Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Tegnap teszteltem a Chemexet (3) Hario Mini Slim Plus őrlővel és sehogysem sikerült jót főzni, ha 12-re állítottam volt az őrleményben szecska és por, a végeredmény keserű és zavaros volt. 8-ason meg már túl finom lett az őrlemény.

Ennél az őrlőnél már nem kell a tengelyt vastag celluxszal (Scotch matt szalag) vastagítani, viszont az állórész őrlőköve lötyög, ezért érdemes befixálni. A Pro-ban valami fémlemezzel van fixálva, azt mondják szinte kiszedhetetlenül, érdemesebb benne hagyni.

https://www.coffeebrewguides.com/hario-mini-mill-mod-guide/

Szóval ebből csak az állórész fixálást csináltam meg, sokat javult az őrlemény konzisztenciája, a végeredmény pedig végre az amit eddig is szerettem volna.

A receptem forrás után egy perc várakozás (80 fok körül kéne lenni), majd négy részletben felöntve 350 ml vízzel a 22g arabica szépen virágzik, kb. egy perc alatt folyik le egy deci, 4 perc körül járok az utolsó cseppeknél, a végeredmény ~200ml főzet, kellemes savassággal és aromákkal, az eddigi keserűség nélkül, utóízben is inkább borokra jellemző fanyarság marad, nem az eddigi porkeserűség.

Új hozzászólás Aktív témák