- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Yettel topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple Watch
- iPhone topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
- 

#19617792 törölt tag Érdekes, nálam EIST, C1E, C2E, C4E mind be van kapcsolva, és megy a tuning.  A feles szorzó kavar néha. A feles szorzó kavar néha.Ha ezek be vannak kapcsolva és a fesz Auto, vagy Normal-on van, akkor a feszt is leveszi idle. Ha fix értéken van a fesz, akkor nem csökkenti (de vdrop van így is), de a szorzót leveszi fesztől függetlenül. 
- 

Gorneck legenda 
- 

fagy53 nagyúr Teljesen igazad van abban, hogy a proci tápfesz ellátásáért felelős fázisszám döntően meghatározhatja a tuningot és ezért minél több fázisú a lap várhatóan annál kevesebb probléma lesz a procik feszelésével. 
 A probléma pl a Q8xxx család esetében az alacsony prociszorzó miatt lép fel, mert különlegesen magas FSB-re van szükség az extrém CPU órajelhez, ezt pedig kevés lap tudja!
 Jó példa az én esetem, ahol 430MHz FSB fölé képtelen vagyok menni, a proci feszültsége az ehhez tartozó órajelnél /3.22GHz/ 1.12V. Látható, hogy mennyi tartalék van még a prociban és hiába a nyolcfázisú táplálás és márkás táp, ha a büdös életbe ezt nem lehet kihozni belőle. 
- 

Gorneck legenda Háááát wolfnak P35 DS3/DS4 egyik legjobb alap, de P45 DS3tól és felefele még sajtolható ki némi kraft a kedvencünkből...bár akinek nincs kötélből az idege vagy nem egy mázlista az ne akarjon váltani... 4 magos...kent csak p35, york csak p45. Kenttel szoptam p45be, Yorkkal meg p35be...de mineki azt vesz és párosít ahogy akar...  
- 

darál0w Jómunkásember a lényeget megint nem kaptad el  P35ös lapokban az FSB kifullad 450körül york alatt. egy Q8200 vagy akár egy Q9300 alá is édeskevés szvsz a 450es FSB(persze annak, aki alapon használja, mint mondtam a p31es is elég...)... és itt , azaz a 450es FSB körül már elég durván meg kell feszelni a lapot...VTTt tuira...és az is biztos, h akármilyen jo az adott P35ös lap, biztosan több fesszel viszi az adott orajelet, mint p45ben.(tapasztalat p35-ds3pről váltottam p45-ds3pre Q8200vel.) 
- 

darál0w Jómunkásember 
- 

darál0w Jómunkásember tudsz angolul, látod az értékeket. akkor mi nem érthető? 1.45Von az intel neked már nem garantál semmit....odabökött egy mondatot, aminek a végén ott egy szócska, ami azt jelenti, h elképzelhető...ebből kiindulva én nem hajtanám annyin... a VID pedig a processzorgyárto szerint meghatározott feszültségérték, amin az adott processzort alaporajelen kiadhatják. de az életben nemláttam még 1.3625Vos VIDel rendelkező processzort... 
- 

#19617792 törölt tag Nekem rendben van a hűtés, ami egy passzív Freezer 7 Proból áll, nem melegebb ~55 foknál. Alapfeszen hajtom, 3.5GHz-en, így is elég, plusz megy a C1E, EIST, stb energiatakarékos cucc is. Mondjuk azért a házszellőzés nem árt, ha van, de én a hátsó házventit szeretném mellőzni, akkor lehet, hogy 60 fok fölé is felmenne a proci, amit nem szeretnék. Ezért is van tervben egy Scythe Ninja 2. "Hangtalan" gépet akarok építeni. Bár a 60 fok sem igazán zavarna, ha csak stress test esetén éri el. 
- 

Tuja1 aktív tag nem a 2.6.1. re kellett volna hivatkoznod, bár ez "Freudi elszólás" lehetett mert amúgy tényleg ez mutatja a min-max Core voltage( magfeszültséget) ami 0.3-1,45V Te a 2.6.2 első sorára gondolsz. VID Range VID 0.8500 — 1.3625V : még egyszer Ez a kiadott procik alapfeszültségét mutatja meg. az én procim VID 1,225V 
 akkor 24/7-re ennyi lenne a max fesz szerinted.
- 

LLKobe veterán Nemtom ez mennyire nagy szám  Sztem érték már el ezt bőven mások is. Sztem érték már el ezt bőven mások is.
 Amúgy a kerekség kedvéért belőttem 390-re  
 Néztem feljebb, 395-ön és 400-on már nem indul a gép, sztem ott már feljebb kéne tolni a PCI-E órajelet Kihagyom, elég ez. Vagy kéne egy rendes lap Kihagyom, elég ez. Vagy kéne egy rendes lap Valaki okosabbtól kérdem: felkerülnék ezzel a tuning toplistára?  
- 

vzsryl nagyúr Nekem semmilyen tesztprogram és játék sem fogta meg a procim, de a Firefox-ban megnyitottam két kis erőforrás-igényű oldalt és K.O., újraindult a gép.  Igaz, hogy ezt csak néha csinálta, pl hetente 1-2x, de attól még érdekes. Azóta visszavettem 11,5x266=3,06Ghz@alapfeszre, és semmilyen problémám nincs. Igaz, hogy ezt csak néha csinálta, pl hetente 1-2x, de attól még érdekes. Azóta visszavettem 11,5x266=3,06Ghz@alapfeszre, és semmilyen problémám nincs.  
 A Furmark is sokkal jobban leterheli a VGA-t, mint akármelyik játék (kivétel Crysis).
- 

Tuja1 aktív tag 
- 

zoo8800 veterán Az enyém C0 és nem M0 nem tudom, ennek van-e jelentősége. Tudom, hogy nudli az 1.23V de nekem felesleges még ez is  Majd tavasszal kirakom az erkélyre, megrántom 1,3V felett. Majd tavasszal kirakom az erkélyre, megrántom 1,3V felett.Tudtok vmit az új négymagosokról? Q7xxx egy év múlva bestbuy lehet  Amit hallottam hogy 200FSB 12 szorzóval, és 2MB L2. Nem akarok ilyet, csak érdekel. Nincs topik, kéne nyitni lassan Amit hallottam hogy 200FSB 12 szorzóval, és 2MB L2. Nem akarok ilyet, csak érdekel. Nincs topik, kéne nyitni lassan
- 

lipi67 nagyúr Mikor a 2180-nal jöttem vissza 1,76V-ról..ha rögtön 1,3-ra tettem,meghótt.Egy nagyobb tuning után lépésekben célszerü csökkenteni a feszt.Tegnapig 1,072V(valós)volt amin 3GHz-en stabil volt az 1,225 VID-es 8400-em.Tegnap kicsit szarakodtam vele,1v alá is megy,pedig ez alul lusta,magas a vid,azért bírja jól a feszelést.Ha picit is baja lenne,kvra nem tudná ezt.Rögtön fagyna  [link] [link]
- 

TeeBee73 veterán Én 24/7-re találtam egy elfogadható 3.75GHz/1.296V Load beállítást, ennél több nem kell. (Energiatakarékos FUNkciók bekapcsolva), de bennem van a "kisördög", mennyit bír a cucc.  "Üveghangig" kipörgetem, szénné feszelem néhány másodpercre , de az úgy sem árt annyit, mint amilyen jóleső érzés látni egy 4.x GHz feletti CPU-Z eredményt. (Lipinek 5.x GHz  ) )Ez fanatizmus?  Az. Az. De KELL.  [Kocka szmájli] [Kocka szmájli]
- 

- 

lipi67 nagyúr Bevallom ezt nemtom.Ilyen 20 feletti számokkal sosenem játszottam,de..ha feljebb viszed a perf.level-t,akkor az 1200 lehet több(emelheted az FSB-t)így értettem.Nézd..Ezt ott neked,jegyzetelve kell megoldanod,igy..baromi nehéz,mert minden apró módosítás után nézni kellene,hogy mire mit reagál,s ezt ott ülve teheted meg a legjobban,Nálad hamarabb senki se tudja rá a választ.Most is mondom 1200/7-es pl.-hagyd úgy.Én ezt tenném. 
 -Persze!gyere ,szívesen látunk,csak..(fel ne robbanj )hova is? )hova is?  
 Elég szétszórt vok,s nemtom,hogy pontosan mire(melyik topikra)gondolsz.Egy privit ellőhetnél Bagi Petinek,Ő rengeteget tesztel,s lehet,olyan okosat mond Neked amit sose .. NFree: Á! Tuti nem lesz baja,esetleg,nem lesz jobb.Vagy javul,de x idő után visszaáll. 
- 

lipi67 nagyúr Bocsi a késés miatt.Azért nem találtad mert nincs(ramfüggő),de írtam is (remélem)ha nem írja ki akkor jó s hagyatkozz a jedec-re.Most mondanám a perf.levelt stb is,de..ember!Azok a ramok 1200-on stabilan mennek perf.7-tel? 
 Nem semmi.ilyen 1200 körül 10 felett se nagyon !!!El se hiszem.Kben tt a jedec#0 ami 800-on mutatja mit kelleneállítanod.5-5-5-18...Nézd meg úgy (amit tudsz manuálisan állíts be biosba!!)kíváncsi lennék pl,h ilyen beállítások mellet,10-es perf.lev-en(tRd)mit tudnak. tt a jedec#0 ami 800-on mutatja mit kelleneállítanod.5-5-5-18...Nézd meg úgy (amit tudsz manuálisan állíts be biosba!!)kíváncsi lennék pl,h ilyen beállítások mellet,10-es perf.lev-en(tRd)mit tudnak.
 1200/7..el se hiszem..
 -visszanézten,hülye vok,nem itt s nem Neked írtam,ha lehet nem találod majd..-Bocsi!  
- 

Cickánykoma tag Nekem ugyanez a P35-DS3-as deszka van , különbség, hogy 2x2GB DDR800-as Kingmax RAMjaim vannak, amik 3,0-val mennek 896-on. A CPU (M0-ás revízió) fesz 1,35 V, másnak nem adtam plusz kakaót. Eddigi stabil húzásom: 12,5x290 = 3,62 Ghz. Sajnos 300-as FSB-nél már be se bootol a gép. Kár érte, mert 3,75 Ghzet még reálisnak tartottam. Esetleg valami tipp min állithatnék még ? 
- 

lipi67 nagyúr [ez is tökéletes] 
 memsettel olvastadsd már ki a ramokból az értékeket (spd/epp)s arra lődd be.A performance levelt levitted ahogy mondtam?
- 

Tuja1 aktív tag Szóval nézegettem a dolgokat: 900MHz 5-5-5-18 olvasás:7405 Írás:7577 Késleltetés:70.4 
 1200MHz 5-8-8-27 olvasás:8503 Írás: 7593 Késleltetés:61.3
 1200Mhz 6-6-6-18 olvasás:8293 Írás:7614 Késleltetés:63.1
 a 900MHz az 2.5 szorzóval jött ki a következő az sajnos már a 3.00 × 1080 azon már nem megy 5-5-5-18-ba csak 6-6-6-18 ban.
- 

lipi67 nagyúr Hm..1152?Milyen áron?(bármi  )Az  az időzítés..nem sok jót mutat Te!Az olvasást meg nem csak ezekkel(sőt)emelheted,hanem a tRd-csökkentésével.Kben attól függ,hogy milyen 4giga 4x1 talán nehezebb(nem jellemző)2x2-nek viszont:2Gigás moduloknak nem kell annyi fesz mit 1gigásoknak.Inkább az MCH-nak kell plusz.Ha megkérhetlek mutatnál egy 1150-es stabil memtestet 2-300%-on? )Az  az időzítés..nem sok jót mutat Te!Az olvasást meg nem csak ezekkel(sőt)emelheted,hanem a tRd-csökkentésével.Kben attól függ,hogy milyen 4giga 4x1 talán nehezebb(nem jellemző)2x2-nek viszont:2Gigás moduloknak nem kell annyi fesz mit 1gigásoknak.Inkább az MCH-nak kell plusz.Ha megkérhetlek mutatnál egy 1150-es stabil memtestet 2-300%-on? 
- 

ATISoft tag Köszönöm a kimerítő választ! Elkezdek majd játszogatni a beállításokkal. 
 Mondjuk gyári hűtőm van, annál gondolom óvatosan kell a feszt emelni...Próbáltam már 0,2V-ot adni a ramoknak, de nem lett 1066 a bal oldali érték... 
 Még majd próbálkozom vele.Ha jutok valamire jelentkezem  
- 

ATISoft tag 
- 

Bocaa senior tag Benézted mert ASUS tápom van azzal nincs gond. De a bios frissítést még nem próbáltam. 
 Mondjuk nem hinném hogy az alaplap a probléma forrása vagy ha ige nlehet elpasszolom 17 körül és veszek vmi p45-öt jövőre vagy inkább megvárom mit hoznak ki de amúgy elégedt vagyok a lappal.De sikerült rájönnöm hogy elehet gyorsan orvsolni a problémát  
 áramtalanítani kell és utánna megy most ez tuti egyenlőre. De az alaplaphoz visszatérve azt hittem egy L verzió is elég 3k lett volna különbség az még benyelhető lett volna   Killerlaca: 
 Vagy nyomsz 1 3dmarkot vagy a Fraps segítségével megnézed mennyi Fpst gyorsult nálam 1680 ba 60mhz- 2 fps-t hozozt COD5ben. De ha fullon hajto mamit bír akkor 5 FPS volt a gyorsulás.
- 

Ricco_hun senior tag Köszi az infókat. A BIOS verzió asszem AMI bios v2.61, de holnap megnézem pontosan (most nem annál a gépnél vagyok). A PCI frekit miért kéne fixálni 100-ra? Az nincs alapból fixálva? Hiszen ahhoz nem nyúlnék, ha pl egy 1333MHz effektív fsb-jű proci kerülne bele a 800Mhz-es helyett, akkor ugye az fsb automatikusan 333MHz lenne, mégsem emelné a végletekig a PCI bus frekijét szerintem (nem tudom érthető-e az okfejtésem). Tehát a célom: 24/7-ben 10x266Mhz-en járatni az e5200-amat alapfeszen, gyári hűtővel. 
 Ugye ilyenkor a "1066:800" jelű memóriaosztót kell beállítani? Mert a memókhoz nem akarok nyúlni.És még mindig nyitott a kérdés, hogy ha kikapcsolom az EIST, akkor jön elő a szorzó állítás. Na már most ha ezt ugye 10-re beállítom, majd EIST vissza be, úgy működni fog az a dolog, hogy terhelés alatt 10x266-on jár a proci, de üresjáratban ugyanúgy visszaveszi 6-ra a szorzót, mint alaphelyzetben? 
- 

Killerlaca senior tag De onnan csak a progit arra használnám, hogy mondjuk ne 3GHz menjen egész nap csak amikor szükgség van a teljesítményre. Erre nagyon bevált eddig a rightmark, de valamiért nem ismeri a procit és így nem engedi visszavenni a feszt csak a szorzót. Majd megnézem milyen verzió a biosom. 
- 

balintka addikt 26k körül. Zalman hűtéses lesz. Procit akkor akarok cserélni, mikor olcsó lesz a 3,3 Ghz-es legnagyobb E8xxx  , mielőtt kifutna. , mielőtt kifutna.Az előző lapom Asus volt, elromlott, szóval véletlenül se akartam olyat, a Gigát annyian dícsérik, hogy mellette döntöttem, de látom rá van írva, mennyire megbízható alkatrészekből készül. A VGA is gigabyte lesz, az ultra durable 2  
- 

Killerlaca senior tag Szia Köszi a választ. 
 Alap órajelen megy most és minden energia csökkentő bevan kapcsolva asszem  
 A proci ventiszabályzás is be van kapcsolva asszem 900-at forog alapon.
 Terhelve Prime95-el 51fok körül van.
 Nem tudom jó e ezért érdeklődök mert az a 24 fok az jó lenne alapon.
 A paszta ügyben nincs infód?Fentebb irtam róla.Köszi 
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Óvodások homokozója
- Yettel topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Hidat épített az NVIDIA a hagyományos és a kvantumszámítógépek közé
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- 2. és 3. generációs processzorok.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 855 G8 - Ryzen 7 5850U I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U Sale.exe: 29.10.2025-ig Kedvezményes ár! 110.000ft!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

A feles szorzó kavar néha.
 A feles szorzó kavar néha.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kihagyom, elég ez. Vagy kéne egy rendes lap
 Kihagyom, elég ez. Vagy kéne egy rendes lap 

[Kocka szmájli]
  [Kocka szmájli] tt a jedec#0 ami 800-on mutatja mit kelleneállítanod.5-5-5-18...Nézd meg úgy (amit tudsz manuálisan állíts be biosba!!)kíváncsi lennék pl,h ilyen beállítások mellet,10-es perf.lev-en(tRd)mit tudnak.
tt a jedec#0 ami 800-on mutatja mit kelleneállítanod.5-5-5-18...Nézd meg úgy (amit tudsz manuálisan állíts be biosba!!)kíváncsi lennék pl,h ilyen beállítások mellet,10-es perf.lev-en(tRd)mit tudnak.