Hirdetés
Hirdetés
-
IFA 2024: Vivobookok triójával készült az ASUS
ph Egy klasszikus és két 360 fokban kihajtható modell érkezik.
-
A cégek zöme már AI-t használ
it 200 millió heti szinten aktív felhasználója van már a ChatGPT-nek, miközben a 100 milliárd dollárosra értékelt OpenAI-ba az Apple és az NVIDIA is befektetne. Az OpenAI és az Anthropic aláírt az amerikai kormánnyal az AI-kutatás kapcsán, míg a Meta modelljeit bankok és tech cégek vezették be.
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
A kérdés a címben. Segítség kéne..
-
bitfarkas
őstag
Bocsi házigazdák, lehet, ennek a szoftverek közt lenne a helye.
-
bitfarkas
őstag
up
-
bitfarkas
őstag
-
james74
csendes tag
Teljesen jól értelmezted a dolgot. Ha egy alpha csatornás állóképed vagy akár mozgóképed van, akkor azt felismeri és értelmezi is a premiere. Én pl. állóképeknél vagy photoshop layereket használok, vagy elmentem 32 bites alpha csatornás tiff file-ként és úgy importálom be a premiereben. Alpha csatornás mozgóképet pedig általában az after effects-el készítek, amely kitűnően legyártja a mozgó alpha csatornát is, a hozzá tartozó képtartalommal együtt.
A kérdésed első felére válaszolva pedig, az alpha csatornás videó vagy kép átlátszóságát nem tudod szabályozni, hiszen maga az alpha csatorna hordozza ezt a tulajdonságot. Pl. ha elkészítesz egy feliratot és csinálsz hozzá egy 50%-os szürke alpha csatornát, akkor az félig áttetsző lesz, stb.
Remélem még időben válaszoltam, de sajna nem voltam eddig gépközelben. -
Bluebird
csendes tag
DV kameráról beolvasott AVI-t TMPGenc-cel simán SVCD-re tudok alakítani. Viszont ha ugyanezen az AVI-n csinálok valami átalakítást (vágás, felirat stb.) a renderelés után a TMPGenc már nem tudja kezelni (invalid or unsupported a hibaüzenet). Mit csinálok rosszul, vagy hogyan lehet a szerkesztés után az AVI-ból SVCD-t vagy DVD-t csinálni.
Kérlek, segítsetek.''Nincs ostoba kérdés, csak ostobaságból fel nem tett kérdés.''
-
bitfarkas
őstag
Időben, persze, nem kerget a tatár.
Azt nem tudom, illetve úgy nem működik a dolog, hogy egy pl. maszknak szánt fekete részeket tartalmazó klipet a video-transzparency opcióban mint mask only-t jelölök meg. Ekkor várom, hogy ez a videosáv, mint alfa csatorna működik, és teszi átlátszóvá a felette, illetve alatta levő sáv klipjét a black vagy white alfa matte kulcs esetén. Vagy teljesen baromság, amit akarok?
Már sok vaeriációt próbáltam, de nem műkszik a dolog. Ha leírnád kicsit szájbarágósan, megköszönném. -
Bluebird
csendes tag
válasz bitfarkas #12 üzenetére
Szerintem is rosszul csinálok valamit, csak nem tudom, hogy mit. A DV kameráról beolvasott, változtatás nélküli anyagot a TMPGenc simán átalakítja SVCD-re vagy DVD-re, de szerkesztés után már nem fogadja el. A projectet ugyanazzal a beállítással renderelem, mint ami a bolvasásnál van. Compressor: Microsoft DV (PAL). Lehet, hogy itt valami más codecet kellene használni?
''Nincs ostoba kérdés, csak ostobaságból fel nem tett kérdés.''
-
james74
csendes tag
válasz bitfarkas #11 üzenetére
Azt hiszem értem mit szeretnél. Van pl. 2 videósávod és azt szeretnéd, hogy a felső, egy maszk által meghatározott formában kulcsolódjon fel az alatta levőre.
Javaslom az after effects programot az ilyen műveletekre!
Az ilyesmit mindig abban csinálom és jól működik.
Premiere-ben úgy csinálnám hogy az általad elképzelt maszkot beleépítem a példámban említett felső videósáv alpha csatornájába és ebben az esetben csak azokon a területeken látszódna a felső videósáv az alsón, ahol azt az alpha meghatározza.
Esetleg küldj el egy-egy képkockát a forrás videókból, amire szeretnéd alkalmazni a maszkot. -
bitfarkas
őstag
Bocsi, ennél hülyébb vagyok, nem tudom megcsinálni az alfa csatornát. Azt hiszem ez az alapprobléma.
-
Atyus
tag
A DVD MPEG2 formátumot takar, s nem érdemes átalakítani AVI-ra, majd ismét MPEG2-re mert többet vesztesz vele, mint amit szeretnél.
Inkább akkor már szerkesszed a meglévő MPEG2-det..A programok csak algoritmusok, mint ahogy az emberi lények is csak vegyi anyagok halmazai.
-
b.bone
senior tag
a 7-est használom. a vagdalkozás ,meg beépített effektek beiktatása már egész jól megy.
viszont a dvd készítéssel még akadnak gondjaim.
az oké ,hogy export to dvd meg is írja ,játszható mindenhol ,de menüt meg ilyesmiket hogy lehet benne csinálni? sehogy sem jövök rá"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
b.bone
senior tag
egy péntek esti UP!
"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
bitfarkas
őstag
A hetest még csak kóstolgatom, egyenlőre elég idegen. De a 6.5-höz képest nem hinném, hogy az Mpeg exportja túl sokat változott volna.
Azaz csak az Mpeg folyamot készíti el DVD-re paraméterezve (tán külön vagy muxolt hangfájllal). A DVD szerkezetet, főként a menűt nem hiszem, hogy elkészíti, ahhoz külön progi kell.
A legújabb néróban is van egy könnyen kezelhető verzió, de jó a Tmpgenc DVD Author-ja is. Sajna csak 30 napos. -
Dalee
aktív tag
Hi! Nekem Athlon XP 2500+ (Barton mag)procim van
Amikor csinálok valami effektet a preview ablak
vagy fél-egy percig számol. Kell valami speckó
hardver kártya hozzá, vagy rossz beállításaim
vannak? A SONY Vegas 4.00 esetében nincs ilyen
problémám, a preview-ben rögtön látszik a válto-
zás
Más: hogy lehetne az Indiana Jones-ban lévő
utazásos jelenjete leanimálni? Ha nem emlékeznétek:
egy térképen egy mozgó vonal mutatja a repülőgép
útját. (Nálam természetesen az autó útját kellene
behúzni) -
b.bone
senior tag
ezt nem egészen értem: ''preview ablak számol''
mindenesetre. én is 2500+ bartonnal csinálom. a standard beépített effekteknél semmi ilyet nem vettem észre.
tehát ha alul a sequence-be beteszek egy effektet két jelenet közé ,az nem terheli le a gépem. szvsz ezen nincs mit állítani ,esetleg új rendszer vagy ilyesmi.
már csak az a kérdés ,hogy te ezt kérdezted-e
[Szerkesztve]"guilty until proven innocent" - Artisjus
-
bitfarkas
őstag
Igen, természetes. Az effekt tulajdonságaitól és hosszától függően kell hozzá számítási idő. Igaz viszont, hogy az így kiszámolt effektet teljes képernyős, tökéletes avi minőségben láthatod. Ha ez a Vegas esetében is így van, (amit nem hiszek), akkor a Vegas egy jobb progi, használd azt.
Spéci HW-rel két videosávra, címekre, egy csomó effektre és szűrőre ezt mind az analóg, mind a digit kimenetre real time lehet megoldani. Kár, hogy az ára 150-és 250 ezer forint közé esik kártyatípustől függően. -
Dalee
aktív tag
Igen erre gondoltam!
Lehet, hogy nem pontosan fogalmaztam, úgy 3 hónapja próbáltam
ki a premiere-t és próbaképpen egy áttűnést illesztettem be.
Mire a preview ablakba megjelent az áttűnés az tartott a
fentebbi ideig. A gép Xp5000+ Gigabyte 7NNXP + 500MB 400-as
RAM, stb... Szóval a gépünk hasonló lehet. Az említett rossz tapasztalat
miatt tértem át a Vegas-ra, illetve valahol olvastam, hogy hardver kódoló kell
a gyors működéséhez.Most kipróbáltam az Adobe Encore DVD-t
ami sokkal többet tud a Sony Arhitect-nél, illetve átvesz különböző
beállításokat a premierből, ezért gondoltam, hogy ha sikerülne gyorsabbá
tenni a premiere-t átpártolnák rá.
Apropó: Adobe Encore: nektek isem animálja a gombokat a preview ablakban? -
b.bone
senior tag
mivel olvastam #25-öt gyorsan elindítottam a premiere7-et.
próbáltam egy pár alap effectet (pl ghosting) és tranzitiont (cube spin meg ilyenek) is és mindezt egy 30 perc hosszú DV avira. semmi lassulás vagy ilyesmi. egyből játszható a ''monitor''ban.
kipróbáltam egy 1óra:22 hosszú filmel is. ugyan úgy megy. annyi a hiba hogyha pl egyből a végét játszom nincs hang ,beletelik egy kis időbe míg felzárkózik ,de ez így van effekt nélkül is.
szóval szerintem nem szabadna annyit szenvednie. bár nem tudom melyik az ''áttünés'' ,de ha megmondjátok milyen néven van az a premierben angolul akkor kipróbálom. most már kiváncsi vagyok rá."guilty until proven innocent" - Artisjus
-
bitfarkas
őstag
Na erre gondoltam.
Trükközés, vagy komoly hardver támogatás nélkül nem igen lehet ilyen számításigényes feladatot még a leggyorsabb - kommersz - procikkal sem megcsinálni. Kis méretben, néhány 10ezernyi pixel esetén még elbírnak a dologgal, de mihelyt a full felbontásban szeretnéd csinálni, azaz visszaírni kamerára, vagy kitenni tv-re, beintenek.
Ilyen, kis méretben való ''real time'' feldolgozás már a 6.5 Premierben is volt, pl a transparency, vagy a motion effektekre. A 7.0-át, ha lesz időm kitanulom, mert ezek szerint ott több effektre működik a kisképernyős real time preview. -
Dalee
aktív tag
Kicsit off!
Mivel tud többet/mást az adobe after effects? -
Dalee
aktív tag
Hogy lehet 5.1-es hangot csinálni a premiere-vel?
-
Dalee
aktív tag
Hogy lehet 5.1-es hangot csinálni a premiere-vel?
-
Dalee
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan lehet blue-screen technikát megvalósítani
alsó kategóriás kamerával (Pana DS60), olcsón.
Kiprobáltam kék, illetve zöld lepedőt kifeszíteni, de, nem lett tökéletes az eredmény! -
Dalee
aktív tag
Sziasztok!
Kiprobáltam kék, illetve zöld lepedőt kifeszíteni, de, nem lett tökéletes az eredmény! -
Dalee
aktív tag
Sziasztok!
Dalee
aktív tag
Sziasztok!
chicken
senior tag
Hogy lehet beállítani, hogy a Premier ne csak a C, hanem a D partíciót is használja számoláshoz vagy scratch-nek? File - Propertiesben, illetve Edit - Preferencesben nem találjuk.
mens sana in campari soda
-
chicken
senior tag
valaki?
-
chicken
senior tag
ez ennyire reménytelen?
-
Cathfaern
nagyúr
Lenne egy kis problémám a Premier 6-al. Ami meg kéne csinálni egy olyan effektet, mint a filmek végén a stáblista, szóval (fekete háttér fehér betűkkel) nevek úsznak fentről lefelé. Ez még menne is a motion nevű effekttel, azonban hosszabb a felsorolás, mint egy képernyő. Ezt úgy oldottam meg, hogy csináltam egy képet, azon felsorolva a neveket, s ez két képernyőnyi magasságú (640*480-ban dolgozok, a kép 640*960). Ezt bevíve Premierbe, az összenyomja, de a motion effektnél ezt szét tudom húzni, tehát elvileg nem gond, de: így nagyon rondák lesznek a betűk, s folyamatosan ugrálnak Hogy lehetne ezt szépen megoldani?
-
Cathfaern
nagyúr
UP
-
b.bone
senior tag
válasz Cathfaern #41 üzenetére
igazából nem ismerem én ennyire ezt a premieret. de. mi lenne ha a képet megcsinálnád 640x480-ra? vagy legalább elősször próbáld ki bármilyen másik 640x480-as képpel. ha azzal jó...
a másik. amit úgyszint nem ismerek az az Adobe After Effects. tudtommal az kifejezetten ilyenkre van. már megszereztem tesztelni, de még nem volt rá időm...
mindenesetre talán egy próbát megér, már ha van rá időd meg kedved hozzá.
abban biztos nagyobb a szabadság.
én személy szerint szinte semmire nem mentem a beépített effectekkel. vagy túl csicsásak /egyszerűen sz@rok/ vagy nincs olyan amilyen éppen kéne.
lehet ott az opciókkal játszani, de nem igazán értem."guilty until proven innocent" - Artisjus
-
Cathfaern
nagyúr
Ha nem kell kinyújtani a képet, akkor oké minden. Ezzel az a baj, hogy így nem fér ki az összes szereplő egy képre (vagy olyan kicsi betű kell, hogy olvashatatlan). Ha viszont nincs egy képen az összes szereplő, akkor meg lesz egy-egy képnyi feketeség is (mivel az effektnek végig kell mennie). Részben így van megoldva (3 részből áll a stáblista) de a szereplők részt egyszerűen nem tudom jobban szészedni
-
tray
aktív tag
válasz Cathfaern #44 üzenetére
Esetleg ha van kéznél MacroMedia Flash, és van, aki ért hozzá..
Nem túl bonyolult egyébként. Megcsinálod a teljes stáblistát egy nagy képen, berakod Flash-ben egy múvira, mozog a kellő irányba (szerintem lentről fölfelé).. Kimented AVI-ban, be a Premierbe, aztán jól lehet mattolni is.Nem tudom miért van az, hogy ha hozzászólok egy fórumban, onnan kezdve az a fórum halott.
-
tray
aktív tag
válasz Cathfaern #46 üzenetére
Uhh, hát ha teljesen kezdő vagy, akkor kicsit bonyolult. De ha már van tapasztalatod hasonló programokban (animáció és grafika), akkor rá lehet érezni.
Azt hiszem, a Macromedia site-járól le lehet tölteni egy próbaverziót. Nézz utánna.
szerk: Jahh, Premierben nicsen Pan effekt? Már vagy 3 éve annak, hogy felhagytam a szakmával, nem emlékszem... De gyanítom, hogy ha kicsit jobban körülnézel, házon belül is meg lehet oldani.
[Szerkesztve]Nem tudom miért van az, hogy ha hozzászólok egy fórumban, onnan kezdve az a fórum halott.
-
Cathfaern
nagyúr
Odáig, hogy grafika oké, az animáció már kevésbé (ha tudok gyártani ''rajzoljunk-füzet-minden-lapjára-valamit-majd-pörgessük'' típusú animációt, az annak számít? ), de azért leszedtem, majd ránézek.
Premier: pan effekt? hát nem tudom, de majd ránézek (pontosabban ránézetek, mivel a haverom ért csak hozzá valamennyire, nekem meg sincs a program, csak nekem van netem, így én kérdezek) -
Roachy
senior tag
válasz Cathfaern #41 üzenetére
Hi! Miért nem a premiere saját feliratozóját használod. Azzal lehet görgetni a szöveget föl-le jobbra-balra mindenfele. Ráadásúl tökéletes minőségű betűket kapsz bármekkora méretben! Egyébként a 6-osra már nem emlékszem, de szerintem abban is van. Próbáld meg itt: file/new/title Ha találsz ilyen menü pontot akkor nyert ügyed van!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Windows 11
- Autós topik
- Steam topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kezdetét vette a szeptemberi hardvervágta
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- További aktív témák...