Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz ugforma #302663 üzenetére

    Az enyém (14 Pro Max) 13 hónaposan 88%-on áll, szóval a 97% kifejezetten jó értéknek számít, de én például nem érzem kevésnek az üzemidőt. Mindenesetre a 14-es szériával bejött az, hogy sokkal gyorsabban dobja el a százalékokat, mint korábban.

    Hogy mi alapján állapítja meg az értéket, az viszont rejtély, mint az összes számadat, ami az Apple marketing bullshit generátorából ki tud esni. Csak azt nézd elég-e neked az üzemidő, minden más felesleges majré.

    Az Apple most rakja a rendszerbe a százalékos kijelzés mellé a töltési ciklus számlálót, ami már kicsit tudományosabb, de közben meg azt mondja, hogy 500 ciklusig tartania kell az eredeti kapacitás 80%-át. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy ebben az esetben a legótvarabb hitvány dzsunka fosputtony akkumulátort kell a világ legdrágább telefonjába tenni, mert minden rendes (nem csak telefon) gyártó esetén ez inkább 800-1000 ciklus szokott lenni. Persze nyilván nem így van, az Apple jó akkumulátorokat használ, csak a saját seggét akarja a vásárló kárára megvédeni gariban cserélés ellen, hogy egy lehetetlen számot mond az elhasználódásra. Ha neked 700 ciklus alatt megy szét, akkor azt mondhatja rá, hogy "túlhasználtad", de 43.990 Ft-ért rögtön vehetsz bele egy újat ha kedved tartja.

Új hozzászólás Aktív témák