- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ja sejtettem, hogy CPU függő, csak számomra furcsa, hogy a T7500-am minimuma 0.85V és a T7700-nak meg 0.9625... Pedig mindkettő Merom mag. Nem tudtam, hogy lehet ilyen esetben is eltérés.
Igen, itt volt egy kis képzavar/félreértés részemről...Én valamiért abban a hitben voltam, hogy itt throttling lép életbe...de nem. Utólag feltűnt, csak nem akartam ragozni a témát...Amúgy jogos.
-
eszement24
aktív tag
Rendben, köszi a választ. T60-m még nem volt, és hozzászoktam, hogy a komolyabbaknál nem kell semmit se nagyon állítgatni
Gondoltam megpróbálkoznék a fallout 3al, mert elméletileg bírná, de inkább akkor feladom az ilyen jellegű terveim
ez egy 14.1-es darab. Lehet hozzá IPS panelt kapni? mert a hirdetések tele vannak ilyennel. Ha igen akkor sacc/kb mennyi és hol érdemes? Ez az 1024x768 a full hd meg a 720p után kicsit zavaró :S
Az is elég, hogy ha megmondod, hogy mettől-meddig olvassak vissza, igyekszem a régiben meg ebben is keresni, de nem nagyon találom a válaszokat.
-
bwoay
nagyúr
Sőt, minél több ilyen apró, de bosszantó hibája van, annál faszább kalapács, nem? Egy félmilliós géptől hadd vegye már zokon az ilyesmit az ember. Mondjuk ha az emberek 60%-a hozzád hasonlóan vélekedik, akkor tényleg hülye lenne a Lenovo, ha tartósság szempontjából még mindig T43 minőségű Thinkpadeket gyártana
-
rgeorge
addikt
Ez az érdekes, az nem nő, és a Current Pending Sector Count sem. Nekem az a halvány tippem, hogy ez a számláló ennek a HDD-nek az esetében nem azt számolja, amit kellene, pontosabban a nyers érték alsó helyiértéke nem azt mutatja, hány kísérlet volt áthelyezésre, hanem valami mást, esetleg egy periodikus ellenőrzést. Ha jól tudom, az összes SMART érték (mármint az értelmezett formája) 8 bites, azaz kérdés, hogy ha eléri ez a count a 255-t, utána mi lesz.
Egyébként semmilyen teszt sem jelez semmilyen hibát, még a HD Sentinel ön-tesztjei sem. -
Gondwana
addikt
Ugyanaz a memóriachip tényleges órajele 1333/CL9-en és 1066/CL7-en, tehát amelyik 1333/CL9-es nem CL7 1066-on, ott valami bugzik. (Egyébként nálam Transcend 1333-ak mentek 1066/CL7-en az X200Tabletben - 7-7-7-20, az X201-gyel viszont elég furán boldogul ugyanaz a memtest: a 8GB-ból csak 3-at hajlandó látni, viszont azt 2061MHz-nek írja)
-
szektamokus
tag
Azóta letöröltem a power controls progit majd újraraktam és ez a probléma elmúlt.
De a venti "érdekes" vezérlése továbbra is fenn áll. Volt úgy hogy 3200-on ment, de volt úgy is hogy 4300-on és nem is akart visszavenni belőle. Ezt most kiküszöböltem a TP Fan Control progival, így az 1-es beállításon állandó 3700 körül megy a venti. Böngészés alatt 40 fok körül, de leterhelve se megy 70-72 fok fölé.
Jó lenne megoldani, hogy 3-3200-on menjen, de ha nem hát nem
-
Chaser
legenda
Köszi
Most nézem W7-ben ez alapból benne van. Látja a dokkolót és a hdd-t is
Vagy ha nem is pont ez de hasonló, dokkoló leválasztásnál működött a wines is másik menüből, hdd is biztos fog. XP-n tudom van rá közvetlen FN gomb, de 7 alatt nem megy.
szerk: Így néz ki, gondolom ugyanazt tudja mint amit linkeltetek.
-
azbest
félisten
Bizony, bár az x3100 elvileg tud ilyet, csak nem elég új a driver dátuma. Egyébként a googli is hibás abban, hogy a weblapjukon olyan lejátszót használnak, amely az adott videó legnagyobb felbontásával egyezően mutatja a felületet / videót. Ezért van az, hogy 1080p videónál szép a kép nálam külső monitoron, de ami csak kisebb felbontásban nézhető az pixeles. Valójában a kijelző natív felbontását kellene, hogy használja, ahogy sok más beágyazott lejátszó is teszi (még a gagyi indavideó is). Úgy szoftveresen sem pixeles.
-
lapa
veterán
mindemellett az alulfeszelés idlében szintén semmit sem számít. ezt persze nem neked, csak kiegészítettem a válaszod, mielőtt a kolléga nekifut.
@szacsee: jó úton jársz a notis tejjel-mézzel htpc kánaán felé. 12w-ot egyik (asztali-itx-bigyó) brazos sem csinál, amiket én láttam minimum 16-17w-ot ettek. és nem mellékesen neked +3-4w-ból van egy monitorod is, esetleg wifi router, akármi.
írd majd meg mire jutsz, csinálunk klubot meg minden.
@audi100td: egyébként ez a 12w mennyire biztos? gondolom win, de biztos annyi az? most csak a t61 alapján nekem (kicsit) kevéskének tűnik. min fényerő vagy panel nélkül?
-
-
Chaser
legenda
A jobb betekintési szögek miatt érdekel engem, TN panelnél sokat számít. Amúgy elvoltam HD-s 15.6-os gépekkel is éppen, csak hát nem szeretem amikor pzicionálni kell a fejem a géphez hogy lássak valamit a kijelzőből. A 14-es T60 1400x1050-nel nagyon korrekt ebből a szempontból - is -
De a D430 12"-on 1280-nal se panaszkodhat. 1440x900 felbontás nagyon szép képet adhat ha nem is ips.
-
Gondwana
addikt
(sokaktòl sokhelyen olvastam màr, hogy vannak programok, amiknek bezavar a kikapcsolt swap. Nekem csak egyet nevezzetek meg - ami nem a linuxos hibernàciò, mert az swap nélkül nem megy. Adobe cuccok sajàt fejlett többlemezes scratch-managementtel bìrnak, hasznàljàk is rendesen, de törlik is maguk utàn. Csak akkor sìrnak, ha a win swappal egy partìciòra kerülnek.)
Én is 8GB RAM, 0B swap beàllìtàst hasznàlok, LightRoom+Premier egyidejűleg se tudta kiakasztani. -
soldi3r
veterán
a heti 20 alkalom az bőven nem igénybevétel
(#22442) audi100td, nem tudom, hol lehetne ilyet venni, én is a T40 long hűtő beépítéséhez hoztam, ha hazaérek megnézem mennyi maradt még belőle
nem is tudom mihez való, talán azt hiszem power ledektől vezette el a meleget(#22446) audi100td, számomra is hihetetlen, de az X60s sem lötyög, elég laza már, nagyon lehajtva becsukódik, de lötyögni semminyit nem lötyög
-
adabra
senior tag
Ugyan nem T400, de a 3.5 éves T61 -esemen kb másfél év után nem csak lötyögött a zsanér, hanem az egyik egyszer csak megszorult. Épp be akartam csukni, és emiatt eltört a zsanér, majd a képernyő kerete is... (14.1" -es 4:3 -as képarányúról van szó)
IBM/Lenovo Magyarország szervíz kb 30ezerért lett volna hajlandó megvizsgálni az esetet (bár nem tudom, mit kellett rajta vizsgálni), és utána sem csinálták volna meg garanciában. És azt is csak 3-4 hetes átfutással (nem volt raktáron). Inkább nem kértem.
Interneten rendeltem egy zsanér készletet, majd magam beszereltem (nem túl egyszerű a műtét). 77 USD -be került szállítással, kb 1 hét alatt érkezett meg. A 42W3654 -es FRU -t kértem (gyártó: Reel), ami állítólag jobb, mint a 42W3653 (Kato).
Ez most kb két éve van benne, de ez is lötyög (kinyitva, normál állásban kb 1cm -t). Bár minden nap 10+ órát használom, utazok, sokszor nyitom-csukom.
-
cadeyrn
aktív tag
Ezt úgy kell érteni, hogy van olyan ThinkPad, aminél egyáltalán nem lazul meg a zsanér több év alatt sem. Mivel ez elvárássá lett a ThinkPad esetén, a kopás egy ilyen gép zsanérján innentől kezdve hiba, és sajnos tényleg így van, annak ellenére, hogy igaz, amit mondasz, általában minden gép zsanérja kopik, de a ThinkPad kivétel volt régebben.
-
Chaser
legenda
Jah lemerítést, a nagyok ezt tanácsolták li-ion akura is. Mondjuk havi 1 ciklus ezzel még 5 év alatt is 60, ha valaki tényleg csak elvétve használja az akut nem nagy érvágás. Normál esetben meg havonta párszor úgyis használja annyit az ember hogy lemerüljön alsó szintre.
psyho85: Ha a T42 bill jó hozzá azt oda tudom majd adni, feltéve ha még nem adta el haver a gépet.
-
lapa
veterán
nem tudom. annak a 8-9w-nak is el kell mennie valahol, és az nem kevés. az simán felfűti az egész billt. meg attól, hogy kimegy a házra a cpu és környező cuccok többet kapnak (mert melegebbé válnak, mire egyátalán elindul).
nekem az x200s idlében olyan, hogy csak érezni lehet a ventit, hallani nem. az egyébként éles fülemmel vinyó meg ilyesmi nélkül sem hallottam semmit, hetekig meg is voltam győződve róla hogy nem is megy. aztán éreztem, hogy kis langyi azért jön ki a rácson ilyenkor is.
-
cadeyrn
aktív tag
-
lapa
veterán
köszi. ahogy sejtettem megvan a +3w a diszkrétnél, és további 3w, ha nincs fent a zárt driver.
most még egy inteles t61 lenne jó, ha valaki megtenné. de szerintem közel lesz az is a 9,5-10w-hoz, szóval ilyen szempontból nem rosszabb.
ami látható, hogy a diszkrét vga +1/3 fogyi mindkettő esetében. (oké, feljebb a "másfélszer"-rel eszerint kicsit túloztam).
-
-
Wolfskin
őstag
az eszközkezelőben ott látszik és rendben is van az illesztőprogramja ha ellenőriztetem vele. (ott töröltem le a hang és multimédiavezérlők meghajtóprogramját...
) csak a hangvezérlők üresek, se hangerőszabályzó, se felvételi eszközök, semmi. azt írja ki, hogy nincs hangkártya telepítve. meg a skype is ezt írja ki.
-
Gondwana
addikt
(Én mit nem vettem észre, ha alapvetően elégedett vagyok azzal, ahogy az AC vált drótos és WiFi hálózatok között? Mondjuk, ha akkuról megy a gép, és legalább 5-6 percig nem lát drótot az RJ45 lyuk, akkor utána a Windows se ébreszti fel a hálókártyát, nem, hogy az AC észrevegye, hogy kábel jött, ilyenkor manuálisan disable-enable, és már ugrik is fel az AC ablaka. De ez a Win7 sara, nevezzem úgy, hogy overenhanced power management.
Mondjuk, nem is ez a fő oka, amiért az AC-t használom, meg nem is a lokációfüggően beállított kezdőoldal - mindig az aktuális router az - hanem a manuális IP című drótos profilok nekem a lényeg) -
pilsner
aktív tag
Azzal az usb-hubbal még nem volt probléma eddig. A kábel is jó, mert használtam már fényképek kiolvasására is fgépből.
Csak az a probléma, ha visszaküldöm a vinyót gariztatni, azt fogják mondani nagy valószínűséggel, hogy nincs baja, mert a tesztek nem mutatnak hibát, én meg fizethetem a járulékos költségeket. -
mitulabattyi
aktív tag
Miután bekapcsolom a battery stretcht, egyáltalán nem megy 14W alá, ha nincs bekapcsolva, 7.9-9.5W között változik, de általában 8.5W.
Annyival lenne egyszerűbb a használata, hogy automatikusan átállítja a színmélységet 16bit-re, és 50Hz-re a frissítést, kikapcsolja az optikai meghajtót. (bár ez nem tudom mennyit jelent percekben kifejezve) -
Na, kíváncsiságból rákerestem, és ezt a grafikont találtam. Elég jelentősnek tűnik az Intel fogyasztásbeli előnye. Pont a 128-as Kingston a legrosszabb, amit venni akartam. Lehet mégis inkább Intel lesz, bár tény, hogy tényleg sokkal többe kerül.
-
Scalpel
senior tag
Mivel használtan vettem, ezért nem igazán tudom megítélni mennyire lehetett hangos, de szerintem a T60-am halkabb volt. Office, internet, letöltés mellett is egyfolytában megy a venti, pedig minden adaptívra, meg energiatakarékosra van állítva. Egyébként NHC terhelése alatt (undervoltingnál saját teszt) 68 fok volt a max. Mondjuk az igazából nem sok, csak érzetre nem stimmel. A Dell XT2-m meg SSD-vel szinte állandóan passzívban ment... Még egy tippem van... vista
-
Fifi
őstag
Az igazat megvallva még nem használtam ezeket a programokat, így lehet, hogy nem jól csináltam és értelmeztem valamit
A "teszt" közben telefonnal lőttem egy képet:
screenshotTalán ez Nektek több mindent mond, mint amit leírtam.
Arra emlékszem, hogy a 23 loop-nál írta ki, hogy végzett.
-
lapa
veterán
köszi, nagyon sokat elmond a teszt. főleg arról mekkora fos a t61, már elnézést.
mondjuk azért a 0,6w dvd-rom se semmi. nekem nem volt benne a teszt alatt.
a pi-hez használt össz munka 2,67wh, ami mondhatjuk marginális különbség a 2,61-hez képest, és gondolom leginkább a nagyobb panel miatt van.
jó lenne valaki megcsinálná ezeket a core i-s modellekkel (t410-20 és x201-20) is. nagyon kíváncsi vagyok mennyit is számítanak a nanométerek.
@audi100td: mások az 1600x900 ips-t.
@Bander78: ahogy a t400 vs. x200s hatékonysági tesztje mutatja nem feltétlen van nagy különbség, legalábbis alulfeszelés nélkül.
-
lapa
veterán
nem. csak x200(s), x201 1280x800 ccfl, és csak 1280x800 van amennyire tudom. matt vagy fényes. hangsúlyozom nem üvegesen tükrös. de lehet, hogy a kolléga tud valami titkos katonai ledes cuccot is.
@^Clown: nem is az a lényeg, hanem a színek. soha nem akarsz utána tn panelt látni.
-
metal01
őstag
Valami olyasmi. Mindig a gépben van. 100%-ra feltöltve. 3-4 hetente egy reset. Teljes lemerítés, feltöltés. A Power Manager szerint "no activity", azaz fel van töltve 100%-ra, de nincs un. csepptöltés, az akksi nyugiban van. Vagy nem... eddig minden OK volt.
Annyi féle variációt hallottam az akksi élettartamának növelése/megóvása témakörben, hogy nem tudom eldönteni mit érdemes tenni. A fenti módszer volt számomra a leghihetőbb, és a legoptimálisabb.
Elég ritkán használom a gépet akksiról, de akit kérdeztem mindenki azt mondta, hogy ne vegyem ki akkor sem az akksit, mert nincs értelme.
Mit ajánlasz? Mit kellene tenni, hogy ne romoljon a helyzet rohamosan?
- Merítsem le 40% környékére, és vegyem ki ha nem használom? - be a hűtőbe?! aztán 3-4 havonta egyszer formázás?
- Merítsem le 40% környékére (hagyjam a gépben), és állítsam be a PM-ben, hogy 40% felé ne töltsön?
- Egyszerűen hagyjam a francba, úgyis tönkremegy akármit csinálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest