Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Z10N

veterán

válasz elbandi2 #6834 üzenetére

"Tehát amivel eddig tesztelgettem azok a tesztek nem terhelték 100% al a procit, csak kb. 60%-al. Úgy stabilan 35X szorzóval ment, 35x103,9=3636MHz."
    A gaming ugye nem nagy terheles es ezert maxon megy. De amint avx/avx2 terhelest kap egybol leesik, ahgy nezem ennel is lentebb vett 1 szorzoval. Bclk nalam eddig 106.5-ig ment stabilan (107-108 a max, lap, ram, vga fuggo), de nem kinzom annyival. 103-104 azt siman viszi.

"Most szembesültem azzal, hogy cinebench alatt megvan a 100% terhelés, ami mellett már EDP limit van, és 32x103,9=3324MHz -re megy le."
    Igen, cb20 avx, cb23 avx2 miatt drasztikusan lentebb veszi. Ahogy nezem Nalad 4 szorzoval. Feszt mennyit ad neki? Hwinfo64-gyel lehet monitorozni.

"Valamint kb 15s után bár 53fok fölé nem megy, és egy 360-as AIO vízhűtés megy rajta"
    Nalam 33x106,5-nel 65°C volt prime95 alatt (max heat). CB-nel 50-55°C Arctic leghutessel. Atlag hasznalat 40-45°C.

"és egy 360-as AIO vízhűtés megy rajta, mégis Thermal limitbe fut bele, és így pár pillanatra még lejjebb veszi."
    Ugye harom limit van power (aram+fesz), thermal, edp (aram, vrm). Amelyiket hamarabb eleri lentebb veszi es minden ujabb limittel tovabb.

"Mindemellett nyugalmi állapotban, 0 terhelés mellett sem veszi le a frekvenciát tartósan 3000 alá."
    Ez lap fuggo is milyen c statek vannak beallitva, bug is lehet.

"Szerintem 0-ról indulva újra rakom majd a biost hétvégén, és tesztelgetem milyen fesz értékek mit változtatnak."
    Ok, johetnek a tesztek. De csak ovatosan allitsd.

Új hozzászólás Aktív témák