- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
KAMELOT #12899 üzenetére
szépen sorban:
van itt hirtelen kb. 5 db 775 lapom, asszem ennyi procim, egy pár garnitúra ddr2 ramom.
úgyhogy a 775-öt aránylag vágom...1.4 v vcore-t még a nagy ninja + 1200 sflex-szel tudnom kell hűteni.
az 1.5 v a pll-re vonatkozott, mert azt nem tudtam egyedül, mint írtam is. (ott nagy elvi eltrések lehetnek, lásd wolf vx. york.a corsair vizes fosairól inkább ne beszéljünk. volt. ruppót nem ér. több hely marad bent, kb. ennyi az előnye. az emberek általában addig dícsérik, amíg birtokolják, és meggyőzik magukat, milyen jó kis cucc ez. vissza nem szokták sírni...
"LGA775 tolod a feszt adod a szorzót és az FSB-t ennyi."
na persze. és játszol az fsb term-el, nb-vel, gtl-ekkel...nem az 1366-taé állítottam szembe, hanem az 1155 k-s prociaival. ott téynelg nem kell semmit csinálni...
5ghz... gyelőre 3.5 fölé nem tudok menni.
(pedig azt még a leghervadtabb 5200-ak is tudják.) 2-3 éve azt egy barátomnál kb. 5 perc alatt állítottam be.
-
Ano
senior tag
válasz
KAMELOT #12789 üzenetére
sajna nem megy nekem stabilan 4GHz-en ... az általad javasolt VCore-al épp csak a Win7 volt hajlandó elindulni, de már a legegyszerűbb RAM/Cache sebesség mérésbe is beleszakadt ... így tornáztam fel egészen 1,43V-ig, de ott sem volt stabil ... 3D-s tesztek már-már lefutottak, de a Crysis benchmark CPU2-je (a fagyott pályás) felénél reboot-olt ... tovább nem akartam feszelni, mert gyártó szerint1,3625V-ig van tervezve ez a proci ... így most marad a 333x11 1,36V-os core-al ... talán itt stabil lesz már (tesztek folyamatban)
-
Ano
senior tag
válasz
KAMELOT #12787 üzenetére
hűtőt Scythe Ninja-t akarok majd rá ... perpill a C2Q rézmagos gyári hűtő van csak rajta
Majd adok még kis feszkót neki, csak nem akartam szétégetni egyenlőre ... jó kis proci ez nagyon ... 7500-ért vettem használtam hűtő nélkül ... ilyen olcsón ilyen jó procit kifogni .........
te biosban mennyire teszed a VCore-t ... mármint nem az érdekel, hogy mennyit kap a laptól, mert a drop miatt úgyis kevesebb lett, de érdekelne, hogy mennyire állítottad.
-
Chp
őstag
válasz
KAMELOT #12750 üzenetére
Örülök, hogy más is van rajtam kívül akinek hasonló az álláspontja!!!
Tényleg. Az általad írt FPS-ek a beállításokhoz képest igen csak szépek!!!
Ha valamikor...majd egyszer...
...esetleg i7-em lesz, Én is HD6950-ben gondolkodnék! Tuti, nyerő páros lenne!!! Majd egyszer...
Addig pedig tuning, tuning és tuning.
És ez így frankó!
-
Chp
őstag
válasz
KAMELOT #12748 üzenetére
Igen, hisz tulajdonképpen "csonkított" Wolfdale-ről beszélünk, néha megfájdul a szívem amikor ránézek egy E8XXX proci specifikációjára és 6MB az L2 gyorsítótára, de valamiért amikor a saját tapasztalataim erősíti a mindennapi használat ergo látom, hogy mindenre elég a sajátom, akkor úgy vagyok vele, hogy bőven elég ez nekem.
Ez a Core család nagyon jól sikerült széria, ennyi pénzért amennyiért használtan vettem(10.000Ft) ilyen proci főnyeremény. - és nem fogyaszt sokat, nem melegszik, "egekbe" húzható és GYORS!
Ilyenkor van mindig a fejemben a gondolat: ha egy E5XXX proci mindenre elég...akkor mit nyújthat egy i5 vagy i7???
-
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
válasz
KAMELOT #12433 üzenetére
320-nál wall-os a proci! Hiába emelem a feszt...ratyi példány! A RAM-ok pedig had menjenek az a dolguk! Ezt találtam a leggyorsabb beállításnak 1033/CL6, nem volt különbség 800/CL4-között és ott is 2V-ot kérne így inkább megy így!
Ráadásul nem minden LATCH-en stabil...ezen éppen az volt...
(#12434) Rick4: Annyit azért nem vesz vissza! De ha nincs vele gond, minek izgatod magad? Terhelés alatt Vdrop-ol, a Speedstep pedig visszavesz kicsit...
Amúgy meg kicsit magas a VID-je...és? Az enyém alacsonynak számít mégsem megy....cserébe melegszik mint állat.
-
-
DeckardCain
senior tag
válasz
KAMELOT #11554 üzenetére
Kb 50 percet ment.
Hűtőt akarok venni, de lehet lecserélem a mostani házat, így addig nem akarok variálni. Ninja 2 a kiszemelt passzívan, ha lesz ház csere.
Lap e5200 mellé marad, egyedüli az alulfeszelést hiányolom. De ha cserélek VGA-t úgyis már alapfeszen hajtom majd. 775-re már nem akarok költeni.Azért köszönöm a segítséget.
-
Biliskmer
aktív tag
-
Biliskmer
aktív tag
válasz
KAMELOT #11441 üzenetére
Amint tudom, biztos meg fogom mérni.
Amúgy azért vetettem bele magam nagyon ebbe a fogyasztás dologba, mert nemrég kiszámoltam, hogy egy 1W-os fogyasztó 24/7/365-ben 550 Ft-ba kerül.
DSL netem van, az én szobám van a legmesszebb a routertől, nem volt elég hosszú utp kábelem, gondoltam közberakok még 1 routert és 2 kábellel megoldom.
Amikor megláttam, hogy 16W-ot fogyaszt a + router, felkiáltottam @nyád!
Bevágtam a routert a sarokba, és vettem egy 300Ft-os utp toldót, nem fogok évi majd 9000Ft-ot fizetni azért, ami egy 300Ft-os fröccsöntöt kis szarral is megoldható.Ezek után vérszemet kaptam, és mostmár ott tartok, hogy mindenhol azt nézem, hogyan spórolhatok 1-2W-ot
-
NFree
addikt
válasz
KAMELOT #11375 üzenetére
Nem tom most megmérni de igy tuning nélkül, szerintem nem ehet sokat eza kis drága
Majd egyszer megmérem , csak kel kölcsönbe olyan konektoros bigyó
Most este hogy szakad rólam a viz olyan meleg van a 4.en felhuztam a procit alapfeszen 3.45ghz-re s igy is intel burn alatt max 60 fok. Tehát nincs gondom vele.(#11372) darál0w
Bakker mióta ugymond eladtam a quadot meg kivágtam a 9800 gtx et ha hiszed hanem 6-7 k val lett kevesebb a villanyszámla , azért ez nem kevés a gép általába 18ó-kat megy , ien szempontból nem bántam meg a cserét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest