- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
paprika
aktív tag
Visszadobtam a Vcore-t 1.33125 V re 1.35625 ről így már egyből eldobja a 3.magot.
A procin víz van tehát full terhelve is max 55 fokos 3600 on . 2 óra után
Hagyhatom szerinted 1.35625 ön? vagy még szerintem stabil lesz valamivel alacsonyabb feszen is.
Ha marad 1.35625 V-n nem fog degradálódni? Meg akkor a többi érték is maradna a fent leírt táblázatban .
ezek szerintem nem magas feszek....
-
paprika
aktív tag
Most belöktem ahogy mondtad .
Sorrendben így néz ki minden.
CPU PLL: 1.5 V
CPU Termination: Alap 1.2 V @ 1.220
CPu Reference : 0.76000 V alap
CPU Vcore : 1.25000V @ 1.35625 V
Dram Voltage : 2.1 V @ 2.120 V Ez meddig mehet 24/7 re?
Dram Termination : 0.90000V alap
Chanel A Reference: 0.90000V alap
Chanel B reference: 0.90000V alap
MCH Core : 1.1 V @ 1.24000 V
MCH/Dram reference : 0.90000V alap
MCH Reference : 0.760000 V alap
ICH I/O : 1.50000V alap
ICH Core : 1.1 V alap
Nos 3600 ig eljutok prájm stabilan de ez felett elfogy a tudásom totálisan
Ezek az értékek most 3700 MHZ-hoz vannak beállítva. Prájm azonnal eldob 2 magot
Procinak már nem nagyon merek többet adni nehogy degradálódjon. Igazából pass az egész. Utánanéztem de mindenhol mást írnak.
Ésszerűség határain belül mit nyomjak még fel?
Jah igen a ramok most 1111 mhz 5/5/5/15 Turbo módban. Ha feljebb akarom vinni akkor a késleltetést is feljebb kell vinnem? CL 6 xxxx valahogy így
-
-
Sárpac
nagyúr
Ez egyértelmű.
De még mindig jobb az alacsony vides proci mert jobb félvezető tulajdonságú szilícium lapkából van, mert nagyobb az áramsűrűség (Egységnyi felületen időegység alatt átáramló elektromos töltés mennyisége. Dimenziója áram/felület, gyakoribb mértékegységei: A/cm2, A/mm2.).
De ebből fakadóan jobban melegszik is.Úgy is lehet fogalmazni, hogy egy tegyük fel 4GHz 1.15V vides proci 1.25Volton kb. annyit eszik mint egy 1.25V Vides proci 1.35Volton.
-
Orcanus
csendes tag
Én is nemrég tesztelgettem a Q9650-emet: röviden 4Ghz terhelés alatt 1.254v kb 13óra prime stabil. Messzebb nem is próbáltam, mert nekem ez mindenre elég.
Annyi lenne a kérdésem ahhoz aki tudna segiteni, hogy mi a hőmérséklet határ, ami fölé ne menjen a proci terhelés alatt ha 24/7-be szeretném használni. Én 70fokról tudok.
De az a kérdés ,hogy ezt prime alatt vagy intelburn alatt értik ,vagy elég ha játék alatt 70fok alatt marad??? -
slett27
addikt
Igen, UD3R,P ISTEN ! Eddig 4250MHz valid, sőt SuperPI is lefut, lehet ha még rendesen beáálítanám a BIOS-t, még egy 100MHz menne (léggel persze).
Én azért BIOS 1,35V-nál többet nem adok neki.
Bagira01 : Nekem a lap volt a ludas, P35-DS4-ben 3,9GHz-en már el sem indult a win.
Ettől függetlenül lehetett volna a proci is.
Hogy deríted ki, melyik nem bírja ? Ha visszaveszed a szorzót akkor is lehet proci FSB wall, hiába alacsonyabb a frekvencia, nem ? Vagy Te hogy szoktad megállapítani ? -
NFree
addikt
Igen Lara tesztelte
, nos én még idő hiányában, nem tudtam próbálgatni, mert csütörtökön jött meg a lap én meg pénteken utaztam kifele dolgozni,
azóta kint vagyok ., még egy hét aztán próbálkozom, de annyit sikerült , hogy Dime 27 beállításait használva elsőre beröccent 4ghz-en prime is ment vagy 45 percet hiba nékül de töbre sajna nem volt időm
-
twine
veterán
...és a feszeken kivül mit változtattál még?
mert tegnap irtad hogy:
"Szal a VTT feszt 1,15 és 1,3 között néztem, az NB feszt meg 1,2 és 1,35 között, de ugyaz volt a szitu."
én most leszedtem az alaplapom legfrisseb biosát és igen jól összerakták a srácok az asusnál....sokkal stabilabban megy benne a procc....eddig a 470 nállam már billegős volt....most atom stabil....de a 480 még mindig nem akar összejönni -
twine
veterán
Mindenképp tedd közzé ha megoldottad a problémád..mert nállam kisérteties a hasonlóság...
Nállam 480-as FSB-nél small FFT bőven megvan egy óra... Blend meg kinyírja...
460 Blend atomstabil....470 meg már a tököm tudja milyen VTT-vel Blend-stabil..de magassal....480 meg pusztulat Blend-elSzerk:
össze vissza hülyeségeket irtam,,meg sem néztem az infód, azt hittem Gigával tolod..közben most látom csak hogy márkatársak vagyunk csak te pár szinttel feljebb -
twine
veterán
Hasonló a problémám nekem is a 9300-al...annyi hogy nállam azért nem egyből hasal el a blend...
Nekem a blend "működési idejét" a VTT növelése nyujtja..de sajnos már olyan értékeken ami nem normális....igy én hagytam a francba az egészet!
Egyébként meg egy kis segítség ! nem tudom mennyire megbízható a forrás
Kiváncsi leszek mivel hogyan sikerül megoldanod,,mert akkor lehet "koppintok" róladén már belefáradtam...
-
ImI87
őstag
Na előbb hülyén írtam.
Szal a VTT feszt 1,15 és 1,3 között néztem, az NB feszt meg 1,2 és 1,35 között, de ugyaz volt a szitu.paprika:
a tuning mindig kérdéses, nem lehet előre tudni. egy 450*8=3600 benne lehet, de nem 100%. DDR3 meg fölösleges, legalább is P45 lapban semmi értelme nincs. -
-
fsb1000
nagyúr
3,4GHz-n használom alapfeszen.
Igy az alaplap szépen lehúzza 1,07-re Idleben, terhelésnél, meg 1,2V-ot kap.
csak világrekorder szetrettem volna lenni.... nem lesz tőle baja, ha tud droppolni. Magas feszen csak OS boot alatt kapott terheléstSzóval egész jó ez a Q5550 proci.
Az benne a szép, hogy alig fogyaszt többet mint a korábbi C2D-m, ha netezek vagy dolgozom. Ez pedig az üzemidő 90%-a.
Q6600-val voltak rossz tapasztalataim és gyorsan túladtam rajta, pedig az is ment 4GHz-et a lapomban. Viszont hűtés tesztelésre tökéletes volt!!!ADAM1337:
Igy van. Kiváncsiság.
CSak szerintem prime alatt lenne érdemes összehasonlítani a procikat.
Vagy valami más nagy (hő/számítási) terhelést adó program alatt.
A SuperPi is egy jó mérce tud lenni... -
szab.tam
nagyúr
köszi, hogy ezt írtad, mert Oliverda egy másik topicban azt állítja, hgoy max 2 magot használak, és hogy az milyen jó. csak ő azut nem tudja, hogy a htpc-men lévő E1200@2600mhz dual celeront leváltanám valami alulfeszelt 4 magosra, (pl. a remélhetőleg nemsokára megjelenő 65w-os q7500-ra), mert a mostani cpu pár 1080p-t pont a határon visz. azaz mindent lejátszik, de van, hogy ki kell mellette lőnöm minden mást....
-
keIdor
titán
Biztonságos fesztartományban a 4GHz-re inkább a Q9650-ek képesek, én úgy látom. Rohadt ritka az a Q9550, ami tudja a 4GHz-et 1,36V alatt.
Enyémnek is egy kicsit több kell.
Ez pl. már egy nagyon durva darab, igaz szétfeszelt eredmény, de 4GHz-et szépen vinné. Az más kérdés, hogy 120k-t nem éri meg.
-
yoid
tag
Na ez a duma milyen szar, hogy ugyse tudod kihasználni a 4 core-t
Mert 1 év után már nehalemmel fogjátok nyomni?
A régit meg eladjátok??
Hát ezt a quad core-t eladni nagy butaság volt szerintem.Mit ér az a pár MHz tuning egy 4 core-s cpu-hoz képest, amit amugy is lehet tuningolni.Hogy egyesek milyen furcsán gondolkodnak? -
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
Nagyon meglepődtem most spec. Megvettem az "öreg" GTS SLI-t, mellé egy Q9300-at. 1 hete használom, a proci 3375-ön megy. Gondoltam csak elég lesz erre-arra. Eddig amit játszottam GRID, Assassin's Creed, meg 1-2 régebbi játék. Azt hittem az említett 2 játék azért megfogja majd a gépet. És nem! 1920-ban minden tökéletesen megy, sehol egy akadás, semmi! Nagyon kellemesen csalódtam. Szerintem max Crysis-t nem fogom tuni 1920-ba tolni, de az meg aztán nagyon nem izgat...
És igen, semmi értelme a procicserének, de az ember szereti a szép nagy számokat, mint a 4Ghz, így tavasszal váltok...
-
TazLeacher
nagyúr
Nagyon egy cipőben járunk. Simán jó a ami most van, mondtam, szívem szerint akkor cserélnék, ha 4Ghz felettit tudnék venni. 450 feltt már nekem elég instabill a rendszer, így nekem is nagyon kellene a +0,5-ös szorzó. De nem hizsem, hogy az a fél szorzó megéri a +50K-t egy 9550-eshez képest...+10-15K-t még ráfizetnék a 9550-hez képest, de hogy dupla annyi legyen....
Tavaszig nem váltok, de egyelőre úgy tűnik, addig nem lesz nagy változás York téren. Max az árak...
-
m4rc!
őstag
Hát ja..., itt egy korrektebben beállított darab, ezzel meg is elégednék én is
Egyébként picit furcsállom,h újabb procik is C1-esek míg közbe vannak régebbi E0-sok is. Szóval, h az ember megnézi a FPO/BATCH kódokat, azt látni, h van E0 amit pl. 2008 27. hetében gyártottak, meg van amit 20.-ba, míg itt korábban írta vaki, h az ő C1-ese 28. heti..u. i.: Remélem érthető mit akarok itt kibökni fél1kor
-
B-L-A-C-K
titán
3Dmark06, vantag teszthez használtam 1.5V-t, vizzel is azért lehet több feszt adni, sokkal hidegebb a proci, és mivel én ugy lehűjtöm hogy átlagosan idle átlag 42-45 fok ha tesztelek meg 30 fok igy ezért merészelek neki ilyenkor 1.5V-ot adni.....De láttam már olyat iss ahol 2.0V-ot kapott....
-
SzlobiG
félisten
-
keIdor
titán
De telhetetlen valaki...
4GHz @ 1,33V-al vagy mennyivel ment neked tökéletes... annál jobb nem lesz! A QX9650-nek kicsit több is kell, mi nem elég?
500FSB 12MB-os Quadokkal elég esélytelen... max tesztre, de azok se igazán mennek. Q9300, Q9400 az viszont van, amikor tudja 24/7-re.m4rc!: Én inkább azt mondanám, hogy itt is lesznek kiemelkedő darabok, talán ha átlagból indulunk ki, akkor az E0-sok kicsit jobban mennek, de ott is vannak szar darabok... ugyanolyan ez, mint a 65nm-nél volt az B2/B3 vs. G0. G0 átlag jobb volt, de ott is voltak szarok.
jer1cho: Azt tudom, hogy mindenhova ki van írkálva, de egyáltalán van már valahol raktáron?
Q9650-et se látok!
-
TazLeacher
nagyúr
A RealTemp-et be kell "kalibrálni". Tehát a Settings menüben a TJMaxot át kell írni. Elvileg eddig úgy tudtam, hogy 105-re (így tehát 10 fokot fog nőni a hőmérséklet az eddigiekhez képest), de mostmár bizonytalan vagyok, lehet, hogy 100-ra.
Eddig mindenki 105-öt mondott, és azt is mondták, hogy a CoreTemp jól írja ki. de az új CoreTemp már 100-al számol.
-
TazLeacher
nagyúr
Igen, wolfnak 95. Ezért volt az elején , hogy 10 fokkal kievesebbet jeleztek a progik, mint a tényleges. Nem is lenne ezzel gond, de:
Amikor kijöttek a yorkok, akkor a CoreTemp 95-öt írt. Tudtuk, hogy rossz, erre kijött az új CoreTemp, az már 105-öt, ami jónak bizonyult. Erre pár hónap múlva kiadnak egy újabb verziót, ami már 100-at ír.
-
TTomax
félisten
még sok is,most 3,6-on hajtom még sok így is,meg merem rizikózni 3,2-3,4-is elég lenne a 22-es monitorom mellé a GTX-hez,teljesen igazad van..az enyém 3.9-nél elfogy a Q9650 365 font lett volna ez 225 volt... nekem 140font többletet nem ért meg a +200Mhz,én elégedett vagyok...3,6-3,8-at tudok vele stabilan előtte egy wolfim volt,de az 4,3-4,4-en sem volt sehol ehhez képest... ég és föld...nagyon jó ez a york...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- SSD kibeszélő
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest