- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyno
veterán
Biztosan?Nem akarom hogy meghalljon a CPU-m.
Nem tudtam vele emelni, viszont tegnap kiprobáltam azt, hogy furmark+prime95, igazándiból arra voltam kiváncsi hogya tápom kussba marad-e, hát igen abban maradt, viszont direkt a hátsó ventinek a fordulatát minimumra vettem, 700rpm és a legmelegebb mag elérte a 75°C-t a CPU 65°C és elkezdett emelkedni a cpu cooler fordulatszám, 2000rpm-ről 2600rpm-ig, de tovább nem, probáltama BIOS-ba a smart fan menüben ügyeskedni, de nem jött össze.
-
Dyno
veterán
Na igen de a 72°C a CPU-ra vonatkozik vagy a magokra?
Igen Hyper 212+-t tervezek, de egyenlőre több mint 80K elment a gépre és nem ennyi lett betervezve.(#6340) Recon666 : GTA4 amivel én játszok és a legjobban gyilkolja a cpu-t, max 67°C-os volt az 1 mag, a többi 62-64°C körül volt.
Kérdésem még az lene hogy valahogy feljebb tudom tornászni a cpu cooler sebességét?2000rpm-t pörög, de terhelésnél feljebb tenném akár 3000rpm-re, pár fokot számítana játék alatt meg nem zavarna a hangja.
-
nickwaren
tag
-
-
aleister
veterán
Esetleg nekem tudsz ajánlani valamit? Az alaplapos totyikban nemigen válaszoltak.
I7860-hoz lenne ugyebár. Elsődleges szempont a tuning, másodlagos az x16/x8 pcie csatorna. Ez utóbbi miatt nem jó számomra a Giga UD3.
Mindig nyitva hagyom a CF lehetőségét, de még az életben nem éltem vele. -
tomcsi23
veterán
Á, semmi változás.
AMP meg Clock Skew nem babrálható? Bios írja, hogy köze van a bclk OC-hoz.Na, meg a procira is: 3,8-hoz már kell neki 1,35V, felette nem próbáltam. Most 3,6-on megy (200*18), ram 1600-on.
Nem olyan rossz ez azért. Főleg ahhoz képest, hogy a proci 2.9-en ketyeg, a ram meg 1333-as alapban (bár a ram stabil 1700-on is).Amúgy stabilra belövöm 200*18-ra, aztán visszaveszem 195*18-ra, és úgy fog üzemelni. A 133-as
fsbbclk-hez képes azért finomodott a hangolás, ez érezhető mindenhol (nem mintha amúgy rossz lenne). -
tomcsi23
veterán
Levettem a szorzót, meg a ramokat is leosztottam, ne pampogjon egyik sem. Így a 200-at lazán viszi, 205-nél prime kb fél óra után kezdi el dobálgatni a hibát. Kipróbáltam 210-en is, hát a vindóz még indul, de prime 1 perc alatt hibázik. Az az érdekes, ha az IMC-t manuálra veszem, adhatok 1,3V-ot is, nem lesz jobb.
203-on másfél óra után is prime-stabil. -
tomcsi23
veterán
Köszi.
Gondolom, függ a laptól is.
Azt vettem észre, hogy a beállított feszültség terhelve leesik. Azért nem szeretném elfüstölni, no meg alapon is elég ütős. Most 3,6-on 1,25V másfél óra primestabil, több időm nem volt rá. Így 60 fok fölé nem ment. Felette már dobálgatta a hibákat amúgy (még kicsit több fesszel is). -
Na ja akad egy pár
@kisza25: Vagy ha csak játékra kell, akkor vásárolhatsz értelmes ember módjára, és elolvashatod a PH tesztet, hogy az i5 750 / 760 ugyanannyi FPS-t ért el az elterjedtebb felbontásokon, mint a 980x.
Szerintem megéri vetni rá egy pillantást
Persze ha bélyegmonitoron játszol (aka 800*600) akkor megéri a beruházás...
-
nickwaren
tag
-
-
Szia.
Az a QPI szorzó, ami 32 vagy 36. Ezzel nincs gondom.
Az uncore nálam fix 16, nem tudok vele mit kezdeni. És ez miatt kell a 8-as szorzó a ramoknak. Ezt jól tudom?
Biosz a legújabb F15, de próbáltam még a sorozatos hibák közben F9-et is. Ott is ez volt.Te cuccod megy rendesen? Érdemes volt 870-re váltani?
-
ffodi
veterán
Lehet hogy abból adódik a dolog, hogy nagyon bevált, viszonylag olcsón jutottam hozzá, és nagyon jó teljesítményt nyújt, és látványra sem egy utolsó darab. Az említett ventik szerintem a legjobbak közül valók. Halkak alapjáraton, és full fordulaton sem hangosak, és a légszállításuk is igen magas.
-
ffodi
veterán
Természetesen vitatkoznék.
Egyébként a legtöbb teszt szar. Mert sosem tudják reprodukálni ugyan azokat a körülményeket. Ez olyan kb mint amikor a 6870-es vga-t hasonlítom az 5870-hez úgy, hogy az 5870-hez 10,5-ös driver van, a 6870-hez pedig 10.10, és akkor csodálkozunk, hogy jééé a 6870 gyorsabb, aztán ha feltesszük szépen az 5870-hez is ugyan azt a drivert, máris fordul a kocka, és előjön szépen a különbség.
Továbbá az a tény, hogy nekem Enermax magma + Swif2 120p ventik vannak a hűtőn a gyárik helyett, további csökkenésre készteti azt a képzeletbeli diagrammot.
/Ezekkel a tesztekkel pedig az a baj, hogy 90%-ban német ember "tollából" valók, úgyhogy nyilván jónak akarják beállítani a hazai terméket. Ezt figyelmenkívül hagyva, nagyon jó hűtő a Matterhorn, de a D14 nyomába, nem ér.
/
-
Khaosz55
addikt
Az a gond, hogy csak akkor engedi bekapcsolni a funkciót, hogy az Win állítsa szorzót ha nincs tuning. Hát manuálisan állítom a szorzót és a BCLK-ot akkor nem engedi a Bios a, hogy az op rendszer variálja a szorzót. Ergo nincs energia takarékosság. Belövi fix 3800-ra és kész.
Nem értem egyre frissebb biost rakok fel és egyre rosszabb. Visszarakom az alap biost azzal legalább lehetett tutingolni. Ha belőttem 3800-ra és nem kellet dolgozni a gépnek visszavette 9-re szorzót.
-
-
ffodi
veterán
205*21, 1,41V/1,33V
Kíváncsi vagyok, neked ezt pl. ennyivel viszi, tekintettel arra, hogy ugyan olyan lapod van, mint nekem.
Szerk.:
LLC be van kapcsolva? Mert ha idleben 1,15V-on megy, akkor terhelve ugye jelen van a VDrop, és ha még 1,15V alá droppol és úgy megy stabilan ennyit, akkor az ritka durva.
-
nickwaren
tag
Na adtam egy kis feszt a vtt-nek (1.19 V), 1.29 V ment a procinak, így 211*19 - 4001 MHz a tartós eredmény. IBT elszáll, de nem érdekel, Superpi lefut 10,41-el illetve a Vantage proci tesztje is lefut szó nélkül 45900 as pontszámmal. Az eddigi legnagyobb hőfok 82 volt, de csak egy magon. Jelenleg videó kódolást próbálok Convertxtodvd-vel (full hd->dvd), de az nem terheli rendesen.
-
Az-X
őstag
Nekem nagyon nagyon rég óta (kb. 3éve) 8Gb volt a gépemben. Most, hogy belekezdtem a gépfejlesztésbe az volt az első mozzanat, hogy elvitték a RAM felét. Igen csak érezhető volt a változás. Mivel a 8Gb mellett simán le tudtam tiltani a virtuális memóriát. 4-gyel pedig már igen csak teker a winyó is
-
Az-X
őstag
4x2Gb-ot tennék a lapba ebből a RAM-ból. Tehát PS valószínű ki lesz elégítve. Eddig is elég volt neki a 8Gb
Picit utánanézegettem, alig olcsóbb az i5 760 az i7 860-nál. Tehát akkor maradna egy i7 mindenképp. Akkor neked is az a véleményed, hogy kihasználható már 4 mag rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged