivel el tudsz helyezkedni- magyarul van értelme- az meg drága vagy nehéz vagy mindkettő együtt .
Jelenleg az alapoknál tartok, tehát a "váz"-nál, most tértem át a táblázatok anyagra
Itt ha arra gondolsz, hogy táblázatból akarod felépíteni a honlapodat, akkor keress másik forrást a tanulásra, mert ez elavult és esetlen. Ha nem, akkor tárgytalan.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
roberto211 #4114 üzenetére
"Ezt kérik az iskolában."
Kérdés, milyen a színvonal az iskolában. Ha villogó szöveget kérnek, mint első leckék valamelyike, akkor feltételezem, nem túl magas...Nem is értem, mi a francnak ilyet számonkérni.
Gondolom ők az alábbira gondolnak:
<blink>Soha ne használd, még ha FF-ban villog is.</blink>
Vagy a CSS-sel történő megoldásra:
<p style="text-decoration: blink">
Ezt se használd. IE, Chrome, Safari nem támogatja, nem egy jó megoldás, ahogy az előző sem.
</p>
lásd ezt:
http://www.w3.org/wiki/HTML/Elements/blink
(lényeg: ez a kettő nem ajánlott, mert sok böngészőben nem működik)Ide felraktam neked egy demót a villogó szövegekről:
http://jsbin.com/iluhit/2/edit
Próbáld ki Chrome-ban is, nem fog működni a sima <blink> tag, meg a CSS-beli módosítás sem (text-decoration:blink). Ezt JavaScripttel lehet úgy megoldani, hogy több böngészőben is jól működjön. Erre készültek jQuery-ben pluginek (a jQuery-vel lényegében egyszerűbben és gyorsabban lehet JavaScript-kódokat írni), erről szintén felraktam ugyanoda egy demót. A jQuery még gondolom tök homály, lehet, hogy még nem tudod, micsoda az egyáltalán (egyébként a magyar Wikipédiás oldalon baromságot írnak, ez NEM egy keretrendszer (framework), hanem egy könyvtár (library), ami nem ugyanaz), de meg akartam mutatni, hogy lásd, mindig van alternatíva, sok esetben veszi hasznát az ember a JavaScriptnek (DE ez közel sem jelenti azt, hogy JavaScriptre kell alapozni: amit meg lehet oldani "natúr" HTML-ben, cross-browser módon, azt érdemes úgy megoldani).Ide pedig a táblázatokról raktam fel neked egy demót:
http://jsbin.com/eromuy/2/editMost itt úgy csináltam, hogy a táblázat külső kerete 5 pixel széles, folytonos, fekete vonal, az egyes cellák kerete pedig 2 pixel széles, folytonos, zöld színű vonal.
Kérdezz, ha valami nem tiszta.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
roberto211 #3763 üzenetére
Szívesen!
Az újabb kérdésre: én speciel az esetek többségében egyszerűbb feladatokra Notepad++-t használok annak erőforrás-takarékossága miatt (pl. gyorsan szerkeszteni akarok valamit, ehhez minek indítsak NetBeans-t), komplikáltabbakra NetBeans-t.
Aztán persze még ezeken kívül rengeteg jó IDE létezik, jópárat próbáltam már, de a rostán nálam jelenleg ezek maradtak fent. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
roberto211 #3760 üzenetére
"Na és belinkeltem a egy oldalt hírek néven ,jelen esetben az origo.hu-t ,jó is lett de az utána lévő szövegek is linkelve vannak, tehát olyan mintha arra szövegre is belinkeltem volna a origot. Közbe nem.. Megnéztem lezártam mindent, stb .. Nem tudjátok mi lehet a baj??"
De, az, hogy mégis lezáratlanul hagytál egy taget.Mégpedig az <a>-t.
Példa:
ROSSZ:
<div class="valami" id="tokmindegy">
<h1>Cím</h1>
<p>Blabla.
<a href="http://origo.hu">Origo.
</p>
<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sollicitudin posuere varius. Morbi felis sapien, eleifend sed consectetur at, rutrum et arcu. Duis at lorem vel enim sagittis hendrerit. Donec volutpat augue elit, non pharetra enim. Mauris sed velit odio, suscipit euismod nisl. Fusce condimentum turpis interdum magna varius id ultrices massa pellentesque. Phasellus a purus felis, eget interdum quam. Phasellus leo diam, vehicula vitae pulvinar gravida, mattis sed nulla. Suspendisse quis dolor arcu, nec adipiscing nunc. Maecenas purus tellus, vestibulum non cursus vitae, posuere id risus. Mauris vel felis vel lacus laoreet gravida at et diam.
</p>
</div>JÓ:
<div class="valami" id="tokmindegy">
<h1>Cím</h1>
<p>Blabla.
<a href="http://origo.hu">Origo.</a>
</p>
<p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam sollicitudin posuere varius. Morbi felis sapien, eleifend sed consectetur at, rutrum et arcu. Duis at lorem vel enim sagittis hendrerit. Donec volutpat augue elit, non pharetra enim. Mauris sed velit odio, suscipit euismod nisl. Fusce condimentum turpis interdum magna varius id ultrices massa pellentesque. Phasellus a purus felis, eget interdum quam. Phasellus leo diam, vehicula vitae pulvinar gravida, mattis sed nulla. Suspendisse quis dolor arcu, nec adipiscing nunc. Maecenas purus tellus, vestibulum non cursus vitae, posuere id risus. Mauris vel felis vel lacus laoreet gravida at et diam.
</p>
</div>Ezekről felraktam neked példát, hogy lásd a gyakorlatban is:
ROSSZ (itt látható is, hogy PIROSSAL jelöli az <a> után lévő tageket, jelezvén, hogy maradt egy lezáratlan tag)
JÓ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OTP Bank topic
- E-roller topik
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Foxpost
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest