- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
zsolti75 #103981 üzenetére
Igen, pont úgy.
Mondjuk itt az a szomorú, hogy míg tempomat nélkül elég jól el lehet lenni, egy PWM-es vagy 60% sRGB monitor a napi használatot is durván zavarja. Ez inkább olyan, mintha mankókerékkel adnák az autót, és neked kellene méregdrágán rendes kereket venni rá....
(#103982) FoxiestFox: Anniversaryból az az egy T470 alapú verzió van. Nem vitték túlzásba.
(#103983) vicze1: Nagyon jó kép. Jól szemlélteti, hogy a T470-en elfért, de egy rövidebb T470s-re már lehet pont necces lett volna.
Surface 3, igen, keretre hibátlan, de ez a hosszú kialakítás a gigantikus touchpaddel nekem ránézésre nem adja.
(#103984) darvinya: Ezt próbáltam szemléltetni, hogy nagyjából egyforma méretű gépek (a T410 picit hosszabb, 335.5 mm * 239 mm , a 420 szélesebb 340.5 mm * 233 mm), közel egyforma képátlójú kijelzővel (420: 14", 410: 14,1"), és kézbe véve egymás mellett a két géppel kb azonnal szemet szúr, hogy a 410 méreteihez pont jó a kijelző, míg a T420-nál azért vakarhatták a fejüket, mit csináljanak azzal a rengeteg felesleges hellyel a kijelző felett és alatt.... Kapott egy otromba széles keretet és annyi.
(#103986) vicze1: Hát igen. Erről eszembe jutott a kedvenc videóm a témában: [link] .
Amúgy szerintem az egyetlen jól használható touchpad az az, amelyik ki van kapcsolva, akkor legalább bajt nem okoz.Főleg ezek az új nagyok, a T420-on még el lehetett lenni bekapcsolva, csak ritkán könyököltem bele, a T460-on esélytelen úgy kényelmesen gépelni.
Azon már always OFF.
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #103959 üzenetére
Szerintem rossz feltételezésből indulsz ki, mert a T580 tesztét nézed, amibe alapból 72%-os panel kerül. Ha megnézed a P43s(azonos a T490-cel) tesztjét, amit a legkisebb IPS-sel csináltak akkor láthatod, hogy ott már 40% és ugyanez a T490-be is. Így néz ki a 250nit vs. 400nit.
Szóval amit mondasz igaz, azért mert mind a két kijelző amit összehasonlítasz 72% AdobeRGB, és nincs előtted olyan ami 40-es.
A legkisebb IPS-nek még a betekintési szöge is szar szerintem nem csak a színei.
Mint mondtam előttem itt van mind a 3 panel és látványosak a különbségek, kérlek
Sajnos a leggyengébb IPS-ek kifejezetten gyatrák, és bár jóval kellemesebbek mint a TN, a valósan jótól messze vannak.a T490 cikkből:
"For many years, the Full HD displays of the T series struggled with bad color-space coverage, but finally this is changing with the ThinkPad T490" Persze, ha a 400nit-es modellt nézik, a kisebbik ugyan olyan szar mint volt. -
válasz
zsolti75 #103966 üzenetére
Átalakultak a szokások, gondolom ez az oka.
Ha most valaki kap egy notit munkára, azon az eltöltött ideje 20%-ában fog dolgozni, a többiben videókat néz, vagy játszadozik valamit, mindkettőre jobb a 16:9.Én az 5:4-et is bírnám, de igazából az épeszű kompromisszum a 3:2 lehetne.
-
HSM
félisten
válasz
zsolti75 #103962 üzenetére
"60% Adobe"
Nem-nem.Amiről én beszéltem, az bizony 60% SRGB, vagy 40% Adobe, a legtöbb (általában látott) T440-T470 közötti FHD panel csak ennyit tudott...
Pl. [link] , de ami az enyémben van LG sem jobb egy fokkal sem. Elég fájdalmas a kalibrált 90% SRGB [link] körüli asztali mellett...
Én amúgy úgy vagyok vele, ekkora méretben nemhogy jó a FHD, de bajos, ha nagyobb, ezen is már nagyon mini minden nagyítás nélkül viszont a nagyításnak is megvannak a maga betegségei win platformon, szóval nem lenne jó, ha az is kellene.
(#103963) FoxiestFox: Nekem cseppet sem hiányoznak a 4:3-as notebookok, mondom ezt úgy, hogy az egyik asztali monitorom egy modern 4:3-as IPS, elsősorban helytakarékossági okokból.
Ahogy pl. egy T61 befoglaló méretei és súlya sem hiányozna. -
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #103947 üzenetére
LOL, tehát tényleg még nem láttad azokat a kijelzőket.
Most épp nincs mindegyik T490 előttem, de mindegyik volt. Legalább nézd meg a technikai specifikációkat, mint írtam az alap IPS-esek 42-45%-osak, vagy Lenovo a te kedvedért mást rakott bele?@scavy: Nem mondom, hogy a T480s a legjobb gép a világon, de nem is olyan szörnyű, a T490-ről rosszabb a véleményem.
(mostanra már használhatóra kalapálták a BIOS-t legalább)
Ha kell a +dGPU akkor nincs sok választás. Amúgy P43s és T490 azonosak belsőre, csak a P Quadrót kap, itt árban is azonosak otthon nem tudom.A T490 WQHD fényes, de matt fólia elég jól orvosolja.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #103952 üzenetére
Én amit mondok mondom úgy, hogy 10-15 év teljes palettája megvolt és emellett cserélgettem a kijelzőket én is, eléggé gyakran.
Én pár thinkpad esetében a minőség szót le sem merném írni kijelzők jellemzésére, de olykor a feláras "premium" is egy vödör fos volt. Ugye, T430?! Ha már előszedtelek, te.
-
Tikakukac
titán
válasz
zsolti75 #103949 üzenetére
Ööööööööööööööööö. Hát maradjunk annyiban, hogy így sem oké
Sajnos ugye mondanom sem kell, pár száz típus tesztjén túl vagyok, és hát privátban meg TP-ket nyüstölök pár éve, akaratlanul is sokszor összejöttek a konzumer fosok a csoda ThinkPadokkal, az eredmény pedig sokszor sírógörcs volt. Hellllóóóó T430, hallasz?
-
vicze
félisten
válasz
zsolti75 #103945 üzenetére
Hát akkor te nem láttad a sima 250nit-es 42%-os Adobe IPS-t. Szörnyűek a színei... Ezután döntöttem, ugyhogy senkinek nem veszek ilyet ha lehet.
A WQHD meg 500nit HDR, a 400-ashoz képes dupla kontraszt 100% Adobe. A leggyengébb IPS és a LP között pont akkora a különbség, mint a WQHD és az LP között. -
-
R.P.
aktív tag
válasz
zsolti75 #102636 üzenetére
Na, köszönöm, akkor ezt tisztáztuk. Bevallom, hogy nem olvastam teljesen végig a linkelt topikot, mert indokolatlanul hosszúnak találtam a fejtegetést, de ilyenek vannak benne például:
"If you look at my post (message #6 just above a bit) you'll see that there are two different M.2 trays for the P50. One (4XB0L78233) is for a SATA M.2 SSD (with two notches in the card) and the other (4XB0K59917) is for an NVMe M.2 SSD (with one notch in the card). So depending on which type of M.2 SSD you purchased, that dictates which of the two tray types you needed to also purchase, with only one of them being correct for the particular type of M.2 SSD you buy."Mindenesetre akkor megnyugodtam, és veszek egy NVMe SSD-t a gépbe.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
R.P.
aktív tag
válasz
zsolti75 #102630 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ, de sajnos azt hiszem, hogy nem fogalmaztam eléggé világosan. Eszerint a topik szerint kétféle M.2 keret létezik: M.2 SATA meghajtókhoz, és egy másik M.2 NVMe meghajtókhoz. Az elsőn elvileg két "notch" van, míg a másodikon egy. Ezen kívül valahol azt olvastam, hogy a gépben egyszerre vagy két darab M.2 NVMe meghajtót lehet használni, vagy két darab M.2 SATA meghajtót. Azt értem, hogy ha belerakok a gépbe két darab 2,5" SATA meghajtót, akkor nem lesz hely a két M.2 meghajtónak, de nem erre vonatkozott a kérdésem, hanem arra, hogy lehet-e egy darab M.2 SATA és egy darab M.2 NVMe meghajtót egyszerre, szimultán használni. Van esetleg ezzel kapcsolatos tapasztalatod?
Köszönöm előre is! -
Dhampir
félisten
válasz
zsolti75 #102607 üzenetére
Az Y530-at is többféle panellel szerelik, fényerősségben is eltérőek. Itt kikereshető pár adat. A display-nél sajnos a gyártó nincs megadva, de például a nit értéke igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- HP 635 laptop eladó
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest