- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
public73
senior tag
Megsúgom, az új procc- lap kombó azért igen brutál a kicsihez képest..
őőőőő.....gratulálok a cseréhez!
mivel nekem is volt i3 és i5 konfigom (alig 1-2 hónapja), mégis visszacsréltem a jó öreg dual core-ra!
tudnillik:
1. gyakorlati hasznát nem igen fogod venni, mivel a felhasználók 80-90%-a ideje nagy részében a net előtt tunyul, ahhoz pedig fölösleges a 28 mag, 124 szál, 500 giga L3....
2. 1,8 másodpercel gyorsabban bootol be a géped indításkor, ez igen szignifikáns különbség már....
3. viszont a Win 7 élményinex mindenért kárpótol majd.....ő elhiteti, hogy megérte váltani, hisz 5,9-ről elmozdultál 7,6-ra!!!!
4. jöhetnek a szintetikus tesztek (3dé hegyek, szúperpí, linixxx, stb) és rájössz, hogy a Te gépednél mindig van gyorsabb és úgy érzed újra fejleszetned kell!
5. az időd 99%-át stabilitástesztel fogod tölteni, mert nem akarod elhinni, hogy ennek a procinak ilyen sok fesz kell a @4,8 gigához..... -
NFree
addikt
Én már rég ,ssd -használok, s annyi lenne , igen érezhetően gyorsabban tölt be a vin, a progig amik az ssd vannak gyorsabban ,reagálnak, ugyhogy nekem csak + véleményem van, s ráadásul nem is egy hiper , brutál ssd-m van.
Én azt tanácsolom aki megteheti rendszernek tökéletes az ssd , a többi cucc meg elfér bőven a vinyókon.
Ennyi lenne. -
Rick4
félisten
Itt a lynx teszt is. Fesz nem változott, terhelve 1.216-1.232 között ugrált.
Tehát akkor: 2.00-3.66GHZ között megy a speedsteppel a proci, fix frekiken hajtva tökéletes, szerintem az átlaghoz képest elég kevés fesszel is. A speedstep a kisebb frekiken többet ad neki, mint most én, mégis megröccen a kép. Talán csak egy jobb hűtőt kellene vennem, de valójában kevésszer megy 20 percig teljes terhelésen a proci, úgyhogy ez se sürgős...
-
KAMELOT
titán
Hello!
Probáld ki ezzel a két progival és teszteld le ,hogy a procival van e hiba.
LINX és Intel Burn Test. Hadd végig mind a két tesztet.
És majd írd le nekünk hogy jelentkeztek e azok a hibák amiket mondtál.
Egyenlőre nekem is X aktás rejtét ez de majd utánakérdezek.
A két tesztről a képet majd lőd ide és írd oda amegjegyzéseidet. -
KAMELOT
titán
mi a gond? automatikussan visszaveszi az órajelet és a feszt is. Ez normális!
Amúgy meg alapfeszen a 3,8GHz-t is viszi ha szerencséd van!
Tszthez IntelBurn Test-et használj! Ott kijön ha hiba van vagy nem bír valamit a proci!
Csináld meg azt a tesztet is...vagy LINX-et is csinálj! -
bolcsodal
addikt
A Vdrop inkább az alaplaptól függ. Erre találták ki a Loadline Calibration-t, amit persze mindenki kikapcsol, aki nem akarja Voltage Peak-ekkel kinyírni a prociját....
Annyit szoktak még, hogy a VID+Vdrop feszt állítanak be fix-en BIOS-ban és akkor a valós fesz inkább közelebb lesz a VID-hez....
Szerintem nálad sem vészes. Inkább FSB-wall közelében van jelentősége szerintem.
-
bolcsodal
addikt
Anno próbálkoztam sokmindennel. VTT, MCH, CPU-ref stb...EP45-ös lapban nem sikerült az FSB-t 310 fölé vinni stabilan.
Bár R0-ás stepping-el nincs tapasztalatom, azok átlagban jobbak, mint az M0-ás széria...
És akkor szorzót még nem is emeltem...FSB310-nél irreális fesz kell a szorzóemeléshez sajnos...
-
bolcsodal
addikt
Eléggé leterheli a 12V-os ágat a 4850 (főleg egy 350-es tápnál). Én is hasonlót vettem észre, amikor cseréltem a 3850-et 4830-ra. Hirtelen az addig beállított fesz nem volt elég a stabil működéshez, emelnem kellett ugyanahoz az FSB-hez.
Ugyanúgy Win7 boot közben rendszertelenül fagyogatott....
Emelj CPU feszt, amíg nem lesz stabil..ennyi. 4850-es VGA-val már nem lesz stabil az IGP-vel beállított 300x12.
(#12229) Rick4: Egy élményindex lefuttatása megmondja stabil-e...
-
peeti03
csendes tag
Gigát 221-ig , asrockot 224-ig tudom húzni, azután nem indul el és visszaállítja alapot, persze ez fix 100-as pci-frekin van. Szerintem vicces h "tuningal" még 333-as proci is beletehető és nembírom 266-ra felhúzni a 200-as procit... (Ha auto pci-t állítok akk 250 körülire tudom felhúzni, de nem akarom elfüstöltetni a gts250-em..)
-
törölt tag
A játékok alatti procilimit függ az éppen használt felbontástól, meg magától a játéktól is. Ha minél nagyobb a felbontás (és minél magasabbak a beállítások), annál kevésbé procilimites, mert a VGA korlátol. Alacsony felbontáson viszont kell a proci ereje. Játékoktól is függ, pl GTA4, BC2, FC2, GRID, DiRT2 pl kihasználja a sokmagos proci erejét, itt a kétmagos procival limites a dolog. Négymagosoknál viszont nem kell nagy órajel... GTA4-nél ez kritikus. De régebbi játékok, pl Crysis, stb. csak két magot használ, ott elég az E5200 ~3.6 GHz-en, bőven.
Ahogy látom 24" Full HD monitor van, Full HD felbontásnál a VGA limitál, proci már nem számít annyira, de pl GTA4-nél még mindig számít. Általánosságban nincs procilimited.
-
-
lajafix
addikt
-
fagy53
nagyúr
Azt nem tudom és nem is érdekel, hogy a memória tuningban mit jelent a borda, de megmértem, hogy a memóriamodul tokhőmérséklete kb. 10-15°C-ot csökken borda esetén.
Ezt a VGA memóriák kapcsán néztem és persze a teszt alanya nem memória volt, hanem egy hasonló tokozású teljesítménytranzisztor, melynek melegedését pontosan lehet mérni,
a különbséget pedig kiváltképp. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Intel core I7 8700k
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest