Hirdetés
- iPhone topik
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Kezemben a Razr Fold
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paljoc
tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Tegnap megkérdeztem SID mestert is erről a réz/acél témáról a karok meg a felsőszűrők esetén /ugyan nem bizonytalanítottál el a beírásoddal, hisz az nincs semmiféle hatással arra amit az orrommal érzek :-)/, és azt mondta hogy valóban, lényegesen kevésbé tapad meg a kávés dzsuva az acél alkatrészeken és nem büdösödik, de takarítani azért persze kell azt is. A másik, hogy a krómozott rézkar belső krómozását is megisszuk elég hamar, mielőtt a réz fogyasztásának nekiállnánk. :-)) Ugyanis az a pogi alatt van, nem szűri semmi, megy a pohárba egy része, a többit meg ledörzsizzuk a sikamikával.
Nyilván ettől sem lett még bizonyítottan semmi baja senkinek, csakúgy mint az alubojleres gaggiáktól sem, de mindenesetre nem mondtam/éreztem hülyeséget, az acél használata a kávéfőző kar meg bojler terén és ez orral is érezhető. /ezentúl bárki jön hozzám meg kell szagolnia mindkét kart, már ameddig nálam van a la scala, különben nem kap kávét :-)Ettől függetlenül valóban ezer éve többnyire rézből gyártják mind a nagy HX vasak bojlereit, mind a portafiltereket, ennek nyilván oka van, ezért említettem a megmunkálás kérdését, de de lehet inkább az anyagok "hőkapacitás"-beli különbsége az ok...?!
Itt lehet amúgy olvasgatni a témáról:
http://www.home-barista.com/espresso-machines/stainless-steel-vs-copper-boilers-t25626.html
"the problem is with testing the thesis that "steel tastes cleaner" -- it would require building identical machines except using copper boilers in one and steel in the other.
That being said, I believe there are reasons to doubt this thesis in many instances. Most traditional machines are HXs. The HX needs to be copper since it needs to absorb heat from the boiler, but water spends very little time in it, a few seconds at most to reach the group. When HXs were introduced in the early 1960s, they were advertised as providing cleaner water than the boiler water that was used previously for coffee. It could be that double boiler manufacturers went to steel brew boilers for this very reason."
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Philips Sonicare Diamond Clean HX922W ultrahangos elektromos fogkefe + fogkefék
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A05s 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest