- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
gallus
aktív tag
válasz
ittakary #11238 üzenetére
Mit jelent az, hogy rendes P-s lap?
Egyáltalán hogy tudtad állítani a szorzót?
Azt nem csak a K-s prociknál lehet?
Kicsit le vagyok maradvaMég valami.
Mindkettő 95W-os.
Hogy lehet ekkora különbség a fűtésben? Vagy csak tuningnál kezd el melegíteni a 45nm-es?
Legutóbb egy 939-es opteront húztam, TDP-ben kb az is itt van.
Ahhoz képest mennyire meleg egy i7-870?
Már ha volt 939-es itt valakinak.Köszi.
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ittakary #10285 üzenetére
Azert 6850 cf nem olyan eros, legalabbis tesztek a 6870 cf-et hoztak egy szintbe az 5970-nel
a tapod meg kicsit erdekesen van megoldva. Legalabbis az 550-nel is az elso ag joval nagyobb terhelest is elbir, mig amasodik amit a vga-ra kotsz az max 300, jelen esetben 250. Persze rovidtavon
-
-
Madn!ght
addikt
válasz
ittakary #10276 üzenetére
Én 212+ -ról váltottam. Ugyanúgy 1000rpm-es ventik mellett 5 fokot javult a magok hőmérséklete.
14-es ventikkel szvsz további pár fokot lehetne nyerni.
Negatívum, hogy 12-es ventikhez nem mellékel a gyártó felfogató kapcsot, így én is 2 oldalú ragasztószalaggal oldottam meg a swif2 120p-k rögzítését.(#10273) csucsbicep: bocs, rosszul fogalmaztam. Alapesetben (2D-ben) 50 fokig nem szokott felmelegedni a proci. Játékban melegszenek a magok 50 fok felé, a swif2-k is ilyenkor pörögnek fel. Elnézést a téves fogalmazásért.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ittakary #10059 üzenetére
GPU teljes terhelésen majdnem olyan hangos, mint a tápom (ami elnyom minden mást hangban). GPU kb -10fok, hangban pedig picit halkabb, szóval már prime+furmark alatt lehúzott házventikkel se hallom ki a táp mögül.
de lehet visszaállítom, CPU vagy 8-10fokkal melegebb. ami azért eléggé sok. illetve befér az oldalsó keresztszellőztető, bár sokat sajnos nem javított az összképen (másik irányba három mmen múlik, de nem fér el).
gép tetején van két 140es Antec Twocool 700rpmen.
peetmaster: igen, ez meg a másik, ezért pullpull. felfekvés nem javult, 3870el meg anno +5fokot javult csak.
-
peetmaster
senior tag
-
lama_lamm
aktív tag
válasz
ittakary #9927 üzenetére
Hát igen, azért is kérdezem. Nem akarok én se 75 fölé menni, csak most nem fér bele egy jobb hűtő, viszont tervezem majd a vételét, addig meg kibírom egy i5-760-al
BF3-ra kéne igazából, teljesítmény szempontjából jobb lenne egy húzott i5-760, mint egy alap i7-860, nem?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ittakary #9919 üzenetére
változó, lehúzott házhűtéssel a Cosmosom érezhetően gyengébb feltett oldallappal. ugyanakkor a gépnek kb annyi hangja van, mint egy darab minőségi 1200as ventinek, 460as konnektorból mért fogyasztással, jó hőfokokkal is. mondjuk ez egy alapvetően halkságra kihegyezett ház, az oldalsó légterelő meg épp nem fér be az IFX14 miatt (3 milivel lenne feljebb a socket már beférne). socket775ön még ok volt, most 1156on már nem.
60 fok egyébként elég sok egy D14el egy 870en is, lehet a felfogatása nincs rendesen meghúzva.
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ittakary #9586 üzenetére
De én nem kint mértem az eredményt, hanem bent a hálószobában, ahol termosztát állandó hőmérsékleten tartja a szobát
Amúgy persze, hogy kábelrendezgetéssel nem nyertem volna ennyit, inkább a 8 centis ventilátor cseréjétől, ami 12esre lett váltva, de azért a kábelek is elég útban voltak a széljárásnak odabent, most be vannak túrva oldalra
-
válasz
ittakary #9575 üzenetére
Ahogy ezt a hszt megírtam, olyan gyönyörűt crashelt a gép, élmény volt nézni
Nem kékhalál, hanem monitor megmerevedés. Természetesen szinte nulla terhelésen
Én RAM-ra gyanakszom, hogy kevés neki a fesz... CPU már hosszú ideje ennyin futkos (mondjuk a QPI-t most csökkentettem, lehet ez a kevés?) ... na mindegy, valamit majd alkotok a hétvégén
... Mármint a következőn
-
-
kertsa
senior tag
válasz
ittakary #9455 üzenetére
Épp az imént említett ok miatt
Már rég megvan az i5, ha jól emlékszem 7-8k maradt a zsebembe a cserével. Teljesen alapon megy a prockó, EPU-6 Engine ON, 0.9V alatt mindig. Most szeretnék váltani 1155-re, hogy a vga is csak akkor menjen, ha szükség van rá. Sajnos ezen a lapon nincs integrált vga csati, mert akkor csak procit cserélnék. Az 5850 725@550 és 1000@900-ra visszavettem, de még így is 12-13k a havi villanyszámla. Nem is értem azokat, akik szabadidejükben reggeltől estig 3Dmarkot futtatnak
Biztos nem az ő nevükre küldik a csekket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged