Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hifis50

csendes tag

válasz SiD- #8928 üzenetére

Szerintem itt két dologról beszélünk a vízhozammal kapcsolatban. Az egyik hogy hogyan (mennyire agresszíven) épül fel a vízoszlop. Ez történetesen nálam nem gond, mert éppencsak beindítva a pumpát nagyon kíméletesen lehet a pogácsára engedni a vizet.
    De a másik, hogy adott idő alatt mennyi vizet nyom át a pogácsán, már engem is érint. Ha jól értem, erre van egy elfogadott standard, üresen 9 baron 60 - 90ml 10 sec alatt. Ez nálam jóval több, ami azt jelenti, hogy vagy a szűrőbe töltött kávé mennyiségével, vagy a darálási finomsággal el kell térnem a "szabványtól", hogy kb. ugyanazt kapjam. De ez tuti így ízre nem lesz ugyanaz.
    Éppen megtehetem, hogy nem megyek fel 9 barig, mert kb. 3 baron a vízhozamot tekintve beleesek a kívánatos tartományba. Így viszont a kar egy nagyon szűk tartományában működik kielégítően a gép, minek akkor a profilozási lehetőség.
    Szóval ahhoz, hogy kihasználhassam azt, amit a gép tud, szerintem ide is kellene a szűkítő. Nem tudom, ez jó megoldás-e, de adja magát, hogy a felsőszűrő rögzítőcsavarjába operáljak be egy dűznit. (Ha meg megvan a méret, legyártom így a csavart.)

Új hozzászólás Aktív témák