- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
Új hozzászólás Aktív témák
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6899 üzenetére
Dehogy jó a kínai lap.
Hát megvettem és IDLE is égette a tekercs a cpu felett az ujjam.
Ez milyen minőség? Ugyan. Felejtős. -
válasz
--HARDCORE-- #6898 üzenetére
Ilyen 90w-oshoz a legalja vrm-es 20eft-os kínai is jó. Hűtő meg 3eft deepcool gamma archer a kínai kerettel. Ram szokásos 2133 olcsó ecc reg.
Ennél lcsóbban nem kihozható szerintem. -
--HARDCORE--
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6897 üzenetére
Alaplap ár és elérhetőség dönt a választott cpu sorsáról.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6895 üzenetére
EZ tényleg bitang jó ár/telj mutató, Haswell alapon ma még nem is rossz.
Hozzá a lap, meg ha van kínai, megint nem drága. -
Alin 2640v3 12eft körül van. 8 mag 16 szál 3.4ghz 90w
Szerintem ár/telj. egész jó ha all core hackel megy. -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6893 üzenetére
Azért az eléggé komoly, hogy az első rendszerindítás és leállítás között időt utazott a géped
mivel ezekszerint -15 perc 10mp-.t ment első alkalommal a gép
-
Hosszabb távú teszt Jgynue ddr3/4 kombó lappal és 2643v3 procival (135w tdp)
A procit fix max órajelre állítottam be, minden energiagazdálkodás nélkül.
Bányászik már jó ideje. (illetve plottolt is ami azt jelenti hogy volt 100% terheltségen is napokig)
Totál stabil. Részemről jól vizsgázott a VRM, igaz kap levegőt a procihűtőtől. (szokásos Deepcool archer olcsó am2-as felfogatással) -
envagyok
veterán
válasz
#25954560 #6886 üzenetére
A proci kiszedésén kívül mindent megcsináltam, kitakarítottam sűrített levegővel a foglalatokat, ram érintkezőket is lepucoltam.
G.skill ddr3-3200 a ram.
Régen ment ezekkel rendesen. Másik foglalatban mennek a ramok.
Akkor már csak a proci ki-be rakás marad mint alternatíva?
A debug 15-55-60 vagy valami hasonló sorozatot ismételget.
Még annyi, hogy i7-6950x-et normális vízhűtéssel meddig érdemes oc-zni 7/24-re? Mi az a szint, amit max kicsi fesz emeléssel tudnia kell?
Új nekem ez a rendszer, itt a szorzót kell emelni, vagy van más lehetőség is? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
envagyok #6885 üzenetére
dehat ezen van debug led, nem? az elarulhatna.
cmos clear volt? ha nem tudod hogy futott elotte, hasznos lehet.
en biztos kiprobalnam a memoriat a tobbi slot-ban is, nem a foglalat rossz-e. illetve proci kiszed-berak is volt h segitett mar memoriafoglalaton.
esetleg ha paranoias vagy ellenorizd le a memoriat h jo-e, nem gyilkolta-e meg a lap. -
envagyok
veterán
Jött hozzám egy MSI X99A Godlike carbon lap i7-6950x procival.
Annyi gond van vele hogy a procihoz legközelebb eső jobb bal slotba memóriát téve elindul a lap, de kéadásig nem jut.
Van ötlet hogy merre érdemes elindulnk? -
Z10N
veterán
TU-nal ugye van lehetoseg a C6-t kikapcsolni a fagyas bug miatt. Igy viszont nem vette le az orajelet es allandoan max orajelen hajtja a procit, ami nem elonyos. Forece-oltam most a C stateket, igy most megint leveszi x12-re ahogy kell, de nem minden magot, meg csak rovid idore. Gondolom a C3 state nem annyira takareokos. Viszont ezzel egybefugg, hogy hibernalas es ujrainditas utan bootloopba kerul a lap es cold boot segit csak rajta. Villog a cpu/mem led, gondolom nem tetszik neki valami es OC hibaval ter vissza. Erre van megoldas? Ha a C6-t bent hagyom mennyire surun fagyna ki?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6878 üzenetére
Az egész jó!
E5-1680 V2, 4400-on, 1.3v-al 190W -
hobizoli
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6878 üzenetére
Prescott P4-k voltak meg ilyen villanykalyhak, de azok 2 core-l is, ha meg volt rantva 4-4.1GHz-re
-
-
törölt tag
válasz
#25954560 #6856 üzenetére
hat megvettem. a jo hir: siman megy az asrock x99itx-ben, 2.4GHz minden magot terhelve. a rossz hir: egyelore furakat csinal, ha fellovok rajta egy 40 vCPU-s VM-et (20 fizikai mag HT-vel es a hostnak is marad 2 fizikai mag), mintha osszeakadnanak megszakitasok, nagyon sok ido mig elindul a vm, de biztos csak juzer error. nagyon vagany azert, remelem bevalik. ha csak 20 vCPU-t inditok (minden fizikai magon csak egyet), akkor minden szep.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6874 üzenetére
210W
-
Sziasztok!
Néhány hónapja binneltem 3db 1660v3-as Xeon-t (1:1 5960X) és a legjobb tuningost megtartottam. Azt akartam használni mindennapos melós/gémer gépnek, de az 1% és 0,1% low FPS-eim elmondhatatlanul rosszak voltak 4,6GHz-es proci, húzott ram és ring mellett is, egy 1080Ti társaságában. Azóta már építettem egy komolyabb gémer gépet és külön van melóra is gépem. Így ez a rengeteg öregebb konfig (20-25 féle összeállítás sandytől rocketig) "bohóckodni" maradtak meg. Benchmarkolni és daily/game-re tesztelni őket, megnézni hogy megy, bírná-e még kompromisszummentesen, elég lenne-e és aztán szétszed és jön a kövi konfig.
Most épp megint az X99-et raktam össze és nem hittem el, de megszűntek a recegések, minden próbált játékban (Rocket League, GTA Online, Control) hozza a jó átlagot ahogy korábban és a minimumok is jók lettek.
Megpróbáltam leszűkíteni, hogy mi okozhatta régen a bajt és valamelyik energiagazdálkodás lesz, mert most full core parking off, max órajelre lockolva megy a gép. Ki fogom próbálni, hogy most a win energy saving okozza-e, vagy valamelyik C-state esetleg, vagy a parking, vagy bármi más.
Addig is itt a jelenlegi stabil tuningról egy screen és egy syspic:
(A ram és a ring még csövesen megy, egyelőre a mag végét keresem)
-
Z10N
veterán
válasz
hobizoli #6872 üzenetére
Ugy tudtam a WS 16xx procik lock mentesek.
"+200MHz-l mar mire megyek?
ahova a 3.8GHz keves, oda a 4GHz is az
1-2core 4GHz, 3-6core 3.8GHz
a masik meg allcore 3.6GHz
a szorzot allitgassam....?"
Ezt most miert kerdezed, meg miert tolem? Te tudod, hogy mit akarsz."megnezed nagyon 4GHz fole gyarilag se ment az intel ezekkel, desktopban is parszaz MHz volt a plusz tunnerolva, de akkor kajakabb VRM-s anyulap kell hozza, ami dragabb, meg extrem modon megnott a fogyi is melle, ami huzza magaval a jobb hutest igenyt is, ami megint tovabb dragitja"
Akkor mirol beszelunk? Nalam total huvos meg TU-val es OC-val is.A tobbivel is nagyon elkanyarodtal a tematol...
-
hobizoli
nagyúr
hat a v4 az nem annyira, mert az 14nm-s Broadwell-EP core, nem 22nm-s Haswell-EP
+200MHz-l mar mire megyek?
ahova a 3.8GHz keves, oda a 4GHz is az
1-2core 4GHz, 3-6core 3.8GHz
a masik meg allcore 3.6GHz
a szorzot allitgassam....?
megnezed nagyon 4GHz fole gyarilag se ment az intel ezekkel, desktopban is parszaz MHz volt a plusz tunnerolva, de akkor kajakabb VRM-s anyulap kell hozza, ami dragabb, meg extrem modon megnott a fogyi is melle, ami huzza magaval a jobb hutest igenyt is, ami megint tovabb dragitja
egy kajakabb videozsuga tobbet er game kozben, alapon jaro CPU-val is
vagy akar -50mV es fogyi is csokken
amit a CPU tuningja miatt a rajabb alaplapra+coolerre kell kolteni, azt hozzacsapva az eredeti dVGA-hoz kijon egy eggyel kajakabb
pl egy GTX1070 helyett egy GTX1080
azzal meg barmi gameben is gyorsabb fps-e lesz, mint a +3-400MHz CPU orajelbol a hokibb dVGA-val
foleg, hogy a legtobb esetben a mai hasznalatos felbontasok mellett a game-k VGA limitesek, es a CPU eleve nem is megy uvegen
melora mas a lepes nyilvan, de a PH! forum 8-12-16core Ryzen tulajai kozul szerinted mennyien dolgoznak is vele valojaban, es nem csak a "majd par ev mulva jo lesz az" logika miatt vettek meg mar most is?
fotos ismi egy par eves i5-s notin utomunkazik a kepekkel meg a videokkal
notiban eleve kisebb az orajele a hutes miatt, es vhogy nem erzi a szuksesseget egy HEDT i9 vagy R7 Ryzen technikanak 5-600k-ert
hiaba lenne gyorsabb az 20-30perccel, vagy tobbel, belefer az idejebe, mert nem latastol-vakulasig csinalja igy se
arra, hogy egy pendrive-re kiirja a kesz munkat a megrendelonek, pont tok mind1 milyen CPU van a gepben
gondolj bele, 4-5eve egy 4c8t 3.5-4GHz-s i7 volt a fubazzeg desktop-ban a mindenre IS, egy i5 siman szinten akarmire is jo volt egy atlagjuzernek
azert 4 ev alatt nem lettek ennyivel gepigenyesebb ezek a sw-k, meg most se 8K-ban csinaljak az eskuvoi videokat, meg 16Mpixel-ben a fotokat...
ismi akar venni egy uj notit, csak siman web, FB, YT, meg videozgatni, game-re ott a konzol, es egybol egy i7-sben gondolkodik, mert azt mondtak neki...450k+ a gep ara, amit kinezett
erre egy hoott sima Pentium Gold CPU-s eleg erre 2c4t 3.5-4GHz-n, UHD6xx szerias IGP csuklobol letolja a 4K-s videokat is, nemhogy a HD 1080p-t
az mindjart fele annyiba (se) kerulne csak
FB-hoz, forumozgatni, levelezni, meg messze nem kell kajak vmi dVGA, meg sok core CPU se
PCIE SSD meg eleg RAM legyen benne, a tobbi nem is nagyon erdekes
uj noti van mar 14" 1080pHD kijelzo, USB-C, HDMI, bill vilagitas... brutto 200k korul
csomoan akkora mass overkill konfigokat raknak ossze piti dolgokra is, aztan nez hogy az adott dologra igazabol kb semmivel se gyorsabb, mint a szomszed pistike fele annyiba kerulo gepe, ami okosan van/lett osszeallitva
masik ismi letoltogepnek allitott be egy i7-6700-t anno 16GB RAM-l akkor, amikor az csont uj cucc volt
gondolhatod mennyibe is kerult, es szenttul meg volt gyozode arrol, hogy gyorsabb a letoltes -most figyelj:- a ~20Mbps-s(!) net elofizujan ezzel
2.5MB/sec-t melyik "mai" CPU meg a HDD/SSD nem tud lekezelni?
meg erre miert nem vett inkabb egy NAS-t? olcsobb volt az is, mint ebbe csak a CPU
vicc az, hogy a sima napi felhasznalos gepe egy 4gen i5 volt akkor
ha mar, en tuti az i7 ele ultem volna es az i5 menne a letoltesre, de o okos volt...
ilyenre meg egy Celeron is eleg lett volna siman...
-
-
Z10N
veterán
válasz
hobizoli #6868 üzenetére
"OK, de ez melyik anyulapnal van igy?"
Kinai lapnal? Passz. Utana kell nezni."1650v4, 1620v3 van"
Ehhez minek unlcok? Ezek eleve unlockoltak."meg az egyszalas loero szamit a mindennapokban ugyis inkabb"
Anniyra mar nem. Max gamingre, de arra is mar tobb mag kell inkabb. Munkara meg sok mag kell."igy siman Win alatt ez is 1.2-1.4GHz-n teker 3-6% CPUload-l, pedig nyitva van 19-20 weboldal FF fulekben, meg a YT is fut kozben a hatterben"
Nalam is malmozik, de amikor kell a szufla akkor van."atlagjuzernek nem kell 10+ magos CPU, sima desktopba se nagyon van kihasznalva meg a 6-8core se....."
Nalam munkara kell. Neha gamingre. Dehogy nincs, attol fugg mire hasznalod. Gaming, video vagas, daw/dsp/vst, virtualizalas, server, stb.Ui: Es ha megnezed az AMD-t akkor egyre tobb mag lesz. 8c/16t mar mainstream lesz Abu szerint.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6843 üzenetére
erdekes, nalam ezt a felismerest a Win10 megcsinalta tok magatol is, neztem is eloszor mi ez a sok uj bizbasz
nekem egy i3-7350K (2c4t 4.2GHz) + GA-Z270M-D3H helyett ment be, abban meg tuti nem voltak ezek -
hobizoli
nagyúr
OK, de ez melyik anyulapnal van igy?
egy X99-V102 meg egy X99-K9 van nekem
V102-ben 1650v4, K9-ben 1620v3 van
a turbo egyiknel 3.6->4GHz, masiknak 3.5->3.6GHz
meg a 6c12t-s az 3.8GHz-t tud alapbol allcore-ban tok magatol is, onnan a 4GHz nem annyira a vilagvege, hogy sokat erolkodjek vele
szoval annyira nem is erint ezekkel
meg az egyszalas loero szamit a mindennapokban ugyis inkabb, abban meg ezek eleg jok az eleve magas orajeluk miatt
igy siman Win alatt ez is 1.2-1.4GHz-n teker 3-6% CPUload-l, pedig nyitva van 19-20 weboldal FF fulekben, meg a YT is fut kozben a hatterben
atlagjuzernek nem kell 10+ magos CPU, sima desktopba se nagyon van kihasznalva meg a 6-8core se..... -
hobizoli
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6861 üzenetére
E5-2637v3 14k
3.5GHz 4c8t 15MB L3 -
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #6859 üzenetére
Azért van 900MHZ különbség (azonos magszám mellett gondolom) az E5649 javára, plusz gyorsabb a RAMja is, és így sem igazán mondható el a fölénye. Ok, az a régebbi, de én pl tuti, hogy akkor már a 2620V3-at venném.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6861 üzenetére
igaz
raadasul tobb generacio kulonbseg van a ket proci kozott, annak fenyeben kulonosen szep.
-
válasz
#25954560 #6860 üzenetére
Árban talán egyformák.
2620v3 10eft körül van, lap 20-25e, ddr4 hát nem tudom 5-6eft egy 8gb-os ha eszik ecc-reg-et a e5649 a lapjában akkor az olcsóbb.
Fogyasztásban a 2620v3-at egy 2eft-os hűtő is lehűti, a régebbinek azért kell valami normális hűtő. Játékok alatt 5-10%-al gyorsabb a v3-as.
A lényeg hogy nem éri meg csúcsabb 1366-ról válltani a kicsi 2620v3-asra de mint időtállóbb upgrade megérheti később 2678v3-asra pl. -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6859 üzenetére
inkabb azt mondanam h tisztesen helytall az e5649. azert a legtobb tesztben igy is a haswell a jobb, gondolom az csak all-core hack-et kapott, nem rettenetes tuningot, mint a masik
de vagany, meg kell hagyni. -
Xeon E5649 4ghz vs 2620v3
[link] -
-
törölt tag
válasz
Reggie0 #6855 üzenetére
igen, kb 25W-tal tobbet kell huteni (kiveve ha az ES megtobbet eszik) de az orajel is magasabb lesz (nincs all-core hackem) es a magszam is. a tuzfal pedig gyakorlatilag linearisan skalazodik a magszammal es az orajellel is, szoval jelentos teljesitmeny-novekedesre szamitok.
ark.intel.com: 4660v3 vs 2699v4 -
Reggie0
félisten
válasz
MasterDeeJay #6853 üzenetére
Nekem a 2697v4 ES csak 100MHz-val volt kevesebb, mint a kereskedelmi peldanyok.
Amugy nem volt rossz, xilinx ISE-vel fpga-ra forditva siman verte a 4ghz-es 4770K-t egy szalon. Gondolom a memo savszel es nagy cache miatt.
(#6854) &rew: Fogyasztasban nem lehet valami jo.
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6853 üzenetére
lehet, bar nekem kifejezetten a sokszalassaga miatt kell. tuzfal es traffgen fut a mostani 14 magoson is es szukseg lenne meg egy kis segitsegre
-
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #6620 üzenetére
$400-ert lenne egy 2699v4 ES, erosen gondolkodom. bar lehet ebbe a platformba mar nem kene befektetni, de annyira mozgat 22 fizikai mag itx hazban
-
-
Z10N
veterán
válasz
elbandi2 #6845 üzenetére
Koszonom az alapos eredmenyeket es teszteket
A BCLK-t olvasgattam es talaltom olyat aki 115-ig tudta felnyomni V2/X79 mellett.
https://www.techpowerup.com/forums/threads/old-xeon-2697-v2-and-xeon-2650-v2-overclocked-and-benchmarked.275034/
"Megállapítottam hogy a különböző stressz tesztek eltérő módon terhelik a procit, annak ellenére is hogy mindegyik 100% terhelést mutat."
"Viszont cinebench r20, r23 tesztekkel már más a helyzet."
Igen, mint mondtam ez avx/avx2 utasitaskeszlettoltol fugg. Ilyen munkamenethez eleve mas turbo skalat hasznal. Peldaul regi prime95 nem tamogatja, az ujabb meg mar avx512-t is. CB15 nincs avx, cb20 avx, cb23 avx2."50-50 mellett 30x, 60-50 nél 31x, 70, és 80-asok alatt már 32x, és a plafon amit elértem, az a 90-50-nél 33x."
Konkret feszultseg ertekeket neztel? cpuz, hwinfo?"Amúgy bármilyen beállítással terhelem, folyamatos EDP limittel megy."
Igen, 12 mag es felette mar elegge le vannak szabaolyzva direkt. Nalam a 2683v3 is ezt csinalja, sot ennel meg az imc is lentebb megy, mivel csak igy fer bele a 120W-ba a 14 mag. -
-
MrSealRD
veterán
válasz
MasterDeeJay #6846 üzenetére
Állítólag ezek többet esznek az asztali ramoknál...standard szerint.
Amúgy konnektorból mérve is kijön a matek?
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz
MasterDeeJay #6846 üzenetére
8db forró Reg.Ecc. hát gyanús hogy valós.
-
-
elbandi2
tag
Nos a mai nap sok mindenben tisztult a kép. Megállapítottam hogy a különböző stressz tesztek eltérő módon terhelik a procit, annak ellenére is hogy mindegyik 100% terhelést mutat.
Próbáltam különböző alulfesz értékeket, 50-50, 60-50, 70-50, 80-20, 80-50, 90-20, 90-50.
Az a tapasztalatom ,hogy mindegyik értékkel megvan bármelyik terheléses tesztel a 35-ös szorzó. Viszont cinebench r20, r23 tesztekkel már más a helyzet. 50-50 mellett 30x, 60-50 nél 31x, 70, és 80-asok alatt már 32x, és a plafon amit elértem, az a 90-50-nél 33x. Itt viszont már random néha előfordult kékhalál, és nem csak nagy terhelés mellett. Így maradtam a 80-50 értéknél, a base clock ment 104-re és így most stabil 3300MHz van r23 alatt is. Más egyéb, bármilyen esetben 35x104=3640 a min. freki amin megy. Amúgy bármilyen beállítással terhelem, folyamatos EDP limittel megy. Ez sikerült egyelőre.
Másik kérdés a hőfok. Bios-ban eljátszottam a PWM ventik, és a folyadékpumpa fordulataival, és így sikerült a thermal limitet is kiszűrnöm, kivéve ha az r20-23 fut. Akkor olyan 4-5 perc alatt a hőfok lassan feljebb megy, az egyéb terhelés 50-51 fokáról olyan 53-55 fokra, és elkezd throtingolni. Ezt nem értem, hogy miért nem engedi feljebb a hőfokot?
Valamint a nyugalmi állapotban is csak random 3-4 magot vesz lejjebb egyszerre, és azt is csak pár pillanatra.
Tesztértékek, cpu queen 118500, r23 13050, r20 5108, cpu mark 21920, cpu-z single 419 multi 7005.
Hát mára ennyi, kicsit beleuntam, isten bizony stabilabb volt a régi 2618L, nem volt vele semmi macera...de hát ez kellett nekem
-
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Először itt próbálkozok..
Asus Rampage V Edition 10 alaplapnál eléggé sok ismeretlen hardver sorakozik.
Bios-ban az integrált cuccokkal már eljátszottam, de semmi változás.
Alaplapi Driverekkel is elszórakoztam, de semmi...
Mi lehet ez?
Windows újratelepítés se segített.
Csak egy 1080ti vga van a lapban + egy M.2 SSD a saját portjában. -
Ezt nem értem, ilyen még nem volt. Nem jön össze a bios mod, mármint az ffs driveres. Full bricked lesz, ch341a-val volt mentés de nem működött mert valamiért 8mb-os volt. Furcsa 8mb-os biost szed le afuwin de 16mb-os a flashchip. Ruszki oldalon találtam 16mb-os verziót és azzal megy de elcsesztem egy órát a bios próbálgatásokkal szóval a 16mb-os biost próbálom meg moddolni. Pedig ez totál rutin nálam bár lehet nem péntek este kellene biost moddolnom.
-
-
6138ES eleve gyengén turbózik(3.2ghz max, 2.2ghz all core), nem próbáltam de elvileg kettő avx512 feldolgozó van benne magonként szóval ilyenben erős. Mindegy, belépő szint 23eft-ért ezt tudja, majd ha lesz imc sérült rendes platinum akkor veszek gombokért, bár inkább cascade lake refresh kellene azok valamivel nagyobb órajelüek.
Hűtő is maradt, csak a lap ment el 35 +postáert.
ipari áram + napelemek, jobban látszik ha egy percre tovább megy pár nagyobb gép vagy daru, cnc stb mint az a 16 vincsi.
2620v3-hoz x99z v102 vagy klónjai tökéletesek.
Ja 6138-asban van a duo, jelenleg is youtube/facebook videó gyorsításnál nincs több feladata.
Vettem bele pcie-s intel ct gigabit hálókarit, nem állok neki biost reszelni, ipmi megy amúgy csak win nem látja meg világít minden led. Biztosan köze van a procihoz, azóta szar. Új mikrokódoztatott biossal is sza. -
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #6835 üzenetére
"Thortlestoppnál villogott az edp limit 2643v3 nál prime95-el."
P95 mar avx512-t is hasznal. 6138-cal is megnzted?
Skylakenel: 7800X at 4.3 GHz when running y-cruncher with AVX-512, compared to 4.9-ish for non-AVX."3.6-3.7ghz-en ment nem full 3.7ghz."
Tehat droppolta a szorzot. Mondjuk 6 magnal 135W mellett ez erdekes. Ahogy nezem 3.5 felett mar nagyon elszall az aram felvetel. Ezeknek alacsony feszen 3GHz az optimalis es 3,3 ami meg belefer 22nm-n.Amugy XTU-nal es hwinfo64-nel is irja ezeket.
"Asus lapot adtam csak el, procikat nem. Örültem hogy eladtam."
Ertem, akkor a hutok is maradtak."Ws az totál más, nem egy kategória 2x annyiba is kerül."
Igen, amikor vettem akkor lattam, hogy 80-100k korul voltak. Egybol el is hoztam. Ismeros ajanlott Asus "gaming" x99 lapot 60k-ert, de passzoltam. Mondtam neki, hogy x299 lap is volt mar 40k-ert."16 hdd lesz. Áram nem tényező így nincs vesztenivalóm. De a plotolás miatt kell sok mag, 4655 meg csak 6 magos. Ramsavszél is jól jön sztem. Hdd seq írás olvasás kell neki, raid0 jól megy és ocsó is."
Melohelyen berakod?Lehet a kicsi xeon-t en is berakom kapirgalni egy kinai lapban.
"Vga nem kell a kínai lapokba, anélkül is mennek, most is úgy megy. Távoli asztallal használom vpn-el. De rakás asztali lap is megy vga nélkül."
Ezt nem tudtam. Csak IPMI-vel hasznaltam eddig."Drágult minden."
Erre meg mostsem jottem ra. Szerintem ok is elkezdtek tea levelet tapsoni, azert dragult. Sok mag, sok pcie. Egybevag. Akkor innentol lottek az olcso xeonoknak x99-nel."Ja az az x99t átlag középkat kínai lap korábban 25e körül volt."
Akkor olyan $80? Nezni kene nekem is egyet a kicsihez (2620v3). A nagyot 2683v3 nem merem belerakni kinai noname lapba. Huananzhiba mar inkabb."Dualnál efi-t használtam, asus nem ment ffs-el."
Nalam mukodott. Evga-t ismerosom szinten nyugtazta. Bar hallottam, hogy valamelyik asus/msi -nel nem megy. Szerintem csak a "gaming" szeriat erinti. Ezert is jobb, hogy ws-t vettem, meg ugye az ipmi miatt."6138es bugos a lan kártya, nem megy rajta de más baja nincs. Nem volt időm rá hogy teszteljem, asszony netezik rajta."
Tovabbra is bios bug? Tud rola, hogy egy felkaru oriassal netezik?Abba van a Pro Duo?
-
Z10N
veterán
válasz
elbandi2 #6834 üzenetére
"Tehát amivel eddig tesztelgettem azok a tesztek nem terhelték 100% al a procit, csak kb. 60%-al. Úgy stabilan 35X szorzóval ment, 35x103,9=3636MHz."
A gaming ugye nem nagy terheles es ezert maxon megy. De amint avx/avx2 terhelest kap egybol leesik, ahgy nezem ennel is lentebb vett 1 szorzoval. Bclk nalam eddig 106.5-ig ment stabilan (107-108 a max, lap, ram, vga fuggo), de nem kinzom annyival. 103-104 azt siman viszi."Most szembesültem azzal, hogy cinebench alatt megvan a 100% terhelés, ami mellett már EDP limit van, és 32x103,9=3324MHz -re megy le."
Igen, cb20 avx, cb23 avx2 miatt drasztikusan lentebb veszi. Ahogy nezem Nalad 4 szorzoval. Feszt mennyit ad neki? Hwinfo64-gyel lehet monitorozni."Valamint kb 15s után bár 53fok fölé nem megy, és egy 360-as AIO vízhűtés megy rajta"
Nalam 33x106,5-nel 65°C volt prime95 alatt (max heat). CB-nel 50-55°C Arctic leghutessel. Atlag hasznalat 40-45°C."és egy 360-as AIO vízhűtés megy rajta, mégis Thermal limitbe fut bele, és így pár pillanatra még lejjebb veszi."
Ugye harom limit van power (aram+fesz), thermal, edp (aram, vrm). Amelyiket hamarabb eleri lentebb veszi es minden ujabb limittel tovabb."Mindemellett nyugalmi állapotban, 0 terhelés mellett sem veszi le a frekvenciát tartósan 3000 alá."
Ez lap fuggo is milyen c statek vannak beallitva, bug is lehet."Szerintem 0-ról indulva újra rakom majd a biost hétvégén, és tesztelgetem milyen fesz értékek mit változtatnak."
Ok, johetnek a tesztek. De csak ovatosan allitsd. -
Thortlestoppnál villogott az edp limit 2643v3 nál prime95-el. 3.6-3.7ghz-en ment nem full 3.7ghz.
Asus lapot adtam csak el, procikat nem. Örültem hogy eladtam. Ws az totál más, nem egy kategória 2x annyiba is kerül.
16 hdd lesz. Áram nem tényező így nincs vesztenivalóm. De a plotolás miatt kell sok mag, 4655 meg csak 6 magos. Ramsavszél is jól jön sztem. Hdd seq írás olvasás kell neki, raid0 jól megy és ocsó is.
Vga nem kell a kínai lapokba, anélkül is mennek, most is úgy megy. Távoli asztallal használom vpn-el. De rakás asztali lap is megy vga nélkül. Bmc nincs az a 40-50e kategória kínaiból. Drágult minden.
Ja az az x99t átlag középkat kínai lap korábban 25e körül volt.
Dualnál efi-t használtam, asus nem ment ffs-el.
6138es bugos a lan kártya, nem megy rajta de más baja nincs. Nem volt időm rá hogy teszteljem, asszony netezik rajta. -
elbandi2
tag
Hmmm! Érdekes tapasztalatokat szereztem ebből, és megállapítottam, hogy még nagyon nem úgy van beállítva a gép, ahogy szeretném. Nem vagyok egy pro tuningoló, ez csak hobbi, és ha van időm, szeretek molyolni vele.
Tehát amivel eddig tesztelgettem azok a tesztek nem terhelték 100% al a procit, csak kb. 60%-al.
Úgy stabilan 35X szorzóval ment, 35x103,9=3636MHz.
Most szembesültem azzal, hogy cinebench alatt megvan a 100% terhelés, ami mellett már EDP limit van, és 32x103,9=3324MHz -re megy le. Valamint kb 15s után bár 53fok fölé nem megy, és egy 360-as AIO vízhűtés megy rajta, mégis Thermal limitbe fut bele, és így pár pillanatra még lejjebb veszi. Mindemellett nyugalmi állapotban, 0 terhelés mellett sem veszi le a frekvenciát tartósan 3000 alá.
Szerintem 0-ról indulva újra rakom majd a biost hétvégén, és tesztelgetem milyen fesz értékek mit változtatnak. -
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #6832 üzenetére
"-50/-50el indítok mindíg, azt nem volt ami nem tudta volna."
Milyen procikkal?"2643v3 3.6-3.7 között ment aztán edp limit."
Ha 3,7-n ment akkor nincs edp limit, hisz az max. Ahogy nezem avx/avx2 mellett veszi csak vissza 1-2x szorzoval tdp-tol fuggoen. 3.7 korul akkor mar boven 1000mV folott jar.'2686v3 pedig 3.1 -50-el de ott matx lap volt akkor."
Ez akkor TU nelkul? Ahogy nezem 18 / 36 2 GHz 3.5 GHz 45 MB 120W
3GHz ahogy nezem 800mV-bol meg van
3,3GHz mar 950mV
3,5GHz-nel mar belenyalt az 1000-1025mV-ba
Persze ez mind vrm fuggo."Asus z10pa-d8 tuningra szar, meg benne van az asus x99 killing cpu bug és elfüstölt egy 2697v3-at szóval vegye meg aki akarja, nekem a legrosszabb x99 lapom volt."
Csak arra ertettem, hogy nyereszkedni vette meg." Csak annyi előnye van hogy atx. Nagy procit nem raknék bele a 2643v3 is necces volt. Inkább vettem volna kínait ddr3-al 2678v3-akkal akkoriban..."
Nalam az asus WS lap bejott. Tonnanyi beallitasi lehetoseg es rakatnyi OC opcio. A bios a legfrisebb, meg 2021 januari is van. Olcso ddr4 mellett mar nem foglalkoztam vele."2643v3 -asok még megvannak."
Azokat nem a setuppal egyutt adtad el?"Chia bánya nem tu-val.van meg lapcsere lesz X99T a pcie portok miatt (raid vezérlőknek kell)"
Hany driveot aggatsz ra?"4655v3 kevés, kell majd 12 mag talán 2673 vagy hasonló lesz."
Mondjuk a TDP-je nagy, erdemes lehet kiserletezni vele. 2673 3.1 ha jol tudom."Rakás régi hddm van. Amúgy bugos a chia mint az állat, nagyon béta a kliens."
Megeri amugy? Mennyit kalkulaltal?"nem egy jingsha de olcsó(32e eu raktár)."
Ez a X99T? Mondjuk en anno a WS lapot 40k-ba vettem."Kettő 16xbe megy majd 4x és 8x raid. Vga nem lesz benne."
Nalam most 2db rx 480 van, 1 optikai hba es egy studio hangkartya. Vga nelkul hogyan hasznalod? IPMI/BMC ezeken van?!"Ram meg majd amit találok, ddr4 reg sem nagyon drága már, 4x8gb lesz benne"
Tudom, ezert mondtam az elobb. Nalam most 8x16GB van egy ideig eleg lesz. Kesobb jo lesz majd 3647-hez, ha szerzek lapot."kell a sávszél bányához."
Akkor ssd/hdd es memsavszel kell neki?"Nagygép (6138ES meg kap majd 16-32gb modulokat.)"
Tenyleg, azzal mi a helyzet? Johet a masik topikba.Ui: Az elobb raneztem a ffs-re. Ahogy nezem dualnal 120/20 es 90/90 is van, pedig singlenel 90/50 a legnagyobb. HT nelkul meg lentebb lehet vinni.
-
-50/-50el indítok mindíg, azt nem volt ami nem tudta volna.
2643v3 3.6-3.7 között ment aztán edp limit.
2686v3 pedig 3.1 -50-el de ott matx lap volt akkor. Majd jingsába tesztelem ha jönnek rendes ramok. Így is erőmű.Asus z10pa-d8 tuningra szar, meg benne van az asus x99 killing cpu bug és elfüstölt egy 2697v3-at szóval vegye meg aki akarja, nekem a legrosszabb x99 lapom volt. Csak annyi előnye van hogy atx. Nagy procit nem raknék bele a 2643v3 is necces volt. Inkább vettem volna kínait ddr3-al 2678v3-akkal akkoriban...
2643v3 -asok még megvannak.
Chia bánya nem tu-val.van meg lapcsere lesz X99T a pcie portok miatt (raid vezérlőknek kell) 4655v3 kevés, kell majd 12 mag talán 2673 vagy hasonló lesz. Rakás régi hddm van. Amúgy bugos a chia mint az állat, nagyon béta a kliens.nem egy jingsha de olcsó(32e eu raktár). Kettő 16xbe megy majd 4x és 8x raid. Vga nem lesz benne. Ram meg majd amit találok, ddr4 reg sem nagyon drága már, 4x8gb lesz benne, kell a sávszél bányához. Nagygép (6138ES meg kap majd 16-32gb modulokat.)
-
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #6829 üzenetére
"Soha nem nézem a tényleges feszt, kínai lapokon gyakori hogy baromságot ír volt hogy 2v-ot."
Pedig ugye az offset magaban sokat nem jelent. Amugy a 2V nem hulyeseg, mert annyit kap a proci (1,8V default), de a magok mar csak fele annyit."-70-70nél lejjebb nem szoktam mert nehéz tesztelni. Ez meg munkagép lesz, stabilítás szempont."
Pont azert kerdeztem, hogy mennyire stabil es milyen orajel/fesz mellett."Nem.szoktam véresen komolyan alulfeszelni, bár ezt a 18magost kellene."
Mondjuk a 70mV mar azert komoly, bar kerdes, hogy mennyibol. A ffs drivernel 100/100 a max ahogy nezem. Forumokon 20/20-t lattam, hogy a legtobb proci tudja."Edp limitet 2643v3-asnál láttam de az kazán 135w ez meg csak 120w azaz elöbb dobja be a proci a limitet mint a lap."
Az meddig emelte a szorzot? Amugy lattad, hogy mar adja is elfele a delikvens, csak nyereszkedni vette meg. Igen, 120W-nal ott a proc fog elobb, azert is kerdeztem."i7 nél el tudom képzelni hogy van limit mert azok zabálnak rendesen és unlocked a tpdjük."
Furcsa mod azoknal pont ki lehet kapcsolni, illetve ki lehet tolni (sajat felelosegre)."Matx kínaiban most van egy 4655v3 ami 135w és már alapon 3ghz all core turbós, szépen megy, most az a chia farmolós gép, vrm jól bírja nincs limitje pedig dolgozik 24/7."
Az pont neztem tegnap a multkori beszelgetesunk utan. 6/12 135W. Nah, csak nem tea levelet taposol?TU akkor nincs is rajta?
-
Soha nem nézem a tényleges feszt, kínai lapokon gyakori hogy baromságot ír volt hogy 2v-ot. Quickcpu: az írja az offseteket. [link]
-70-70nél lejjebb nem szoktam mert nehéz tesztelni. Ez meg munkagép lesz, stabilítás szempont. Nem.szoktam véresen komolyan alulfeszelni, bár ezt a 18magost kellene.
Edp limitet 2643v3-asnál láttam de az kazán 135w ez meg csak 120w azaz elöbb dobja be a proci a limitet mint a lap. i7 nél el tudom képzelni hogy van limit mert azok zabálnak rendesen és unlocked a tpdjük.
Matx kínaiban most van egy 4655v3 ami 135w és már alapon 3ghz all core turbós, szépen megy, most az a chia farmolós gép, vrm jól bírja nincs limitje pedig dolgozik 24/7. -
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #6827 üzenetére
"quickcpu-nál utólag van még egy ha kell"
Link?"ffs-t kész bioszokkal rakom fel. Nem finomítom annyira."
Akkor honnan tudod, hogy megy az L3 -50mV-tal?"Majd x99-tf biost kap -50-50-est, nem lesz kiélezve teljesen."
Meddig tudtal lemenni? Offset es tenyleges fesz?"Szerintem nem lesz EDP limit, ATX lapoknak jó a VRM-jük."
Pont azert kerdeztem, mert meg Asus/MSI lapnal is van. -
quickcpu-nál utólag van még egy ha kell, ffs-t kész bioszokkal rakom fel. Nem finomítom annyira. Ez a lap még nincs moddolva. Majd x99-tf biost kap -50-50-est, nem lesz kiélezve teljesen.
Szerintem nem lesz EDP limit, ATX lapoknak jó a VRM-jük. Nem tudtam tesztelni mert a ramokból van rossz és most küldtem vissza. -
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #6825 üzenetére
FFS drivernel csak ket ertek van core/uncore(imc).
Akkor itt is kerdezem:
Avx es Avx2-vel meddig veszi vissza (cb20, cb23)? EDP limit van?Link johet privatban.
-
-
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #6819 üzenetére
Kinabol jottek a ramok? Tipus? CL1?
-
Z10N
veterán
válasz
MasterDeeJay #6816 üzenetére
Mi a harmadik 50mV?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Fuh, ez azért eléggé durva
-
törölt tag
válasz
folyton panaszkodnal h sok mag, de tul alacsonyan jarnak
nagyon vagany, nekem tetszik.
-
-
elbandi2
tag
Kövezzetek meg de pontosan nem emlékszem mennyi, de azt hiszem legutoljára 90/60 volt a régi procihoz, hogy az alacsony TDP ellenére is meglegyen a max turbó órajel.
Most még nem akartam molyolni a bios-al, így egyelőre hagytam.
Normál használat, rövid benchmark-ok alatt megy maxon, de stressz teszt alatt visszaveszi a szorzót 35-re. Érdekes módon most megint megy a baseclock állítás, és az M.2. SSD ismét csak Pci-e gen2X2 sebességgel megy
Aida CPU queen 119500 pont
Passmark
Ami viszont nem tetszik hogy nem nagyon veszi vissza az órajelet terheletlenül. csak max 3-4 magot húz lejjebb random, a többi meg max frekin megy. ennek még keresem majd az okát, de ezen kívül tetszős -
-
elbandi2
tag
Na megjött az e5 2697v3. Hazafutottam ebédidőben beszereltem
gyors teszt alapján az előző proci undervolting értékeivel úgy néz ki, hogy megvan a 3600 MHz az összes magára HT kikapcsolás nélkül is.
Folytatás este... -
hobizoli
nagyúr
erre mit mondjak
anno imi is vett i7-7700K-t a letoltogepbe, hogy gyorsabb legyen a download....single 4GB DDR4 volt abban, mert annal kisebb kapacitasu DDR4 modult nem is gyartottak
a főgépe meg egy i5-4590 volt 6GB DDR3-lazt hittem vmit csak rosszul hallok, amikor buszken meselte
es nem vmi gigabites net volt melle, hanem "csak" 120Mbps-s
arra miert nem tudott berakni egy NAS-t, vagy vmi kotlabb Pentium G4600, vagy frutti Celeron konfigot, azt maig nem ertem
ja es mindezt akkor, amikor a i7-7700K 110kHUF volt.... letoltesre abszolut idealis vetelszenttul meg volt gyozodve rola, hogy a tobb szalas CPU miatt tobb szalon toltve is, sokkal elobb lejon barmi, mert az jobban tudja a szalakat kezelni
aha, de.....
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Egy kis tunying kérdésem lenne.
-Asus Rampage V Edition 10
-i7 6900K
A proci szorzót ha 40 fölé állítom már nem befolyásol semmit.
100-as alapórajellel marad 4000MHz-en.
Mit hagyhattam ki? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest