- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Pebble - az átgondolt okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AirTag-riválist hoz Európába a Xiaomi
- Fotók, videók mobillal
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
- Vedd szemügyre a Poco X8-akat!
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tegnap teszteltem a Chemexet (3) Hario Mini Slim Plus őrlővel és sehogysem sikerült jót főzni, ha 12-re állítottam volt az őrleményben szecska és por, a végeredmény keserű és zavaros volt. 8-ason meg már túl finom lett az őrlemény.
Ennél az őrlőnél már nem kell a tengelyt vastag celluxszal (Scotch matt szalag) vastagítani, viszont az állórész őrlőköve lötyög, ezért érdemes befixálni. A Pro-ban valami fémlemezzel van fixálva, azt mondják szinte kiszedhetetlenül, érdemesebb benne hagyni.
https://www.coffeebrewguides.com/hario-mini-mill-mod-guide/
Szóval ebből csak az állórész fixálást csináltam meg, sokat javult az őrlemény konzisztenciája, a végeredmény pedig végre az amit eddig is szerettem volna.
A receptem forrás után egy perc várakozás (80 fok körül kéne lenni), majd négy részletben felöntve 350 ml vízzel a 22g arabica szépen virágzik, kb. egy perc alatt folyik le egy deci, 4 perc körül járok az utolsó cseppeknél, a végeredmény ~200ml főzet, kellemes savassággal és aromákkal, az eddigi keserűség nélkül, utóízben is inkább borokra jellemző fanyarság marad, nem az eddigi porkeserűség.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LEGO Starwars / Minecraft / HarryPotter / Technics - Bontatlan ÚJ
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 4 akku, koffer, szűrők
- DJI FPV Combo drón szett
- DJI Neo 4K AI vezérelt, dobozos, garanciális drón eladó ajándék töltő hubbal!
- DJI Mavic 3 Thermal (M3T) Enterprise + RTK modul + 7 akkumulátor
- Használt Sharkoon Skiller SGK3 német mechanikus billentyűzet / 12 hó működési garancia
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- 217 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i7-14700HX, RTX 4060
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest