Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
R1200GS
aktív tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Igazából semmi.
Évekig alapon ment.
Kb. fél éve vettem bele 4*2 Gb memóriát, és picit feljebb tekertem az órajelet. Minden feszültséget normálba raktam, kivéve a ramokat. Elnéztem a dolgot. Nem is volt probléma kb. decemberig. Ekkor rendszeresen fagyott, meg furcsa dolgokat csinált. Memória, videókártya hibát írt, sokáig bootolt.
Vettem egy msi p45 neo2 ms-7512 ver 1.1-t. Összeraktam vele. Aztán jött a felismerés, hogy az autón hagyott feszültség okozta a problémát.
Visszaköltöztem a UD3P-be, és azóta vígan megy 4,1 Ghz-en. -
R1200GS
aktív tag
Konfigom még az adatlapomnál.
Valószínű behalt az alaplap (GIGABYTE GA-EP45-UD3P). Egy q9550-em van.
Talán találtam egy P5K PRO-t.
Mit gondoltok ez visszalépés a Gigához képest?
Van 2 gtx 660-om. Ez menni fog az Asusban?
Gigánál is mókolni kellett, hogy működjön. Hypersli progival megy csak.Volt húzva a proci, 3,7 MHz en használtam normál feszeken. Jelenleg is minden szenzor 20-35 fok között van. Játék közben sem nagyon ment 50 fölé semmi. Furcsállom, hogy elszállt a cucc, bár még működik.
Ha megjön a lap majd lenne pár kérdésem a procival kapcsolatban. -
R1200GS
aktív tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszotokat, lehet gépcsere lesz ebből.
-
R1200GS
aktív tag
Mi a véleményetek, milyen vga-t érdemes manapság egy Q9550 mellé tenni?
Jelenleg 660 Sli van a gépben.
3,7 Ghz-nél nagyon nem tudom jobban húzni a procit.
Gondolkozok hogy cserélem a videokártyát 1070-re, de nem tudom, hogy van e értelme.
Egyelőre nem szeretnék még új gépet vásárolni bár lehet az lesz a vége. -
R1200GS
aktív tag
válasz
Matisz77
üzenetére
Ha jól tudom nem megfelelően mér a q9550 szenzora. Nálam is van eltérés most két mag 30 fokos másik kettő 34. Sőt ha jól emlékszem mikor régebben tesztelgettem, az a két mag soha nem ment 34 alá, amikor a másik kettő 20-22 fokos volt még akkor sem. A fórumon többen is írnak szenzor hibákról.
Szerintem kár bajlódni vele, ha nem megy túlságosan fel a hőmérséklet. -
R1200GS
aktív tag
A Skew állításával nem jutottam semmire.0-250 között variáltam, sokféle beállítást kipróbáltam. 200-200-on ment valameddig a prime, de lefagyott.
Marad így, esetleg próbálok visszább venni a feszből. -
R1200GS
aktív tag
Másfél órás prime 485*8,5.
A hőmérséklet 1:15 percig 53-55 fok között ingadozott, utána felment 55-59-re.Megpróbálok még e skew-el ügyeskedni.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
485*8,5-ön megy az alábbi beállításokkal. Primot futtattam 40 percig, nem hibázott. Most futtatok egy hosszabbat. A hőmérséklet nem ment 53 fok fölé. Sajnos 490-hez már emelni kellene, de lehet ez is sok. A memória olvasás javult majd egy ezressel, hogy 1164-re állítottam, a 950-hez képest.
Emeltem a CPU Skewen is 50 ps-t, meg a Pll-t feljebb raktam 1,61-re, de úgy sem volt stabil magasabb órajelen.
Akartam is kérdezni hogy mi ez a Skew? Magyarul nem találtam róla leírást. Később még megpróbálkozok azzal.A PLL-t vissza raktam 1,5-re, úgy tudom Yorkfieldnél nem egészséges emelni.
Az MCH emelése segíthet még, vagy azzal ne menjek 1,3 fölé?Próbáltam visszább venni a Vcoret, és a Terminationt, de ennyi kell neki a 485-höz.
Ha lefutott a hosszabb Prime, akkor teszek fel képet, és próbálgatom még a Skewet.
CPU Clcok Drive: 800mV
PCI Express Clock Drive : 900MvPerformance Enhance: Standard
Extreme Memory Profile (X.M.P):Auto
(G) MCH Frequency Latch 333 Mhz
System Memory Multiliper (SPD) 2.40B
Memory Frequency (Mhz) 1164
DRAM Timing Selectable (SPD) Manual (5,5,5,15)Load-Line Calabriation Enabled
CPU Vcore 1,375
CPU Termination 1,38
CPU PLL 1,5
CPU Reference 0,899MCH Core 1,3
MCH Reference 0,874
MCH/DRAM Reference 1,1
ICH I/0 Normal
ICH Core: NormalDRAM Voltage 2,2
DRAM Termination 1,1
Chanel A Reference Auto
Chanel B Reference Auto -
R1200GS
aktív tag
Azt hiszem a referencia értékekkel lesz a gond.
A fenti beállítások mellet a refeket normálra állítottam, de lefagyott a gép. Aztán fokozatosan emeltem arányosan őket, végül már az elemet is ki kellett vegyem, hogy be tudjam indítani a gépet.
Találtam egy táblázatot. Meg olvastam is több helyen, hogy a refek függnek a VTT-től , és az MCH-tól. Ha jól tudom 60-70% vagy 0,635-el kell beszorozni. A lényeg, hogy mindig az alapértékből kell számolni? Az indítási problémákat ez okozta?
Ha automatán hagyom akkor mekkora értékeket ad meg magától? Nem lehet így használni?
Most próbálgatom egyesével.
A CPU Termination 1,34, ehhez 0,87 refet állítottam. A többi értéket nem variáltam, a másik két refet is hagytam auton. Így most megy a gép, fut a prime is.Az Easy Tune mennyire reális? CPU refnek 0,785-öt ír, pedig 0,87-et állítottam be. Nincs valami progi ami pontosan az összes feszt ki írja?
-
R1200GS
aktív tag
A kép lemaradt, bár a lényeget leírtam.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
DEV_NULL
üzenetére
445*8,5-ben tudom, hogy hibázott, azt csak azért írtam, hogy ott már emelni kell, de nem túl sokat.
475*8,5-ben az alábbi beállításokkal ment kb. 40-50 percet a prime. Arról nem csináltam képet, de akkor nem hibázott.
Elindult a gép 500*8,5-ben is, de akkor mindent automatán hagytam, úgy brutális fezeket állított be, de nem fagyot, bár primnot nem mertem próbálni, és pár perc után ki is kapcsoltam.
Próbálgattam még 485*8,5 - 495*8,5-ben is, de ezekhez az értékekhez is emelni kellet mindenen, és prime alatt sem volt stabil.
Gondolkozom, hogy egy kicsit még lejjebb veszem a feszeket, és marad 475, vagy tesztelgetem még hátha elérem a 495-öt.
Ezeken az értékeken ne emeljek tovább, inkább finomítsak a 475-ön? Azon stabilan fut.Robust Graphich Booster: Auto
Cpu Clock Ratio: 8
Fine Cpu Clock Ratio: 5
CPU Frequency: 4,03 (475*8,5)
CPU Host Clock Contro:l Enabled
CPU Host Frequency (Mhz): 475
PCI Express Frequency Mhz): 100
C.I.A.2: Disabled
Advance Clock Control
CPU Clcok Drive: 800mV
PCI Express Clock Drive : 900Mv
Performance Enhance: Standard
Extreme Memory Profile (X.M.P):Auto
(G) MCH Frequency Latch 400 Mhz
System Memory Multiliper (SPD) 2.00D
Memory Frequency (Mhz) 950
DRAM Timing Selectable (SPD) Auto
Load-Line Calabriation EnabledCPU Vcore 1,35
CPU Termination 1,3
CPU PLL 1,71
CPU Reference AutoMCH Core 1,3
MCH Reference Auto
MCH/DRAM Reference Auto
ICH I/0 Normal
ICH Core: Normal
DRAM Voltage 2,1
DRAM Termination Normal
Chanel A Reference Normal
Chanel B Reference Normal -
R1200GS
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Többi magától értetődő dolog megvan (pcie fix, energiatakarék off, LLC - ha van - enabled)?
Sajnos nincs.

Az LLC-t tudom.
Az Advanced Clock Control-t nem tudom. CPU Clcok Drive/ PCI E Clock Drive 800/900 mV?
A Ram beállításokat sem. Jó a memóriám bírnia kellene 1200 MHz-t.
MCH Frequency, és a System Memory Multuleper? Mindegy hogy állítom csak a memória frekvencia ne legyen magasabb 1200 MHz-nél?
Az időzítés maradhat 5,5,5,15?
Frisítettem biost F10-ra. Bejött egy új beállítás. Extreme Memory Profile (X.M.P)Robust Graphics Booster Fast vagy Turbo?
C.I.A.2? -
R1200GS
aktív tag
Van egy Q9550-em egy GIGABYTE GA-EP45-UD3P lapban 4*1 Gb rammal. Évekkel ezelőtt már próbáltan húzni a procit, de feladtam, valamint az utóbbi időben nem igazán használtam a gépet. Viszont most szeretném újra tuningolni.
Segítségre lenne szükségem, hogyan is fogjak hozzá. Annak idején nem sok eredményre jutottam. Jó magas feszt állítottam be, és vártam a csodát, de tudom nem ez a módja.Most minden feszt normálra állítottam, így 445*8,5-ben ment a prime 13 percig. Előtte 435*8,5-ön járattam 20 percig, de arról nem csináltam képet, akkor ment volna még, csak meguntam.
Hogyan kellene hozzáfogni a dologhoz? Pár lépésben le tudnátok írni, hogy állítsam be a feszültségeket? Szeretnék elérni 4 GHz-t vagy egy kicsit többet. Szerintem van annyi a prociban.
4,1 GHz-en elindítottam hogy minden fesz automatán volt.
Az MCH értékeket szinte alig emelte meg. A PLL 1,75 Term 1,5 Ref 0,76 Vcore 1,4 volt. Így ment a gép, de hamar leállítottam, mert ezek túl magas értékek. Lejjebb vettem ezeket, de nem jártam sikerrel, úgy el sem indult a gép.Gorneck23-nak volt egy nagyon jó összeállítása a p45-ös lapok tuningjáról. De nem találom sehol. Esetleg ha valahol fent van még el tudnátok küldeni?
-
R1200GS
aktív tag
válasz
-Solt-
üzenetére
Visszább vettem én is. Jó lenne 4,2 GHz-en használni, de túl sok fesz kell neki, egyébként nem is volt stabil, hiába ment 17 percig a prime az tényleg kevés. ArmA2 fél óra után fagyot. Inkább mindent normalba tettem, így megy 3,7 GHz-en, ez is elég mindenre, és legalább nem idegesít hogy esetleg túlfeszeltem. Fogyasztás is kevesebb, hőt sem termel annyit.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cobrusz
üzenetére
Azt hiszem nálam ez a vége. Primrol nem tudtam képet csinálni mert 16 perc után lefagyott, 20 percig akartam futatni.
Sokáig normál feszen 3,72 GHz-en használtam a gépet. Akkor a prime azonnal fagyot, viszont sokszor 4-5 óra játék után is ment a gép.
497*8,5-be is próbáltam de akkor 2 perc után elhasalt.
Az LLC sokat segítet, most kapcsoltam be először, pedig már majdnem egy éve meg van a gépem. Már azt gondoltam egy rosszabb procit fogtam ki, de megy ez szépen.
A CPU term/ MCH mit fűt? Prime alatt nem ment feljebb 52 foknál a proci, az alaplap is 37-40 között volt. Szerintem ezek jó értékek, játékok nem terhelik le ennyire a rendszert.
-
R1200GS
aktív tag
485*85 ugyan azokkal a beállításokkal mint korábban, csak az llc-t bekapcsoltam.
A legnagyobb 24/7-ben megengedhető feszültséghez szeretném hozzáigazítani a legnagyobb teljesítményt. Vagy még ezek a feszültségek is túl magasak?
-
R1200GS
aktív tag
Sziasztok!
A kellemes időre való tekintettel próbáltam egy picit húzni a gépen.
teszt memóriaSzerintetek így használható 24/7-be? A referencia feszeket autón hagytam, azon próbálok még finomítani. Így megy a gép kb. 2 órája, 3dmark, Stalker benchmark, Gta4 bench, ezen kívül pár perc játék. 3,6 GHz-hez képest, csak a Gta-ban, és az ArmA2-ben vettem észre gyorsulást. Prime 95-öt nem futattam, az még ilyen durva feszek mellet sem stabil, de nekem az nem is fontos azt szeretném hogy 500*8.5-be menjen a gép fagyás nélkül. 3,72 GHz-en(feszek normálon) sem prime stabil, de viszont használható a gép.
Akarok még finomítani rajta, bár nem hiszem hogy nagyon lehet. Később próbálom a CPU PLL-t 1,65-re, a CPU Termination-t 1,4-re levinni, bár azt hiszem így már nem stabil a rendszer. De most orvoshoz kell mennem, mert megfáztam.
(#10054) Sziszifeca: Szép, gratulálok.
Ezt az enyémnek is tudnia kellene. 
-
R1200GS
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Ha konkrétan nem is hűti jobban a procit, de nagyobb áramlást biztosít a környékén, lefúja a meleget a memóriákról, és a proci környékéről.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
TazLeacher
üzenetére
Azt hiszem nem sokat, de ha már megvettem rajta hagyom. De majd egyszer csinálok egy tesztet.
-
R1200GS
aktív tag
Valaki erre?
Az enyém jónak számít?
-
R1200GS
aktív tag
Mit jelent a stepping, mire lehet belőle következtetni? Az Everest szerint E0 a Q9550-em steppingje.
CPU-z szerint Revision E0, stepping A
-
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Laraxior
üzenetére
Kb. 6,5 órája priem-olok(In-place large FTTs), eddig hiba nélkül. 471*8,5(4 GHz). A feszültségen nem állítottam, CPUZ-ben nézve 1,312 v-on van. A magok 59-61 fok között ingadoznak, az alaplap 53-57 fok között. A hőmérséklet rendben van, vagy túl magas? Így lehetne használni 24/7-ben?
4,16 GHz fölé nem tudtam menni, még drasztikus feszültség emelés mellet sem.
4,16-on(490*8,5) 3D Mark lefutott, kb. másfél órát tudtam használni a gépet, utána kifagyott. Prime azonnal hibát jelzett.A 800-as memória lehet az oka annak, hogy 4 GHz fölé nem tudok menni? 2,1 v-ot kap, időzítés 4-4-4-12. Azt hittem lehet a memória frekvenciáját csökkenteni, de nem tudtam, olyan beállítás nincs pl. 1,5-el szorozza? Lehet ha kicserélném 1150, magasabb órajelen is stabil lenne?
Feszültségállításnál mit jelentenek: PLL, Termination, Reference, Vcore(mindig csak ezt állítottam). Hogyan kell beállítani a feszültséget?

Meddig futtassam a prime-ot?
El tudnád küldeni milyen bios beállításokat használsz?

-
R1200GS
aktív tag
Lehet ciki de nem vágom azt hogy kell primeolni. Csak néhány órája foglakozok a dologgal. Letöltöttem egy Prime 95-t de nem tudom használni, a teszt felirat nem aktív, sem az ahol be lehetne állítani a teszteket. Kell hozzá valami aktiválási kód? Ha belinkelnél egy oldalt ahonnan leszedhetem azt megköszönném. Ha tudsz 3dmark vantaget is linkelj. Nekem 06-van, vantaget meg eddig nem tudtam leszedni, vagy rossz a torrent, vagy nem töltik…
A legtöbb eddig 4,16 GHz 1,4125-ön, de nem tudom hogy stabil e? E fölött is próbálkoztam de elég extrém módon(túl sok fesz, túl magas fsb), csinált csuda dolgokat a gép, kicsit pihentetni kellet. Probáltam 4.25-ön 1,5 v-al itt már fagyott, de lehet a memória is akadályozza ebben. Ha tudom majd lecserélem 1150-re.
-
R1200GS
aktív tag
Nekem alapon megy.
Terheletlenül everestben:
Alap lap 20
CPU 28-33(a 4 mag átlaga)Biosban: CPU 20
Terhelve még nem igazán teszteltem. Van olyan program ami a Riva tunerhez hasonlóan folyamatosan figyeli a hőmérsékletet, és grafikonon meg is jeleníti azt?
Noctua Nh U12 P dolgozik rajta két ventilátorral. Plusz körülötte még 4 12 cm-es
-
R1200GS
aktív tag
Referencia hűtővel hány fokra megy fel a Q9550?
Volna néhány kérdésem UD3P-vel, és Q9550-el kapcsolatban, de privátban szeretném feltenni. Ha volna valakinek, ideje, és kedve írjon egy privátot
-
R1200GS
aktív tag
A p45-ös lapok között a tuningolhatóság szempontjából nincs különbség?
Ezeken gondolkozok:
GIGABYTE GA-EP45-UD3
Asus P5Q E vahgy ProA chipsetek hűtésében van különbség, vagy az csak parasztvakítás. Szimpatikusabb lenne egy olyan lap amin komolyabb hűtés van de nem kell a sok PCI express, meg egyéb dolgok amiket nem használnák ki.
Javasolj néhány lapot. -
R1200GS
aktív tag
Milyen alaplapot javasoltok Q9550 alá? DDR2 ramok mennének bele egy videó kártyánál nem lenne benne több. Ha jól gondolom P45 chipkészlet volna a legjobb. Nem kell semmi extra, csak minél többet ki lehessen hozni a prociból.
A chipseteken normális hűtés legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezt az enyémnek is tudnia kellene.