Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kicsipapucs

őstag

Sziasztok!

Néhány hónapja binneltem 3db 1660v3-as Xeon-t (1:1 5960X) és a legjobb tuningost megtartottam. Azt akartam használni mindennapos melós/gémer gépnek, de az 1% és 0,1% low FPS-eim elmondhatatlanul rosszak voltak 4,6GHz-es proci, húzott ram és ring mellett is, egy 1080Ti társaságában. Azóta már építettem egy komolyabb gémer gépet és külön van melóra is gépem. Így ez a rengeteg öregebb konfig (20-25 féle összeállítás sandytől rocketig) "bohóckodni" maradtak meg. Benchmarkolni és daily/game-re tesztelni őket, megnézni hogy megy, bírná-e még kompromisszummentesen, elég lenne-e és aztán szétszed és jön a kövi konfig.
    Most épp megint az X99-et raktam össze és nem hittem el, de megszűntek a recegések, minden próbált játékban (Rocket League, GTA Online, Control) hozza a jó átlagot ahogy korábban és a minimumok is jók lettek.
    Megpróbáltam leszűkíteni, hogy mi okozhatta régen a bajt és valamelyik energiagazdálkodás lesz, mert most full core parking off, max órajelre lockolva megy a gép. Ki fogom próbálni, hogy most a win energy saving okozza-e, vagy valamelyik C-state esetleg, vagy a parking, vagy bármi más.
    Addig is itt a jelenlegi stabil tuningról egy screen és egy syspic:

(A ram és a ring még csövesen megy, egyelőre a mag végét keresem)

Új hozzászólás Aktív témák