- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
KAMELOT #12899 üzenetére
szépen sorban:
van itt hirtelen kb. 5 db 775 lapom, asszem ennyi procim, egy pár garnitúra ddr2 ramom.
úgyhogy a 775-öt aránylag vágom...1.4 v vcore-t még a nagy ninja + 1200 sflex-szel tudnom kell hűteni.
az 1.5 v a pll-re vonatkozott, mert azt nem tudtam egyedül, mint írtam is. (ott nagy elvi eltrések lehetnek, lásd wolf vx. york.a corsair vizes fosairól inkább ne beszéljünk. volt. ruppót nem ér. több hely marad bent, kb. ennyi az előnye. az emberek általában addig dícsérik, amíg birtokolják, és meggyőzik magukat, milyen jó kis cucc ez. vissza nem szokták sírni...
"LGA775 tolod a feszt adod a szorzót és az FSB-t ennyi."
na persze. és játszol az fsb term-el, nb-vel, gtl-ekkel...nem az 1366-taé állítottam szembe, hanem az 1155 k-s prociaival. ott téynelg nem kell semmit csinálni...
5ghz... gyelőre 3.5 fölé nem tudok menni.
(pedig azt még a leghervadtabb 5200-ak is tudják.) 2-3 éve azt egy barátomnál kb. 5 perc alatt állítottam be.
-
KAMELOT
titán
válasz
szab.tam #12897 üzenetére
Még ha 15x szorzót raksz 333FSB-vel akkor 5GHz-t elérheted. Csak kitudja mennyi volton és milyen hűtéssel.
3,6GHz-ig kell mennie alapfeszen.
1,4V 12x 333FSB 4GHz....persze jó hűtővel. NOCTUA vagy Corsair H70.
1,5V-nál megpróbálhatod nagyobb GHz-vel ahogy a kolléga írtaLGA775 tolod a feszt adod a szorzót és az FSB-t ennyi. Meg állítasz a ramokon ,hogy megfelelő MHz-n menjenek. Ez is egyszerű! LGA1366 a keményebb dió...ott sokmindent kell állítani ,hogy stabil legyen a proci!
-
szab.tam
nagyúr
-
enemy107
senior tag
Szia 1.5V elég nekem 4300 MHz-ig. E5800 val.A lényeg, hogy nekem a max szorzót nem szereti. 11X333 megy viszont Vid/bios-on.
-
szab.tam
nagyúr
hi!
csatlakoztam ide is egy E5700-zal. milyen revízió, még nem néztem.
egyelőrea 3000@3600-al is gondban vagyok.
p5qd turbo, 4 giga kingamx 1066, nagy ninja.
tehát aránylag minden adott.
de gondolom, kicsit más a lelkivliága, mita 8*** wolfoknak, és q9***-es yorkoknak.egy kérdés, ami totál homály: mennyi pll kell ezeknek?
(mert amíg a wolf simán kaphatott 1.7-et, akár többet is,a yorknak már azt 1.6 is rengeteg volt.... -
Huawei
tag
A helyzet a következő. Sikerült egész jól felrángatni. Szerintem eddig az volt a baj, hogy nem ügyeltem arra, hogy a lapom csak 800mhz-es ramokat tud kezelni és engem az kavart meg hogy 1066mhz-es ramom van. Ha 8000mhz felé ment a memória akkor szinte azonnal összeomlott. Így fix 800mhz-en szuper. Sikerült 11x333mhz. 1.3V mellett. Ugyan még nem tesztelem le de játékokkal nincs baj. 3dMarkokkal sem. De azért majd Orthost vagy Prime-ot rá fogom ereszteni.
Egy dolgot elhallgattam előletek (elfelejtettem), hogy gyári hűtőm van. Ettől szerintetek mit lehet elvárni? Az aida tesztekből az FPU tesztek nagyon megizzasztják. Volt hogy az alaplap sípolt teszt közben, mert elérte a hővédelem figyelmeztetési határát (80 fok). Utána pillanatok alatt visszahül 45 fok körülire. Ez elég érdekes volt számomra.
Még annyi kérdésem lenne, hogy most jelenleg az energiagazdálkodás nem működik. Működésre lehet e ezt bírni valahogyan tuningolt órajel mellett, mert most fix 11-es szorzóval megy folyamatosan. Jó lenne ha vissza tudná venni 6-ra mint eredetileg.
Mindenkinek köszönöm a segítségét.
Üdv.
-
Huawei
tag
Hétvégén fogok tudni írni és több infót mondani. Csak akkor leszek otthon. Reset után az fsb-t 204mhz-re dobja vissza alapból. Így a ram 816mhz-en jár. Cpu fesz 1.1 V. Így rémlik. Lefényképezem hétvégén és ki is próbálom amit írtatok. Köszönöm az eddigi segítséget is. Jelentkezem hétvégén!
Üdv.
-
Ano
senior tag
válasz
Huawei #12880 üzenetére
kevés a CPU voltage core!!
1.36Vig lehet adni neki nyugodtan, de minden alaplapnál más és más a drop feszültség, így ahhoz, hogy 1,36V legyen működés közben nekem majdnem 1,4-ra kellett állítanom ... ezt neked ki kell tesztelned ... szerintem fog az menni 11x333MHz azaz 3,66GHz-en, ha legalább 1,36V-ra állítod a VCore-t a biosban!
Szerk: megnéztem és a BIOSban nekem 1,3875V-ra van állítva a VCore, így windowsban üresjáratban 1,36V-ra esik és terhelés alatt meg leesik egészen 1,328V-ig a VCore.
-
KAMELOT
titán
válasz
Huawei #12880 üzenetére
nehéz lesz!
ramokat visszaosztottad? Talán ez az M0-ás stepping nem a legjobb.meg általában az FSB-k ilyen értékek szoktak lenni. 266 333 400
Szerintem a ramok neked rosszul vannak visszaosztva azért resetel.
És amikor resetela Bios akkor milyenek az alapbeállítások?? mennyi FSB?? -
Huawei
tag
válasz
Huawei #12879 üzenetére
Ilyen beállítással volt, hogy annyira nem akart elindulni, hogy biost kellett resetelni. Ezzel a beállítással sosem volt stabil. Volt hogy 250-es fsb-n elindult a 800mhz-es kingmax ramokkal, de nem teszteltem sokat (max 15 percet ment a gép). Szinte biztos hogy csak idő kérdése lett volna és restart vagy kékhalál. Ezután próbáltam ugyan azzal a beállítással 260-as fsb-t -> bios reset lett az eredmény. A beállítások mindig ezek voltak csak az fsb-t változtattam. 12.5x220 beállítással jött össze a 2750mhz-es órajel. Azzal nem tapasztaltam instabilitást, de igazából nem is nagyon teszteltem, hisz sztem jelentéktelen a teljesítménytöbblet.
-
Huawei
tag
Rendben! Amint tudom küldöm a képeket, annyi a gond, most nem tartózkodom otthon és lehet letöröltem a képeket már a gépről és ha így van akkor csak hétvégén tudom küldeni. Úgy emlékszem, hogy a cpu VID 1.1V terheletlenül.
-
Huawei
tag
Sziasztok!
Én most vettem használtan egy e5200-as procit. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek mennyi annak az esélye, hogy egy antitunig példányt fogtam ki? Nekem ugyanis nem akar 2,75ghz fölé menni sehogy sem. Elvileg jól van belőve minden. CPU fesz 1,3V körül sem megy följebb. 250-es fsb-nél egyszerűen megáll.
Esetleg nagyobb az esélye hogy az alaplapom a ludas? Tudom, tudom, legjobb lenne ha valahogy kipróbálnám, de egyenlőre sajnos nincs lehetőségem.
A konfig a következő:
Abit ip35
Pentium Dual Core e5200 (M0)
Kingmax 1066MHz 2x1gb
FSP BlueStorm II 400W tápPróbáltam 800mhz-es kingmax rammal is (visszaosztott órajelle), de semmi sem változott.
Másik kérdésem az lenne, hogy sokkal jobban húzhatók az R0 stepping-es cpu-k?
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv.
-
enemy107
senior tag
Ramot teszteltem inkább, de sztem befér ez ebbe a topicba is. E5800, OCZ Platinum 800MHz
-
KAMELOT
titán
válasz
pempellini #12872 üzenetére
Ha bírja hűteni 4,3GHz-n akkor minden okés. Én is így vagyok. Jó mindenre a gépem amire kell. Max graf kártya csere majd a HD7xxx sorozatból valamelyiket.
-
KAMELOT
titán
válasz
pempellini #12868 üzenetére
Ez szép eredmény! Hűtésnek ajánlom a NOCTUA NH-D14 Talán akkor még menne többet is
-
pempellini
senior tag
válasz
dangerzone #12869 üzenetére
Még menne de már hűteni nem tudom a zalman 9700-al.
-
dangerzone
addikt
válasz
pempellini #12868 üzenetére
Ez biza nagyon jól megy
-
KAMELOT
titán
Amikor a BIOSban állítasz akkor ott vannak RAM szorzók.
Mindegyik szorzó után van egy betű. Nos az én esetemben nem mindegy főleg mert HyperX T1 ramjaim vannak. Nem volt mindegy milyen szorzót rakok hozzá.
pl. öcsémnek GA-EP35-DS3 alaplapja van abban ment simán 1066MHz-ta ram és tudta húzni a procit is akárhogy. Nekem azon a ramfrekin csak 3,2GHz-t megy a proci...más beállAtást nem engedett a bios.
Így más alternatíva került szóba. 3,66GHz és 800MHz -
KAMELOT
titán
válasz
enemy107 #12855 üzenetére
Na megoldódott a gond.
proci szorzó 11x
FSB 333
ram szorzó 2,40B
ramok meg 800MHz-n
Ez volt itt a gond. Se D-s se A-s szorzóval nem engedte csak ha 1066-on volt a ram és akkor proci 3,2GHz
Most a proci alapfeszen 3,66GHz és ramok 800Mhz. LINX-ben 21GFlops és max 68 fok volt a maghőmérséklet. -
Itcasvo
csendes tag
Intel e5300-at mennyire érdemes húzni és meddig lehetne?
-
KAMELOT
titán
Hi evribodri!
Egy ilyen gondom van. Cseréltem öcsémmel ramokat. Öcsém viszont simán tudta húzni a procit. Neki P35-s lapja van.
régi------2x 2GB sima Kingston 800MHz CL5
mostani--2x2GB Kingston HyperX T1 1066MHz CL5Na most ez itt a helyzet. 12*266-on alapfeszen 3,2GHz-n megy.
10x 333-on restartol
11x 333-on restartol
12x 333-on 1,39375V-on restartolRamok midnegyik esetben vissza vannak osztva. Mért nem tudom feljebb húzni a procit?? Másik rammal simán ment a tuning. Akármit tudtam állítani. Itt meg restartol. BIOS reset is volt a ram cserénél.
Köszönöma segítséget! -
Ano
senior tag
válasz
Trebron09 #12841 üzenetére
sajnos hiába kb azonos CPU-k (stepping gyártási idő hely stbstb) a lapka tisztaságában való eltérés okozza a tuning potenciál különbséget ... nekem ilyen lett, ami ennyit bír, ekkora VCore-al, de én már ennek is örülök, hiszen 7500ft-ért vettem a procit és ahhoz képest bődületesen tuningolható
-
Ano
senior tag
válasz
Sanyi19 #12842 üzenetére
a memory SPD-t szerintem tedd vissza auto-ra manualról!!! lehet hogy a memcsid nem bírja a beállított késleltetéseket és ezért hal le a géped ... A CPU max tuningot mindig memory tuning nélkül kell kitesztelni! Sőt megkockáztatnám azt is, hogy vedd vissza a memcsi szorzót a legkisebb értékre, hogy tuti ne a RAMok miatt hasaljon el a teszt ...
-
Sanyi19
őstag
Úgy sem kapcsol be, sőt így sem:
1,375 V-ot kapott, annyin stabil 3 Ghz-től kb. Kéri az 1,375-öt az enyém.
-
Trebron09
őstag
Én jelenleg ugyanígy járatom az E5400-at R0 (SLGTK), de elég neki a biosban beállított 1.25V is... így win alatt a cpu-z és a többi progi is 1.232V- körül mér, 1.33V-al megvan a 4Ghz stabilan viszont már a 4.3Ghz-hez 1.4V kell.
szerk: a ramok minden esetben 1066Mhz-en járnak
-
Sanyi19
őstag
válasz
enemy107 #12831 üzenetére
Ha az FSB 300-on van akkor ilyen órajelek tudnak kijönni a ramhoz: 720,900,960,1200 Mhz.
Próbáltam én már az összessel, mindig ugyanaz a vége.
3,6-nál olyan mintha még feszt kérne, de hát hova már 1,4 volt felé én már nem megyek. Mert ott meg már nagyon melegedik.
Akkor úgy látszik ez a vége. Próbáltam kisebb szorzóval, legalacsonyabb memória órajel mellett is, hogy hátha valahogy lenne egy 333-as, de esélytelen. Úgy látszik ez már ilyen marad. -
Ano
senior tag
válasz
Sanyi19 #12830 üzenetére
én is meglestem az enyém mit produkál, bár nekem csak egy 2009-es everestem van, ami hasonlóan mér, és csak minimálisan kaptam jobb eredmányeket, bár nekem DDR2-m van egy P35-ös lapban és nekem 333x12-n megy a proci (3663MHz) a VCore meg nálam is 1,36V pedig nekem R0 steppinges ...
-
Sanyi19
őstag
válasz
dangerzone #12825 üzenetére
Az az érdekes, hogy 300(1200)-ig megy az fsb. 301-nél már nem indul el a gép (visszaállítja magát). Akkor szerintetek ennyit bír a proci? Vagy ez az alaplap ezzel a processzorral? Mert elvileg támogatja az alaplap az 1333-as Quad Core-okat is. Akkor azzal mi lenne?
A memóriát meg állítgattam én, lazítottam az időzítést, meg az órajelet is vettem lentébb, de semmi.. Mondjuk az így is csak 1200-on megy mert nem tudom feljebb állítani az fsb miatt. Hiába 1333-as. Mondjuk a lap oldalán úgy van írva, hogy DDR3 1066/1333(OC).
-
Rick4
félisten
válasz
dangerzone #12825 üzenetére
A p41-es chipsetel semmi baj sincsen, nekem megy 1.3V-on 3.8GHz-en, 333X11-en használom bios 1.3V-on, programokban ez 1.28V...
-
dangerzone
addikt
válasz
Sanyi19 #12824 üzenetére
A memória benchmarkok ram órajel és időzítés, cpu órajel és fsb, valamint alaplap függőek.
Szerintem ezzel az aidás teszttel semmi gond. A ram időzítéseid nem túl jók, se a lapod nem egy hű de csúcs. De ne parázz emiatt. Normális alkalmazások esetén úgysem fogod észrevenni a különbséget.Ami a proci tuningot illeti. Én személy szerint a lapodat okolnám, ha nem megy többet, legalábbis, ha normálisan visszaosztottad a ramokat.
Nem ismerem túlzottan ennek a lapnak a biosát sajnos, így tanácsot nem tudok adni. De szerintem a p41-es chipset miatt nem megy többet.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok, én egy E5200-at használok, 3,3 Ghz-en (300x11-en 1,36 V-al). Egy AC 13-al hűtöm nagyon jó, még Prime alatt sem megy 60 fok fölé! Alacsonyabb feszültségen kékhalálozgat. Szerintetek a proci miatt van ez vagy az alaplap miatt?
Meg sokallom is amúgy ezt az 1,36-ot dehát ez van...Ezen az órajelen még prime-stabil afelett már hiába emelem a feszt hibázik.
3,6 ghz-en még megy, nem dob kékhalált de már a prime egyből elhasal sőt az aida64 is elszáll a CPU PhotoWorxx-nél. A Queen még lefutott az 15 000 pontott kapott, míg 3,3-on 14 100.3,6-on egy memória írás-olvasás teszt: [link]
DDR3-as ram van mellette és én ezeket az eredményeket egy kicsit kevesellem. 3,3-on meg persze még kevesebb, de nem számottevően. DDR2-vel is gyorsabb eredményket láttam sok hasonló tudású proci mellett. Azt értem, hogy nem használja ki azt a sávszélleséget amit a DDR3 ad dualban és nem gyorsul, de nem kevés ez ?
Nektek mennyi hasonló tuningnál ?
Egyébként meg vagyok vele elégedve, amire használom arra bőven megfelel. A játékok is jól működnek csak ezek a tesz eredmények kicsit soványak!
-
Rick4
félisten
válasz
dangerzone #12821 üzenetére
Akkor miért hideg a borda? Nincsen hőátadás.
-
Rick4
félisten
válasz
dangerzone #12816 üzenetére
Közben a proci hűtőborda meg hideg
Nem kézzel kellene fogdosni, hanem valami infrahőmérővel, meg talán kellene a proci és a hűtő közé egy kis paszta.
-
dangerzone
addikt
Na van egy ilyen is.
3600mhz@1,152V - több mint egy tizeddel VID alatt. -
Ano
senior tag
válasz
dangerzone #12816 üzenetére
ha a feles szorzót ki tudod kapcsolni, akkor inkább próbáld ki a 12x333MHz-es beállítást ... állítólag a feles szorzó instabillá teszi a procit
minden esetre nagyon szép eredmény! gratula!
-
dangerzone
addikt
Na itt a teszt.
E5200
VID: 1,275V R0
4000mhz@1,328VViszont lehet, hogy a hőfokszenzorom szar. Mivel 72-ről 2 perc alatt felmegy 86 fokra, aztán újabb 2 perc alatt visszaesik 72-re, és ezt folyamatosan csinálta prime alatt. Közben a proci hűtőborda meg hideg...
Érdekes.
Mindenesetre a mindennapokra 3600 mhz-t akarok belőni, minél alacsonyabb fesszel. Most majd azt próbálgatom.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #12814 üzenetére
Inkább blend tesztet tolok. Azzal még kompatibilis a hűtőm.
-
dangerzone
addikt
Na most tesztelem a kis E5200-ast. Nagyon jól megy szerintem. Vid értéken 3800mhz-n stabil.
Csak kár, hogy 1500 forintos hűtő van rajta, mert már így 80 fok prime alatt. -
Zolexx
aktív tag
válasz
enemy107 #12812 üzenetére
Fentebb írtam hogy próbáltam p35 ds4be is és tuning ramokkal ugyan úgy visszaosztva, ugyan ezt produkálta, próbáltam orthossal és prime95-el is, mindkettő ugyanúgy hibát dob. memtest több100%ra lefut akár. Most 10-11-es szorzóval próbálkoztam csak. Nemtudom meddig van. Ramot meg ahhoz állítom be és hogy véletlenül se lépje túl a 800mhz-t, inkább alább, időzítések alapon.. 1.375 V-ig próbálkoztam és 15perc után hibát dob. 1.33 V szvsz kevés 1.325 V-al 1 perc után hibát dob...:S Így mentem el 1.375-ig
-
Zolexx
aktív tag
Biosba szerintem legalább 1,38-9 V-ot kell hogy adjak neki h Win alatt idle-ben 1.36 legyen.
Biosba adtam neki 1,375 V ot és akkor adott win alatt 1.328 v-ot, biosba ha nézem a feszt akkor ilyenkor 1.348 V-ot kap. De Win alatt kevesebbet ugye...
Am a VID 1.225 ami Win alatt idle 1.200 V, terhelve meg 1.184V -
Zolexx
aktív tag
-
Zolexx
aktív tag
Üdv.
Van nekem egy E5200 kis procim , és egy Gigabyte g31 es2l-es lapom 1600fsb oc stb...
11x300on akarom használni mindennapokba, na már most prime 95-ön egyik mag mindig hibázik, pedig bios szerint már 1.36 V-ot adtam neki. Win alatt ez 1.312 V. Terhelve is ennyi, ill néha esik le 1.294-re. Ekkora a drop? Merjek neki adni még feszültséget? (ramok 800-on ahogy kell nekik) Thx előre is -
Rick4
félisten
Én próbálgattam, de bios 1.35V fölé nem nyomtam, (ez is biosban 1.3V) holott a hűtő se rossz, ennyi nekem bőven elég, jó és gyors a rendszer. fél éve vette egy I5-760-ast meg fullos lapot, semmi különbséget nem éreztem, de annyira, hogy el is adtam 3 hét után, ez meg ment vissza....
-
lori80
tag
Ugyanolyan huto van az enyemen is + a hazon meg 5 venti.Biost is frissitettem,es most az alap Vcore 1.6-rol folment 1.2-re.Ezt sem igazan ertem.. Ennyivel jobban melegedne az MO-as szeria?Vagy a p5b lenne a ludas?:-) Vagy biosban valamit nem jol allitok be?Most 12.5x266 a szorzo,es 1.265v.Es igy elerten fel ora utan a 71 fokos homersekletet,fel tucat ventivel.
-
Ano
senior tag
futtattam egy orthos tesztet ... nálam 16 perc után is csak 60 fok körüli, igaz nekem valamivel erősebb a hűtésem (egy gyári intel Core 2 Quad hűtő van rajta)
idle módban a VCore pontosan 1,360V ... terhelés alatt látszik, hogy leesik 1,328-1,344 közé, de szerintem stabilnak mondhatom így!
Látod nekem is R0-ás van mint Rick4 kollégának és nekem muszáj volt emelni viszonylag sok VCore-t hogy stabil legyen ... Rick4-nek lehet, hogy simán menne 12x333MHz-en is, vagyis 4GHz-en picivel több VCore-al
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Flint 2 OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest