- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gzolo
senior tag
válasz
Vasti74 #45710 üzenetére
Szia,
Én Logitech Slim Combo + Air 3 vonatkozásában tapasztaltam hasonlót. Kameranál kis papírral ki kellett támasztani, különben a feloldógomb mindig benyomott állapotban volt.Ráadásul már vagy az iPad meg volt hajolva, vagy ekkor történt, de úgy ráfeszült a műanyag hátlap, hogy kivételkor észrevettem, hogy az iPad hosszabb oldala mentén ferde.
Szerencsére működik a tablet, de azóta a hátlapot nem raktam rá, trifold(ESR) tokban pont úgy áll a tablet, hogy a smart connectorok szabadok és lehet csatlakozni a billentyűzet részt. Annyi, hogy így 2 darabban kell hordozni.
-
callmeakos
veterán
válasz
Vasti74 #42415 üzenetére
Köszi a tanácsot. Valamiért nem hozta fel az extended stage managert, csak a sima screen mirroringot, ezért nem értettem mi a fene van. Aztán a beállításokban kibogaráztam hogyan hozzam elő, és most működik rendesen 4K TV-re kötve, de elég laggolós. Valószínüleg ez a TV sara lesz.
Annyit nem találtam, hogy esetleg nem lehet úgy hasznáni, hogy közben az iPad kijelzője ki van kapcsolva?
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Vasti74 #41935 üzenetére
Én ilyet vettem: [link]
Egyelőre még csak kipróbáltam az iPad Air 5-höz, mert ezen nem akarok bétázni, de MBP-val jól megy.
Bármit veszel, arra érdemes figyelni, hogy ne csak 4k30Hz-et tudjon, mert jó márkából is sajnos sok ilyen van. Illetve én azt szívtam meg, hogy nekem jobb lett volna, ha ugyanazon az oldalon van USB és HDMI csatlakozó is, mert mindkettő hátrafelé van elvezetve, ezen meg ellentétes oldalon vannak, de szerencsére van elég hely ahhoz, hogy ez csak látványban rontson, ne hasznosságban. -
merqree
őstag
válasz
Vasti74 #41935 üzenetére
Én ilyet vettem, ezzel jelenleg nem működik a HDMI "tükrözés" 16.1 alatt iPad Pro (2021)-en.
Másnak pedig működik 16.1 alatt, de nem tudni milyen USB HUBot használ. -
Mátésum
aktív tag
válasz
Vasti74 #41935 üzenetére
Szia, én is nagyon sokat kerestem, és végül, ami minőségben is és árban is megfelelt, az az ESR 8 in 1 típusú lett. Annyi, hogy nekem félelmetes, ahogy el tud dőlni, mikor ráteszem, csak nagyon éles szögben tartja stabilan. Ha jól láttam, van olyan, ami nem állvány, lehet, hogy az a biztos. Viszont gond nélkül működik, úgyhogy meg vagyok elégedve vele.
-
Pano
addikt
válasz
Vasti74 #40880 üzenetére
"De hétfőn még megérte nekik 240.000 forintért eladni az adott valamit, kedden meg már csak 340.000 forintért??? Ugyan már..."
Erre igazából sok válasz van, de a leggyakoribb a bizományi árukészlet. Ez azt jelenti, hogy amit ő eladásra kínál, azért ő lényegében nem fizetett (nem megvásárolta), hanem a forgalmazó szállította le neki, az ő tulajdona addig amíg értékesítésre nem kerül. A viszonteladó az eladások után pedig darabszámra, vagy tömöbösítve fizet. Ha a beszállító azt mondja innentől ennyibe kerül, akkor a boltnak -aki neked eladja- is annyiba kerül. Teljesen mindegy, hogy mondjuk három hete ott pihen a raktár polcain a boltban.
Ennek a rendszernek az a előnye, hogy nem kell hatalmas tőkét belenyomni abba, hogy legyen nagy árukészleted.Persze ez nem magyarázat mindenre, mert azért az tényleg vicc, hogy konkrétan mindenki megemeli. Az is, akinek vett készlete van.
Régen ilyesmik nem nagyon voltak. Akkor általában az aktuális készlet kifogyása után -amikor jött az új készlet- emelkedtek az árak. Ezzel most ízlelgetjük a webshopos világ hátrányait mi is. -
Süvi
őstag
válasz
Vasti74 #40873 üzenetére
Ahogy @Kaba írta drágult az energia, szállítás, gyártás (pl, 14Pro Max esetében csak az anyagköltség lett 10%-kal drágább, többi termék esetében is hasonló a helyzet )., ennek ellenére az Apple (USA) ugyan annyiért adja a termékeit mint korábban!!! (telefonoknál is hasonló a helyzet)
Ez azt jelenti, hogy az Apple sokat áldozott a profitjából, hogy ne emelje az árakat!Miért lett mindenhol mégis drágább az új széria?
- Az USD jelentős erősödése szinte minden devizához képest (FED kamatemelés miatt) és egyes országokban (pl. MO) még rosszabb a helyzet a hazai deviza nemcsak USD hanem más devizához képesti gyengülése, volatilitása miatt.
-Miért lett drágább a régi?
- Ha már nem volt raktáron, akkor az új árakon tudja beszerezni a kereskedő is
-Ha még volt raktáron és úgy drágított -----> kapzsiság, (vagy egyébként miért ne adja drágábban, legalább lesz egy kis haszna és tudja fizetni a megnövekedett költségeit) -
moleculez
veterán
válasz
Vasti74 #40594 üzenetére
Nekem is nagyon bevált az iPad, mint napi igásló
. Egyetemen letöltöm az órai anyagot megy Notabilitybe, ott rögtön abba jegyzetelek. De közben a beadandókhoz készülnek a vázlatok, böngészni a forrásokat, elrendezni azt a felhőben a fileokat. Mire hazamegyek leülök a gép elé szinte csak gépelni/kódolni kell, mindem készen vár.
-
moleculez
veterán
válasz
Vasti74 #40592 üzenetére
Win - iPad viszonylatban "hibátlanul" működik együtt, ha felhőbe ment - és mivel van O365 biztosítva ezért nyilván. Real time tudja szerkeszteni a doksikat akár mindkettőn egyszerre. Múltkor asszony csinálta ezt: ipadon rajzolta bele az ábrákat, laptopon meg gépelt. Egyszerre.
-
moleculez
veterán
válasz
Vasti74 #40561 üzenetére
Szia! Igazából így, hogy vannak asztali asztali gépek, OS-ek az egyenletben azért más a szitu. Elmennek suliba iPaddal, firkalnak Onenoteba pencillel, mentik felhőbe, otthon meg asztalin folytatják. Tipikus workflow, nem kell ipad tükrözéssel kínlódni fölöslegesen. Én pont ezt csinálom egyébként egyetemen. (Csak onenote helyett Notability de ez részletkérdés.)
-
Süvi
őstag
válasz
Vasti74 #40550 üzenetére
Az iskolai fiókkal használni tudja az Office alkalmazást.
A táblagépekre (Android, IpadOS) szánt Office alkalmazás azonban nem azonos a Windows-os Office programmal, kevesebbet tud, kb. annyit mint a web-es változat.
Ha az elegendő, akkor elég az Ipad.(Nálunk is döntő többségben használnak Ipad-ot a hallgatók, egy pár emberkének van ReMarkable2, de láttam már valakinél Zenbook 14 Flip OLED (UP5401)-et jegyzetlésre, az is kitart a BA,MA képzés során)
-
zioncsabi
tag
válasz
Vasti74 #40550 üzenetére
A 4 is eleg eros, hogy semennyire!!! ne okozzon fennakadast szinte akarmelyik alkalmazas vagy program hasznalata
Ennek ellenere en azt mondom, hogy M1 procis 5-st vegyel, mert az idotallobb. Mar ket eve szinte az egesz apple-t kiszolgalo kornyezetben az M-es vonalra optimalizalnak es a regebbi csipekre valo frissitest hamarabb el fogjak felejteni szerintem. Maskent fogalmazva… az Air 4-nek meg van 3 jo eve, az 5-nek meg meg van 5, de lehet, hogy 6 is. Es annyival viszont nem kerul tobbe.
-
VD
őstag
válasz
Vasti74 #40550 üzenetére
Az Office 365 az előfizetés, azt Te nem töltöd le sehova. Elérhető szinte minden Microsoft Office app iPadOS-re. Offline is használhatóak, de a 365 regisztráció miatt kell hozzá a net.
Külső monitorra egyelőre csak képernyő tükrözés van és felbontástól függetlenül az iPad képét rakja ki, jellemzőn 2 szép fekete sávval a szélén. iOS 16-tól lesz rendes külső megosztás. -
zioncsabi
tag
válasz
Vasti74 #40536 üzenetére
https://youtu.be/ehaYfd8gmHk
En is innen tudom, hogy ki lehet tenni monitorra a kepet-hangot. Vettem egy Anker USB-C hub-ot (asszem) 30 fontert, azota minden szep es jo. Ha egy kicsit tobbet koltesz ra, akkor 4K 60 FPS-t is tud a 30 helyett. -
Süvi
őstag
válasz
Vasti74 #40536 üzenetére
Szia!
Nem könnyű a válasz.
Mindenképpen Air vagy Pro készüléket javaslok (M1) a Stage Manager külső monitorához való használata miatt.
Teams, böngészés, zenehallgatás, jegyzetelés tökéletes lesz.Az Office pedig igazából a képzéstől függ. A webes Office 365-ra, ha ránéztek azok a funkciók elegek? (Mert kb. ezt tudja az IPADOS Office App is).
Érdemes a vásárlással sietni, mert 1 hónapon belül jönnek az M2-es eszközök és +25-30%-os áremelés, és október 17-ig még füles is jár az Ipad vásárláshoz.
(Ettől jobb fórum nincs
, de komolyan)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Ubiquiti hálózati eszközök
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Horgász topik
- Nintendo 3DS és DS topic
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- iPad Mini 6 / A17 Pro Smart folio hibátlan
- iPad Air - 16 GB
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Folio Apple 3 év garancia
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest