- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kujkuj123
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem!
Ismerős szeretne venni gépet kb 550k ja lenne rá.
Elsősorban modellezésre (Autodesk Maya), videóvágásra és képszerkesztésre.
Kért már árajánlatot és 3 konfigot de elsőre nekem nem nagyon tetszenek.
Ti mit tudnátok ajánlani?
Üdv Dani
[ Szerkesztve ]
'Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!'
-
dime27
őstag
válasz Olajka02 #4391 üzenetére
A gigánál sűrűn cserélgették a biosokat mert nem mindegyik lapjuk volt gond nélküli x99-es fronton, csak azért irtam! Elég sok videot is nézegettem elmult 3 honapban x99-es lapokrol Asus-t és Asrockot leszámítva többi gyártónál igen csak ajánlották a videokban is a biosfrissítést!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
mpierre
veterán
válasz Olajka02 #4391 üzenetére
A giga, de a többi lap esetében sem jár gari vesztéssel a bios csere... Ezt még win alól is meg lehet oldani.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Olajka02
aktív tag
válasz Reggie0 #4387 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Most elindítottam egy Crystal Disk-et mindegyik meghajtón.
Csatolok lentebb képet is.
2-2 tesztet futtattam mindegyik meghajtón.Az SSD (bal szélső oszlop).
Szerintem megfelelő eredményeket produkált.
Azonban érdekes, hogy az átlagos válaszideje ritka esetben 16.000 ms körül volt e-mellett legtöbbször 1-10 ms között tanyázott az érték.A középső és jobb szélső oszlop egy a rendszerben lévő 2 illetve 1 TB-os HDD.
Meglátásom szerint ott a mért értékek is rosszak.
Itt is nagyon nagy válaszidőket mértem.
Nem egyszer felment 26.000 ms-ra is (itt állandóan magas volt 5-600 alá nem ment).Szerintem mindkét esetben sok a válaszidő (ssd és hdd).
Én a lapra gyanakszom.A Photoshop is elfelejti a beállításaimat, és alap állapotban áll fel.
Ez másik programra is igaz, de nem minden ki és bekapcsolásnál.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
A minap bambultam a monitorba - miközben próbáltam a memória sebességét farigcsálni - de valamit nem értek. 2400Mhz-nél azt írja a cpu-z, hogy 1:18 fsb ratio. Na de ez azt jelenti akkor, hogy nem 100×12 a ram szorzó, hanem 66,7×18? Akkor nem csak 100 és 125-s strap van, hanem 66,7 is? Vagy nagyon nem értem az egészet.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Reggie0
félisten
válasz Olajka02 #4386 üzenetére
Probald ki, hogy mas PCH-n levo eszkoz is nagy kesleltetesu-e. Ha nem, akkor a proci->pch kommunikacio rendben van es a PCH->SATA interfesz->SATA kabel komboban varhato a hiba, azaz roviden kabel vagy alaplap. Esetleg megprobalhatsz egy live linux-ot is, hatha valami driveres gond van.
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám, amiben segítséget kérnék.
Adva vagyon egy alaplap (x99), és egy proci (5820K (húzva 4.0 Ghz-re) egyéb adatok az adatlapomon).
Nagyon lassú a perifériákkal, HDD-kel való kommunikáció (átlagos válaszidő 1500 2500 ms).
HDD kiszűrve, cserélve, nem azzal van a gond.
Kérdésem a következő?
Mi lehet a hibás?
Proci, vagy alaplap?
Előre is köszi a segítséget!Üdv: Olaj
-
dime27
őstag
Sziasztok!
Szerintetek hogy csináljam majd?!
Tegyem bele az m2sata foglalatba a Kingston PCIE 240Gb Hyperx Predator SSD-mből csak magát az ssd-t vagy a pcie-es bővítőkártyával tegyem bele az uj x99-es lapba?! Ha az utóbbi modszert választom talán nem fogja fűteni annyira egymást a vga ill az ssd nem?!
Valamint én eléggé óckodom a win10-től ezidáig maradtam win7-es fronton szerintetek már átállhatok bátran win10 64bitre és azt instalálljam fel az uj ssd-re?! Ha igen melyik verzioját?! Valamint a lap biosába be kell majd kapcsolni külön vhol az nvme funkciót ehhez?!Köszi a segítséget előre is!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
-
westlake
félisten
Sajnos nem valami jó a kép minősége, de a lényeg azért látható.
Elképzelhető, hogy valaki részeg volt a gyárban, amikor beállította a gravírozót? Mindenesetre ritkaságnak tekinthető. Függetlenül attól, hogy az 6950X eleve ritkaság az ára miatt.
Érdekes, hogy a Broadwell szériában a 6950X-nek nincs Xeon megfelelője, holott régebben mindig megvolt az aktuális EE modell Xeon megfelelője.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
woros
őstag
válasz MiklosSaS #4370 üzenetére
Az a helyzet, hogy én ki sem használom az X99 adta lehetőségeket, de nem adnám el. Azért vettem ilyet, mert tavaly augusztus-szept környékén visszaküldtem az egész Z170 platformot úgy ahogy volt a 6700K-val az élen mert sz*r*k*d*tt vagy a proci vagy lap és másik proci nem volt sehol készleten vagy 3 hétig és az 5820K meg még olcsóbb is volt akkor. Szóval ezért maradt ez.
-
MiklosSaS
nagyúr
Tervben van, csak még várok vele. A multkor hamar belementem (780Ti-rõl 980, aztán 980Ti) és megbántam. Szép lassan ereszkedik lefele az ára, már van £549-ért is.
Összeségében szép volt az X99, 1 évig nyúzztam..kipróbáltam három alaplapot és ha most szálok ki belõle £14 a bukó....
@Ákos: Te az Te vagy, én meg Én vagyok. Én szeretem cserélgetni...ennyi.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #4367 üzenetére
Nem fél évre kell 5960X-et venni.
Több év után meg kit érdekel mi az aktuális ára...
Tökéletesen tette a dolgát x évig,ennyi.
Kíváncsi leszek mikor jön majd egy olyan proci amire érdemes lesz cserélnem.
PCI-E 4.0 meglátjuk mit hoz,esetleg majd akkor szóba jöhet a csere a vezérlő miatt.#4368 woros :
+1Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MiklosSaS
nagyúr
Minek a 8 magos? Még a 6 magost is alig volt ami megmozgatta...
Volna 4.5-en járó 5960X £500-ért ismerõstöl...de ha most ennyi akkor fél év mulva £350 lesz....Keresek kitesztelt 6800K-t (min. 4.4), ha meg nem találok akkor ebayrõl egy 6700K + Z170 kombó olcsón amig jön a új széria.
Igazából nekem a 6 magos skylake-E a célpont jövõ év elsõ negyedében.
-
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #4364 üzenetére
Persze,eldöntheted.
Az az én véleményem volt.
Annyit buktál már te is alkatrészeken,hogy emiatt a kicsi miatt nem kellett volna aggódnod amit bukhatsz majd a váltáson.7700K lutri,sztem nem fog bejönni.
6800K meg majdnem egyenlő a buktával.
Természetesen tuningra gondolok.Van egy tuti kombóm jó áron,ha érdekel...
R4E 3930K 16G Dominator[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz akoska07 #4363 üzenetére
Szerintem eldonthetem en hogy szamomra butasag volt vagy nem. Nem azert adtam el mert szuksegem volt a penzre hanem amikor megjelenik a Skylake-E akkor a haswell/broadwell-E kb a felet fogja erni. Mar lattam ebay-en anno amikor megjelent a haswell-E hogy a 3970X-et 250 fontert adtak.
Eladtam mert azt gondolom ideiglenesen jo lesz a mainstream i7, amig jon majd a skylake-E. Kozben kiprobalhatok egy 7700K-t is. Csak furja az oldalamat a kivancsisag hogy milyen a 6800K...visszont mindjart kopogtatnanak az alaplapert...szoval kellene dontsek...
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #4362 üzenetére
Hívd fel a hibabejelentőt és jelentsd be,hogy hibáztál.
Eladtad a procit.Nincs jó megoldás ezután.
Csak rontani tudsz a helyzeten.Én nem fogom pár hónapon belül eladni a procimat ez biztos.
Mióta megvettem 4.5-4.6GHz megy.
Semmilyen értelmes proci nem jött azóta ami elgondolkodtatna a cseréjén.
És a közeljövőben nem is lesz semmi ami okot adhatna a cseréjére.
Egy jó 5960X még most is hosszú távú befektetés.Jah álmodban biztosan annyiért fogsz eladni egy 5820K-t,mint egy 5960X-et.
Nem kell harcolni,teljesen felesleges.
Butaság volt eladni a procidat,arra a pénzre nem igazán volt szükséged.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz akoska07 #4361 üzenetére
Ha neked vad az AMD cuuc, akkor sok sikert hozza! Processzor oldalon annyira "vad" az AMD cucc mint egy ket hetes kiscicc...
Egyaltalan nem rossz, sot...igazan jo. Mivel annyiert adtam most el a csoro 5820K-t amennyiert fogod majd te eladni par honap mulva a 8 hengerest
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #4360 üzenetére
Teljesen rossz az egész.
Ott kezdődött,hogy eladtad a procit.
Csak rontani tudsz a helyzeten a felsoroltakkal.Lehet ki kellene próbálnod vmi "vad" amd cuccot.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
MiklosSaS
nagyúr
Nagyon jo arban elment a processzorom, nem tudtam kihagyni az ajanlatot. Visszont most nem tudom mit csinaljak....
Volna vevo az alaplapomra is (185 fontert, igaz en 230-at fizettem ki erte), adjam oda es valtsak 6700K-ra, aztan majd probaljam ki a 7700K-t is abban a lapban amig jon a Skylake-E. Vagy maradjak X99 vonalon, es vegyek latatlanban egy 6800K-t...aztan vagy tuni9ngos lesz vagy nem....amiket olvastam az nem franko....olyan 4.2 korul van a veguk, ami kicsit vissza lepes a 4.6-on jaro 5820K-hoz kepest.Szerintetek melyik erne meg jobban? Hasznalt, de kitesztelt (4.8 GHz) 6700K 280 fontert + 170 alaplap, vagy tartsam meg a mostani lapomat es vegyek bele egy 6800K-t ?
-
mpierre
veterán
Be szépen megágyaztál nekik...
Az 5820K kíváncsi vagyok mennyit fog szaladni értelmes - vagy hűthető - fesszel.
-
mpierre
veterán
Pl a Xeon E5 16xx -v3 procik tuningolhatóak (A v4 nem tudom...). A ram is. Ugyanazok, mint a sima variánsok, csak xeonnak nevezik őket.
A többinél nincs tuning. Tudtommal.Levegővel is elvan. 3,8Ghz-n az E5 1650-v3 alapon 32°C.n (TRUE 120 extreme + Enermax TwisterPressure kopter), de majd úgyis megy rá az épített víz.
[ Szerkesztve ]
-
Hulot
tag
Működnek kifogástalanul az E5 26xx v3 vagy v4 ES Xeon processzorok? Szabad ilyet a vásárolni ebay-ről?
Ezekhez kell 3000 Mhz-es RAM vagy elég az alap 2133-as, úgy tudom a Xeont nem tuningolják?
Lég vagy vízhűtés kell a procinak? -
Syz
senior tag
válasz #Morcosmedve #4347 üzenetére
Gondolom ezt nevezzük innovációnak
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
core i7
addikt
Egy szóval nem mondtam ,hogy van is olyan erős de nekem mindenre elé egy GTX 780-al 1680x1050-en
2 éve még elég jónak számított mikor vettem de most nincs pénzem új konfgra Így bekell érnem vele egymagban igaz kicsit gyengécske de majd a DX12 hátha orvosolja[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Hol van 5960x 200-ért? Tudtommal 315-ől kezdődnek aprón meg használtan nem is látni most
[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
-
core i7
addikt
Van már valakinek i7 6950x-e ?
-
dime27
őstag
-
N.Laca64
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat. Az a bajom hogy akinek ki tudtam pródálni a memóriáit még csak lapot és memóriát vett az új konfigjához, procija még nincs éz skylake platform lesz. Ebbe sajnos az én procim eléggé nehezen lenne beszerelhető (bár türelmes taposással talán valahogy belemenne ). A környezetemben pedig csak ddr3-as gépek vannak.Lehet hogy holnap bemegyek valamelyik számtech boltba hogy teszteljék le a ramjaim,de biztosan nem fogják ingyen megcsinálni. Akkor meg lehet hogy jobban járok ha visszaküldöm őket a rambazárnak.
Star Citizen 1. Magyar Kereskedelmi és Iparos Szövetség https://robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS/ SC FB csoport: https://www.facebook.com/groups/starcitizen.hungary.magyarok/
-
-
Syz
senior tag
Mikor váltottam X99-re,ugyanilyen G.Skill ramokat néztem.Természetesen nem kell általánosítani mert jók azok a ramok,na de ez akkor is durva..tudom ez téged nem vigasztal de ez inkább egyedi eset ami történt a ramjaiddal.De ezek élettartam garisak szintén nem?
"Egy nap 24 órából áll..egy tálcában 24 db sör van..Ez nem lehet véletlen!
-
N.Laca64
csendes tag
Sziasztok.
Megoldódott a problémám. Sikerült kerítenem másik ramot kölcsönbe és azokkal egyböl beindult a gép. Csak azt nem értem hogyan tud egyszerre 4 modul tönkremenni? Találkoztatok már ilyennel?Star Citizen 1. Magyar Kereskedelmi és Iparos Szövetség https://robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS/ SC FB csoport: https://www.facebook.com/groups/starcitizen.hungary.magyarok/
-
dime27
őstag
válasz idegbeteg18 #4299 üzenetére
Gratula hozzá!
Mai napon én is megrendeltem a procit meg a deszkát, fura volt mert Q9550-em óta nem vettem bontatlan dobozos processzort!Google Pixel 6a+iPad 2021
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Gitáros topic
- Asszociációs játék. :)
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
- OpenWRT topic
- Akciókamerák
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest