Hirdetés
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SoundON
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Szia Bazsee,
Írtad hogy a Lineán VST18as kosárral nálad 16 grammal jó a kávé.
Ez a 16g egy 18as VSTnél nagyonnagyon kevésnek tűnik nekem...
Azt értem hogy ha kevesebbel mész neki, akkor sokkal finomabbra kell őrőlnöd, ami sokszor tényleg meglepően jó eredményt tud produkálni. Van ahol pont ezért 15gVST van a gépben.De megteszed hogy legközelebb csinálsz néhány képet a folyamatról, mert ezt egyszerűen nem tudom elképzelni 18g VST kosárnál azokból a kávékból amiket iszunk.
Egyszerűen tökre megnézném hogy néz ki az őrlemény kosárba öntéskor (mekkora az kávéőrlemény halom), majd tamper után (milyen mélyen van tömörítve és mekkora nyomással), majd kiütve a karból (mennyire esik szét/marad egyben és mennyire sötét/világos) pontosabban vizes vagy száraz a kiütött pogi
Persze tudni kéne pontosan melyik kávéről írtad ezt, meg hogy nálad a vízterítő+felsőszűrő hány milliméterre lóg bele a VSTkosárba.
Ha jól emlékszem az eddigi LM gépeknél én 7-9mm mélységet mértem, ami eleve kicsivel több kávét igényelne szerintem mint pl egy GC-nél, ahol 10-11mm a "kosárbamerülés".
Te meg pont fordítva, jóval kevesebbel használod mint én a GCn.
Én a GCn ugyan ezzel a VST 18as kosárral 18-21grammokkal futok.
Hogy van ez? Ezt tényleg nem értem
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Jura E6 Piano Black automata kávéfőző eladó
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- DF64V DC motoros kávéőrlő gyári vagy plusz SSP HU késekkel
- Eladó egy Gaggia Brera automata kávégép, pár apró hibával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600X / GTX 1080Ti 11GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- GAMER PC! i7-9700 / RTX 3070 8GB COC / Z390 / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest