Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zen42

tag

válasz sz.zs. #128181 üzenetére

A kérdés adja magát, valóban. :DD De nem ez a helyzet.
    Még egy óra bkodás után összeállt a gép. Kiszedtem nagy nehezen a második tömítést is. Újra kitakarítottam a fejet. Persze semmi értelme nem volt, afféle pótcselekvésként végeztem el. Aztán beraktam az utolsó még ép gyári tömítést. Ugyanaz a helyzet. Na ekkor már agyf@sz volt de motoszkált a fejemben amit vendingo kérdezett.
    Kiszedtem az összes kosarat a karokból és kiderült, hogy az NR karok eresztenek mint állat, de a gyári karok nem! Az alábbiakból aztán mindenki azt szűr le amit akar:

Nyilván a tömítés kapcsán nem az a mérvadó, hogy kávés kosárral ereszt-e. Ezeket az NR karokat elsősorban szerviz célra használtam idáig. Az egyiknél a nyomásmérő állta az útját a víznek, a másiknál a vakszűrő. Ezekkel teszteltem, hogy csöpög-e. A nyomásmérős kart már régóta nem használtam csak az OPV beállításához vettem elő most, de a vakszűrőset igen és az előző, szintén gyári tömítésnél ez az NR kar nem eresztett, míg a gyári naked a VST-vel igen, hogy bonyolítsuk a dolgokat. Eljött tehát a csere ideje, gondoltam.

- Első csere - puhábbik tömítés: minden, a gyári kar is eresztett a vakszűrővel, ha nem is sugárban mint a két NR.
    - A második gyári, kemény tömítés valószínű, hogy már jó lett volna a gyári karokhoz de akkor csak a két NR-rel próbálkoztam.
    - Harmadik, a másodikkal azonos, gyári tömítés: a gyári karok jók, az NR karok eresztenek. Mindkettő.

Azt nem értem, hogy ezeket vígan használtam kb két évig vagy több a másik, ugyanolyan verziójú Silvián ami most a fiamnál van. Plusz ugye a vakszűrős NR kar nem eresztett nálam sem idáig. A régi tömítés is gyári volt. Szóval, hogy az NR karok miért eresztenek MOST és EZEN a gépen, egyszerűen fogalmam nincs.

Érdekességképpen és elgondolkodtatónak még annyi, hogy bármit is jelentsen ez, de a gyári naked kar amit általában használok akkor kezdett el csöpögni amikor a vékony gyári rugót kicseréltem egy vastagra, hogy a perem nélküli VST ne forogjon el amikor takarítom meg, hogy ne essen ki a kosár néha. A rugócserét nem kötöttem össze a problémával csak most így utólag ugrott be. Most egyik rugóval sem csöpög a gyári kar, mégis fura. Elvileg nem kéne, hogy számítson mert a rugónak elvileg semmilyen egyéb funkciója nincs mint bent tartani a kosarat a karban. Sőt, rugó nélkül is mindennek kell működnie addig amíg az ember fölteszi a kart és elindítja a csapolást.

Tovább nem próbálgattam.

(A gépem egyébként ami olyan volt mint egy traktor most olyan csöndes mint egy leányálom, érdemes volt miszlikre szedni.)

Új hozzászólás Aktív témák