Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tegnap teszteltem a Chemexet (3) Hario Mini Slim Plus őrlővel és sehogysem sikerült jót főzni, ha 12-re állítottam volt az őrleményben szecska és por, a végeredmény keserű és zavaros volt. 8-ason meg már túl finom lett az őrlemény.
Ennél az őrlőnél már nem kell a tengelyt vastag celluxszal (Scotch matt szalag) vastagítani, viszont az állórész őrlőköve lötyög, ezért érdemes befixálni. A Pro-ban valami fémlemezzel van fixálva, azt mondják szinte kiszedhetetlenül, érdemesebb benne hagyni.
https://www.coffeebrewguides.com/hario-mini-mill-mod-guide/
Szóval ebből csak az állórész fixálást csináltam meg, sokat javult az őrlemény konzisztenciája, a végeredmény pedig végre az amit eddig is szerettem volna.
A receptem forrás után egy perc várakozás (80 fok körül kéne lenni), majd négy részletben felöntve 350 ml vízzel a 22g arabica szépen virágzik, kb. egy perc alatt folyik le egy deci, 4 perc körül járok az utolsó cseppeknél, a végeredmény ~200ml főzet, kellemes savassággal és aromákkal, az eddigi keserűség nélkül, utóízben is inkább borokra jellemző fanyarság marad, nem az eddigi porkeserűség.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest