- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
válasz
vicze #112016 üzenetére
BIOS legfrissebb 1.19 és a System update nem talál más frissíteni valót.
Nem tudom BIOS frissítés előtt működött-e, nemrég vettem észre a jelenséget miután frissítettem.szerk: máshol BIOS downgrade-et javasolnakm lehet az megoldaná? Esetleg meg tudnád nézni azokon a T14-eken ahol megy, milyen BIOS van?
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #111985 üzenetére
2 dologról volt szó, így nem tudom a kommented mire vonatkozik.
Win 10-es problémákat nem kommentálok, azokban abszolút nem vagyok gép-specifikusan szakértő. Az X240-X250 akkuproblémájáról és az ahhoz kapcsolódó megoldási kísérletekről mintha viszont eleget regéltem volna itt.
Az full áramtalanításon továbbra se tudom mi nem működhet.
Én se tudom, hogy annak ellenére, hogy elviekben az, miért nem működik, ennek ellenére tapasztalatom alapján kb. használhatatlan a reset hole, mint opció. Persze ez csak a gyakorlati tapasztalat.
Jó, az én konkrét problémám a belső akkuval való elindulás és ahhoz is a reset hole-lal szórakozást ajánlgatják a Lenovo fórumon troubleshooting-nak: a konkrét merítésem meg három gép: X240, X250, illetve T450 (viszont az X240 és T450 két belső akkuval is kipróbálva). Lehet, hogy a T480-on már szuperjó megoldás mindenre is.
-
Tim82
félisten
válasz
vicze #111982 üzenetére
Mintha az emergency reset hole-ról lenne szó, amennyiben menet közben lépett volna fel nálad a rövidtávú memóriazavar.
Értsd: az általad írtakkal ellentétben - legalábbis X240-nél ezt tapasztaltam - rohadtul nem megoldás, a belső akku kiszedésével szemben, mint alternatíva. Utóbbi működik, előbbi nem, szóval ne akarjuk már ultimate működő megoldásnak feltolni.
-
Picco
addikt
válasz
vicze #111936 üzenetére
valaszoltam az elozoben, de elfeljtettem kiemelni meg belinkelni.
ezekkel nekem most jol mukodik par napja.
GPU driver
dock firmware
dock fw readme erdekesen fogalmaz hogy mit javitottak -
válasz
vicze #111883 üzenetére
Nem az Optimus lesz szerintem, az az alapbeállítás (intel vagy nvidia, használattól függően), az eddig is működött.
Ha az OS detection -t bekapcsolom, és a VGA-t diszkrétre állítom, Win vagy Linux boot után a VGA-t vissza állítja Optimus-ra és a boot képernyőt a Thinkpad LCD-re.Amit most próbáltam:
- gyors rendszerindítást kikapcsoltam a Windows-ban
- elindítottam a Windowst csökkentett módban, utána a Guru3d-ről letöltött Display Driver Uninstaller -el letöröltem az Intel VGA cuccait, aztán kikapcsoltam a gépet.
- Laptopot kivettem a dokkolóból, BIOS-ban: boot képernyő: Digital 1 on dock, VGA: Discrete, OS detection: OFF
- A laptop még mindig dokkolón kívül, Win10 gond nélkül elindul, csak az nvidia látszik az eszközkezelőben.
- Ha a laptop a dokkolóban, és a Digital 1 vagy 2-re DP-n kijelző van kötve, azon jelenik meg a boot képernyő, de ahogy megjelenne a Win login képernyő, a külső kijelző elsötétül, az LCD-t felhajtva az is sötét. Se ctrl+alt+del, se ctrl+shift+esc -re nem reagál.
- A laptop még mindig dokkolóban, a BIOS beállítások érintetlenek. Ha úgy indítom, hogy nincs semmilyen kijelző a dokkolóra kötve, a Windows elindul gond nélkül. Ha valamelyik kijelzőt csatlakoztatom a dokkolóra, megjelenik a kép, tudok választani a kijelzők közül. De ha külső kijelzővel szeretném elindítani a Windowst, fekete képernyő fogad.
- Ugyanezen BIOS beállításokkal az Ubuntu 20.04 LTS-nek semmi gondja, hibátlanul működik, csak az Nvidia gpu látszik ott is.De a Windows csak akkor hajlandó képet adni boot után külső képernyőre, ha a VGA-t Optimus-ra állítom. (Csak integráltat választva még nem próbáltam, de az nem is releváns a szempontomból, mivel használni akarom a diszkrét gpu-t is.)
-
RAiN91
őstag
válasz
vicze #111874 üzenetére
Igen, csak ott a pillanatnyit mutatja.
Csak annyit akarok megtudni, ami pár napja volt itt téma, hogy mennyire normális, hogy megakasztja a netezés az 5300u-t. Valaki azt mondja normális, valaki azt, hogy nem, de engem nagyon felb*sz, hogy gondolkozik meg pörög a venti 100-on mikor csak netezek.
-
-
metal01
őstag
válasz
vicze #111816 üzenetére
Csatoltam pár sreenshot-ot. Persze, mindenhogy próbáltam már, sehogy nem akarja az igazat.
#111817 zsolti75:
Remélem, hogy nem hardveres. Egy-két fórumban azt olvasom, hogy lapcsere, de az az érdekes, hogy sokáig semmi gond nem volt vele. Egy update után kezdte el ezt csinálni. A VGA drivereket kipróbálom, köszi a tippet! -
MrPetya19
addikt
válasz
vicze #111793 üzenetére
Szerintem más a speedhsift/step etc. beállítás vagy mi. (govenor néven rémlik valami ilyesmi android moddolós időkből)
Better battery-n a surface pro 7 lassabb picivel, mint az X13Y volt CB-ben, de tényleges használatban sokkal gyorsabbnak érződik valahogy. Olyan mintha hamarabb felemelné az órajelet, vagy nem is tudom.
Szóval ez egy nagyon is létező dolog.
AXisBOLD:
Én annyiból javaslom a modernebb procis gépet, hogy sokat fejlődött az intel iGP modern funkciók szempontjából. -
válasz
vicze #111791 üzenetére
Akkor nem tudom.
De abban az érában, amikor tizenéves notikkal vidáman lehet netezni különösebb lassulások nélkül, én mindig furcsán nézek, mikor valakinél mezei felhasználásra elhasal egy tök modern lapos.De én továbbra is azt mondom, hogy valami baszkódik a kérdezőnek a háttérben, az én Carbonom is fogta már meg a defender.
-
fattyu
veterán
válasz
vicze #111753 üzenetére
Ha érdekel jövő héten küldök screenshotot de semmi baj vele. És főleg az a hatalmas különbség hogy ki be dokknal milyen százalékkal sikerül mindent életre kelteni. Ez nem ment semmi másnál. A Dell meg mukodik és kész.
Egy gond van vele a 3d alkalmazások. Displaykinkbugye egy videokártya. És ami a quadrot szeretne használni az nem örül ennek.
Szép új sharedesk világ vs valóság
-
-
Eladó445
tag
válasz
vicze #111636 üzenetére
egy teljesen frissen ujratelepitett gep 0rol. csak a lenovo driverei vannak fent. es allandoan letorolgeti. most beallitottam a registryt meg mindenhol a win frissitest. +eszkozkezeloben a touchpad driveren visszaallitottam egy verziot. igy meg egyelore meghagyta a kozepso gombot
-
-
vicze
félisten
válasz
vicze #111577 üzenetére
Egy kis magyarázat, hogy miért nem elég egy random i7-1185G7 teszt. Ezeket nyilván megnéztem, de a szórás hatalmas. 70%-nyi difi van egyes konkrét modellek között, ezért lenne jó egy konkrét teszt, hogy pontosan mit alkotott Lenovo.
Te jó ég, ránéztem a US oldalra, a T14G2 2500$-nál kezdődik.
, T14 G1 972$.
A UK Áfá-s ár 1700$ átszámítva azonos konfigra, valamit egy kicsit elírtak a US oldalon asszem... -
azbest
félisten
válasz
vicze #111558 üzenetére
lehet sokkal zavarosabb a type-c hdmi... mert lehet, hogy a type-c displayportnak is van hdmi módja, amikor a gpu hdmi jelét kapja és szintilleszt csak a kábel. És akkor az intel 10gen előttieknél csak 1.4-es a hdmi (nincs 60Hz 4k-ban), de újabb vagy nem intel gpu után lehet 2.0-át is tud. De type-c közvetlen alternate módnál van is hdmi 1.4 sorolva, hogy még zavarosabb legyen.
Ezért szoktam hangsúlyozni, hogy a dp alternate módú type-c hdmi aktív átalakítók szoktak lenni a tutik (olyankor a type-c dp chip mellett egy dp-hdmi2.0 chip is van a dongleban).
Bosszantó az a káosz és macera, ami a type-c képességeit övezi egy-egy konkrét készüléknél.
Most akkor hdmi kapcsán legalább ennyi féle lehet type-c-ből:
- dp alternate módnak hdmi alternate módja (dp++) szintillesztős, de jobb gpu-val 2.0 is lehet.
- hdmi alternate mód, talán csak 1.4-es.
- dp alternate mód, külön aktív dp-hdmi2.0 chippelA készülékgyártók azt tudhatják a hdmi kapcsán, hogy rákombinálják az aktív dp-hdmi2.0 átalakító chipet az alaplapra, dp-re, hogy ne legyen a gpu butasága a szűk keresztmetszet.
-
MrPetya19
addikt
válasz
vicze #111552 üzenetére
Hát intel esetén a proci és igp eléggé behatárol.
9gen-ig HDMI 1.4a és DP1.2a, 10-esnél ha G-s akkor HDMI 2.0 és DP1.4 (még akkor is ha az egyik Iris a másik UHD), egyébként DP1.2 és HDMI 2.0.
11gen-től kezdve pedig elvileg tudják a DP1.4-es és a HDMI 2.0-t.
AMD esetén a tudás nem változik szerencsére.
De a gyártók mindkét esetben bele tudnak ebbe szólni sajna. -
válasz
vicze #111510 üzenetére
Alkatrész hiány van elég durván.
Próbáltam venni egy vacak lcd-t, egy hónapig kellett keresnem és nem pont azt a típust sikerült mit eredetileg kinéztem.
Tavaly ilyenkor, ha kértem egy ajánlatot másnapra tele volt a postaládám. Most 1db érkezett, természetesen 20db-os és nem bontják meg. Az új típusokhoz 0 alkatrész van. Szerintem szándékosság van mögötte és erős áremelkedésre számíthatunk. -
vicze
félisten
válasz
vicze #111356 üzenetére
Valahogy úgy érzem előbb lesz Inteles Gen2, mint AMD's Gen1...
"Your order is expected to ship from our factory in June due to parts shortage."Tudja esetleg valaki, hogy Intelt szállítanak 6héten belül vagy az is ez?
Mindeközben Laptopsdirect 699-re csökkentette a P14s AMD-k árát és egy darabot nem adtak el 2 hét alatt.
-
-
denko
senior tag
válasz
vicze #111496 üzenetére
igen, ezek megvoltak, fura mert azt latom hogy neha 1ik ablakban tudok gepelni, masikban nem aztan megint tudok , aztan megint nem. Pont 1 formot toltottem ki supportnak es nevhez tudtam gepelni, de a descriptionhez mar nem engedte
ki erti ezt
Mondjuk egy honapja hasonlot asztali gepen is tapasztam, fura ez nekem.
-
Picco
addikt
válasz
vicze #111432 üzenetére
Ghostingot nem tapasztalok, fenyero ugytunik kozelebb van a 350hez mint a 400 nithez, kijelzo kozepen merve.
Bekalibraltam es volt egy zoldes arnyalata ami eltunt. Verifikalas utan gyanusan? jo ertekeket kaptam.
Jo cucc ez az innolux panel, tegnap neztem egy adag netflixet, kijott a kulonbseg. Szerintem megerte a cseret. -
Picco
addikt
válasz
vicze #111432 üzenetére
notebookcheck szerint:
Still, there is one clear winner with the Innolux panel in the ThinkPad T495. Compared to the other two options, it manages much faster response times, which is also noticeable in practice. It also features more precise colors and the widest color gamut.
en mintha egy picivel gyorsabbnak ereznem az eddiginel, de ilyen keves ido alatt nem tudom megitelni, par nap es talan okosabb leszek. -
Gaben92
őstag
válasz
vicze #111394 üzenetére
+Picco:
A kettőből az első volt meg mert van admin jogunk a gépen. Biosban amúgy Kernel DMA P-n volt a security. Kaptam hozzáférést a BIOS-hoz, hogy tudjak játszani vele.
Dock-on a legújabb FW, gépen minden telepítve, BIOS is a legutolsó 1.16-os verzió.
Kernel DMA Protectiont le kellett lőni, hogy a TB Security-t kikapcsolhassuk. A preboot-ot átállítottuk, hogy DGPU-t használjon és USB-C-n tolja a képet. (Internal, USB-C, HDMI volt választható.) Most megyek haza aztán meglátjuk.
-
Gaben92
őstag
válasz
vicze #111382 üzenetére
BIOS-ra ránéz az IT délután.
Közben kiderült, hogy nem sleep-be ment csak szimplán összeomlott az egész.
Az okokat még keresem, de kb úgy történik mint régebbi ASUS-oknál hardverhiba esetén. Egyszer úgy sikerült előhozni, hogy dokkra dugtam, de most nem csináltam semmit csak elmentem cigizni, mire feljöttem sötét kép fogadott (hálózaton 10 perc után display kikapcs, sleep tiltva), és a venti teker, de semmire se reagál (power gombra sem). Egyedül az Fn lock ledből sikerült valami reakciót kicsikarnom, na meg ugye a power hosszan ami megy. Ha lehúzom a dokkolóról, semmi változás. Valami tuti összef.ssa magát csak még nem jöttem rá mi, és miért.
Most próbálgatom, hogy akkuról is csinálja-e.
-
Gaben92
őstag
válasz
vicze #111376 üzenetére
Mármint külső monitoron nincs kép. Magán a laptopon van, csak ha dokkolón van a gép akkor nálam 99%-ban be ban csukva. Főleg home office+macska kombó mellett.
Dokkolón lévő gombbal bekapcsolom, aztán ülhetek a külső monitor előtt 20 percig, akkor se történik semmi. Ha felnyitom a gépet akkor ott van kép, csak ehhez kapásból ki kell húznom a monitor alól magam felé szóval kényelmetlen.
Sleep-re: Lifebook-om még alsócsatis mint a régi TP-k. Gép kinyitva és dokkolva, belső monitoron és a 2 külsőn kép. Ha a gépet lezárom nem megy sleep-be csak lelövi a belső monitort mert ugye minek. Viszont ha nincs dokkolón csak úgy normálisan használom, akkor ha lezárom akkor lemegy sleep-be függetlenül attól, hogy be van-e dugva.
-
MrPetya19
addikt
válasz
vicze #111368 üzenetére
Én hónapok óta néztem HP-t, és mindenhol csak a 250nit van, külföldön találtam 400nit-et, de sokkal drágább és csak 1 év gar, szemben az itthoni 3-mal. De a legjobb hogy a HP oldalán is van ahol egy SKU alatt 3 különböző kijelzőt sikerült beírni a specifikációba.
Szóval lehet a kijelző nagyobb hiány, mint a proci. -
-
fattyu
veterán
-
válasz
vicze #111286 üzenetére
Nope. Elég elbaszott ergo döntés volt, hogy az fn van a szélén, hisz ettől eltekintve kiváló az ergo, így nincs szükség túl gyakran az fn-re, viszont a ctrl-t sokat használja mindenki, desktopról érkezve is azt mondja az izomreflex.
Na de semmi sem tökéletes, ez is csak közelítette.
Na jó ez nem igaz, a Shninobi tökéletes, de hát az aftermarket. -
válasz
vicze #111283 üzenetére
A T60 billzetet szerintem csak egy dolog választotta el a tökéletességtől, hogy az fn-t a ctrol helyére tették, és nem minden modellre van moddolt bios, amivel megfordítható.
A médiavezérlőnél nem zavart a kombózás, mert kézreeső kombó.
Azt még én sem várom el, hogy külön gombok legyenek rá, mint egy magnón. -
válasz
vicze #111281 üzenetére
Az jó, mert én egy szót sem tudok németül.
A 7-es pont elmagyarázza. Én szerettem ezeket a gombokat, mert nem szeretek sem a böngészőben kattintgatni az előre-hátra gombra, sem billkombózni benne a lapozáshoz.
-
válasz
vicze #111275 üzenetére
Szerintem te másról beszélsz, mint én, mert a fenti képemen a Carbonra tett oldschool billzeten a kurzor mellett lévő lapozógombok neve a kurvaéletben nem volt pgup or pgdown, be is kúrt volna, az fent van, ahol kell lennie.
Vagy összezavart, hogy az a példány német, és nem így van ráírva? -
válasz
vicze #111269 üzenetére
"Csak ez a W az egyetlen, amin én nem láttam, régiekből nem tudom melyiknek nincs még, de amikkel találkoztam mindegyiken volt, némileg kisebb de van, pont amilyen a X1C G3-on."
Mármint miről van szó?
A régin a lapozógombok voltak a kurzorok mellett, amit én sokat használtam webes navihoz.
A jobb oldali Alt és Ctrl közötti menügombra gondolsz, ahová most a Prtscrn ment? Na azt sosem használtam a funkciójára, a Prtscrt-t viszont igen, és azt pl simán megszoktam az új helyén.
-
válasz
vicze #111267 üzenetére
December végén vettem az X1C gen3-amat, a layout gyakorlatilag megszokhatatlan, minden sejtem tiltakozik ellene, egy vállalhatatlan vérhányás.
Egy dolog menti meg a totál trash kategóriától, hogy legalább a betűgombok formája és pozíciója és taktilitása elég jó, tehát gépelni konkrétan egész jó rajta.De az, hogy billkombó kell ahhoz, hogy hangerőt állítsak, vagy némítsak egy mikrofont, hogy a pg-up-down lent van a kurzor mellett, miközben a home-end-ins-del fent, holott ezt a hatost leginkább együtt használná az ember...
Az hogy a multimédia kombókat konkrétan eltávolították a billzetből, még tovább ront a használhatóságán.
Megszerettem a gépet ettől függetlenül, de ebben nagyobb része van az akkus üzemidőnek és a kijelzőnek, a billzet számomra már úgy is irritáló, hogy elég ritkán dolgozom rajta, de ha kellene, lerágnám a saját fejem.Nézd csak, milyen szépen elférne a jó bill is:
A Shinobi már kevésbé. -
Regirck
senior tag
válasz
vicze #111233 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!Videók és user manual szerint nem vészes a dolog. Akkumlátor ki, majd a hátlap csavarok és a hátlap le. Viszont a videóban vagy a dokumentumban nem találtam említést leszorítókról.
A leszorítok alatt ilyen pattintós részre gondolsz? Ott mire figyeljek, mivel lehet gondom?
-
-
Gaben92
őstag
válasz
vicze #111227 üzenetére
+ mindenki aki írt:
Beleférne a T15g is csak nincs rá szükség. Cégnél kb annyi a policy, hogy ha valamire szükség van akkor nincs limit, csak felesleges dolgokra ne szórjuk el a pénzt. Mint írtam nekem gyakorlatilag egy IGP is elég lenne szóval kicsit overkill lenne egy RTX2070.
Ránéztem amit zsolti75 linkelt, aztán a P15 hűtőjére is, ég és föld a kettő szóval P15 lesz.
-
Picco
addikt
-
válasz
vicze #111181 üzenetére
A high-end kártyákat tény, hogy megvágná ez a limit egy kissé.
Én mondjuk abból indultam ki, hogy aki Thinkpaddal akar egpu-t használni, nem a high-end gpu és a 4k 120 fps a reális cél, hanem hogy mediumon menjenek újabb címek is fhd 60 környékén, arra elég alkalmas a jelenlegi tech is. -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
vicze #111162 üzenetére
ha már eGPU ..
a TB(4) - elméletileg jó dolog lenne, de még mindig lassú,
( legalábbis a maximalista igényekhez képest )és mivel az Intel nem nagyon erőlteti meg magát
az ASUS már megint kitalált egy új eGPU interfészt - ami persze nem szabványos ...
de ezt leszámítva ígéretes kísérlet - ami már határeset a "használhatóság" felé ...
( ráadásul az eGPU hordozható is ~ 1Kg )"ROG XG mobil interfész, mely PCIe 3.0 x8 kapcsolatot (is) nyújt, és elsősorban arra szolgál, hogy az XG Mobile eGPU-val a TB4 kínálta 40 Gbps helyett 63 Gbps-tel kommunikálhasson a számítógép." -> magyarul -> [link]
Szerintem az Intelnek egyáltalán nem érdeke az eGPU -s piac olajozása ...
Kirdés, hogy a Lenovo mit lép .. szerintem Thinkpad vonalon is lenne igény - egy használható eGPU-ra
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest