- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
subidu
tag
válasz
simonjoe #54170 üzenetére
Nekem X230-asom van, IPS panel, 4gb ram, i5, intel SSD 180gb, dokkolóval. Számomra ideális választás volt. Kicsi, könnyű. Előtte 1 5colos gépem volt. Csak első nap volt furcsa a méret. A sokat kritizált 1368x768-as felbontással sincsen semmi bajom. Nézegettem a T430-asokat is, de a kijelző mérete csak kissé lett volna nagyobb.
Én nem bántam meg a döntésemet. Masszív, 10 hónap használat után, kopásnak, karcolódásnak semmi jelét nem látom. A háttér világításos billentyűzet a kedvencem, a Thinklightot nem használom. -
Francia91
veterán
-
-
-
cildren
tag
válasz
simonjoe #53887 üzenetére
Próbáld windows update-el felrakni a drivert és nézd meg, hogy az alap windows GPS-es alkalmazás tudja-e kezelni. Nálam nem engedte windows 8.1-nél felrakni az ujjlenyomat olvasó drivert és nem engedte viszont a windows beállításokban egyből kezelte az ujjlenyomatomat.(T61)
Remélem tudtam segíteni, egy próbát megér. -
lakkusjj
aktív tag
válasz
simonjoe #53630 üzenetére
Az msata is ugyanolyan, mint bármely 2,5 colos SSD vagy HDD, csak épp a fizikai mérete akkora, mint egy wifi kártya. Ha beraktad a foglalatba, akkor a redszertelepítésnél majd ugyanúgy fog megjelenni, mint a hagyományos meghajtók. Telepítés után beállítod a boot prioritásban elsőnek, és meg is vagy.
szerk:
franc0: ha az X az igazi Thinkpad, akkor minek számít a T és W széria? Attól, hogy Neked az X jön be, másnak lehet eltérő igénye. Volt X gépem, gyorsan túladtam rajta, mert nem jött be a kis kijelző. Azóta is boldogan használok egy T400-at. -
noorbertt
őstag
válasz
simonjoe #53612 üzenetére
Amit meg nem érkezett én is attól féltem hogy kicsi lesz, hisz 15os laptophoz voltam szokva. Fél ora alatt simán megszoktam
Pont elég és nem kicsi
szerk: jo én Debiant használok és az helytakarékosabb mint a windows ahogy elnéztem ebbe a 10percben míg bekapcsoltam elsőre a gépetElvileg lehet beletenni ssd valamit talán nanossd? Bár én elférek egy 64gigás ssdn,,
Torrentezésre meg ott a asztali laptop.
hamár..
NanoSSD a neve?Ha veszek egy olyat és arra telepítem az op rendszert van olyan gyors mint a sima ssd-n? Vagy akár hddn...
-
donjohnson
addikt
válasz
simonjoe #53594 üzenetére
elsőre passz, de a windows 8.1 topikban, lehet hogy nagyobb sikerrel jársz.
-
-
cildren
tag
válasz
simonjoe #53547 üzenetére
Ott kezdődött a probléma, hogy volt egy Nvidiás gépem elkezdett kerregni, oké akkor egész hűtő csere valakinek a bontott gépéből, amikor kezdett meghalni az Nvidia chip, a venti is elkezdett zörögni.
Na akkor jött egy Inteles T61 jó áron tudtam beszerezni, és most ez is kb fél-3/4-ed év után zörög...
Szóval kifogom ám elég rendesen ezeket... Ezért kéne valami olyan megoldás, hogy zajtalanul működjön még jó ideig. Sajnos nem opció a fanless működés, mivel hangot is szerkesztek időnként az meg nagyon megizzassza szegényt. -
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #53547 üzenetére
Akkor vesz itthon valakitől
noorbertt: Persze mehet FHD külső megjelenítőn.
Ha ügyesen szerelsz nyom nélkül akkor garival sem lehet baj, gond esetén vissza a gyári. Általában úgyis alaplap megy tönkre vagy ami akörül van, panelcsere nem látszik ha nem kókányul csinálja valaki. -
-
-
donjohnson
addikt
válasz
simonjoe #53329 üzenetére
hd sentinel-ben van egy olyan funkció, hogy fejlett energiagazdálkodás (lemez / fejlett energiagazdálkodás). azt a csúszkát kell balra tolni és akkor alvó állapotba rakja a hdd-t egy bizonyos idő eltelte után, ha nem használod.
viszont amikor újra használni akarod a meghajtót, akkor érezhetően várni kell, hogy feléledjen. szerintem zavaróbb, mint a melegedés, de te tudod.
-
cildren
tag
válasz
simonjoe #53006 üzenetére
Ha 8.1-et akarsz felrakni akkor alapból van benne ujjlenyomat olvasós funkció és én nem tudtam felrakni semmilyen másikat csak a Windows-ost tudom használni T61-nél. A gépházban tudod beállítani az ujjlenyomatodat bejelentkezéshez.
Ha nem 8.1-et használsz akkor a Szolgáltatások között keresgélj, hogy van-e ilyen nevű szolgáltatás kikapcsolva.
Remélem tudtam segíteni. -
-
Gondwana
addikt
válasz
simonjoe #52851 üzenetére
Próbaképpen ha kikapod a wifikártyát (tehát nem csak letiltod), meglepő gyorsulások képesek bekövetkezni egyes thinkpadeknél bootoláskor. (Az én X201-em Win7x64-gyel ilyen pl. - az lehet, hogy intelék jó hardvert gyártanak, de nem ez lenne az első eset, amikor bebizonyosodik, hogy a hozzá való driver szakdolgozatnak is csak közepes alá lenne elég.)
-
xcds
őstag
válasz
simonjoe #52821 üzenetére
Pont volt erről szó az ssd topicban. Volt egy srác, aki lecserélte az ssd-jét és az újjal lassúbb volt a gépe, pedig a tesztekben gyorsabb volt az új ssd. Nincs rá magyarázat.Ez a srác egy samut vett egy régi ocz helyett. Annyira idegesítette a lassúság, hogy vett helyette egy corsair-t és és láss csodát, gyorsabb volt vele a gép.
-
Gondwana
addikt
válasz
simonjoe #52818 üzenetére
Az a 6Gbit/sec khmm... nagyon gyanús, pláne egy 800MHz FSB-s Core2Duo procis géptől. Csak második generációs i# procik mellett jelent meg a SATAIII, ráadásul az első szériákban egyszerűen kiégett az aktiválótranyója, ami után csak a SATA2 portok maradtak használhatóak...
-
cildren
tag
válasz
simonjoe #52661 üzenetére
Múlt héten pattintottam fel a windows 8.1-et MSDNAA-s kulcsal akkor nekem sem akart felmenni a sysupdate én ez alapján raktam fel, méghozzá parancssorból. DOS parancsokkal elnavigáltam a letöltött fájl mappájáig majd ezt kell írni a csendes telepítéshez: systemupdate502-06-26-2013.exe -s -a /s /v"/qn"
Másképp nekem el sem akart indulni rendesen a telepítő, csak ezzer a módszerrel tudtam felrakni.
Remélem tudtam segíteni. -
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #45726 üzenetére
Nekem úgy működött (T500 / Win 7 x64 / Ericsson F3507g), hogy először a drivert tettem fel (amit a Lenovo oldalán "Vodafone & AT&T..." kezdettel találsz meg, amitől nem kell megijedni), utána az Access Connections-ben pedig kellett csinálni egy profilt a mobilnetnek, majd utána működött csak az említett mobil broadband aktivátor.
Természetesen beletettem egy élő, mobilnetes SIM-et.
otps:
függetleníteni valahogy vagykicserélni függetlenre a WWAN kártyát? -
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #40677 üzenetére
Azt neked kell tudni mi éri meg. Nekem egy T400 is elég éppen hw-esen, jelenleg T60-am van, azzal is beérem. Újabb cpu, ezzel együtt újabb igp. T420-ban már HD3000 van, T410-ben intel HD grapf. Az hogy hűtésben, hangban milyen eltérések vannak passzolom. T420-akon gar is több lehet mivel később jöttek ki..
-
-
Yany
addikt
válasz
simonjoe #36444 üzenetére
Egy kis olvasnivaló: [Intel Turbo Memory]
...jut eszembe: elvileg ez az adapter jó lehet az SL400-asba, hogy SSD-t tegyek a gépbe, de marha drága. Nincs valahol esetleg olcsóbban, mégha nem is pont Lenovo gyártmány?
-
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #35393 üzenetére
Mehet bele sata3. Olyan hatalmas különbségek nincsenek sata3-nál se. Ne a szekvenciális adatokat nézd, rendszer nem azt használja. Azok pl videovágásnál jönnek jól, ott már észrevehető lenne hogy sata2-n megy a cucc. Egyébként rendszerszinten nem nagyon fogod érezni, ott a kis fájlok olvasása a legfontosabb. Csak ezt úgy nem nagyon szokták odaírni a gyártók. Kis file read/write, IOPS, SSD topikba sztem nézz be.
szerk: jános: Akkor annyit kell kezelnie.
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #35072 üzenetére
Szerintetek a memóriákat tudja kezelni duálba?
Tudja.
Érdemes két egyformát venni?
Egyforma időzítésűt mindenképpen, ha fontos a dual channel.
No, és mekkora, 667, vagy 800 MHz?
Kezeli a 800 MHz-es FSB-set is, csak visszaveszi 667 MHz-re az órajelet, tehát amelyik olcsóbb.
-
Tim82
félisten
válasz
simonjoe #34975 üzenetére
Szerintetek merjek vásárolni 150EUR-ért 2x4gigát?
Csak akkor, ha ki is használod, pl. virtuális gépeket futtatsz a notidon.
Érdemes a turbo mem szlotba is tenni valamennyi memóriát?
A Turbo Memory-ra költeni gyakorlatilag felesleges pénzkidobás, nem gyorsít érdemben a gépeden. Inkább az SSD.
Továbbá az ODD helyére szeretnék egy keretet amibe lehetne még egy vinyót tenni, a régi helyére meg egy SSD-t, létezik ilyen keret még valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged