- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zedz
addikt
válasz
Cathfaern #5137 üzenetére
Method, action, sok minden nem kell a formhoz.
Szívesen JS-eznék én is napi 8-ban, bár egy idő után lehet a falat kaparnám. Minden esetre én az iskolában utáltam, aztán itthon leültem megérteni az alapjait, és azóta az egyik kedvencem.
Sokat kell még tanulnom, de állok elébe!
-
martonx
veterán
válasz
Cathfaern #4971 üzenetére
Igen tudom, a knockoutjs-ben nincs routing, ennyi az össz különbség. Végig használtam az szvsz-t, meg az ízlések és pofonok jelzőt, szóval ez abszolút szubjektív vélemény (ahogy minden vélemény az).
Talán annyival komolyabb mások véleményénél, hogy elég komoly knockoutjs és angularjs múlt áll mögöttem. -
martonx
veterán
válasz
Cathfaern #4969 üzenetére
És mi van azzal, aki az összes fellelhető angular best practice-t adobtálta (hehe pl. az egyik ilyen best practice, hogy ne használjuk a beépített watch-ot, hanem saját eseményekkel kerüljük ki a brutális scope rángatásokat), X hónapot ráköltött a beüzemelésére Y számú fejlesztővel, és már a deep watch-okat is buzerálja, ha a szükség úgy hozza, mégis szarnak tartja?
Jó tudom, sok millió légy nem tévedhet. Ezzel szemben a knockoutjs érzés görbéje szerintem egy simán magas vízszintes egyenes.
-
fordfairlane
veterán
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern #4916 üzenetére
A tömb, mint programozási fogalom egyáltalán nem passzol a javascript objektum fogalmába. Az objektum nem arra való, hogy egyforma elemek halmazát tárolja, éppen ezért van külön Array. Attól, mert PHP-ben elmosódik a határ, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ez jó gyakorlat. Ilyenkor jönnek elő az olyan problémák, hogy pl. valaki javascriptben for ... in-nel akar végigjárni a tömböt, ami problémákat okozhat.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Cathfaern #4914 üzenetére
Oké, igazából nem array (tömb), hanem object, de igazából egy kezdő számára hasonló fogalom a kettő. Illetve ha mondjuk php-s háttérrel jött, akkor meg főleg nem érzi a különbséget.
Mondjuk ezt nem tartom igazán jó dolognak, elvégre két különböző fogalomról van szó. Nem mindegy, hogy adatok halmazáról vagy adatkompozícióról van szó.
-
martonx
veterán
válasz
Cathfaern #4892 üzenetére
"NodeJS-en alapból nem lenne session" - persze nem is alapból van benne Session, pontosabban nem magában a NodeJS-ben, de feltételeztem, hogy ha valaki komolyabban veszi a NodeJS-es irányt, akkor azon is elkezd framework-öket használni.
Azokban pedig, ahogy most gyorsan utána gugliztam valóban van Session / Authentikáció kezelés. Más kérdés persze, hogy ennek a fizikai megvalósulása mennyire egyezik meg a "klasszikus" Session + authentication cookie-s megoldással, de funkcionalitását tekintve végülis megegyeznek. -
superboyka
csendes tag
-
Jim-Y
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Cathfaern #4546 üzenetére
"jquery-s eseményen belül a this a jquery object lesz"
Hát pedig ez nagy tévedés, itt egy példa, amin keresztül igen könnyű belátni:
http://jsfiddle.net/6k7jpzbe/ -
Jim-Y
veterán
válasz
Cathfaern #4546 üzenetére
Errol tudnal bovebb infot adni? Mert szerintem: http://jsfiddle.net/Jim_Y/4ykbmdL3/1/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest