- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
romero28 #5484 üzenetére
Megcsináltam amit javasoltál.
Sajnos nem volt stabil, így biosban adtam a procinak 1.45v-ot LLC nélkül. Ez CPU-Z-ben 1.3-1.4 között ingadozott terhelés alatt de leginkább 1.36v környékén állt. Így sem lett stabil. Végül visszavettem a szorzót 8-ra, hogy hátha legalább magasabb fsb-vel meglesz a 3600 és a vcore-t is 1.4-re, ami terhelés alatt 1.312-1.36 között mozog. Most ezzel lefutott hiba nélkül az 5 körös IBT de amíg nem futtatok egy 20 szorosat addig nem mondanám, hogy így stabil. -
rup1u5
nagyúr
válasz
romero28 #5481 üzenetére
tehát használjam azokat a beállításokat amiket az 5477-ben írtál és azokat toldjam meg ezzel ugye?
jer1cho: igen-igen! különösen azóta reménykedek mióta a romero28 által javasolt beállításokkal rögtön betöltött a vista 3825-ön!
már csak rá kéne jönnöm, hogy hogyan lehetne ezt stabilizálni. csak ne lennék ilyen buta EP45 bios ügyben. P35-ös DFI-t szoktam meg és az jóval egyszerűbb volt. itt annyiféle beállítás van, hogy csak nézek. olvasgatom a leírásokat de egyszerűen nincs agyam ahhoz hogy megértsem az összefüggéseket. ugyan úgy ahogy a kémiához sem volt a suliban. órákat kéne vennem ud3r tuningból úgy hogy valaki leül a gépem elé és elmagyarázza lépésenként, hogy mi-mi.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
romero28 #5479 üzenetére
Emeltem mch core-t 1.3-ra és adtam még feszt a procinak is de azt már nem akartam nagyon kínozni, mert igy is 1.359v-on állt LLC-vel. Sajnos így sem lett stabil. Aztán mindent hagytam változatlanul csak a szorzót vettem le 8-ra. Gondoltam 3600-hoz már csak elég de ott is hibázott. Nem értem ezt a lapot. Érzem hogy bennem van a hiba. Biztos vagyok benne, hogy hozzáértő kézben, türhető feszekkel, meglenne 24/7-re 3600-3800 között valami.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
romero28 #5477 üzenetére
Hihetetlen de ezzekkel a beállításokkal most bebootolt és igy írom ezt.
3825mhz. 1.35v LLC-vel. Ne kapcsoljam ki az LLC-t? Sajnos stabilnak nem stabil, IBT rögtön kékhalálba vágja de legalább betölt a vista. Min tweekeljek még, hogy stabilizáljam? Csak a Vcore-t emeljem? -
dime27
őstag
válasz
romero28 #5387 üzenetére
q9650es 4.3-4.4ghzes teszteket nézegetve ugy értek el nagyobb stabilitást h feszt növelték és elkezdtek bűvészkedni a ramhoz tartozó szekciokkal is de én ezt még nem próbáltam ki csak láttam bios beállitásokat,anno mikor nekem is sikerült a régi procimmal az 500x8.5 akkor nekem is kellett feszt emelnem 1.36ig és vmit én is matattam a dram terminationnal de csatlakozom az előttem szoloakhoz h próbálj meg elérni inkább 4.2őn vagy az alatt vmi stabil cuccot és ne csak egy órát járattasd a blendet mert az szart se ér minimum 2 óra maximum 4 és utána egy linx 20as teszt ha az is lefut akko tedd ki ide az eredményeket kíváncsian várom!
-
-
-
sellerbuyer
őstag
válasz
romero28 #5019 üzenetére
Nálam sajnos sohasem ment a Blend...alapbeállításokon sem. Standard performance-nál és Turbo-nál sem. Mindig ugyanazt az egy hibaüzenetet dobják a workerek. Utánanéztem neten, rengetegen vannak ugyanígy, de akárki kérdezett rá a fórumokban, senki sem tudott neki értelmes választ adni. A legértelmesebb, leghasználhatóbb magyarázat az volt, hogy a Prime95-nek vannak olyan verziói, amik bugosak...ennyi. Na most, hogy én pont ilyet használok-e, nemtom, illetve a Vista64 mit kavar be, mit nem, nincs service pack-em sem fent, mert nem ment fel sajnos, ez is lehet, hogy gond...nemtom.
-
NFree
addikt
válasz
romero28 #4835 üzenetére
Hát igen nekem sem megy ezekkel a beállításokkal, Dime-nek van gornek oldalán valami hasonló beállítás, de nekem az sem megy , azért ha a cpu-n jó a hűtés próbálkozz a cpu vcoron emelni még eggy kicsit 1.38v ig , meg a próba kedvéér még játcchatsz egy kicsit max 1,43 ig a vtt-vel meg az mch val , de szerintem már ezek a feszek degradálhatják a procit meg a lapot is. ( én nem tenném) félek én is neki ugrani az 500, nak főleg , hogy ilyen nehéz volt belőni a 471-et, Mi hűti neked a lapot?
Esetleg próbáld kevesebbel a vtt meg az mch s variáld egy kicsit a refeket nekem így jött össze a 4 ghz.
De sajn a igazi tippet nem tudok adni -
Laraxior
titán
válasz
romero28 #4839 üzenetére
cpu - vcore 1.35
term 1.4 -- ez már 24/7 max.
pll 1.6 ---ez már szintén sok, elvileg hozzá se kell nyúlni
ref 0.91
ref2 0.93
mch core 1.4--ez is sok lesz szerintem, de ramfüggő.
ref 0.91
ich I/O 1.6 --szintén sok lesza refeket meg engedd hogy menjenek automatikusan menjen a term-el, az mch refet kell csak módositani.
-
NFree
addikt
válasz
romero28 #4832 üzenetére
Sajna az én példámból kiindiulva addig kell babrálni a feszeket amig jó nem lessz (mch, mch ref ,Cpu vtt ,Cpu ref, előfordul , hogy a cpu core-nak is kelhet egy kicsi , mert nekem is 1.3-al nem ment de 1.306 - al már igen viszont ha csak smal fft nyomok akkor a procinak elég lett volna 1.26-is elég nyűgös , de ez csak az én véleményem , pötyögd be a beállításokat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged