- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave-11
tag
válasz
F1rstK1nq #8192 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Most már működik amit szerettem volna, már csak egy kérdés: ha egy static metódusban akarnám ezt alkalmazni, akkor ugye a getClass() nem játszik csak így magába, ilyen esetben ezt érdemes használni: [aktuális_osztály_neve].class ? Mert én így csináltam és működött, csak az érdekel hogy más helyeken is ezzel találkozhatok-e majd? -
Dave-11
tag
Sziasztok!
Gyakorolgatok éppen, és azt szeretném megtanulni, hogy a getResource() függvény segítségével hogyan érjek el ilyen forrásállományokat, és azokat kezelni tudjam a programjaim segítségével.
A problémát igazából most az okozza, hogy rengeteg féle-fajta megoldást találok a neten, nem tudom melyik lenne a jobb, plusz sajnos még egyiket se sikerült megvalósítanom
De most ne is ragadjunk meg egy konkrét kódrészletnél, inkább elmondom mit szeretnék.
Konkrétan egy Maven projektet hoztam létre, van benne két mappa amit használnék, az src/main/java, ugye ide mennének az osztályaim, és az src/main/resources, ide pedig a forrásállományok. A forrásállományok mappájába létrehoztam egy sima szöveges fájlt, res01.res névvel, írtam bele 3 sort, ezt szeretném majd kiolvasni egy megírt osztály segítségével.
És akkor ami a kérdésem lenne, mi erre a legelterjedtebb módszer, illetve amit még nem értek, hogy a getResource() függvénynek milyen logika alapján kell megadni az elérési útvonalat?
Ha valaki saját választ ír azt nagyon megköszönöm, de ha linkeltek valami jó tutorialt nekem az is megfelel.
Előre is köszi! -
Dave-11
tag
válasz
caindwan #5787 üzenetére
Először én is azzal kezdtem a Java tanulást, de szerintem egy kicsit erős kezdőknek, most nyáron elkezdtem olvasni az Agyhullám - Java című könyvet, ez nagyon jó!
Kicsit lazább hangvételű könyv, vannak benne poénok is, életszerű példák, a leckék végén gyakorlatok és hozzájuk tartozó megoldások.
Csak ajánlani tudom -
Dave-11
tag
A csomagon kívüli futtatható osztály mit jelent?
-
Dave-11
tag
Sziasztok!
Korábban már volt egy kis Java ismeretem, de most nyáron jobban belemélyültem a dologba, éppen az öröklődésnél és az osztályoknál járok. Mindent értek, találtam egy kis dolgot, ami nem tiszta.
A könyv amit olvasok (Agyhullám - Java) azt írja, hogy "A privát tagok nem öröklődnek."
Én írtam egy A osztályt, aminek van egy int típusú privát tagja, és ezt el lehet érni és módosítani két publikus metódus segítségével. Aztán csináltam egy B osztályt, ami az A-t bővíti.
Létrehozok egy B objektumot, de ugye a B objektumnál is meg tudom hívni az elérő és módosító metódusokat, tehát a B mégis rendelkezik azokkal az adattagokkal?
Vagy ez azért működik, mert a B típusú objektum közben egy A objektum is (tehát a többalakúság miatt)?
Vagy hogy lehet a legjobban értelmezni ezt a mondatot? -
Dave-11
tag
Ha egy osztályt készítünk, akkor abban miért szokás felülírni az örökölt toString() metódust? Nézegettem forráskódokat a neten, és elég sok helyen vettem ezt észre.
-
Dave-11
tag
Köszönöm a gyors válaszokat. Még nem teljesen értem, de már kezdem kapizsgálni. Ha elérek a könyvbe ehhez a fejezetben biztos miden tiszta lesz.
Még egyszer köszönöm -
Dave-11
tag
Még csak nemrég kezdtem el tanulgatni a Java nyelvet, de a tankönyv, amit olvasok már többször említette az "interfész" szót, és ezt is: "az osztály által implementált interfészek".
Később persze ezt is tárgyalja majd a könyv, de már nagyon kíváncsi vagyok rá, beleolvasni meg inkább nem akarok előre.
Csak egy rövid összefoglalóként mégis, mik ezek az interfészek, mire jók, és mit jelent az hogy egy osztály implementál egy interfészt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- OTP Bank topic
- 100 millió dolláros bónuszokkal csábítja a Meta az OpenAI szakembereit
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Goddess of Victory:Nikke
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Amazon Kindle (10. gen) eBook olvasó
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest