Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Paulie86

    tag

    Az asszony és/vagy barátnő is tudjon espresso szerű italt magának könnyen készíteni problémakörre én is tudom ajánlani a dolce gusto újratöltő kapszulákat. Emlékszem a tavalyi bazáron is említettem ezt Krajcsi-nak.
    Munkahelyre évek óta használom. 8.5- 9 grammot mérek ki előző este egy ilyenbe : [link]
    Viszonylag ennyi időre jól tartja a frissességet. Daráló persze kell a történethez, Kingrinder K4-et használok egy ideje már. Az újratölthető kapszulákból időközben rájöttem, hogy a fémből készültek nem jók, elviszik a hőt, tehát műanyagot kell találni. Ez persze foodsafe műanyag nyilván...

    Az elkészítés csak annyi, hogy a kis tároló kaniszterből áttöltöm, utána én használok wdt-t is, majd rátömörítek 40 mm tamperrel, . [link]. Próbálom szintben egyenesen... A peremét letisztítom, hogy jobban zárjon a gumigyűrű a fedelén, lecsuk és mehet is.
    Az eredmény nem teaszerű, van crema, az őrlemény finomsággal lehet játszani ugyanúgy. Mindenféle pörkölés is volt vele, és ihatatlan még a világossal sem lett. Egy elmegy szintet mindig tudott hozni úgy, hogy az irodába alkalmazkodni kellett a lehetőségekhez.
    Ami tapasztalat még, hogy volt már úgy, hogy visszanyomta főzés közben a tetejét, ki lehet fogni egy ilyent is közülük, de a tömítőgyűrűjével kell akkor korrigálni, vagy cserélni. Jelenleg amit használok, már megmondani sem tudom mióta van szolgálatban a melóhelyi kávézáshoz, szóval bírják ezek hosszú távon is.

Új hozzászólás Aktív témák