Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ronin s8

    senior tag

    válasz jolti #3981 üzenetére

    A lényeg a lényeg: az espresso a kávé csúcsa, mindenféle értelemben. Jelesül mi most arra csodálkozunk rá sokadszor, hogy ha egy hegycsúcson megcsúszik a lábad, lebukfencezel. Nagyon szűk az a mezsgye, amin járunk :D Nem nagyon van értelme lecsúszni róla, mert az következményekkel jár. :K

    Amit keserűséget illeti, ez talán gép-függő. Nálam a Giotto-n inkább savanyúba hajlik az íz, ha túl lassú a lefolyás. Ennek talán az lehet az oka, hogy drasztikusan túlhűl csaplás közben a kávé, és kiemelődnek a savanyú ízősszetevők a többi rovására.
    Keserű lehet a kávé túl sok hőtől is, de a hőhiánytól is. Ez mind-mind összefüggésben van a lefolyással.

    De pl. a francia café créme tipikusan egy gyors lefolyásra hangolt szimpla/dupla, ami kicsit szőkébb, mint egy szabályos espresso, és fűszeres, gyümölcsös ízek jönnek elő belőle. A franciák direkt erre pörkölik a kávéikat, mert náluk ez nagy divat. Egy olaszos espresso kávé nem túl finom ezzel a gyors lefolyással.
    Tudni kell, mi mire való... :R

    [ Szerkesztve ]

    "Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."

Új hozzászólás Aktív témák