- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13080 üzenetére
Opus neztem, az is bejovos.
Mondjuk ha lenne abban vad zoldben az EG001, mindent vinne.
Jah, valtopenzunk eleg cudar most.
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #13077 üzenetére
Bocsi, ha mar orlo kerdes - kerdeznek en is.
Korabban irtam, hogy olyan orlot szeretnenk itthonra ami szinre / formala esztetikus.
Az avx-es vario klon mennyivel tud tobbet mint graef cm702? Erdemes cserelni? En anno pressohoz vettem a 702-est, de kesobb mintha azt olvastam volna higy inkabb filterre ajanlott.
-
válasz
RetepNyaraB #13074 üzenetére
Oksi!
Rendelek a media marktól, megírom mit küldtek.
Ha esetleg próbálkoznék szemes kávéval, van bevált elektromos daráló, amit itt többen is használnak? Olvastam ezt a k6 kézi darálót, ebbe az irányba még nem mennék el.
-
válasz
RetepNyaraB #13067 üzenetére
Köszönöm szépen! Jobban szeretem a rozsdamentes acélból készült dolgokat, kipróbálok egy venus-t arra gondoltam. Érdekes módon a media marktban jóval kedvezőbb az ára, mint a bialetti.hu-n. Bármelyiktől rendelem, ugyanazt a terméket kapom? Arra gondolok, hogy olasz, román, török stb.
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #13067 üzenetére
Honnan lehet megmondani, hogy melyik milyen gyártás?
Az enyémben a kosárban benne van, hogy made in italy, de nem lepne meg, ha csak azt gyártanák ők, és ez lenne a trükk. Mindenesetre nekem is teljesen korrektül működik. -
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #13024 üzenetére
Gondoltam inkább egybe írok kicsit többet, mint spameljem a topikot.
Neked sok benne a sav, vagy mit szeretnél elérni?
A csomagoláson lévő ízekhez képest soknak véltem. Most még egyet kattintva a K6on sikerült belőni az általad említett arányt. Forrón még kifejezetten savasnak éreztem, második-harmadik kóstolásra már sokkal kiegyensúlyozottabbnak. A hőmérséklettel már gondolom nem nagyon van hova játszani, a 95 eléggé a felső limit ahogy olvastam.A mérlegre és a puck screenre köszi a választ. Nem tudtam, hogy a mennyiségen kívül van-e más velejárója. Így akkor a legvékonyabbra rá is repülök.
-
válasz
RetepNyaraB #13013 üzenetére
Igen, toluk van
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #13007 üzenetére
Na körülnézek akkor még
. Egy 30-40ml főzethez úgyis "csak" 60-80ml tejet használok fel, annyit öntök ki amennyi kell, ennyi bele kell hogy férjen hogy most 5 vagy 700ft a tej már...
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #13007 üzenetére
Huhh ezeket a márkákat még sosem láttam
.
Osztrák Alpenmilch is jó lehet?
-
(i)
lelkes újonc
válasz
RetepNyaraB #12969 üzenetére
Általános üzleti elemzésnek tökéletes, kösz, de kicsit azért bíztam abban, hogy konkrét számokat is ír valaki. Akármilyen időtávra.
Vagy nézzek ki magamnak pár pörkölőt, azoknak is az árakat tartalmazó aloldalát, oszt engedjem rá a wayback machine-t? Mert most jobb nem jut eszembe.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12969 üzenetére
ejrópában eljön a csóróság. hozzá kell szoknunk.
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #12951 üzenetére
Sztem miota megnyitott, azota csak a Frei-ben iszok kavet a repteren. A cortadojuk sztem teljesen vallalhato es asszem utoljara 1090 volt ami kb barmeik kavezo mostmar.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12951 üzenetére
Önmagában nem hülyeség az a pohár mert nem hűl ki. Van rajta ikon hogy qrva forró lesz, óvatosan! persze én is megszívtam már ilyennel
.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12945 üzenetére
szarbakszban mondjuk teljesen mindegy is lenne ha valami kis erdei földet főznének le… amennyi cukorral, aromával meg növényi zsírral telekúrják
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12936 üzenetére
mintha ezeken a bolti cuccukon eltűnt volna az arabika felirat. gondolom az áremelkedések miatt inkább már robi van benne nagy részt.
-
válasz
RetepNyaraB #12879 üzenetére
Nézzük meg mit mond erre egy latte art világbajnok
[link]
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12861 üzenetére
és mi a véleményed a 3járatú opv-ről? mert én csak kettőt látok a fotón?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12854 üzenetére
akkor nálam volt képzavar.
nekem kereső olyat dobott be, amibe mintha lett volna. persze nem feküdtem rá teljesen a témára.
-
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12824 üzenetére
Csakhogy itt az örlő a gépben van, tehát jó az a hasonlat.
-
tyuli76
tag
válasz
RetepNyaraB #12791 üzenetére
Igen az AVX gondoltam.
Köszönöm szépen. -
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12759 üzenetére
Azért az nem mindegy, hogy ha pár év mulva le is cseréled, akkor a régit kidobod, vagy eladod...
-
válasz
RetepNyaraB #12744 üzenetére
Viszont az E61 rendszer elmegy 30+ evig
-
Horvi
őstag
válasz
Az E61 rendszer alatt arra gondolsz, hogy nem duál bojleres mint mondjuk a Bianca?
-
válasz
RetepNyaraB #12747 üzenetére
Volt erre egy mérés sok-sok évvel ezelőtt a hc topikban. Konkrét számokat már nem tudok, nem emlékszem rá, de azt tudom, hogy a kávéfőzőből kiengedett víz és az elkészült kávé között az alumínium mennyiséget tekintve 90% volt a különbség. Tehát a kávé pogácsa a vízbe kioldódott alumínium ~90 százalékát kiszűrte.
Közben meg is találtam, Csápájev topiktárs 2017 07.-08. havi bejegyzéseit érdmes olvasgatni.
-
krono.
tag
válasz
Használtban néztem őket, kb 160ezer környékére húztam meg a határt.
Mind a Lelitből, mind a Silviaból találtam ennyiért, de a Silvia nekem sem tűnt egy nagyon nyerő sztorinak.ő tudásuk sem tükrözi az árukat
Olyan szempontból azért de, hogy karos gépben ezek szerint nem nagyon van más ajánlható a piacon (persze az AVX kínálatot leszámítva).Egyáltalán nem az avx-et akarom fényezni, tolni
Persze, ez tiszta sor, olvastam a korábbi AVX gép tesztedet, ahol szkeptikusan indultál neki a gépnek, és én sem vagyok kínai ellenes, csak vannak fenntartásaim.#12739 pető bá'
Megnéztem az alkatrész kínálatot az avx-en, és látszólag tényleg van. Elgondolkodtató, bár nyilván némi félelem még mindig van bennem. -
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #12718 üzenetére
És a Mara X nagyjából hol foglal helyet ilyen szempontból? A Bianca nagyon bejön de annyi pénzt nem szánnék a dologra, bárcsak megtehetném.
-
krono.
tag
válasz
RetepNyaraB #12738 üzenetére
Mit kapsz ma <200 rugóért?
Igen, ezt jó lenne tudni, kérdeztem is korábban (meg nem csak én), válasz nem jött sajna.
Perpill használt Lelit Anna-t néztem, illetve Rancilio Silvia-n is gondolkodom (bár utóbbi nem PID-es, nem tudom mennyire lenne nekem ez fontos). Ezeket be tudnám már szerezni az akciós DB1 Plus árán. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12738 üzenetére
mennyiért adhat Fragola most egy tuningolt gadzsát? szerintem nincs 200 pénz.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12718 üzenetére
én nem bújom a témát naprakészen, de tényleg semmi más? akkor nagy király ez az avx.
már egy éve bele sem olvastam a nagytopikba, de ott is ekkora sztár lett? régen azért nem volt ennyire népszerű
-
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #12694 üzenetére
A baby abban a formában amit írtam 60k körül jönne. Még 50%-kal drágább lenne a 3810B slim
Az EM1 Lux pedig.. haha
Van jó szerviz a Babyhez? Nagyságrendileg mennyibe kerülne egy kazáncsere ha esetleg kipurcanna a sok gőzöléstől? Kb meddig bírja az új kazán? Vagy egy ilyen műveletet meglehet itthon is csinálni?
Ez mind matematikailag fontos csak.. Mert hosszútávon lehet megéri a drágább gép.
Köszi!! -
KisApám
addikt
válasz
RetepNyaraB #12678 üzenetére
Valahogy nem jön össze nekem ez a kávéfőzés. (AVX EM1 Lux)
K6 őrlővel 45-ös beállításon leőrölve, 18 gramm a szűrőben, tűs őrleménykeverővel megmozgatva, tamperrel jól megnyomva.
Kávé főzésnél a mutató még az 5 bart sem éri el, a kávén semmi hab.
Mit rontottam el?
(most nyitott szűrőtartóval csináltam, kb. 2 "csíkban" folyt kifelé a kávé, nem spriccelt szerte széjjel, és a nyomásmutató megint 5 bar alatt maradt... küldjem vissza gépet?) -
válasz
nekem nem volt a 0.2-es előtt semmilyen, szóval összehasonlítani nem tudom, de ajánlani igen - tényleg nem foglal helyet, nem tud retkes lenni (ok, kávézsíroldó tuti ráfér időnként, de az amúgy mindenre), nem hiszem hogy óriásit segít a vízterítésen, de jóval tisztább a felsőszűrő.
-
d@vee
őstag
válasz
Én magát a kávét is előbb papirba teszem, aztán a kosárba, hogy az se legyen koszos.
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB #12660 üzenetére
Például a Kalmár féle Morada do Sol (alias nyúlbogyó [link]) nem a "klasszikus" brazil.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12651 üzenetére
köszi a tippet
. columbia kv amúgy általánosan milyen? sima csokis és "kész"? (közepesen pörkölve)
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #12651 üzenetére
Köszi, végül sikerült venni egy etiópot, egy monsooned-ot és egy costa ricait. Meglátjuk milyenek lesznek.
Egyelőre csak kotyogósom és ap-m van, de gondolkodom a következő lépésen. -
d@vee
őstag
válasz
RetepNyaraB #12648 üzenetére
+1 a budai mamutos mediára. Csak pár hetes pörköléseket láttam amikor utoljára voltam.
-
Horvi
őstag
válasz
RetepNyaraB #12648 üzenetére
Kösziköszi, neked is Alabástrom.
Már csak egy olyan amatőr kérdés, hogy tudnátok ajánlani párat amit érdemes lenne kipróbálni? Kotyogós és aeropress-re kéne valami közepes pörkölés. -
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12621 üzenetére
Így lesz , nem akarok beleronditani , képzelt kis királyságodba ...
-
fecke78
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12621 üzenetére
"picit vastag a hab"
Aha te ezt így látod egy nem átlátszó bögrében.
Édes istenem ..... -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #12602 üzenetére
K6-ot lehet csavarbehajtóval is tekerni, akkor végülis elektromos lesz
-
KisApám
addikt
válasz
RetepNyaraB #12596 üzenetére
Még nem rendeltem meg, boltba kellet mennem...
Mennyiért volna NEM sokkal drágábban egy jobb őrlő?
Kézi vagy elektromos.Azon kívül, hogy nyitott az a C401G kávéőrlő, mi volt vele a gond? Akárhogy állítod a szemcseméretet, nem jó?
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12596 üzenetére
nem tudom mért lett ekkora divat ez a nyitott kar. na persze a láncreakció
-
KisApám
addikt
válasz
RetepNyaraB #12588 üzenetére
No, úgy látszik berendelek egy AVX EM1 Lux Kávégép-et egy AVX C401G kávéőrlő grafit szürke-al plusz egy E61-58BL AVX-Lelit-E61 58mm-es Nyitott szűrőtartó kar Alu+Redwood nyéllel + 16g-os Precíziós szűrőkosár-t hozzá.
Remélem nem fogok csalódni.
-
uffneked
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12580 üzenetére
Köszi!
Olvastam (ezekszerint a te) tesztedet az EM1 Luxról.
Mit gondolsz, az hogy néz ki egy ilyen moddolt GC-hez képest? BF akcióban 111k van, pár kiegészítővel ugyanannyiba lenne, mint a GC.
Szerk.: és ez az egész hogyan teljesít a jelenlegi Barista Expressemmel szemben?
Ugye a motiváció a csere mellett a méret volt, de egy EM1 Lux alig 10 centivel keskenyebb, az "E61 fej" miatt elég mély is... A GC 8centi.
Az igazán keskeny a Bambino lett volna, vagy a fentebb említett 3810, amire kíváncsi lennék - pont egy Bambinohoz képest. -
Direfield
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #12579 üzenetére
Köszi, meg is rendeltem a DB1 pro -t, és a DF 54 darálót remélem tartósak lesznek
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #12580 üzenetére
Wao ilyen arban szaladnak a GC-k?
Ezek alapjan ami nalam van GC-t (2006?-os) PID-elve nem szabad eladni ha jovoben tobb helyem lenne KV-zni?
Nagyon tetszik a gaggiuino mod.
Koszi h raneztel a slim cuccra - oszinten nem varok sokat tole, de annyit fejlodtek a gepek h lehet siman eleg lenne kis konyhaba alkalmi shotnak.
-
válasz
RetepNyaraB #12565 üzenetére
3 kiló lidis kávét toltam át rajta, elég is lett belőle. Azóta meg már ki tudja hány kilónál járok.
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #12561 üzenetére
Anno Hario kezi orlovel kezdtem
Soha tobbet.
Koszi - majd meglatom mit hoz haza Bela kinabol, jok az uj cuccaik.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #12557 üzenetére
Ez "csak" 10k/kiló (van náluk kifejezetten kotyogóshoz őrölt), de amúgy egyetértek.
-
d@vee
őstag
válasz
RetepNyaraB #12548 üzenetére
Sztem inkább az ajánlottat kellett volna kiemelni.
Őrölt kávé van, csak nem ajánljátok -
válasz
RetepNyaraB #12550 üzenetére
Azt tapasztaltam, hogy az acél égeti a kávét. Én speciel nem kedvelem azt.
-
L4D1K
őstag
válasz
RetepNyaraB #12525 üzenetére
Koszonom,
Igen - azt lattam h minden is horror.
-
whisky71
tag
válasz
RetepNyaraB #12506 üzenetére
Már nincs messze a BF, annyira nem is sürgős, megvárom, hátha lesz Robotra akció. De ha nem, az sem baj, szerintem az lesz.
-
whisky71
tag
válasz
RetepNyaraB #12499 üzenetére
Én limitáltam a vendégeim számát.
Viszont a Fellow Stagg-ek elég pofásak.
-
whisky71
tag
válasz
RetepNyaraB #12488 üzenetére
Eddig kilőttem az analóg főzőket, de a Robot egyre jobban tetszik.
Néztem ezeket (és a La Pavoni manuálisait is), de kényelmesebbnek gondoltam az elektromosakat, mivel napi 5-6 duplát iszom minimum. Viszont annyira soha nem hajt a tatár, hogy ne lenne időm vizet forralni.
Köszönöm, átgondolom a dolgot.
-
whisky71
tag
válasz
RetepNyaraB #12486 üzenetére
Köszönöm! A DB1 Plus a dual bojler (azaz bojler+thermoblock) miatt került a végére, mert csak presszót iszom. Mondjuk ez legyen a legnagyobb baj,
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12479 üzenetére
én azt nem értem hogy hogy lehet 7-9bart "előidézni" úgy hogy a pumpa igazából 12 bar-os... Ahhoz olyan laza szemcseméret kell ami nem tartja vissza a nyomást hogy olyan rövid csapolás alakul ki ami viszont kevés a megfelelő kivonatoláshoz... Hogy lehet szerinted ezt az ellentmondást feloldani? Nekem a megoldás az lett hogy a túlnyomásvédő kinyitásával a talán 15baron csökkentettem 3 bart, és mostmár a nyomásmérőt magasról lesz@rom... A lefolyási időkre és a mennyiségekre figyelek.. Meg hogy milyen íz jön ki
. Így jöttek ki nagyon jó főzetek... 10mp ázás - de itt olyan hogy ha sokáig hagyom ázni már akkor is csorog át rajta a víz..
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12479 üzenetére
Hogy működik az előáztatás ezeknél az olcsóbb gépeknél? Pumpa lekapcsol, mágnesszelep nem nyit ki?
-
goom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12473 üzenetére
Ha egész kilós mennyiséget veszek, akkor kapom 15.559-ért. Ami még mindig majdnem négyezres ár (250 grammosra vetítve).
De számomra a kilós kiszerelés túl sok nyűg és macera (hogy még a vége is friss és aromás maradjon), plusz leláncolom magam majdnem egy hónapra. Ismeretlen kávé esetén - ami esetleg nem is jön be - komoly öngól. Én szeretek jó sok féle kávét kipróbálni, kóstolni... Kilóst még Pall&Yotz-tól sem veszek, még az imádott Choco Madness-t sem szeretném egész hónapon keresztül...
...Ha pedig 200 grammos zacsit veszek, az már 4.860,- Ft lenne (250-es adagban). Huh. Ez már szépen le is körözi a Csokis Kuglófot is... És jogos, egyetértek a sör-hasonlattal, meg kchris78 véleményét is osztom: kell az a +50, igen. Kóstoláskor, teszteléskor pláne. -
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12473 üzenetére
Ezzel valahogy én is így vagyok... Plusz, nekem kell az a +50gr hogy azért kiélvezzem azt az adott ízt, kell hogy jól be tudjam lőni és még legyen jó pár főzésre adag (mondjuk nekem relativ lassan jön össze - plusz ha hamar bontotta fel az ember akkor még menet közben változik is...).
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12459 üzenetére
58mm, igaz. Új áron igen annyi de ha GC felújítottként kerül megvételre itt is vannak 100-150ért nem sokat használt példányok Marketplace-en.. Én is egy ilyen gyak újat vettem 150-ért. Catler stb tapasztalatok alapján ez is elketyeg sok évig.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12457 üzenetére
Sage Barista? itt is van pid itt is van fűtött fej.. nekem Sage BEx van...
-
válasz
RetepNyaraB #12433 üzenetére
Oszt minek kellett Neked oda az a mű e61 design gép?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12446 üzenetére
Lényeg hogy klasszik vonalon akkor nem kell 45-50mp lefolyási idő..
előjátékkal együtt persze.
-
kmarci25
veterán
válasz
RetepNyaraB #12446 üzenetére
Előnedv...
Basszus...
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12443 üzenetére
Neeeem, nincs vele gond
. Csak még nem dial-ineztem be, (hogy lehet ezt szépen magyarul? ) és hogy mire figyeljek ha valaki már itta ezt
.
-
válasz
Szép! Várjuk majd a beszámolót
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12440 üzenetére
Kopasz után szabadon. látom a büszke ott feszít a sarokban.
na de mi a szószék meg a Bibliatartó?
-
válasz
Ez nem konyha. Az egyszerűség kedvéért hívjuk inkább oltárnak.
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #12414 üzenetére
Az lehet..., én a kotyeszról írtam, nem mélyedtem el hogy a brikka az másként viselkedik, de jó tudni...
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #12397 üzenetére
Ez érdekes…James Hoffman is meg több netes írás is azt javasolja hogy forró de nem lobogó vizet tegyünk bele ès úgy tegyük fel a gázra…
Most akkor mi az igaz?? -
válasz
RetepNyaraB #12408 üzenetére
Persze, csak kitudja utólag lehet e
No de mindenesetre érdekel majd a teszted. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12408 üzenetére
oké főni, nyomasd
-
válasz
RetepNyaraB #12401 üzenetére
Na, erre kiváncsi leszek én is
DB1 Pro-ról hallani manapság hogy az ECO mód hazavág mindent annyira lehűl a gép.. -
zolnagy
őstag
válasz
Mindent leírtál. Én annyit tennék hozzá, hogy én ha kijön (robban) az eleje, akkor azonnal leveszem a tűzhelyről. Nekem mondjuk a régi súlyszelepes van, nem az új, de utána is kijön a kávé, nem kell már fűteni.
-
iatti
aktív tag
válasz
hoppá hoppá, ilyen hamar. aztán csak szépet és jót. béla bácsi nehogy megorroljon.
/itt még látom belefér az avx nyomulás/ bár nekem nem tett keresztbe, de lassan csak szegedi masinák lesznek...
-
Bobbysolo
tag
válasz
Kíváncsian várom majd.
(Én előrendelésben vettem.)
-
.LnB
titán
válasz
Köszönöm!
-
Kevex
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #12393 üzenetére
Köszönöm az eddigi infókat - esetleg az AVX EM1 Lux-ról még tudnál véleményt mondani?
-
Kevex
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #12391 üzenetére
Kávékar befogó gyűrű - két helyen mondták, hogy ehhez a géphez (rossz sorozatú, 2015-ös évjárat) már nem lehet beszerezni.
A TB1 szóba se jöhet?
-
headhunter86
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12384 üzenetére
Ohh, akkor én szarul csinálom. 🤣
Nálam az időzítő akkor indul a mérlegen ha az első csepp éri. Onnantól szoktam neki 25mpet hagyni és úgy állítom hogy 2:1 arány jöjjön ki.
A gépen ez összesen amit mér előáztatással várakozás és csapolással együtt 37 másodperc. A mérleg pedig kB. 25 másodpercet mutat.
Ezek szerint sokkal gyorsabb lefolyás kell nekem, tehát durvább őrlés.Az előáztatás és a csapolás közti időt hogyan kell számolni? Mert nálam van 3 sec amíg vár és ázik,víz viszont nem megy rá.
-
dippe
tag
válasz
RetepNyaraB #12317 üzenetére
Nagyon köszi a választ! Elgondolkodtató amiket írtál, valamint érdekesek ezek a kézi megoldások. (és mások is, amiket olvastam tőled
)
Apró komment: van még a "pár ezrestől" is olcsóbb tejhabosító: [link]És egészen jó.
Mondjuk nekem ez a flair műszakilag nem szimpatikus, és még bayonett zárat sem raktak rá.
ROK, stb drágább, hasonló megoldások már valamivel szimpibbek, ez pl kifejezetten: [link] vagy ez [link]
Főztem én már sokat ipari gépekkel is, de igazából "már iható" kávét szeretnék, egyszerűen, konzisztensen, nem százezrekért. Érzésem szerint vagy Dedica lesz, vagy marad a kotyogós. -
skilleeer
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #12317 üzenetére
Dedica 51mm kompatiblis, igaz? Mennyi az ajánlott (ideális) be/ki kávémennyiség?
-
válasz
RetepNyaraB #12292 üzenetére
nekem sikerült viszonylag konzisztensen amikor rendszeresen próbálkoztam. A legfőbb előnye tényleg az, hogy nagyon olcsó és teát / french press-t készíteni is jó ha a tejhabra nem jön be - a polcon elfér
-
Sped
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12250 üzenetére
Igen, pontosan ezért nincs szükségem rá, és el is engedtem. Csak magamnak főzök 2-3 kávét naponta, ki se tudnám használni.
Ezt az új gépet mindenképpen bevárom, úgysincs most pénzem beruházni.
Egyébként azt lehet tudni, hogy ez mikor érkezik? Remélem fekete is lesz belőle, mint a mostani változataiból -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
RetepNyaraB #12238 üzenetére
elrettentésnek:
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12233 üzenetére
-
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #12212 üzenetére
Valószínűleg jobban értesz hozzá mint én, de azért én továbbra is úgy gondolom hogy a sík vs kúpos nem összehasonlítható! Illetve de, összehasonlítható de nem egy kategória....
Az hogy kinek melyik a jobb és hogy valóban kiérzi e az más kérdés...de pl a niche-be nem teszed bele a 18 gr világos babot és nem indítasz rá mert el se indul vagy lefullad...ez a majornál pl elképzelhetetlen...
De mondom úgy gondolom jobban értesz hozzá és jobban képben vagy mint én, csak nekem fura ez a kínai SD őrület meg a major utálat (nem kifejezetten rád értem) az utóbbi időben...de hát változik a világ csak én vagyok ilyen maradi...(nekem pl az adott szó még mindig adott szó, és nem kell külön papír, szerződés, stb...) -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #12209 üzenetére
Hát én ettől nem félek.....ahogyan ezek már 20+ éve itt vannak, jöhet akármilyen kínai őrület a komoly arcok még most is elismerően bólogatnak ha meghallják hogy Major. Ezek az újak mind fancy őrlők, még azt se mondom hogy rosszak lennének (mivel nem próbáltam), de azonos árkategóriában még senkitől nem olvastam, hogy valamelyik is jobb lenne mint egy SD major...
. Az meg, hogy fél - egy millás ársávban mik vannak nem érint. Mondjuk arra is kíváncsi leszek, hogy ezekhez a csoda kínai cuccokhoz mondjuk ha kell valami alkatrész 2 év múlva akkor mi lesz? Mert a kínaiaknál divat, hogy ha kifut egy modell utána nuku alkatrész ellátás és mehetsz a sóhivatalba a 2 éve 2-300 ezerért vásárolt cuccoddal, amibe pl csak egy 200 Ft-os alkatrész kellene, de nincs....
Szerk: az enyém nincs tele ezt hidd el, pedig Hogyazával találkoztam és nem MZ/X!
Jó lehet hogy ha szétszedném akkor lenne benne egy hangyafasznyi, de az biztos hogy nem annyi hogy egy kv váltáshoz ki kelljen porszívózni, mert befolyásolja az ízét. Szerintem....
A niche-t nem mérném össze egy majorral...nem egy kategória szerintem.... -
tuzpenge
őstag
válasz
RetepNyaraB #12206 üzenetére
Többször írtad már hogy a majorban neked marad kv. Nem tudom mi lehet a tieddel de az enyémben semmi (de szó szerint) nem marad...annyi mondjuk hozzátartozik, hogy nekem @hogyaza kolléga csinált egy felszabályzást és egy "tuningot" valami alátét formában mielőtt eladta a gépet, de a többiektől is azt olvastam (akiknek nincs ez az alátét "tuning", de jól fel van szabályozva), hogy ha az őrlés után sepernek és még egyet ráindítanak, akkor nekik sincs semmi visszamaradó....Minden esetre érdekes hogy nálad van...
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB #12168 üzenetére
Elköltenél kb 150ezernyi magyar pénzt egy Major -> Casa cserére?? Én is a Casa-t várom, de azért azt nem gondolnám, hogy lenyomjon egy Majort. Kiszivárgott valami infó az új 65ös késről?
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12201 üzenetére
Amúgyis drága és még mivel keveset iszom ráadásul egyedül, 5x megsavanyodik mire elfogyna.. Pedig 1 kvhoz elhasználok 70-100ml tejet... (mondjuk van 1-2 fél-kistermelői tej ami olcsón van, egy helyen szoktam venni 400-ért..)
-
válasz
RetepNyaraB #12201 üzenetére
A kavezas draga moka
-
válasz
RetepNyaraB #12175 üzenetére
Tóth Tibi azert elegge kompetens kaves arc (o kezelte a sarga gaggiat). A tobbi resze pedig
-
válasz
RetepNyaraB #12168 üzenetére
hmm, ez a Lagom Casa érdekes. csak gondolom mire ide eljut, addigra lesz vagy 200k huf
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12165 üzenetére
majornál is vizezed? én nem szoktam, pedig szenet darálok. a mininél meg a nicsénél szoktam.
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #12158 üzenetére
bevonzod őket ide a kotyeszek-dedikák topikjába.
persze ha nem lennénk itt páran, szerintem csendes lenne az amatőr szakág.
-
kchris78
veterán
válasz
RetepNyaraB #12151 üzenetére
Szerintem nem feltétlenül, annak hogy az előfőzésnek mi a szerepe az talán még nem annyira hardkór
.
-
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB #12139 üzenetére
Szerintem fogalomzavar lehet:
őrleménytartó == szűrő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest