Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hifis50

csendes tag

Van egy érdekes szituáció a kávéfőzőmnél, amire lehet, hogy sikerül megoldást találnom. Arról van szó, hogy ez a gép elég érzékeny az előkészítésre, és úgy tűnik, akkor korrekt a szűrő megpakolása, ha a tömörített kávé hozzáér a felső szűrőhöz. (Ez a gép profi használója, Nezvál Máté első és legfontosabb instrukciója volt, és úgy tűnik, valóban.) De így a legkisebb dupla szűrőbe, a névleg 14g-osba is kávétól függően 20 - 22g-ot kell tömni. Ez viszont szimplaként, sőt sokszor sima duplaként is nagyon tömény eredményt ad. A mostani kávéval nekem legjobbnak tűnő 11 - 12g meg sok a szimplaszűrőbe.
    Szóval kéne egy olyan felállás, ahol nem kötött a térfogat, de mégis kordában van tartva a pogácsa. Ezért az ugrott be, hogy veszek egy felsőszűrőt, és ráteszem a tömörített kávé tetejére. De mivel kapásból ilyen nem volt otthon, elsőre próbának egy filter papír is megtette.
    Nekem úgy tűnik, sokat javít a helyzeten, vagyis akár csak ezzel is működik a korrekt kioldódás. A nyitott karral ellenőrizve sokkal egyenletesebb, szebb a lefolyás. Továbbá takarításnál látszik, szinte semmi kávé nem megy visszafele, a fej felé.
    Tehát nekem eddig bíztatónak tűnik a dolog, de még lesz folytatás.

Új hozzászólás Aktív témák