- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
#64791808 #5196 üzenetére
Nem értem mi a gond vele?
Amióta áttértem vízhűtésre, nincs semmi gondom a géppel. Előtte is csak annyi , hogy elég fehér folt volt a tuning, míg a 1366-on egész jól ment.
Alulfeszelt xeon 3,8GHz-n, ram 2400-on 1T-ben (1,25V-n). Nincs eldobált usb 2 / 3 port, sata para sincs.
Az tény, hogy a laphoz van össz-vissz 4 bios a deszkámhoz, amiből 2 béta állapotú. Aztán kalap kabát. Vagyis nincs, amivel elszórakoztassam magam.
Majd meglátom, hogy füstszimuláció alatt megmakkan-e a gép... Oda lehet, hogy kell majd a 32-64GB ram, hogy ne egy hétig fusson. Majd kiderül.
-
törölt tag
válasz
nullpoint #5194 üzenetére
Ehh, igen.
Összességében azt kell mondjam, az első gépem egy 486 DX4 volt, azóta volt vagy egy tucat, vagy több. De ennyi orális örömöt, mint amennyit a mostani HEDT platformmal átélek, egyik konfiggal sem tapasztaltam, pedig volt Abit BP6 dual celeron konfigom is.
Nem azt mondom, hogy megbántam a vásárlást, mert tulajdonképp hozza azt a teljesítményt, amit elvártam. De ár/érték/szívás arányban... Kiforratlan. Még most is, hogy nyugdíjba küldik a platformot.
-
Speed_Speed
tag
Van mikor a frissítés nem előny, hanem hátrány...Ezért nem mindig kell frissíteni,és nem mindegy, hogy mit ..
Nagyon sokszor tapasztaltam, hogy ha valamit frissítettem, akkor az nem, hogy jobb, hanem rosszabb lett. -
nullpoint
őstag
Ja igen én is mindig utánaolvasok frissítés előtt hogy az új és sokkal jobb driver/bios/program-ban mit kúrtak el és milyen hibát okoz
-
-
törölt tag
Az Intel RST az alaplapon levo merevelemezvezerlo segedprogramja. Abban az esetben kell, ha RAID modba kapcsolod. AHCI modban nincs ra szukseg.
Ha esetleg nem tiszta: RAID modban tudsz tobblemezes koteteket letrehozni, a vezerlo tudtommal RAID0, 1, 5, 10 modokat tamogat. Ezeket ugyan be lehet allitani UEFI/BIOS-bol is, de van egy par opcio, amihez csak az RST segedprogrammal fersz hozza Windows alol.
Ha nem hasznalsz RAID-et, nincs szukseg az RST-re.
Szerk: HA olyan procid van, kellhet meg a Turbo Boost 3.0 hasznalatahoz is Windows driver/tool.
-
szepsy
senior tag
1 kérdés:
Ki milyen drivert/szoftvert szokott feltenni win 10 telepítés után hogy jól működjön a rendszer?
Pl esetemben, Asus ROG Strix x99 lap, i7 6800k, GTX 1080 Ti, 32gb ddr4 ram, Samsung 960 EVO512 ssd m.2
Video kártya egyértelmű
-
szepsy
senior tag
Új bios:
STRIX X99 GAMING BIOS 1701 -
tom_tol
addikt
válasz
#Morcosmedve #5175 üzenetére
Nem hiszem, hogy megéri a ráfordított időt. Kap egy kis hideget, megcsinálom a kötelező teszteket és megy a háztól.
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Melyik a ram vezérlő fesz. Neve ? Asus lap, Haswell-E
Köszi
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5169 üzenetére
Megtaláltam elásva a kutyát
Az volt a gond, hogy a CPU Core Ratio-t Auto-ra állítottam, így nem volt hajlandó boostolni. Átraktam All Sync Core-ra, majd ott a szorzót Auto-ra már működött. Ha ugyanígy állítom az XMP 3000-re, akkor a 125-ös CPU Strap és CPU BCLK miatt 4 GHz-ig boostol 1,224V mellett, de azt meg nem tudom biztonságosan hűteni. Főleg így ebben a kellemes melegben a lakásban... Nyilván ha több lesz a tapasztalat, meg idő arra hogy reszelgessek, kevesebb fesszel is beérné szvsz.
Csináltam Aida Ram benchet és durva különbségek vannak 2400, 2800 és 3000 között, hiába a magas késleltetés értékek.
Valaki erősítsen már meg abban, hogy jól emlékszem e arra, hogy az X99 rendszerek a 125-ös strap és BCLK értékeket nem szeretik hosszú távon. Nem akarok visszakeresni most a topikban, gyerek is épp ugrál az ölemben. Köszi!
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5169 üzenetére
A ram fesz oké, ahhoz nem nyúltam. A cpu feszhez sem, de akkor értem miért nem változik energiatakarékosban. Mert az van az XMP profilban. Igen, könnyen elképzelhető, hogy valamit elk?rtam
-
atidzsiforc
őstag
válasz
drsanya #5168 üzenetére
Hiaba van energiatakarekosra allitva, ha fix cpu voltage van megadva az xmp profilban.
Ami nekem van belove az azt jelenti, hogy terheles fuggvenyeben emeli a feszultseget 1.15v-ig. Memoria profil neveben az 1.35v amugy a ram fesz nem cpu.
Vmit nagyon elkutyultal sztem (vhol kikapcsoltad a turbot etc)
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5167 üzenetére
Ezt mondjuk pont nem értettem.
Igen igen, tudom, hogy láma vagyok, de akkor se. Hogy értsétek miért kérdezek f?szságokat, tudni kell, hogy elkezdtem nézegetni az uefit, és rögtön nem volt fogalmam se semmiről. Olyannyira sok a lehetőség, hogy egyszerűen eltéved benne az ember. Mindegy a kérdés továbbra is adott, nem tudom hogy jól használtam e a turbo boost maxot, illetve nem értem az XMP tuningnál azt, hogy 3000 1,35 V beállítás mellett bekapcsolt energiatakarékossággal az 1500 MHz is 1,226V, és a 3875 MHz is annyi. Ha visszaveszem a 2800 1,2 V profilra akkor meg 1200 MHz 0.765 V a max pedig 1,269 V.
Maxot pedig azért írtam mert tegnap még a következő történt. Beállítom az XMP profilt, majd átmegyek EZ Mode-ba és az AI Tweakerben a cpu core ratio-t autora állítom áll sync core-ról, akkor nem megy el 3800ig. Nyilván azért, mert a 6 magra eltűnik a szorzó beállításának a lehetősége, ezt értem is. Azert tettem autóra, mert azt hittem, hogy akkor a boost max magától fogja állítani a magokat. Mit kell oda állítani egyébként ami szerintetek helyes? Egyáltalán jól gondolkodom-e? Köszönöm ha útba igazítotok!
-
drsanya
aktív tag
válasz
atidzsiforc #5165 üzenetére
1,226 V a CPU fesz így, load és idle egyaránt. Eddig ilyen nem volt, ha elment idle a feszt is visszavette 0,769 V-ra. Érdekes...
-
atidzsiforc
őstag
válasz
drsanya #5164 üzenetére
nekem is ugy volt. bolti oc-vel vettem az 5820k-s gepemet, cpu strap 125, bclk 127.5 v mi, vcore fixen 1.3v volt, ugy ment majdnem masfel evig mert letojtam es semmi baja nincs latszolag. most kicsereltem a bekrepalt vizhutot egy evo 212-re (balfek futar nem volt kepes kihozni a thermaltake machomat munkahelyre es visszakuldtek amazonnak meg visszafizettek, ugyhogy vettem a helyi boltban egyet) es stabil volt a gep, de inkabb visszavettem kicsit a feszekbol stb, meg strapet s bclk-t visszaraktam 100-ra. 42es szorzo, ram 3ghz korul megy.
-
drsanya
aktív tag
És még egy kérdés! Lesz bajom, ha a Ramok miatt a Strap 125-re van állítva? Ennyit állított auton az XMP profil. Elindult, rendben is van, csak kérdezem. Így most Load 3875 MHz a 6800k.
-
drsanya
aktív tag
Sziasztok! Elolvastam az új Intel HEDT cikket, és egy momentum megragadta a figyelmemet. Ez az Intel Turbo Boost Max 3.0. Mi az, hogy nem jó, és hogy problémás? Egyáltalán jól volt nekem beállítva? Ha használja valaki, leírhatná hogyan van nála, mert lehet nálam nem is jó.
-
nullpoint
őstag
válasz
atidzsiforc #5148 üzenetére
Javíthatnák már végre ezt a sok szarságot
Bios reset nekem nem segített soha. Mindegyik bios frissítés után lett reset.
-
Reggie0
félisten
válasz
atidzsiforc #5148 üzenetére
Nekem is voltak MSI-vel hasonlo gondjaim es csak bios reset segitett.
-
Daywalker
addikt
Üdv urak!
Az egyik PH-s prociteszthez szükségünk lenne Intel Core i7-6950X és Intel Core i7-6900K procikra (és 4960X-re is de az másik topik
). Mondanom sem kell, hogy ilyet ma boltból, nagykerből és egyéb helyekről lehetetlen szerezni, és amióta az Intel leépítette a PR-t itthon és jó néhány környező országban, még annyi esély sincs, mint korábban.
A kérdésem az lenne, hogy akinek esetleg itt van ilyenje, az egyetlen napra kölcsön tudná-e adni a sajátját. A részleteket megbeszéljük privátban, az esetleges kompenzációt isElőre is köszi, ha tud valaki segíteni!
üdv!
-
válasz
atidzsiforc #5144 üzenetére
A Macho az egyik legjobb leghutes , es olcso is , en azt vennem . 20ezer alatt nincs ellenfele.
Es igen , kelleni fog par hazventi is ,vagy vedd le a front covert a H440 en , az rengeteget segit annal a haznal. -
atidzsiforc
őstag
Hali,
elkezdett szethalni a szivattyu a h80i gt-mben es szeretnem lecserelni leghutesre. 5820k-m van eddig 4.4ghz-en hasznaltam es szeretnem legalabb ezt a szintet tartani. Feszekkel nem szoszoltem sokat, eddig 1.3v-on ment, jelenleg 4.2ghz 1.19v van belove, hogy ne melegedjen annyira, mert nem birja a pumpa
. cm hyper 612v2 vagy egy thermalright macho rev.a eleg lenne szerintetek? NZXT H440 a haz, gondolom egy par extra venti sem artana jobb legaramlat erdekeben.
Koszonom,
ati
-
Venyera7
senior tag
Sziasztok!
Ha sikerül eladnom a jelenlegi konfigom, akkor lehet beneveznék egy 6800kra. Mennyit mennek àlltalàban? Illetve csak jàtèkra lenne, csak legalàbb 2 èvre tervezek ,ezèrt vennèk inkàbb 6 magos megoldàst. Èrdemes vagy 7700kra vàltsak inkàbb?
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #5130 üzenetére
Ripjaws V-ben, ha van ugyan ilyen paraméterekkel rendelkező (tehát pl. 3200MHz CL14-14-14, vagy 3600MHz CL16-16-16), akkor talán az is jó...ha nem, akkor Trident.
Jó a két dual kit is.
Kb. ugyan az a kettő, de a 3600MHz C16 biztosan tudja a magasabb órajeleket, a másik pedig nem garantált, azért a gyorsabbal később jobban járhatsz.
-
ffodi
veterán
válasz
tom_tol #5128 üzenetére
Haswell-E/Broadwell-E esetén kb. 3200-3400 MHz környékén vége a RAM tuningnak. (24/7-ben meg főleg).
Olyan RAM-ot érdemes venni, ami 3200 MHz-en tudja a CL13-CL14-et. Ez egy tehetséges Samsung B-die RAM-mal simán abszolválható. Ajánlott típus Gskill Trident-Z 3200 CL14, vagy 3600 CL16 (esetleg 3200 CL15, bár ennek biztos húzós az ára).
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Haswell-E esetén, milyen memóriát érdemes keresni ? Órajel és időzítés. Minél magasabb, annál jobb vagy nem..
Köszönöm
ffodi Köszi
-
MiklosSaS
nagyúr
Nekem volt Giga X99 SOC Champion, MSI XPower és Asus x99-Pro lapjaim. A legjobb a Giga volt és a leggyengébben az Asus muzsikált.
-
drsanya
aktív tag
válasz
nullpoint #5125 üzenetére
ROG Strix van nekem, meg még egy két fórumtársnak is, nálam az említett USB hiba egyszer jött elő, azóta se. Teljesen problémamentes a deszka, nekem bevált. Nem tudom azért e, mert szerencsém volt, de nekem ok. A korábbi X99 Asusokkal itt is olvastam problémákat, ennek ellenére én be mertem vállalni, nem bántam meg. Fontos, hogy nálam nincs szénné tuningolva, ITBU-val megy csak 3800ig a 6800k. Lehet, hogy ez is befolyásolja a működését egy két rosszabbul sikerült darabnak.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy ne írjunk már le így egy márkát, egyik sem jobb a másiknál, hibák mindenhol lesznek.
-
nullpoint
őstag
válasz
kujkuj123 #5120 üzenetére
Ugyanez a lapom van, nagyon nem ajánlom.
Asus összes x99 lapjánál bios problémák vannak. (konkrétan egy normális biost nem írtak hozzá, kijavítanak egy problémát már ha foglalkoznak vele és előjön egy másik ) Usb vezérlők problémásak, néha csak második indításra indul el a rendszer. Gariban nem foglalkoznak ezzel a problémával. (rengeteg fórumon írják a problémát hogy nem indul a rendszer mindenféle post kóddal, amiből persze semmi konkrétat nem tudsz leszűrni. Vélekedések szerint az usb vezérlő hibájából adódik ez. Persze a gennyes asusnál meg lapítanak. )Messziről kerülje el ezt a márkát aki teheti.
-
kujkuj123
tag
Sziasztok!
Egy kis kérdésem lenne felétek!
Ismerősöm tervez venni egy koplett gépet melyeb egy 5960X lesz.
A konfigban lévő alaplap egy Asus X99-A .Annyi a kérdés, hogy jó-e ez a lap ehhez a procihoz vagy érdemesebb venni valami jobbat?
Üdv,
Dani -
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Milyen lapot ajánlanátok ? Elsődleges szempont a tuning
-
törölt tag
Sziasztok,
van ötlet arra, hogy ASRock X99 Taichit (1.40) hogy kellene belöni ahhoz, hogy a 6800k menjen 4,2GHz-en adott fesszel, de ha nincs terheles, vegyen vissza orajelet ES feszt?
Ugyanis ha auto-n hagyom, akkor tul sok feszt ad neki. Ha override-van, akkor nem vesz vissza a feszultsegbol, manualon meg barmit allitok, 1,254V-ot ad neki, ha a fene fenet eszik is.
5let?
Kösz elöre is
-
trek81
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5104 üzenetére
nem érte meg megvenni el is adom ...aztán beszerzem vissza az 5820k
-
trek81
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5100 üzenetére
láttam már 4.4ghz...4.5ghz órajeleket is
tudta a proci...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged