-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22746 üzenetére
nálam nem dobja el, nem tudom mi lehet a gond, mondjuk én nem raktam fel ccc-t, power play-t anélkül is tudod állítani (vezérlőpult - energia beállítás - sémát kiválaszt- spec. beállítások)
szinten w7 prof
az előzőhöz még annyit, hogy a T60 kijelzője is teljesen átlagos, sőt a fényereje elég gyengusz, persze a 15" flexview IPS más kategória
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22741 üzenetére
Nem értem mit értesz a T60 kijelzője alatt, nagy akksi pl. qrva gáz a dell-nél, elől lóg ki, az IBM Lenovo ezt sokkal értelmesebben oldotta meg, mindegyik ThinkPad-nél hátul lóg ki, ahol nem zavar senkit és nem néz ki rondán, billentyűzet és a trackpoint szintén sokkal jobb. De kár erről vitázni ebben a topikban.
-
soldi3r
veterán
válasz
Chaser #22717 üzenetére
én csak a vision masteren és a samu c530-on próbálgattam a kábeleket, akkor álltam neki szanálni őket, sajnos sok szemét is van forgalomban
a kártyák közötti különbség nem volt annyira észrevehető (ha jólr émlik akkor x4500-at és nvs140-et nyúztam, bár csak az egyiken volt dvi+display port kimenet) -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22560 üzenetére
ja, de elvileg a samsung 470 sem lassabb, amikor azt tesztelték azt írták szorosan az intel 320 nyakában van, szóval nem értem és azt sem, hogy a mostani tesztnél mi a francért nem voltak képesek odabiggyeszteni a grafikonra annak is eredményeit, na de mindegy
mondjuk windows is már szanaszét lett cseszve a sok ati driver telepítgetéssel, meg egyéb dolgokkal, megnézem majd friss rendszerrel
-
ixtom
tag
-
-
psyho85
aktív tag
válasz
Chaser #22475 üzenetére
Hmm, nálam ugye van gap pad a bill és a CPU között, a CPU közvetlen érintkezik a hűtéssel, a GPU pedig egy másféle, szemre vacakabb hőközlő párnával, plusz itt még volt valami vékony 'műanyag' lapka is a hűtő és a chip között, ezt kiszedtem, adtam neki egy kevés pasztát, kinyomta, tehát nem azon a 0,5mm-en múlott az érintkezés.
Ellenben a NB fedetlenül álldogáll, pedig a T42 és a T43 hűtése, elrendezése nekem eléggé egyformának tűnt.
-
brd
nagyúr
válasz
Chaser #22384 üzenetére
Nagyok? Pontosabban? Ha tényleg "nagyok", akkor legfeljebb azért írhatták, hogy a Battery Gauge ne fals értéket mutasson, ill. az akku's hátralévő idő is pontosabban lehessen kiírva, de magának az akku'nak ez nem jó. Akkor sem, ha csak havonta 1x van. Felesleges, kivéve, ha az előbb írt dolgokkal probléma van (gauge, kiírt hátralévő idő).
-
Magnat
veterán
válasz
Chaser #22374 üzenetére
Mondom én arra vagyok kíváncsi, h ha megmondom a PM-nek, h csak 50% alatt kezdjen tölteni és 60ig lemerítem, aztán rádugom az áramot és lekapcsolom, akkor fog-e tölteni?
Ha igen, nem látom értelmét a PM-ben való beállításnak.
Audi: áá, akkor kikapcsoláskor meg tudja mondani a töltőnek, h ne kezdjen tölteni?
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #22330 üzenetére
Matshita dvd-ram uj-852 Ata device
A benne lévő wifi kártya igaz pci-e szerintem, az nem fog menni a wwan slotban. Helyette nano usb N-es wifi mehet, amit már mutattam. A crystal hd meg a wifi helyére. Szerintem bios white list mod is kellhet hozzá.
(#22327) [O]--[B]: persze nekem is úgy rémlett, hogy csak usb-t tud a második a t60-ban, de azt hiszem a t61-nél sem nagyon láttam hivatalos leírást meg akár még model függő is lehet, de pl az én t61-esemiben rendes pcie a #2 slot is :)
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #22323 üzenetére
itt találtam videót is róla... pont úgy van benne mint a t61-ben: [link]
Itt valaki azt írja hogy csak usb van a második slotban: [link], de azért hivatalosabb infó pontosabb lehet.
Nálam a sebesség miatt is van két ilyen usb-s wifi, nem akartam kísérletezni az "N"-es pci-e kártyákkal, inkáb külső pici megoldást választottam
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #22323 üzenetére
Nos, a not upgradable az gondolom azt jelenti, hogy nincs odaforrasztva a csatlakozó a nyárka... az szívás.
A billentyűzetet levéve gondolom látszik hogy van e rendes kártyahely.. legalábbis t61-nél belátni oda.
Meg a másik lehetséges probléma, hogy van olyan pci-e slot, amin csak az usb van kivezetve például wwan modemhez. A broadcomnak teljes értékű pci-e kell. Legrosszabb esetben a wifi helyére kell tenni.
A noti type-ja talán jobban meghatározza hogy milyen alaplap van benne. Bár nem tudom erről találni e részletes listát.
Nézem thinkwikit: mindkét fajta wwan kártyánál usb id-ket ír, szal azok valójában usb-sek. Tehát nem biztos hogy igazi pci-e slot a #2. Az #1 slot biztos teljes értékű, mert a wifi pci-e kártya. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Chaser #22279 üzenetére
Nem Y-kábeles a winyó, csak egy sima miniUSB, így nem tudom külön lehúzni. Ez még nem is probléma, mert ha óvatosan húzom ki a csatlakozót, akkor elsőnak az adat-rész szakad meg és csak utánna a powa. Viszont ultrabaynél ezt nem lehet megcsinálni, ezért hiába a biztonságos eltávolítás, a lemez pörög tovább, néha a fej is kattan egyet amikor kiveszem...
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #22237 üzenetére
A 14" T60 billentyűzete, amelyikből alul jön ki a drót, a 15" pedig a tetején van kivezetve. Tudtommal csak a 14" verzió pakolható az új gépekbe, pl T500-ba is, a régi 15" verzió nem. (Cáfoljon meg valaki, ha fordítva van, de W500-ból és T500-ból is ilyen aluldrótosra emlékszek)
Szerk.: LED kijelzős laptopok fütyülése tremészetes tud lenni szerintem: a PWM-ek 200-400Hz között villogtatják a 48V-ot. (CCFL-eknél ez már inkább az MR1 Kossuthot zavarja, mert valahol 70kHz-nél kezdődnek)
-
azbest
félisten
válasz
Chaser #22230 üzenetére
Zsanérok jók egészen feszesek. Pici kilengés van, de nagyon minimális. Nem mértem az akkut, de reálisnak tűnik a 3 óra ha nem izzasztjuk nagyon, legalábbis az 54Wh-s másik gépemnél kb igaz, ez meg 60+ Wh-ás (7 cellás).
A hangja olyan mint a másik gépemnek, 3300 körüli alapjárat. De tpfancontrolt rendesebben beállítva hogy ne 0 és 3300 közt kapcsolgasson ki-be, hanem mondjuk 60 fokig level1 (2800) legyen, úgy már szinte hangtalan, a winyót jobban hallottam.
-
Gondwana
addikt
válasz
Chaser #22117 üzenetére
... lehet, hogy valaki részesedést kap, vagy rokon?
(Az UUID változtatható házilag is, szándékosan nem írom le, hogyan kell, de nagyon macerás folyamat legenerálni egy valódi UUID-t, ezért kerülje mindenki, hogy BIOS screenshotokat tegyen fel a netre, vagy legalább maszkolja ki belőle az UUID-t) -
cassius.clay
senior tag
válasz
Chaser #22059 üzenetére
Chaser!
nem kell foglalkozni az okosokkal,aki azt mondja egy T61-re hogy szar a hütése, az nem szakértö. Mellesleg nagyokosok, nem a T500 hoz meg az X200 hoz kéne haosnlitani, hanem a vele egy sulycsoportban lévö, azonos generácioju,felszereltségü notikhoz. Jó hogy a t500 jobb, minden szempontbol, hisz ezért kerül jóval többe is. Olyan hülyeség a T61 hütését a T500 hütéséhez hasonlitani, mint egy ladát egy hondához hasonlitani.
A kettö nincs egy sulycsoportban. A T61nek és a T60nak is igenis a maga sülycsoportjában kiváló hütése van, nem is beszélve a megbizhatóságáról.
A T500-at ugye-mint általában más notikat is- azért dobták ki, hogy minden tekintetben "ujabb" és jobb legyen elödjénél. Mellesleg nagyon sok helyen ugy emlegetik a T500 asokat,mint ráncfelvarrott T60 asokat. ( ujabb generációs proci,stb....) -
buvartacsko
addikt
válasz
Chaser #22059 üzenetére
szerettem is volna leírni, hogy ne a kijelző méreten problémázz már , mert gondoltam van annyi logikád, hogy kikövetkeztesd hogy kurvára nem arról beszéltem, hanem arról hogy a hűtés egy rakás szar a t60/1-ben, és hogy jó lenne megnéznéd, hogy milyen egy normális gép. de nem. na mind1, engem nem érdekel már
tényleg kurvajó hogy 4:3, csak kár hogy közben szétolvad a gép, meg megsüketülsz a venti zajtól.
egyébként van T400 is. és az már 14"
-
franc0
őstag
válasz
Chaser #22039 üzenetére
Egy nagyon kicsit hangosabb a T61, de abszolút rendben van szerintem. (T2400+GMA950 vs T7300+X3100).
Tegnap szétszedtem takarítás és pasztázás végett. A hűtőben szerintem egy picit kevesebb az anyag mint a T60 esetében. A legalacsonyabb CPU hőfok amit elértem idle 30 fok (dokkolón, maximum battery life power plan mellett).
Az akkum jól bírja, 100%-os hatcellás, viszont kilóg...a gép maga is testesebb, mint a T60. A hangszóró az sokkal jobb, a gép kevésbé recseg. A bill viszont némileg kevésbé komfortos (még így is nagyon jó), a kijelző fényereje jobb, viszont a touchpadom nem tudja a kétujjas scrollt.
Igen. -
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22055 üzenetére
Ja, oké, akkor nekem T42-ről hiányzott ez a cucc, anno feltöltöttem egy képet, ott is vannak a csavarhelyek: [link]
De T61-nél sem emlékszem ilyenre, az enyém intel GMA-s volt, gondolom csak a dedikált quadro-s kapott ilyen cuccot.
buvartacsko: a T60-nak a hűtése tényleg nem az erőssége, a T61-é jobbnak tűnik, ami szintén nem a legjobb. majd rendelek hozzá egy T500 hűtőt, tpfancontrol-t inkább hagyom, nem akarom, hogy esetleg túlmelegedjen
"az a baj hogy ameddig nem próbálsz ki egy t500at vagy x200at, addig nem tudod elképzelni se hogy miről beszélünk, egyszerűen néma a gép... a vinyó "túl kiabálja" a hűtést"
ez így van és a legdurvább az egészben, hogy közben teker a venti 2-3 ezres fordulaton, mégis síri csönd, na itt letettek valamit az asztalra
-
buvartacsko
addikt
válasz
Chaser #22046 üzenetére
a t61 meg a t60 szar hűtésén gyanítom, hogy leginkább ez segít:
http://tpfc.mywo.org/
kár hogy nem hiszel nekünk, én ahogy tudom a t60 még rosszabb is hűtés szempontjából, mint a t61
az a baj hogy ameddig nem próbálsz ki egy t500at vagy x200at, addig nem tudod elképzelni se hogy miről beszélünk, egyszerűen néma a gép... a vinyó "túl kiabálja" a hűtést..
-
cassius.clay
senior tag
válasz
Chaser #22035 üzenetére
Chaser: ide ide
Amúgy én is úgy tudom, hogy ezeknek nagyon jól meg van csinálva a hűtése. Speciel az én T500asomnak egy csepp hangja sem volt, még ha a fülemet oda tettem a szellőzőrácsokhoz,akkor sem!
audi100td: köszi, nekem is tetszik! És a 3 év gari is nagyon sokat dob számomra rajta. Volt Lenovo T500 asom, azt imádtam, szerintem ezzel is hasonlóképpen leszek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #22022 üzenetére
RAM-ot még nem vettem, vinyó kérdés ennél bonyolultabb, sebesség szempontjából jóval meghatározóbb az adatsűrűség, pl. egy régi 7200-as jóval lassabb egy mai 5400-asnál. A mai vinyók közt amúgy már nem igen van érezhető különbség, zajban viszont rosszabb a 7200-as. 10k körül ki lehet már fogni 32-es SSD-ket, a vinyó meg mehetne ultrabay-be.
-
Minstrel
senior tag
válasz
Chaser #22017 üzenetére
Ha kiveszed a billentyűzetet akkor az egész alja egy fém lap, mint egy tepsi, kicsit a szélei felfelé vannak hajlítva és vannak rajta lyukak amiken lefolyhat a víz a gép alján lévő lyukakhoz, vannak is kis cseppek rajzolva oda ahol kifolyik a víz. Mondjuk kipróbálni még én se mertem
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21995 üzenetére
aida64-gyel mérem a gpu-t (tudom, tilos a warez, de ez ilyen verzió), a trial edition nem mutatja
a zsanérnak nálam is van játéka, a kijelző tetejénél nézve majdnem egy centi, végül is nem olyan vészes, 5 éves gépről beszélünk, céges környezetben ahol általában nem kímélik annyira a munkaeszközt, majd ha elköltöztem rendelek újat ebay-ről. billentyűzet is tele volt dzsuvával, kb 2 órába telt mire kitisztítottam, le kellett szednem minden egyes gombot
D620-am volt, faternak van D630 úgy 2,5 éve, D830 ugyanaz csak nagyobb, nekem nem jött be, nem tudok egy pontot mondani amiben jobb lenne a thinkpad-nél, akkor már inkább 6910p.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21988 üzenetére
nálam is ennyi a gyári fesz, gondolom egy szériából van a gépünk, céges "leselejtezésből" származhatnak, most alulfeszeltem, 1,0125V-ot sikerült belőni 1,86GHz-hez amivel még úgy néz ki stabil, de egyelőre tesztelés alatt áll. amúgy így kapásból 15 fokkal hűvösebb, prime blend alatt is max 65 fokosak a magok, így fél óra futás után, előtte simán felment 80-ra 10 perc alatt. Szerintem így alulfeszelve teljesen rendben van ez a gép, nálam nem esik szét 2D-ben az ati driver sem, max battery-re raktam. T61-et szerintem egyedül a több RAM miatt érdemes venni, de nekem nem éri meg a hátrányai miatt.
Atto tesztet csináltam már az SSD-n, kb 135MB/s a max, szóval sata1 a limit, a 80MB/s körüli érték az ultrabay fiókra vonatkozik. Csinálok majd crystal tesztet is, de most a procit tesztelem.
Amúgy nem értem mit variálsz ennyit, van most egy jó T60-ad, vegyél bele egy akksit, még sokáig el lehetsz vele, megbízhatósággal nem lesz gond, ezek a gépek szinte elnyűhetetlenek, itt van nálam egy X40 meg T42 is, kb 7 évesek de semmi bajuk.
GPU nálad egyébként hány fokos idle? nekem aida 76-78 fokot mutat, de olvastam egy portálon, hogy állítólag az ATi-s modelleknél felülmér a szenzor úgy 15-20 fokkal.
-
MrSealRD
veterán
válasz
Chaser #21968 üzenetére
Nálam egymást követő verzióváltáskor is kötelező művelet, volt a korábbi alapos letakarítása, különben nem volt hajlandó működni.
Amúgy a fentebb írt feszültségbeállításaid hatására megpróbáltam továbbmenni alulfeszelésbe én is. Az eredmény 1.0V@1.66Ghz(10x szorzó) stabilan. (VGA is maxon ment a teszt alatt.) Párhuzamonsan AIDA stress test,Prim95, Intel burn test...igaz csak 40 percig futtattam, de addig nem volt gond.
Amúgy jutottatok valamire a driver/PowerPlay problémákkal? Sikerült megoldani vagy továbbra sem megy teljesen jól?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21981 üzenetére
A felbontást elírták, így az 16:10-es képarányhoz tartozik: WSXGA+ -> Wide Super XGA+ -> 1680 x 1050 -> 16:10
1400x1050 akart az lenni és SXGA+
A 4:3-as T61 lényegében a T60-ból született, felépítésben csak apróbb módosítások találhatóak rajta, mint pl. a zsanér. A 14" wide T61 egy teljesen új konstrukció és hát elég hülyén oldották meg a portkiosztást, amit sajnos az amúgy nagyszerű T400/T500 is (leszámítva az alul méretezett zsanérokat) megörökölt.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21968 üzenetére
Szerintem valamit félreérthettél, sehol nem láttam erről hivatalos infót, a lenovo által kiadott dokumentumok is csak IDE-t írnak (link, link), max olyat tudok elképzelni, hogy valaki gányolt az alaplapon.vagy ultabay vinyóról beszélt.
Indításkor nálam se megy a venti, pár perc után kapcsol be, de innentől kezdve talán folyton megy, cpu-t még nem feszeltem alul, de majd rászánom magam. Hűtés annyira nem izgat, veszek majd hozzá egy T500-as ventit, az szinte hangtalan ha minden igaz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21962 üzenetére
hát, t4x már eléggé kifutott, nincs rá akkora kereslet
igen, sajnos 3GB a max, illetve belerakhatsz többet is, de csak 3-at tud kezelni a chipset, ilyen szempontból jobb választás a t61
ssd mindenképp megéri, még így sata1-en is jóval gyorsabb bármilyen vinyónál, meg persze hangtalan, 750-es vinyót meg beraktam az optika helyére, UltraBay keret 4-5e Ft aprón, ha épp van eladó
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21956 üzenetére
jaja, nekem is csak 1gb van egyelőre, amúgy a gyári vinyó is lassú, én azonnal belepakoltam az ssd-t
te is pegazustól vetted?
szerk: ja, én se vágtam, hogy van több, vittem volna még egyet (szinte ingyen adja), de most elment fejlesztésre a lóvé, még ramot is kell vennem, akksi is jön hozzá a jövő héten
én opera-t használok, ez nem száll el, de megnézem majd chrom-mal is
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21943 üzenetére
ja, azon a részen nekem is mozog, de ott nem szoktam nyomgatni illetve eleve nem ér oda a kezem, jobb kezes vagyok
nem, van külön display driver is, de lehet windows update-tel raktam fel, esetleg ott nézd meg
ezzel a driver-rel nekem is megy a power play, a sima windows-oshoz nem járt ccc, azért nem ment, viszont a gpu nem 128Mhz, hanem 324
nem értem
nálam van osd
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21941 üzenetére
ja, de nem a pcmcia miatt recseg, a váz és a palmrest között levegő van, az illesztések meg nem 100%-osak, itt már műanyag pántok fogják az alsó részét, míg T4x-nél csavarozva volt, emiatt nyekereghet picit, nálam jobb oldalt is csinálta, de ragasztóval teljesen eltüntethető.
display driver fent van? elvileg az is kell az OSD-hez
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #21932 üzenetére
T60-nál nálam is kicsit recsegett kicsit a palmrest, kétoldalas ragasztóval orvosoltam a problémát, a vázra ragasztottam, a felső réteget nem szedtem le, szóval nincsenek egymáshoz ragasva az alkatrészek.
OSD-hez a hotkey cuccot kell feltenned
A billentyűzet amúgy tényleg nagyon jó, semmi süppedés, teljesen merev az egész, meg az egész gép masszív érzetet kelt, szerintem jól eltalálták ezt a modellt.
stuszi: kösz szépen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Autós topik
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 5550 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H Quadro T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Latitude 5550, 15.6" FHD IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjolv, IR kam, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest