Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz kagzer #265863 üzenetére

    Nekem még új a 13-as széria, majd odafigyelek ezekre, még eddig nem volt időm igazán kitapasztalni. A zajszűrést még nem jelezték, hogy gond lenne, de attól még lehet.

    Fotónál csinált 1-2 olyan képet, amivel nem voltam elégedett, jellemzően rossz fényviszonyok között (elég régóta hobbi szinten fotózok, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, így kb. tudom mit lehet elvárni rossz fényviszonyok között). Ezek között a képek között valóban volt elmosott, rámondható hogy vacak kép. Nem volt még időm rendesen kitapasztalni a kamera beállításait. Erre biztosan figyelni fogok, majd még írok ezzel kapcsolatban. Nálad mik azok a helyzetek, ahol tipikusan elő lehet hozni?
    A proraw tetszik, azzal nagyon sok hiba (ami a beépített algoritmus feldolgozása során jelentkezik, pl zajszűrés, hdr) kiküszöbölhető, cserébe 20-25 mega egy fotó. Családi képeknél biztosan nem használnám, de egy nyaralásnál jó ötlet, mert azokkal a képekkel utólag is elbíbelődök.

    A videó nekem elég nagy ugrás volt (6s plus -> Xr > 13pm volt a váltás), nem a prores, azt nem használom, de a cinematic mód nagyon jópofa.

    Egyet én is hozzáteszek a kamerahibákhoz: ha live fotót készítek, és be van kapcsolva a video hdr, akkor a fotó elkészül rendben, de a live videóban van egy olyan hiba (több képnél észrevettem), hogy a videó körülbelül közepén van egy pillanat, amikor a képen lévő világos részek teljesen kiégnek, nagyon világosak lesznek. Tehát például fehér pólóban van valaki, megy a live videó a fotó alatt, és a kisvideó felénél a fehér póló részlettelen, kiégett vakító fehérré válik egy pillanatra, aztán vissza. Ennek utánanéztem, állítólag a HDR videó okozhatja, ezért kikapcsoltam a hdr videót, figyelni fogok erre, kíváncsi leszek.

    Melegedés teljesen azonos nekem eddig a korábbi modellekkel, néhol alacsonyabb (főleg teljesítményigényes helyzetekben).

    Szerk.: semmit sem vettem észre a promotion-ból sem a 13-on, se az ipad pro-n. Számomra nem hoz semmit a képernyőn való görgetésnél, vagy lehet hogy csak rossz a szemem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák