- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
aviator
tag
Hali!
Kicsit fura a kérdésem. E5200-as processzorom van gyári hűtővel. Tönkrement a VGA-m most jött el az idő, hogy újat vegyek helyette. HD6850-et javasoltak az igényeimnek megfelelően, viszont ez a proci alapórajelen kevés hozzá, magyarán feljebb kéne nyomni egy kicsit az alapórajelet, hogy meg tudja hajtani rendesen a VGA-t. Soha semmit nem húztam még, ezért nem is tudom, hogyan kell, mit kell állítani és hogyan. Azt viszont hallottam, hogy ha hozzánemértő csinálja akkor veszélyes, eldurranhat az egész proci, nyilván ez nem teljesen így van. Azt szeretném kérni hogy valaki legyen kedves és vállalkozzon arra, hogy részletesen elmagyarázza ezt a folyamatot, milyen program kell hozzá, mit kell állítani (esetleg bios-ban), stb. Szerintem privátban, nem hiszem hogy lenne még itt olyan műveletlen akit ez érdekelne
.Köszönettel:
Ádám -
Rick4
félisten
Na, jobb helyet nem találtam, de ide is illik. Megvan a kis E5300-asom, nekem tökéletesen elég, most 266X13-on megy speedsteppel, így 1500-3300 között változik a freki, teljesen jó. Azonban alaplapot cserélnék, legfőképp azért, mert a mostani kis Asrockba nem fér bele az audigy2-es hangkarim, akkora a VGA meg a hűtője. Szóval kb ugyanennyit kellene tudnia a következő lapnak, annyi eltéréssel, hogy 8 GB DD3-as memóriát terveztem bele venni. Van pl ilyen irányban Gigabyte lapokkal tapasztalat? [link] elsőre ezt néztem ki, de nem értem, DDR3-ból miért csak 4GB mehet bele...
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Dave segített nekem gépet választani.
A legfőbb szempontom a fogyasztás lecsökkentése minimálisra, mivel 24/7-fog menni a gép.
Az lenne a kérdésem, hogy mi az az R0?
Mennyi lehet körülbelül a fent nevezett gépnek a fogyasztása óránként hány watt?A VGA az az integrált X4500HD maradna, CPU még kérdéses, ebben kérném a segítségeteket!
Lap pedig Gigabyte G45-ös chipsettel.
A főbb szempont a FULL HD normál fesszel és alacsony fogyasztás alacsony fesszel.
Köszönöm a segítséget előre is!
-
petiww
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Nekem bőven elég lesz 400

Amúgy ezt lehet nem ide kéne, de jólenne ha valaki kihámozná, mert én csak sejtem mi akar ez lenni. -
petiww
tag
Lenne egy kérdésem: az R0 revíziós E5200-ak mennyire bírják a 400-as fsb-t? Csak mert úgy menne majd szinkronban a ramommal

-
Johni5
őstag
Na igen.Progival nem biztos,hogy menni fog.Nekem is volt ilyen lapom és csak a prociláb összekötés segített.Így lett a 800fsb-ből 1066
-
-
Kloden
senior tag
Emberek, most lettem egy ilyen proci boldog tulajdonosa

A kérdésem az lenne, hogy mivel egy abszolút antituning alaplapban van, mivel/hogyan lehetne megoldani, hogy win indulásakor magától felemelje az FSB-t? -
darál0w
Jómunkásember
válasz
kicsiultra
üzenetére
ez meg nem hozna annyi pluszt...
mennyit kellene rádobni?
-
stratova
veterán
válasz
kicsiultra
üzenetére
Nem tudom mennyi a kereted de szvsz egy quad lórugás lenne ezen a területen pl.
-
kicsiultra
tag
Sziasztok. Szerintetek megéri váltani egy c2d e4300-ról egy e5400-ra? A c2d húzva bőven viszi a 3ghz-et, de ennél kicsit több erőre lenne szükségem. (videó vágás) Egy 3.6, 3.8ghz-el már kibékülnék
Vagy erőben kevesebbet tud a pentium dual core? 
-
MontyCrew
senior tag
2*2Gb
-
MontyCrew
senior tag
ramokat természetesen visszaosztottam 1066osak egyel vettem vissza 933mhz alighanem, így sztem ezzel nem lehet baj, cpuz szerint 1,232V
-
MontyCrew
senior tag
sziasztok
A segítségeteket szeretném kérni, EP45-DS3 lapom van amiben egy E5500as csücsül és tuningra szeretném bírni a kicsikét, de sajnos valami nem kóser,,, 225ig engedi emelni fsb-t 14es szorzó mellett, ezen még stabil, nincs vele semmi baj, de hogyha 226ra rakom már el sem indul a gép, pci freki 100on, és minden alapon(normal) beállítás mellett. így 3150ghz, de én nem vagyok meg elégedve ezzel az eredménnyel, szeretnék többet kihozni, Asus Artic Square hűtő van a procin, nem tudom meddig bírná, baj most nincs vele, 45 fok körül van a hőfok. -
KAMELOT
titán
válasz
Sanyi19
üzenetére
jó hogy rájöttél...nemmindegy hogy milyen tápot vásárolunk.
FSP, Corsair, Chieftec, Enermax
De ha valami akkor ilyet FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS 500W 85% feletti hatásfok. 72 euro
Fortron EPSILON 500W 88PLUS SILVER 88% feletti hatásfok. 94 euroamint látom hasonló gépünk van.

IDLE 98W (valószinűleg a HDD eszik többet mivel 4 darab van)
LOAD 150W de ezt még lemérem mégegyszer. -
enemy107
senior tag
válasz
Sanyi19
üzenetére
Nos csináltam egy tesztet gyorsan kiváncsiságból a cpu qeen-ről, E6600 -ról, és egy E5400 ról mert éppen ezeket hasonlítom össze. Nem meggyőző a különbség. A ramok sebessége úgy látszik nagyon kis hatással van rá. Mind a két proci azonos órajelen és feszen megy. Szerintem ez is lapon múlik, meg az FSB-n, nem a procin, ha dual-core-t nézzük.
-
Sanyi19
őstag
válasz
enemy107
üzenetére
nekem nem is annyira az írás olvasás sebeségemmel van baj ... mjuk most signle channelbe van és oylan 6600 az olvasás.. ddr3 1333 (1200 mhz en megy annyi az fsb) proci meg 3 ghz-en. ami inkább aggaszt, hogy a cpu queen sztem kevés.. Celeronos topikba hasonlítgattuk össze a rendszereket és nem volt gyorsabb a pentium dual core-om azonos órajelen egy dual-core celeron-nál(még pont ,hogy lassabb volt kicsivel).. és azért érdekelne, hogy más lapban mit mutat fel abban a tesztben egy pentium dual-core!
és ,hogy a dual channel befoláysolhatja-e ezeket a teszteket?
mjuk ezt meg fogom látni pár napon belül, mert lesz még 2 gb ramom...
-
Doblós
aktív tag
Hi!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy próbálom a procit tuningolgatni,beállítok mindent a BIOS-ban,utána mentés,újraindul,de nem történik semmi,marad annyin a proci,amennyin volt,gyári órajeleken.Ötlet?
-
mexel
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
Sajnos így lehet. Szomorú és mérges is vagyok, mert akármit csinálok, nem megy 1066-on az alapból 1066-os CSX ramom (ami 1150-en is megy 1,8v-os alapfeszen p31 lapban)
Éppen azért vettem p31 után p43-at, hogy talán kicsivel többet ki tudok hozni belőle. (illetve nem konkrétan azért lett lecserélve)
A procim 10,5x33-as fsb-t is bírja atomstabilan, ha a ram 800-on megy. Amint 1000, vagy 1066 lesz a ram sebessége (ez két különböző betűjelű szorzó),akkor már nem stabil a gép. Ha visszaosztom 800-ra akkor stabil. Mit csináljak vele? A ram garantáltan megy 1066 felett is alapfeszen (próbáltam feszt is emelni, a p43-ban az sem segített).
Lehet valami trükk amivel működésre bírnám 1066-on? Elég bosszantó így. Már visszasírom a p31 lapomat.
Mit hová kellene még állítanom? Esetleg próbáljak meg időzítésekkel játszani? -
Sanyi19
őstag
Valaki tudna írni pár everest eredményt ,akinek vmi combosabb jóféle alaplapja van?
Vagy bárki, CPU Queen meg ram olvasás\írás ra lennék kíváncsi!
Azt szeretném levonni belőle, hogy mennyit számít a chipset! -
mexel
veterán
ha 266-os az fsb, akkor gondolkodás nélkül megy 1066-on. Nem ram teszt borul ki, hanem az orthos stress cpu tesztje, de látszik hogy ram gond lehet mert ha visszaosztom akkor nem hibázik. Ezt a betűjeles osztást nem is figyeltem, megnézem, köszi!
-
enemy107
senior tag
Esetleg kipróbálhatnád egy más betűjelű szorzóval, elméletileg B X.XX kellene, de előfordul hogy a ram egy másikat fog szeretni. Ugyanazzal a procival a HyperX-em B-s szorzón megy a Crucial pedig csak A-sal, vagy D-sel hajlandó menni, pedig az FSB 333.
Ha a Latch-et auton hagyod beadja az összes szorzót. Ha meglett a megfelelő utána lehet fixálni a (G)MCH LATCH-nél.
Ha netán D-s kell, az 1.45-ös CPUZ-vel nézd meg, mert 3:5 arányban a P45 bugos, lehet a P43 is, mivel majdnem ugyanaz. A ram nem annyin megy amit beállítasz, hanem kisebb frekin valójában. -
mexel
veterán
Nos aproci végre ismét megy 333fsb-vel, 10,5-ös szorzón. Az ICH feszültségét kellett auto-ra tenni. Viszont ami baj, ha a ramokat is 1066-ra teszem akkor nem stabil. (p31-ben 1150-en is stabilak voltak.) Ha a ramokat visszaosztom 800-ra akkor nem akad ki a teszt. Megpróbáltam a ramfeszt is autora tenni, de akkor sem megy 1066-on. Mit kellhet állítani Gigabyte p43-ban?
-
mexel
veterán
Hmm. Én normal-ra tettem az ich feszültséget is, lehet hogyaz a baj? Majd próbálok giga topikban körbeolvasni, gyorssegítségként nem tudja valaki mit kell auto-n hagyni a feszeknél? (proci+ram marad normal-on)
-
mexel
veterán
P43-ban még a 300 sem akar nagyon menni, mindig alapra visszateszi magát a lap. Lehet hogy valamit még kellene itt állítanom? Van 1-2 menüpont ami a p31-ben nem volt. (pl: Advanced Clock Control, MCH Frequency Latch)
-
mexel
veterán
Sajnos úgy tűnik a P43-as lap nem jobb mint a P31, sőt. AP31-ben vidáman ment stabilan 10,5x333-on a proci alapfeszen, a P43-ban pár perc alatt kiakadt az orthos ugyanazokkal a beállításokkal. Nem nagyon örülök a dolognak, azt hittem ebben jobban húzható lesz.
-
Sanyi19
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
ja értem!
amúgy kicseráltem a gagyi Q-tec tápomat és így már nicns baj a fogasztással , annak ritka rossz volt a hatásfoka

450 es dual fanos q-tec volt lecseréltem egy 350 es fsp -re!A teljes rendszer fogyastása konnektorból mérve a régivel üresben 115-120 w volt
az fsp vel üresbe 75-80 wterhelten 170 w volt az újjal 132 w
azért nem semmi!
-
Sanyi19
őstag
Azt a szorzót amire visszaveszi magát mikor nincs terhelés azt át lehet valahogy állítani?
6 os -on van , nekem elég lenne olyankor 5-ösön is! Az FSB-m 1200 és amikor nem játszok, meg nem csinálok semmit visszább szeretném venni...Hol kell ezt beállítani?
-
mexel
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
P31-ben úgy néz ki stabil a 333-as fsb 3500mhz és a ram 1110 környékén, minden alapfeszen. Hétvégén ugyanezt megnézem p43-ban is. Használni azt hiszem egy kicsivel lejjeb fogom, kb 3400 körül hogy tuti stabil legyen. Az már normális sebesség, mindenre elég kell hogy legyen.
-
darál0w
Jómunkásember
látom

először nézd meg, h mit bír a proci, ami az FSBt illeti. a lap egy jo 400at talán visz...de a procik átlag 333nál megakadnak.
aztán ha még nem tesztelted, akkor nézd meg mit tud a ramod.
ha ez mind megvan utána jöhet a proci orajel, azzal a tudással, hogy most már csak a proci lehet az akadály.
-
gooool
őstag
Egész pontosan meg nem mondom neked,hogy miért jobb a Prime vagy a Linx és IBT 45nm-re,de nem légből kapott dolog annyi szent,mindenki így ajánlja.
Az FSB végét csakis aprólékos teszteléssel tudod kideríteni,minden proci máshol fogy el,de nagy átlagban 350 és 380 között van a végük az E5xxx szériás prociknak(P31-es lap bőven elég nekik).
Persze vannak kivételek,amik mennek 400 körül vagy akár felette is,de manapság nem hallottam már ilyenekről. -
mexel
veterán
Alapfeszen mi számít jónak egy 5300-tól? 3600-on 5 perc után megállt az orthos, 3500-on stabil volt, bírta a több óra gta4-et is. Most megnézem mit tud fsb szinten, majd p43-ban. (most p31-ben van)
-
Sanyi19
őstag
Dual Channel itt is sokat számít?
Memory Read: 5951 MB/s
Memory Write: 5610 MB/s
Memory Copy: 5767 MB/s
Memory Latency : 97,3 ns(dualba a ddr1 -es amd-s rendszeremnél a read 2800 volt signle be, és 5800 Dualba)
CPU Queen : 12 705
CPU PhotoWorxx : 7779
CPU ZLib: 38296 KB/s
CPU AEs: 11123
FPU Julia: 5548
FPU Mandel: 2854
FPU Sin Julia : 1479Nektek mi mennyi 3ghz környékén?
-
Sanyi19
őstag
játékok alatt nem megy enynire fel, ott oylan 49 ig ...
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, most lett ilyen procim! Prime95 alatt hány fokig normális? vagyis meddig tuningolhatok? most 3,06 ghz-en megy 57 fok , AC Alpine 11-em van! Tovább nem akarom húzni azt kérdezem ,hogy ez így már nagyon melegnek számít vagy még tűrhető? nektek mennyire megy fel Prime alatt?
-
Davidof92
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Háztartási gépek
- Hobby rádiós topik
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

úú ez egy jó összefoglaló írás, tetszik meg is értettem, köszönöm !