- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Amazfit GTS 4 - divatos megjelenés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
mex28
csendes tag
válasz
Fejlesztő13 #6141 üzenetére
Sziasztok! A ciripelő hangról nekem az jutott eszembe, hogy az én gépem is csinálta (i5 750 giga p55-ud3) és én is hasonló infót kaptam, hogy valószínű valamelyik tekercs adja ezt a hangot. Akkoriban volt még egy fura jelenség, hogy ha TV-re átraktam egy DVD film lejátszást némelyiknél időnkét beszaggatott, meg jó nagyokat akadt. Ezen felül minden stabil volt, köztük IBT is. Mondjuk csak 3.8-ra volt húzva. Próbálgattam mindenféle feszt növelni végül adtam a VTT-nek 1.31V-t, ami talán soknak tűnik, de nekem ettől mindkét jelenség abba maradt. Azóta is azon gondolkodom, hogy LLC bekapcsolása mellett 3.8Ghz-hez nem sok ennyi VTT fesz?
-
Genji
őstag
válasz
Nálam is ciripel a táp, de ha kikapcsolom az energiatakarékos funkciókat elhallgat.
-
shteer
titán
válasz
mir nem elég mindennapi használatban a 3,5?
nekem is elég annyi
-
ffodi
veterán
válasz
Fejlesztő13 #6139 üzenetére
Táp terhelés hatására simán adhat ki "ilyen" hangot, főleg akkor, ha nem új, hanem már több éves.
Egyébként a tápban, illetve néhány esetben alaplapon(sőt a videókárytán) lévő "tekercsek"(értsd induktív elemek), adhatnak ki ilyen hangot, általában a "lejött rögzítés"(ált. lakkozás) miatt. Ez semmilyen problémát nem okoz, csak esetenként nagyon zavaró.
-
ffodi
veterán
válasz
Fejlesztő13 #6136 üzenetére
CPU Clock Drive-nak mehet 900mV.
Az általad említett jelenség a már többször kitárgyalt VDrop. Kapcsold be a "Load Line Calibrationt"(a feszültségértékeknél találod), és az mindent meg fog szerintem oldani. Mert terhelve 1,31V nem biztos, hogy elég a procinak a 4GHz eléréséhez.
Szóval szerintem ha bekapcsolod az LLC-t akkor a többi feszt visszábbveheted.
-
ffodi
veterán
válasz
Fejlesztő13 #6128 üzenetére
QPI szorzó mennyin van?(ha 36-on van, akkor tedd 32-re) A ramnak is próbálj meg feszt adni, illetve végső esetben a procinak is.
-
ffodi
veterán
válasz
Fejlesztő13 #6120 üzenetére
3,5V?
Mennyit is kap akkor a proci 1,35V?
Mekkora bclk-val érted el a 4GHz-et?
Amúgy első körben adnék 1,86V-ot a CPU PLL-nek, és 1,12V-ot a PCH-nak, ha így sem jó, akkor mehet még egy kis fesz a VTT-nek, persze csak akkor a nem 181*22-vel érted el a kívánt órajelet, mert akkor felesleges.
Ram mekkora órajelen megy, mennyi fesszel?
-
kimi02
őstag
válasz
Fejlesztő13 #6112 üzenetére
Ha a mindennapokban stabil a gép ne foglalkozz a primmel.
-
shteer
titán
válasz
Fejlesztő13 #6112 üzenetére
majd legközelebb vagy másik játékban eldobja magát akkor bosszankodsz...
sztem amíg ibt-vel nem stabil addig nem stabil
-
Ari18
őstag
válasz
Fejlesztő13 #5987 üzenetére
Azért, ha megnézed valamennyit csak nőtt a gpu score is, de nem számottevően. Egy-két játék kivételével nem sokat számít a 3GHz fölötti cpu órajel.
-
Ari18
őstag
válasz
Fejlesztő13 #5985 üzenetére
Processzor pontjaid szépen nőttek, de játékok alatt ez nem számít szinte semmit. Nézd meg a GPU pontszámod semmit nem nőtt.
-
ffodi
veterán
válasz
Fejlesztő13 #5975 üzenetére
Értem.
Szerintem a 3,8-4,0GHz a reális, normális hőfokok mellett ezzel a hűtővel.
CPU PLL-nek mehet 1,9V simán, de valószínű kevesebbel is beéri majd.
PCH-nak állíts be szerintem fix 1,05V-ot. Ha több kell neki, mehetsz egészen 1,2V-ig simán, de valószínű nem lesz rá szükség.
DRAM-nak 1,64V-ot adj szerintem, bár ez függ erősen az órajeltől.
QPI/VTT-nak adj szerintem kezdésnek 1,23V-ot(ez attól függ leginkább mekkora bclk-val akarod elérni a kívánt órajelet). 1,35V-ig adhatsz neki, de annyi biztosan nem fog neki kelleni.
CPU vcore-nak adhatsz 1,35V-ot is szerintem, bár ilyen magasságokban sok függ a hűtőtől. Ha szerencséd van, akkor a 3,8-4GHz-es órajel 1,3V körül stabil lesz. -
ffodi
veterán
válasz
Fejlesztő13 #5973 üzenetére
A kérdés az, hogy mivel hűtöd? Egyébként 1,2V elég szokott lenni 3,8GHz-hez is általában. QPI/VTT mennyi feszt kap, illetve cpu pll, dram?
-
Genji
őstag
válasz
Fejlesztő13 #5855 üzenetére
Igen, gyakorlatilag ugyanaz.
-
Genji
őstag
válasz
Fejlesztő13 #5853 üzenetére
Nem sok különbség van s775-hez képest. Ha az ment ez is menni fog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Távcső topik
- iPad topik
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali fotós kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged