- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
aelod
veterán
válasz
Lifeforce #1604 üzenetére
Én tervezek valami ilyesmit beszerezni. 7közben párom ül otthon a gépnél (mondhatni gémer gép) én elvagyok a telefonnal. Általában facebook megy max 2-3 ablak a chromeban és Spotify.
Fölösleges facebookra beröffenteni 500w-ot amikor egy ilyen stick vagy doboz elég lenne rá. És mehetne a torrent 7/24
-
aelod
veterán
válasz
Lifeforce #1600 üzenetére
Értem mit akarsz mondani.
Csak te nem érted amit én írtam
Igen mindegy, hogy wintel, pipo, megoo. Mert mindegyikbe BayTrail vanÉn azt akarom mondani, hogy a Cherry Trail erősebb lesz grafikus téren és kisebb csíkszélességgel készül így a fogyasztása is kevesebb lesz. Talán a hőtermelés is csökkenni fog. [link]
[link] -
atillaahun
veterán
-
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #1181 üzenetére
Ja, hát gondolom én, nem véletlen, hogy a wineshez nem adnak távot, nem biztos, hogy ennek az az oka, hogy spórolni akartak, lehet egyáltalán nem akartak foglalkozni azzal, hogy működjön windows-al.
Gondolom én nem windowst használsz rajta, de azért megkérdezem, még az eszközkezelő sem látja, mint ismeretlen eszköz vagy valami? Mindenesetre amit megspórolhatunk neked köszönhetően, abból bőven kijön egy usb-s légegér/távirányító, így aztán nem hinném, hogy ez akkora probléma, inkább elvi kérdés, hogy ha már van, jó lenne valahogy életre kelteni.tvamos! Nem értek a lovakhoz.... fogalmam sincs, hogy ezek a programok mennyire processzor és/vagy ram igényesek, ezt neked kéne tudni, ha használod. Esetleg tényleg, tedd azt, amit írtál. 2gb-ot hagyj bent a gépben, s teszteld, de ez így nem tud biztos képet adni arról, hogy elég-e hozzá a beelink vagy sem. Avagy esetleg keress youtube-on olyan videót, ahol windows-os tableten használják, bár erre valszeg kicsi az esély.
Más... begyűjtöttem "egy ilyen" Wintel miniPC-t, azaz CX-W8-at, kalandvágyból. Az is lehet, hogy köztünk van, aki eladta... Ha jól emlékszem volt itt olyan, akinek volt ideig-óráig. Gondolom én nem lövök túlzottan mellé, ha azt feltételezem, pláne a spanyol tesztje alapján, hogy hűtés nélkül ez is csak korlátozottan használható. Az a 83 fok 1080p mkv-nál nem túl biztató, ráadásul úgy, hogy az 1080p mkv még baromira tág fogalom. Ha kap egy normális hűtést, s "stabil" gépet tudok belőle faragni, akkor valszeg szüleimhez kerül. Ez azért annyira nem egyértelmű, mert javítsatok ki ha tévedek, akik itt hűtőbordát használnak, azok amellett kihasználják a fém házat is a pipo-nál, ez meg egy műanyag dobozban van.
-
Upo
addikt
válasz
Lifeforce #1061 üzenetére
Van rajta valami warranty sticker amit feltépsz amikor szétszeded? Ha nincs akkor meg
1. úgy kell modolni hogy a gyári állapotot vissza lehessen állítani, tehát törés/fűrészelés/ilyesmi nélkül
2. amikor gond van akkor leszedni a bordá(ka)t, thermal padokat, pasztát letörölni, összerakni - ki mondja meg hogy nem gyári használat volt? -
windlord
őstag
válasz
Lifeforce #903 üzenetére
Márpedig valószínűleg a magyar gazdaság nem fogja alázni a környező és amerikai gazdaságot, így az árfolyam is valószínűleg stagnálni, de inkább romlani fog.
Én is hirdetem a sajátom 40ért.
Ha nem megy el annyiért, akkor marad.
Megcsinálom a hűtést, és használom a kisebb hiányosságaival, esetleg elmegy anyámékhoz netezős gépnek.
Ennyiért egy kifejezetten jó masina! -
SUPREME7
őstag
válasz
Lifeforce #734 üzenetére
J1900? Szerintem valamit csúnyán benéztél.
http://logout.hu/cikk/alsohaz_atom_celeron_es_kabini/fogyasztas_ertekeles.html
Második bekezdés.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #525 üzenetére
Tiszta sor, írtam is, hogy nálam nem látom a Pipo helyét, ettől még másnak jó lehet (én nem igazán látom, hogy kinek és mire, de biztos van ilyen). Az irodai felhasználásról a múltkor beszéltünk valakivel: jó lehet rá, de én csak úgy vállalnám be az ilyen jellegű alkalmazását, ha mindegyik, de legalább a használatban lévők 10-20%-a helyett lenne 1-1 cserekészülék a raktárban.
Annyit kiegészítésképpen, hogy én sem izzasztok i3-ast a TV tetején: nem egészen 20 ropiért vettem Samu BD-H5500-ast, ami amellett, hogy viszi a blu-ray lemezeket, gyönyörűen jeleníti meg a DVD-imet, a hangfalaimhoz bőven elég az audio tudása is, és emellett kadenciahelyes hálózati médiaplayer (viszont a Plex miatt kellene egy linuxos mini PC, mert droidra nincs Plex Media Server, amivel teljesen ki tudnám használni a Samut). Egyébként összességében úgy érzem, hogy abszolút nem lógok ki még a hazai sorból sem az otthoni multimédia- és IT-felszereltségemmel (használtan, hdd nélkül 40e Ft-ért vettem a laptopom, szintén használtan, 45e Ft-ért az Xbox-ot plusz 15e Ft-ért a kinectet, az MK908 ugye 12e Ft volt, és emellett van a 20e Ft-os Samu lejátszó, szóval összesen 132e Ft-ból célhardverem van szinte mindenre, még ha nem is a legkorszerűbb eszközök. Szóval azt gondolom, hogy ha ebben a nem túl drága felállásban nem látszik a Pipo helye (sem sztg-ként - a laptop sokkal jobb erre, sem játékkonzolként - a box és a laptop is agyonveri, sem médiaplayerként - a laptop és a H5500-as is sokkal jobbak nála), akkor kevés olyan hely lehet, ahová hasznosan beilleszthető - de persze lehet, hogy túlságosan is magamból indulok ki.
A vámmal kapcsolatban is egyetértünk, ezért is kezelem 40e Ft-nál drágább készülékként a Pipot.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Lifeforce #518 üzenetére
Hallod ha szerzel pipot a fenti árért én beülök a kocsiba és odaadom az árát (szerintem nem vagyok egyedül ezzel).
Ennyit megér nekem,de a minix 59-ért 1 év garival finoman szólva is drága,legyen az akár milyen prémium.
Inkább az a baj,hogy tényleg lesz e,mennyiért,mikor...stb és bizony ilyenkor az ember elbizonytalanadik,érthető a csalódottság,keresi a más lehetőségeket.
A képlet érthető 40 körül mindenkit érdekel a motyó,de közel 60-ért 3 év garival elég komoly/erős htpc-t kapni,ami lehet kicsivel nagyobb és talán többet is eszik(alulfesz),de több gari/erő/lehetőség,ráadásul platformtól függően tovább fejleszthető. -
-
tvamos
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Lifeforce #478 üzenetére
Tehát akkor el is lehet felejteni a 40 ropis wines motyót (hívhatjuk pipo x7 vagy ugyan ilyen tudású/paraméterű/felszereltségű versenyezőnek)?Azért a kérdés,mert ugye akkor nem várnék tovább és htpc vagy esetleg bepróbálnék egy androidos s812-es&mx player kettőst.
Ez az új törvény enegem is érdekelne bővebben.Mike88 : Nekem 120 dodót is simán megérne...már ha lenne.
-
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #478 üzenetére
Milyen új törvény? Erről lemaradtam...
tjb007... igaz... jó csak magyar aggyal gondolkodtam. Mindenesetre a Pipo 120 dolláros ára baromira sok, ahhoz képest, hogy egy CHUWI VI8 tablet 115 dollár avagy Teclast X80H 125 dollár. Kinek éri ez így meg? Ki az, aki ennyiért megveszi? Na persze nem lógatnék ki madzagot egy tabletből, szal számomra ez nem megoldás, de sokaknak megfelel. -
Zol77
aktív tag
válasz
Lifeforce #452 üzenetére
Egy kis dualboot ha érdekel : [link]
A leírás itt windowsos Z64-et ír,de nem tér ki külön,hogy az Androidos rossz lenne.
Úgy rémlik,hogy a windows Z64-nek más a biosa,talán Bob írta a freak-en,de már nem vagyok benne biztos.
De szerintem Te hamarabb adsz rá választ,hogy a droidosra mehet e a win,vagy nem,mint ahogy megtalálom azt a topikot,ahol látni véltem. -
vlevi
nagyúr
válasz
Lifeforce #252 üzenetére
Most találtam meg a Voyo-t a youtube-on.
[link]Itt meg szétszedték. [link]
Ez a 64 gigás konfig már elégnek tűnik a windows használatára hosszabb távon is. A 3 USB (ha tényleg annyi), akkor külső HDD-vel, vezetéknélküli bill-egérrel egész használható netezős, filmezős, töltögetős gépnek néz ki. Még akkor is, ha csak USB2, és nem USB3. Filmnézéshez bőven elég az USB2 is, bár tényleg jobb lenne USB3-al.
Ha valaki erre azt mondja, hogy ez nem elég jó TV okosító, azt nyakonvágom -
LittleShark
tag
válasz
Lifeforce #297 üzenetére
Hétvégén az egyik napom szabad lesz, készítek pár videót a Meego T01-ről.
Linux-ból csak live disztribúciókat próbáltam (Ubuntu, Slax, Knoppix) + biztonsági mentést készítettem Clonezilla segítségével.
Nálam is rossz a videólejátszás Chrome alatt, sajnos már a 360p felbontású anyagok is szinte élvezhetetlenek. Explorer alatt 1080p is megy.
-
Rick4
félisten
válasz
Lifeforce #314 üzenetére
Nálam volt már erre példa, mivel grammot mérnek, feltűnik. Igaz, ez a posta volt, de mire ideért a csomag, benne volt a papír, hogy súly eltérést találtak a feladáskori és az itthon mérlegelős értékeknél, ellenőrizték, de remélik nem hiányzik semmi. Szerencsére itt nem hiányzott.
Minden esetre a 100 grammos drága dolgok miatt valóban lehet szopacs.
-
-
válasz
Lifeforce #303 üzenetére
Tudsz panaszt tenni? Vagy te járnál pórul?
Nekem komplett asztali gép kiváltásra kellene a cucc, egy meglévő monitorra kötném, mert az asztalit szeretném másra használni, és kéne egy gép, amire rábízhatom a fontos adataimat (emailezés, internetbank, saját programok forráskódja), és dolgozni/gyereknek youtube-on mesét nézegetni használható lenne. Egy lecsupaszított netbookkal próbáltam ezt megoldani, de túl gyengének találtatott.
Eddig a Pipo x7 az egyedüli, ami lefedné ezt az igényt (ssd-m lenne hozzá, ramot vennem kéne), de azt írtad, arra nem érdemes várni. Mit tudsz helyette ajánlani, amit esetleg árulsz is? Jöhet privátba is, ha nem idevaló téma. Köszi! -
válasz
Lifeforce #300 üzenetére
Milyen minipc-d van, amit teljes értékű asztali gépnek lehet használni? Úgy értem, hogy pl saját SSD-t tudok beletenni, bővíteni, rendes usb portjai vannak, mondjuk akár telefont is tudnék róla flashelni stb...
Teljesítmény nem fontos, youtube-ról tudjak vele fájdalommentesen videókat nézni. Játékra nem lenne használna (max kis flash játékok).(Az s89h miniPC-t nem lehet, hogy elektromos hamutartónak nézték az e-cigik mellé?
)
-
Zol77
aktív tag
válasz
Lifeforce #252 üzenetére
A Meego már abban a csomagban van,ami a vámon van?
Nekem úgy alakult,hogy a Pipo helyett Meego lesz.
Wasser megoldotta az RK3288 boxom videólejátszás akadását,meg a DTS dekódolást,valamint az optikai kimenetet. Így nekem a Pipo box ,és usb hangkártya mod felseleges,arra ott a droidbox, Windowsra meg minél kisebb,állandóan tv-ben lévő stick a lényeg. -
hunaqua
addikt
válasz
Lifeforce #234 üzenetére
Nem vonom én ezt kétségbe,de nem ez az átlag.
...és a varázsszó,hogy csak pár db.,nem több száz.
Alapjában viszont ebben az esetben tárgytalan ezen elmélkedni,mert az ok alapvetően mindegy.Az biztos,hogy nincs készlet,mert az Aliexpress-en is emelkedik az ár folyamatosan akinél van. -
hunaqua
addikt
válasz
Lifeforce #229 üzenetére
Nekem ez szokott lenni a tapasztalat.Van x ezer db. legyártva,és jön 2x megrendelés.
Először megkapják az otthoni nagy darabszámban értékesítő partnerek (...és itt el is fogyott a jelenlegi készlet).
....ezek után valamit kell mondani a többieknek,és ez így nagyon diplomatikus.Még haragudni sem lehet "szegényekre",hisz csak jót akarnak adni. -
Mike88
senior tag
válasz
Lifeforce #199 üzenetére
Esetleg nem tudna infót szerezni arról, hogy mi ez a hiba? Vagy megvárom míg szembesülök vele, az is egyfajta válasz...
supreme7!
Köszi, hogy ránéztél te is, egyre érdekesebb a dolog... (tablettel nálam sincs gond, de azon pro van, nem ez a binges biszb.sz). Szívesen rápakolnék egy msdn win 8.1-et vagy egy win7-et, hogy azzal javul-e a helyzet, csak benne van a pakliban, hogy nem, s a Pipohoz egyrészt nincs kiadott bing telepítő (mert hogy tudtommal binges windows telepítőt nem lehet letölteni sehonnan sem, max. olyat, ami eredetileg (ezidáig) tablethez van, abban meg integrálva vannak a driverek), másrészt meg simán lehet, hogy hiába olvasom ki a licenc kulcsot, úgy, ahogy a tabletemnél, ez esetben sem megyek vele semmire...
Ez persze csak azért probléma, mert ha nem javul a helyzet, akkor nagyon nem mindegy, hogy mivel tudom eladni, egy aktiválatlan windows-al vagy egy aktivált win8.1-el. Szal gyak. nem sok választásom van. Azt kell eldöntenem, hogy eladom vagy megtartom így, ahogy van, s átadom szüleimnek, nekik ganz egal, hogy milyen a böngésző.
Nem tom mitől gagyibb a pipo, majd kiderül, tény, hogy alu házban van, sokkal szellősebb, mint ennek a wintelnek a háza, ami ráadásul műanyag, de az aluház meg akkor érne valamit, ha a hő rá lenne vezetve egy híddal, de itt a híd max. a levegő. Pl. az Amiko A3 szintén aluházban van, de ott rá van vezetve a hő, azt is kínaiak csinálták, csak azoknak volt idejük gondolkodni.LittleShark!
Hogy kapcsoljam ki? Erre a módszerre gondoltál: [link]
Mert a pluginek között én még ehhez hasonlót sem találok, csak az Adobe Flash van, az engedélyezve is van, de mielőtt telepítettem, akkor is megjelentek a flash tartalmak, s előtte-utána is akadozott a YT. -
SharpSA
veterán
válasz
Lifeforce #46 üzenetére
Na ez érdekel engem is. Bár optikai kimenet nincs rajta, de mivel Windows fut rajta, ezért akár még egy jobb usb-s hangkártyát is rá lehet akasztani. Na meg ott van a HDMI is, csak kérdés, hogy azt hogy tudom felhasználni a rendszeremen. Gondolom ezen a készüléken már nincs gond a videó képének lejátszásával.
-
interstate76
addikt
-
nagash
senior tag
válasz
Lifeforce #146 üzenetére
Az az igazság, hogy van dobozom, de egy csomó alkalmazás nincs meg képernyő nélkül, szóval tablet kellene.
Ez egyszer OK.Mivel felszámolás alatt az itthoni nagygépes infrastruktúra, így gondoltam körbenézek erre. Ezek a Bay Trail-es cuccok elegek lennének a Windows-os igényeimhez, de van egy valag cumóm amit kifizettem Droid-ra.
(Játékok pl...). A HTC-met nem akarom 5x tölteni naponta, valamint a KOTOR és Baldur's Gate elég para 4,7"-on.Két tabletet nem vágnék a hónom alá.
Tegnap találtam egy Teclast X98 3G Air-t ami elméletben dualboot-os. Az ára miatt azonban körbe akarom járni a témát. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest