Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Krajcsi

csendes tag

válasz koxkids #129907 üzenetére

Szia!
    Dedikát minden szempontból alázza, csúnyán.
    Én 3 éve tolom napi 3-4 kávéval, nekem anno egy pides, rézcsövezett GC-t váltott, 1 hét alatt stabilan jobb kávékat főztem a flairrel.
    Most kezdtem neki egy robotnak mellette, azzal még nem tudok olyan stabilan jókat főzni mint a flairrel, de az is jó lesz majd. Tehát van összehasonlítási alapom és bátran kijelentem, hogy nagyon ott van a szeren a flair classic, ha csak presszó a cél.
    Ha nem kell tejhab, akkor flair vagy robot. Presszóban verhetetlenek és nagyon hamar kész a kávé. Gépek 30-40 perc a bekapcsolástól a hőstabilitásig. Plusz nincs karbantartás, nincs ami elromoljon, nem kell szervízbe vinni, nincs víz macera, bojler para, hogy mi lehet benne lerakódva. A fejet nem kell vakszűrőzni, beragad mindenhova a kávézsír. Ha nem kell tejgőz csak a manuál.
    Szinte alig van rontott kávé mert tudsz korrigálni. Tudsz nyomásprofilozni, előáztatni, 3-4 baron eszpresszót főzni. Ami ellene van az az előmelegítése a hengernek, de azokra is vannak már korrekt workflowk és ha megszoktad 5-10 alkalom), akkor már fel se tűnik.

Új hozzászólás Aktív témák