Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2403 üzenetére
Köszönöm, sikerült!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2401 üzenetére
Az a baj, hogy N++ alatt, meg máshogy van írva az ékezetes betű. Pl így: õ
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2396 üzenetére
Mert sok van.
De nem rossz 5let, megjegyeztem.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gyuri16 #2390 üzenetére
Hopsz, valóban. Félreértelmeztem:
A képek használata során ügyeljen arra, hogy azok a vizsgakönyv-tár áthelyezése után is helyesen jelenjenek meg!Így már érthető, egyszerűen csak az képek relativitását kellet kikapcsolni a könyvtárhoz képest.
Még annyi kérdésem lenne, hogy a betűkészletet mire állítsam át, hogy az ékezetes betűket is rendesen jelenítse meg? Ne használjon pl.: ilyeneket: õ, û
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
NVU-ban, hogy lehet azt beállítani, hogy a képeket egy weblapon akkor is megjelenítse, ha azt a gépről törlöm. Szóval tegye bele a .html fájlba, ne kelljen külön mellérakni, hogy megtalálja.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2047 üzenetére
Köszi a linket, megmutatom infótanárnak, hátha megtörik, bár nem az a fajta.
Ezek szerint nem csak FP-t lehet használni. 2010 májusában fogok egyébként érettségizni. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
fordfairlane #2043 üzenetére
Szóval a 2007-es office-ban nincs semmiféle FP?
Csak azokat lehet hozzá megvenni amit írsz? Ez így elég érdekes.
Nekem a 2007-es office mellett van fent a 2003-as FP. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Paarthurnax #2041 üzenetére
A tanáromra nehezen lehetne azt mondani, hogy nem ért hozzá, mert x diplomája van, programozást tanít főleg + infót a suliban. De nem véletlen van FP mert az érettségin is azt kell használni.
A dreamweavert én is szívesen csinálnám, de azon hiába tanulok meg itthon, meg stb, attól még kitörölhetem a seggem, ha órán FP van és Érettségin is....
A lopással kapcsolatban hát....ebben valóban igazad van, hogy most mind a 30 embernek meg kell vennie?!
A sulinak lehet nem sok az Office-ért kiadni x*100 000 Ft-ot, mert ha 4 magos gépekre telik 4 GB rammal, akkor erre is fog....
-
Vasinger!
nagyúr
Középsuliba volt az eset. De igazából csak azért, mert a 2007-es office-ban nincs alapból az FP és ezt nem tudta, így azon az órán Worddel kellett csinálni. Kb a táblázat elkészítéséig jutottam.
Elvileg köv alkalomra felteszi a gépekre az FP-t is, addig is adott házi dolgozatot és semmi előképzettségem nincs evvel a progival szemben....
-
Vasinger!
nagyúr
Én csak jegyzettömbe tudtam eddig. Anno, kb 4 éve sokat foglalkoztam evvel. Semmilyen grafikus progihoz nem értettem, csak notepad, de már a ++-os változata is bonyolult volt.
De most itt az ideje megtanulnom front page-el is.
Lehetséges, hogy bemutatom a kommentátorodat neki az órán.
De van egy sejtésem rá, hogy 2 db egyes lesz az eredménye.
Egyébként ez hol van leírva amit írtál? : Minden olyan egyszerű szöveg szerkesztővel lehet HTML oldalt készíteni amely nem formázza a szöveget!! ÉS mivel a word formáz így az már alapban nem jó!
Csak, hogy valami bizonyítékot is mutassak, ne csak alaptalanul hivatkozzak.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Paarthurnax #2032 üzenetére
Csak wordben lehet a suliban dolgozni. De elvileg jövő órán már fent lesz a front page is...
Szóval valaki tudna segíteni?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Most tanuljuk?! a suliban a webprogramozást. Frontpage-l akartuk csinálni, csak ugye az már nincs benne a 2007-es office-ban, így word-del kell.... (de nekem van otthon mind2) Nos, az a problémám, hogy tanárom kiadta ezt a feladatot, semmi gyakorlást megelőzve, mert úgy is pofon egyszerű érettségi feladat. Hát ez nem teljesen így van, főleg suliban a wordben.... Nos kéne egy kis segítség. (A források megvannak, szóval avval nem kell foglalkozni)
Itt van maga a feladat:A bandy téli sport, mely a jéghokihoz, a focihoz és a gyeplabdához hasonlít. A sport történetének
és szabályainak bemutatására készítsen két weblapot! A weblapok készítéséhez forrásként
a tortenet.txt, szabaly.txt, gorog.gif, jatekos.jpg és a csik.jpg állományokat,
illetve a megadott mintát használja fel! A szövegfájlok UTF-8 kódolásúak.
1. Hozzon létre két weblapot tortenet.html és szabaly.html néven! Mindkét weblap
következő tulajdonságai egyezzenek meg a két lapon:
a. A böngésző címsorában megjelenő cím „BANDY” legyen!
b. Az oldal háttérszíne, a szöveg színe és a linkek minden állapotának színe legyen
fekete (#000000 kódú)!
c. Készítsen egy 2×2-es táblázatot! A táblázat legyen középre igazított, 800 pont
széles! A háttérszíne legyen narancssárga (#FF5A18 kódú)! Állítson be
2 pontos szegélyt és 10 pontos cellamargót!
d. A táblázat első sorában vonja össze a cellákat, és ide illessze be a csik.jpg
képet!
e. A második sor első cellájának szélességét állítsa 140 pontosra! A cella tartalmát
igazítsa függőlegesen felülre a mintának megfelelően!
f. Ebbe a cellába írja be és formázza a mintának megfelelően „A bandy
története” és „A bandy szabályai” szöveget! A megfelelő szöveget alakítsa a
másik oldalra mutató linkké!
2. A tortenet.html lapon az elkészített egységes táblázat második sorának második cellájába
írja be a „A bandy története” szöveget, majd formázza egyes szintű címsor stílussal,
és helyezze vízszintesen középre!
3. A cím alá illessze be a tortenet.txt állományból a szöveget! A szöveg legyen sorkizárt
igazítású!
4. Helyezze el és igazítsa a szövegben a gorog.gif képet a mintán látható módon! A kép
szövegtől való vízszintes távolságát állítsa 5 pontosra!
5. A szabaly.html oldalon az elkészített egységes táblázat második sorának második cellájában
írja be a „A bandy szabályai” szöveget, és formázza a tortenet.html oldalon
lévő címmel megegyező módon!
6. A cím alá illessze be a szabaly.txt állományból a szöveget! Állítson be felsorolást a
szabályokat leíró bekezdésekre!
7. A mintának megfelelően illessze be és igazítsa a jatekos.jpg képet!Hogyha valaki nekem tudna segíteni, ennek a weboldalnak elkészítésében, nagyon megköszönném, bár tudom, ez Nektek rutin feladat. Esetleg, ha valahol lenne egy jó leírás, azt is megköszönném.
-
Vasinger!
nagyúr
Köszönöm mindkettőtöknek, nem sokára kipróbálom!
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki kérem segítsen, egy egyszerű kérdésem lenne.
Van egy index.html fájlom, és feltöltöttem a wwroot mappába egy kepek.rar fájlt. Azt akarom, hogy ha bejön az oldal legyen egy link és ez a link arra a rar.-ra mutasson, valahogy így: Nesze
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged